Rockwave Festival [7-8-9/7/2013]

Προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση για μεγάλο φεστιβάλ στην Ελλάδα για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να αλλάξουν ένα σωρό πράματα πολιτικά και κοινωνικά οπότε απλά δεν πατάς σε καμία συναυλία στην Ελλάδα και με τα λεφτά που κράτησες κλείνεις ένα εισιτήριο για roadburn και τέλος.

+1000000! :!:

Δεν νομιζω να ειναι ο ελληνας οπαδος μονο. σε ολη την ευρωπη headliners καθε χρονο ειναι τα ιδια 4 συγκροτηματα ( Maiden, Motorhead, Metallica, Slayer) εκτος απο festival που εχουν γυρω στα 30 ονοματα την ημερα. δεν νομιζω να παει καποιος στην Ευρωπη να δει αυτους τους Volbeat (ουτε που τους ξερω - τυχαιο το παραδειγμα?) headliners. τωρα αν δεν θελετε να δειτε Maiden ειδικα φετος μαλλον να ζητησουμε τους Volbeat για headline σε festival στο καφενειο ης γειτονιας μου

Πρόπερσι το interlacken fest στην Ελβετία που πήγαμε είχε σε τρεις μερες headliners

foo fighters
volbeat
disturbed

fyi 8)

Ντεθ το φολς μεταλ.

φυσικα και δεν μπορουν να ειναι headliners στην Ελλαδα οι Volbeat, καμια εταιρεια δεν θα βαλει headliner ενα ονομα που δεν πουλαει στη συγκεκριμενη χωρα.

Σε αλλες χωρες βεβαια μαζευουν μονοι τους 10 χιλιαδες κοσμο,και παιζουν σε φεστιβαλ κατω απο Rammstein και πανω απο Motorhead, Kreator, Airbourne, Opeth, Entombed, Hatebreed κτλ κτλ (το οποιο φυσικα αμα γινοταν στην Ελλαδα θα πεφτε το επικο κραξιμο και οι προτασεις περι αλλαγης ονοματς σε φλορογουεηβ θα εδιναν και θα επαιρναν).

Αλλα καλα λεει ο φιλος μας, να τους βαλουμε να παιξουμε στο καφενειο του χωριου του.
ΜΟΝΟ ΜΕΗΝΤΕΝ.
Φατε αησντ ερθ.

είναι απόρίας άξιο πως πολλά παιδιά ακόμα δεν έχουν δεχθεί το γεγονός ότι η αγορά μας είναι περιορισμένη κ πως αντέχει μονο μεταλλικα καθε τρια χρονια, μεηδεν καθε τοσο κ τους υπολοιπους με λιγα σαπορτ, για να βγει οικονομικά το φεστιβαλ.

το 2007 στα υπερντουζένια των Muse με τικετι 25 ευρώ, δεν μάζεψαν ούτε 10 χιλ στην μαλακάσα. κ μετά μιλάμε για volbeat… να τους φέρει κάποιος κ την επόμενη να βάλει λουκέτο

Το ότι οι MUSE ήταν καθημερινή, μέσα στον Οκτώβριο, σε χρονιά διπλής εξεταστικής και σε χώρο εκτός αθηνών, κάνει τους ούτε 10 χιλ. να μοιάζουν λαοθάλασσα.

Άλλη μία τραγική εμπορική κίνηση της Didi το συγκεκριμένο λάηβ.

Έδιτ: Αν τους έφερνε κάποιος το καλοκαίρι του 2010, με το τουάηλαητ κομμάτι να έχει κάνει κάθε 16χρονο να ασχολείται μαζί τους, θα έκαναν σολντάουτ Καραισκάκη άνετα, αλλά ας όψονται οι ερασιτέχνες που είχαν δημιουργήσει το “προηγούμενο του '07”.

θεωρείς πολύ απλό/φτηνό να τους φέρουν Σαββατοβραδο καλοκαίρι ;

να πει κ ο μπέλαμυς “να μην πάω στο γουέμπλεη, εχω να παίξω μαλακάσα”

Καλοκαίρι αν δε με απατά η μνήμη μου τα σχολεία/πανεπιστήμια έχουν κλείσει οπότε και οι καθημερινές βολεύουν.

Έδιτ:

Και επίσης, το φθινόπωρο του 2009 που ήταν ακόμα πιο hot όνομα, στο τουρ που έκαναν, έκλειναν indoor χώρους με χωρητικότητες σπάνια αρκετά μεγαλύτερες των 10 χιλ. Hovet στη Στοκχόλμη πχ είχε ίσως λιγότερο κόσμο και από την Μαλακάσα.

άρα το κοινό είναι έτοιμο να τρέξει μαλακάσα ανά πάσα στιγμή, για οποιαδήποτε τιμή, κ οποιαδήποτε καθημερινή μέρα του καλοκαιριού (οι εργαζόμενοι δεν ζορίζονται το καλοκαίρι γιατι δουλευουν λιγοτερο φαντάζομαι) και τους σταματάει η διδι. δεν φταιει η ελληνική αγορά που κατάφερε την παγκόσμια πρωτοτυπία να ΜΗΝ κανει sold out τους ac/dc ακόμα κ μέσα στην Αθήνα…

Πρώτον, διάβαζε τι γράφω για να ενημερώνεσαι. Και στις άλλες χώρες τόσο μάζευαν οι MUSE τα φθινοπωρινά/χειμερινά τουρ. Γιατί να έχουμε παραπάνω εδώ?

Δεύτερον, η Μαλακάσα είναι μια μαλακιάρα και μισή έτσι όπως την έχει στήσει η didi και αν ο κόσμος τη σνομπάρει πολύ καλά κάνει. Αυτό έλειπε να τρέχουμε 100χιλιόμετρα πηγαινέλα για να ακούμε κάθε φορά τον ίδιο σκατοήχο όπως στον Τανκιάν.

Τρίτον, δεν έγιναν σολντάουτ οι ACDC, έγιναν οι U2 και δεν ξέρω και γω ποιοι άλλοι. Γούστα είναι αυτά τι να γίνει. Μαλακισμένα γούστα, αλλά γούστα. Το γεγονός είναι ότι δεδομένων των προβλημάτων της Μαλακάσας, τέτοια λάηβ πρέπει να γίνονται ΕΝΤΟΣ πόλης.

Τέταρτον, δεν αμφιβάλλω ότι το ελληνικό κοινό θέλει τα ίδια και ίδια, απλά παρενέβην για να πω ότι η “αποτυχία” στους MUSE το '07 χρεώνεται κι αυτή στη Didi και όχι φυσικά σε όποιον φοιτητή έδινε την επόμενη μέρα ή σε όποιον μαθητή είχε σχολείο και δεν πήγε.

για την Μαλακάσα συμφωνω 100% - επιχειρηματικα ο άλλος όμως αυτό έχει, αυτό σου δίνει. εσύ μπορείς να μην πας…

εμένα περισσότερο με προβληματίζει πως οι υπόλοιποι δεν φέρνουν πχ τους Muse στο ΟΑΚΑ. πιθανότατα γιατί δεν βγαίνουν ? έχουμε στον μικρόκοσμο του φόρουμ 100 άτομα να γκρινιάζουν κ θεωρούμε ότι εκτος φορουμ όλοι κοχλάζουν να δουν Muse k volbeat στην Αθήνα. οι u2 Και οι peppers Και οι τζοβιδες γέμισαν με κόσμο ΕΚΤΟΣ “κοινότητας”, για τους οποίους πάρα πολλοί γκρινιάζουν , όπως πχ για την del ray. αν πχ παράλληλα με την λιάνα έρχονταν κ οι volbeat την ίδια μέρα, θα διαβάζαμε τα ίδια ; πιθανότατα.

Δεν έχει κανένα νόημα αυτό που κάνετε.

Ρε μαζί σου, ξαναλέω ότι μόνο για τους MUSE συγκεκριμένα έχω ένσταση, γιατί και αυτοί από το '09 και μετά θα έφερναν πολύ κόσμο εκτός κοινότητας.

