ΑΝΟΤΗΕR GIG IN THE VIBE: part I
__Καταπληκτικός ήχος. Σιγά - σιγά η ηχολήπτης τον δυνάμωνε από τραγούδι σε τραγούδι, εξαιρετικό στήσιμο των ηχείων (εκτός των πίσω - πίσω, αλλά σ’ αυτό φταίει ότι ήταν μακριά και παρεμβάλλονταν η κονσόλα των φώτων /ήχου). Πολύ καλό και λειτουργικό και το Surround… O ήχος ήταν σχεδόν hi-end!! Ακούγαμε πάρα πολύ δυνατά και όμως, μετά τη συναυλία παρατηρήσατε ότι κανενός τ’ αυτιά δεν βούιζαν, ούτε καν όταν πέσατε για νάνι; Ε, αυτός είναι ήχος κύριοι, όχι τα σκατά που καταστρέφουν την ακοή μας, που τα άλλα συγκροτήματα /ηχολήπτες του κώλου μας προσφέρουν μαζί με όλες τις άχρηστες συχνότητες. Και σε τι χώρο ε, έναν χώρο που δε βοηθά και πολύ (και εκεί κι αν έχουμε ακούσει χάλια ήχο…).
__ΠΟΛΥ καλή η απόδοση της μπάντας. Ο δε κιθαρίστας των Snowy White και ο drummer τα έδωσαν όλα, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ. Εξαιρετικοί. Οχι ανόητες φιγούρες και φαφλατάδικες διασκευές /προσθήκες ή εμπλουτισμοί των τραγουδιών που στην πραγματικότητα γίνονται για κα κρύψουν το ό,τι δε μπορούν να τα παίξουν ΙΔΙΑ. Και αυτοί τα παίζαν ΙΔΙΑ (εκτός βέβαια απ’ τις λεπτές αποχρώσεις που είναι λογικό να μη βγαίνουν), αλλά και με τη δική τους προσωπικότητα, δεν λέγαμε ότι “αντιγράφουν” σε καμία περίπτωση. A, πάνω στο ίδιο μοτίβο ήταν και η μαύρη τραγουδίστρια που ερμήνευσε το The Great Gig In The Sky, μπράβο της!
__Τώρα, υπήρχαν μία δύο στιγμές που το πράγμα έγινε λίγο pop και λίγο ξενέρωσα, αλλά δε πειράζει… Λεπτομέρεια… Παντως, κάτι έλλειπε απ’ τις προηγούμενες μεγάλες συναυλίες του Waters… κάτι που αντικαταστήθηκε με αυτή την pop νοοτροπία… Το καλό είναι ότι δεν το έπιασαν όλοι αυτό, κάτι που σημαίνει ότι ήταν λίγο αυτό το στοιχείο, οπότε και τ’ αφήνουμε πίσω μας.
__Απόλαυσα κάθε νότα, κάθε στιγμή… Αξιζε να πας, δε το συζητάμε. Ηταν υπέροχα με μερικές πάρα πολύ δυνατες στιγμές! Το Dark ήταν κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό, το ίδιο και τα άλλα… Τόσο τέλεια που νόμιζες ότι άκουγες cd… “WATERS, EMEIΣ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ”.