Το γιατί δεν τους φέρνουν οι υπόλοιποι, δεν το γνωρίζω, αλλά υποθέτω ότι αφενός και οι “υπόλοιποι” δε θα είναι τίποτε διοργανωτές της προκοπής και αφετέρου παίζει το “πω, 8 χιλιάδες μόνο οι MUSE στη Μαλακάσα το '07, άσε πού να ρισκάρουμε”.

Από κει και πέρα, εγώ εξαρχής λέω ότι το θέμα δεν είναι ποιους θα φέρει και ποιους όχι, αλλά όλα τα υπόλοιπα που κάνουν το ρόκγουεηβ ένα φεστιβαλικό ανέκδοτο.

εγω απλα να πω οτι ολοι αυτοι που γραφουν σε αυτο το thread που ειναι στις αλλες συναυλιες?εχουν παιξει γκρουπαρες στην ελλαδα κ ειναι απο κατω απο 100 εως 200 ατομα συνηθως! :smiley:

Πλην του Ποντικα, αυτοι που γραφουν πανε συνηθως στις αλλες συναυλιες.

12 χρονος σιγουρα οχι αλλα θεουλης ομως, του εχουν πει 3-4 οτι Pantera ΔΕΝ…αλλα συνεχιζει

pedes ego to xrhma den to ipologizo [B]3ero oti ama erthi o pantera tha einai akriba.[/B] mexrh kai wacken exo paei 3 meres exo paei to 2009 pou gia mena einai to kalhtero ap ola ta alla wacken pou eixan ginhopos tin 2h mera nevermore,airbourne , bullet for my vallentine . motorhead , in flames , amon amarth , epica kai tin 3h mera rage , testament , heaven shall burn , volbeat, machine head , cathedral.

Ανακοινωθηκαν και τιμες εισιτήριων και επιβεβαιωθηκε οτι οι SUICIDAL TENDENCIES θα παιξουν κανονικα…
Σημερα στο μαθημα 2 μαθητριες μου εκαναν σαν τρελες και παλαβες για την Lana Del Ray και θα ερθουν τρεχοντας στο φεστιβαλ:)

Αρκετά χρόνια υποστήριζα τις συναυλίες και σιχαινόμουν που έπρεπε να υποστώ το κάθε ΑΝ Club (μην αρχίσει κουβέντα και γι’ αυτό, αλλά τον θεωρώ το χειρότερο χώρο που έχω δει συναυλία προσωπικά πάντα) για τις συναυλίες που ήθελα να δω με 100-200 άτομα…Έχουμε δώσει και αν έχουμε δώσει 30άρια κάθε τόσο…

Πλέον μένω στο εξωτερικό και οι συναυλίες που βλέπω και η ποιότητά τους είναι 100 φορές πάνω από Ελλάδα…Πλέον δεν μπορώ να φανταστώ συναυλία με μέτριο ήχο, τη στιγμή που στην Ελλάδα είχαμε το μέτριο και λέγαμε ‘‘Έλα μωρέ, καλός ήταν, έχουμε ακούσει και χειρότερο…’’

Απλά αναφέρω τη γνώμη μου γιατί τα πέρασα τόσα χρόνια και τα ξέρω…Είναι κρίμα πραγματικά να συνηδητοποιεί ο κάθε διοργανωτής (έχουν κάνει και αυτοί μαλακίες) ότι θα βγάλει τα λεφτά του με 4-5 συγκροτήματα και τίποτε άλλο…Αυτό καταδεικνύει έλλειψη μουσικής παιδείας, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα για ανάλυση και δεν είναι η ώρα ούτε το thread…

Επίσης να πω σε κάποιον που μου απάντησε προηγουμένως νομίζοντας ίσως ότι ειρωνεύομαι λέγοντας ‘‘τυχαίο παράδειγμα’’ για Volbeat & Maiden ότι πράγματι τα είπα σαν τυχαία παραδείγματα… 8)