ΑΝΟΤΗΕR GIG IN THE VIBE: part II
__Αααα και τώρα που είπα σαν cd… Δεδομένου όπως κι εγώ, έτσι περίπου το υπόλοιπο 80% δεν έβλεπα τίποτα, σε κάνει να αναρωτιέσαι… Μήπως ήταν καλύτερα να πάρω το DVD ή τα cd και να τον δω /ακούσω. Γιατί απ’ αυτή τη γαμοσυναυλία σ’ αυτόν τον γαμοχώρο, αυτής της γαμοχώρας, είδα τ’ αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά μου…
__Σκατά στα μούτρα τους. ΕΛΕΟΣ. Πρώτον εγώ καθόμουν σε πολύ καλό σημείο (πήγα νωρίς και οι πόρτες ΠΑΛΙ δεν άνοιξαν στην ώρα του και γι’ αυτό δεν ευθύνεται η μεριά του Waters, το soundcheck κλπ είχε τελειώσει πριν τις 4:30. άι σιχτιρ βλάκες, ερασιτέχνες… όταν λέμε 5:30, σημαίνει 5:30… αλλιώς πείτε άλλη ώρα και ανοίξτε την τότε… ερασιτέχνες του κώλου) και πάλι δεν έβλεπα τίποτα, αυτοί που ήταν ακόμα πιο πίσω ή πιο κοντοί, εκείνοι να δείτε… ααα, έχω να το λέω, πολύ ωραία η κεφάλα του μπροστινού /νων μου, την έμαθα απ’ έξω. Μεγάλη καύλα να ακούς το Φλέτσερ Μεμόριαλ ή το Κόρμφταμπλι Νάμπ και το μόνο που βλέπεις είναι 5 - 6 κεφάλια και κάτι φώτα στη σκηνή… Α! και ένα πιατίνι!! …ΖΩΑ! Πάτε έξω να δείτε σε τι ύψος βάζουν τη
__Σκατά διοργάνωση (και μη μου πει κανείς για τον ήχο, μη ψαρώνετε ήταν καθαρά λόγω Waters, όχι didi). ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Τι θα γίνει ρε γαμώτο, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ και ακόμα να βελτιώσετε τα βασικά; Γιατί μας συμπεριφέρεστε σα ζώα, δε σας δίνουμε τα σκατολεφτά μας; (εκτός απ’ τα προβλήματα που προσυπογράφω και ήδη τα ανέφεραν) Εγώ δεν ήρθα ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ μιά συναυλία, ήρθα και να τη δω, να τη βιώσω και όχι αυτό δεν γίνεται αν παλεύεις να δεις τα projections (γιατί για τη σκηνή, δε το συζητάμε). Πάτε ρε βόδια να δείτε πώς γίνονται έξω τα γεγονότα! ΕΛΕΟΣ. Δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε για να βάλετε μυαλό, όπου λέει didi να μην αγοράζουμε εισιτήρια, να μην ερχόμαστε και μετά να λέτε “δε φταίμε εμείς, αν ο κόσμος δε στηρίζει τις προσπάθειές μας πώς να φέρουμε μεγάλα ονόματα”. Γιατί να τις στηρίξει ρε κατσικοκλέφτη; Γιατί έγινες διοργανωτής; Για την ψυχή της μάνας σου, για το καλό της ελληνικής σκηνής; Να μην γινόσουν, αφού δε μπορείς να το κάνεις σωστά. ΤΟΣΑ χρόνια, τι σκατά έχεις κάνει; Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια λάθη.
__Που είναι το πρανές (αμφιθεατρική κλίση) στον συναυλιακό χώρο; ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ξέρετε πόσα χιλιάδες χρόνια έχουν ανακαλύψει τη χρήση του οι πρόγονοί σας; Και τι κάνατε που δεν υπήρχε πρανές και μιας δε θέλατε να βάλετε το χέρι στην τσέπη ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ να το φτιάξετε; Πού είναι η υπερυψωμένη σκηνή; Πού είναι οι γιγαντοοθόνη /νες γι’ αυτούς που κάθονταν πίσω (και οι φλόγες ήταν σαν αναπτήρες όπως είπε ένας φίλος); Γιατί, αν θέλεις να βάλεις μέσα ΤΟΣΑ άτομο, καλό θα είναι να τους σεβαστείς κιόλας, δεν φτάνει που πίσω δεν είχε γκάζια ο ήχος (οπότε έχανες ένα καταπληκτικό μέρος της συναυλίας, την εξαιρετική ποιότητα και καθαρότητα, παρόλη τη δύναμη, πράγμα που σε ταξίδευε, σε έκανε κοινωνό του γεγονότος), να μη βλέπουν κιόλας; Κόψε εισιτήρια και πάνω στην εθνική… Τώρα αυτοί οι άνθρωποι παραμηθιάστηκαν, “έζησαν το τρίωρο (???) γεγονός του καλοκαιριού”. Παπάρια έζησαν… πήραν μια τζούρα.
__ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ.