Roger Waters τον Ιούνιο!

Playback??? Μπορεί και να είχε… Αλλά τι playback και playfront και πράσινα άλογα. Ο ήχος ήταν ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ. Να τα ΄βλέπουν αυτά (ή μάλλον να τα ακούνε) κάποιες “μεγάλες” μπάντες που έρχονται και αντί για ήχο ακούμε ένα συνονθύλευμα θορύβων.

Δε ξέρω για σας, εγώ απόψε το βράδυ σιγουρεύτηκα ότι υπάρχει μαγεία. Την ένιωσα. Αυτή είναι μουσική, να την ακούς και να νιώθεις κάθε σου κύτταρο να αντιδράει. Πόσες μπάντες μπορούν να το προσφέρουν αυτό; Ας μη προσπαθούμε να μειώσουμε τα πάντα. Εντάξει, κι εγώ περιμένα κάτι πιο συγκλονιστικό στο show αλλά στην τελική ο Waters είναι καλλιτέχνης και μουσικός, όχι ταχυδακτυλουργός ή showman. Όταν ο ίδιος και η μπάντα του σου προσφέρουν τέτοιο ήχο, τέτοια μουσική που μένεις με ανοιχτό το στόμα, τίποτα άλλο δε μετράει.

Κόσμος γύρω στις 25.000, με όλες τις ηλικίες να δίνουν το παρόν.

Τι να πω... Αν δεν ήσασταν εκεί, δε μπορείτε να καταλάβετε... Δεν ήταν μια συναυλία απλά, ήταν μια εμπειρία από αυτές που 20 χρόνια μετά θα λες στο γιο ή στην κόρη σου "Ήμουν κι εγώ εκεί." 

Πάμε στις γκρίνιες τώρα:

1/ Έλεος… Έλεος πια με αυτό το parking. Δε μπορούν οι ιθύνοντες της Didi να φτιάξουν ένα χώρο στάθμευσης; Κάθε χρόνο τα ίδια… Τελείωσε κατά τις 12 η συναυλία και βγήκαμε εθνική για να φύγουμε στις 2 παρά!!!

2/ Τι θα γίνει με αυτά τα ΄φωτα στον παράδρομο; Από πέρσι λέγανε θα το φροντίσουν αλλά και φέτος σβηστά ήταν…

3/ Καλή η ιδέα να φτιάξει η Didi ξεχωριστό VIP χώρο στα αριστερά της σκηνής, με τραπεζάκια κτλ, αλλά μήπως έτσι μειώνεται πολύ η χωρητικότητα του Terra Vibe; Έτσι κι αλλιώς δεν έχει ιδαίτερο νόημα αφού όλοι όρθιοι είναι κατά τη διάρκεια της συναυλίας…

[/img]

Mulder sovarologeis?Den peirazei an eixe playback??Otan eixan erthei oi Pink Floyd athina eixe akoustei oti epaiksan playback giati paraitan teleioi.Ti na po an sumvainei megali vlakeia.

Χωρίς καμία αμφιβολία από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δει στη ζωή μου!!!
Θα κάνουμε να συνέλθουμε αρκετό καιρό μου φαίνεται…(εγώ ελπίζω ποτέ…)

Ο “παππούς” μας ταξίδεψε για τα καλά.
Ήχος απίστευτος…

(Ερώτηση: το τραγούδι που είπε για την ιστορία στο Λίβανο σε ποιο δίσκο είναι?)

…και τώρα πια, όλοι όσοι μιλάνε για συναυλίες…μπορούνε να παραδώσουν και να περάσουν απ’το λογιστήριο!!!
Μακράν ό,τι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου κι ακούσει τ’αυτια μου!
Ένας καταιγισμός ανατριχίλας και μουσική για ταξίδια πολύ πιο πέρα απ’αυτήν!

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω…το μόνο που μπορεί να ξεπεράσει αυτήν την εμπειρία είναι να τους δω κάποια στιγμή όλους μαζί σε ένα show εκτός Ελλάδος… 8)

H 18ή του Ιούνη είναι πλέον εθνική εορτή και αργία . _

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Δεν έχω λόγια να την περιγράψω…

+1 δεν μπορω να πω κατι παραπανω…δεν πιστευω να δω ποτε κατι καλυτερο απο αυτο στην ελλαδα…

Ακριβώς ΣΠύρο…

Μετά απαυτό ...τι να πει κανείς γιά το μυαλό της αλληνής... [b]Η απόλυτη συναυλία...σε βάθος ,υψος,μήκος... ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ[/b]...Το λακωνίζιν εστί φιλοσοφίν... Υ.Γ 1) Μεμψημιρία περί πάρκιν,απαράδεκτου χώρου,ταλαιπωρίας, όχι τώρα,μπροστά σε αυτό που κοινωνήσαμε... 2) Θάνατος στα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, κάτω τα ΠΡΟΒΑΤΑ και τα ΣΚΥΛΙΑ... 3)Να έρθουν στη σειρά ,οι εγχώριοι μπουτο-μπουστο προωθούμενοι καλλιτεχνίσκοι,χορεύοντας καρσιλαμά, να τους ΧΥΣΩ, ζωμό στα καρδάρια τους... 4) και τώρα μπορούν να πάνε..... να χορέψουν ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ,τα κοινωνικά ΥΠΟΣΥΝΟΛΑ της Γυφτιάς και της ΑΛΗΤΕΙΑ.....που κατακλύσαν το γυαλί... 5)Killem all…και τα ποντίκια,στα λαγούμια που σκάβαν ,στις πλάτες των προβάτων ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
6) Ευττυχώς στο Dark side of the moon,o time παιζει άσχημα παιχνίδια ,και γερνάει ΜΟΝΟ ,τους πρόσκαιρους, τυχάρπαστους, αρπάχτούς, γελίους καραγκιοζοπαίκτες, που μασάνε ταραμά και φτύνουν τα κουκούτσια…στους πλαστικοποιημένους,ανεγκεφαλοποιημένους θιασώτες τους…
ΤΕΛΟΣ…
Η αποκωδικοποίηση της χθεσινής μαγείας ,τυγχάνει άμεσης εισαγωγής στη Σχολική Υλη, ως παγκόσμια κληρονιομιά
και να αφήσουν τα οικοκυρικά και πως αλλάζουν τα μωρά…Mother…
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ …Η κα Γιαννάκου και οι μεταρρυθμιστές διαφορων αποχρώσεων κόκκων πολιτικών, όλο το βράδυ ,φτερνιζόταν, απο τις ιαχές
We don`t need no thought control
Οbey your MASTER…war pigs
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚΙΑΣ, 30 χρόνια μετά…

Η συναυλία φοβερή!!! Τί να πω; Τέλειος ήχος, εκτέλεση, τα πάντα! Και πολύ επικοινωνιακός ο Waters. Αλλά κατά τη γνώμη μου αν γινόταν σε άλλο χώρο π.χ. ΟΑΚΑ θα ήταν καλύτερα. Όχι για το μισάωρο περπάτημα από τα αυτοκίνητα -και το 3πλάσιο θα έκανα για αυτή τη συναυλία!- αλλά γιατί θα αναδεικνυόταν καλύτερα. Όπως και να το κάνουμε, το Terravibe χωράει πολύ κόσμο αλλά δύσκολα βρίσκεις σημείο να βλέπεις καλά. Και πιστέυω ότι για τέτοιο είδος μουσικής, που δεν αρκεί απλώς να χτυπιέσαι αλλά θέλεις να την απολαύσεις απ’ όλες τις πλευρές, ένας χώρος με καλύτερη ορατότητα στη σκηνή (και που να χωράει τόσο κόσμο) θα ήταν καλύτερος. Η ουσία βέβαια είναι ότι επιτέλους άκουσα αυτά τα τραγούδια live! Απλώς σχολιάζω…

Α! Να προσθέσω ότι το επόμενο πρωί -σήμερα δηλαδή- έγραφα Άλγεβρα. Πως συγκρατήθηκα και έλυσα ( ; ) τις γ***ασκήσεις αντί να πετάξω στην καθηγήτρια “All and all you 're just another brick in the wall!” (φτύσιμο κατάμουτρα προαιρετικό) και να φύγω…!

(Αλήθεια!)

Ήταν ένα ταξίδι που μόνο μια μεγάλη μουσική ιδιοφυία, ένας πρώην Pink Floydian, θα μπορούσε να μας προσφέρει. Η μουσική, η ατμόσφαιρα, τα τραγούδια, οι σκηνικές παρουσίες, τα performance, όλα τέλεια, πέρα από κάθε προσδοκία, πέρα από κάθε εμπειρία, μια εμπειρία μοναδική!

Έίμαι τυχερός που από πιτσιρικάς έχω δει πολλές συναυλίες, σε γήπεδα, σε στάδια, σε κλειστά, σε καταγώγια, σε θεματικά πάρκα… Κι έχω να πω ένα μονάχα πράγμα :
Αν κάποιος ΔΕΝ παρακολούθησε την χτεσινή συναυλία, δεν έχει παρακολουθήσει ΚΑΜΜΙΑ συναυλία! Δεν μπορεί να καυχιέσαι ότι έχεις δει συναυλίες στην Ελλάδα, αν δεν έχεις δει ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ θέαμα, την ΑΠΟΛΥΤΗ ποιότητα ήχου, την μαγεία πέρα από κάθε φαντασία!

Roger σε λατρεύουμε ακόμα περισσότερο πλέον! Έγραψες μεγάλη ιστορία στην ελλαδίτσα των σπογοητευτικών συναυλιών, και σε ευχαριστούμε!

ΑΝΟΤΗΕR GIG IN THE VIBE: part I

__Καταπληκτικός ήχος. Σιγά - σιγά η ηχολήπτης τον δυνάμωνε από τραγούδι σε τραγούδι, εξαιρετικό στήσιμο των ηχείων (εκτός των πίσω - πίσω, αλλά σ’ αυτό φταίει ότι ήταν μακριά και παρεμβάλλονταν η κονσόλα των φώτων /ήχου). Πολύ καλό και λειτουργικό και το Surround… O ήχος ήταν σχεδόν hi-end!! Ακούγαμε πάρα πολύ δυνατά και όμως, μετά τη συναυλία παρατηρήσατε ότι κανενός τ’ αυτιά δεν βούιζαν, ούτε καν όταν πέσατε για νάνι; Ε, αυτός είναι ήχος κύριοι, όχι τα σκατά που καταστρέφουν την ακοή μας, που τα άλλα συγκροτήματα /ηχολήπτες του κώλου μας προσφέρουν μαζί με όλες τις άχρηστες συχνότητες. Και σε τι χώρο ε, έναν χώρο που δε βοηθά και πολύ (και εκεί κι αν έχουμε ακούσει χάλια ήχο…).

__ΠΟΛΥ καλή η απόδοση της μπάντας. Ο δε κιθαρίστας των Snowy White και ο drummer τα έδωσαν όλα, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ. Εξαιρετικοί. Οχι ανόητες φιγούρες και φαφλατάδικες διασκευές /προσθήκες ή εμπλουτισμοί των τραγουδιών που στην πραγματικότητα γίνονται για κα κρύψουν το ό,τι δε μπορούν να τα παίξουν ΙΔΙΑ. Και αυτοί τα παίζαν ΙΔΙΑ (εκτός βέβαια απ’ τις λεπτές αποχρώσεις που είναι λογικό να μη βγαίνουν), αλλά και με τη δική τους προσωπικότητα, δεν λέγαμε ότι “αντιγράφουν” σε καμία περίπτωση. A, πάνω στο ίδιο μοτίβο ήταν και η μαύρη τραγουδίστρια που ερμήνευσε το The Great Gig In The Sky, μπράβο της!

__Τώρα, υπήρχαν μία δύο στιγμές που το πράγμα έγινε λίγο pop και λίγο ξενέρωσα, αλλά δε πειράζει… Λεπτομέρεια… Παντως, κάτι έλλειπε απ’ τις προηγούμενες μεγάλες συναυλίες του Waters… κάτι που αντικαταστήθηκε με αυτή την pop νοοτροπία… Το καλό είναι ότι δεν το έπιασαν όλοι αυτό, κάτι που σημαίνει ότι ήταν λίγο αυτό το στοιχείο, οπότε και τ’ αφήνουμε πίσω μας.

__Απόλαυσα κάθε νότα, κάθε στιγμή… Αξιζε να πας, δε το συζητάμε. Ηταν υπέροχα με μερικές πάρα πολύ δυνατες στιγμές! Το Dark ήταν κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό, το ίδιο και τα άλλα… Τόσο τέλεια που νόμιζες ότι άκουγες cd… “WATERS, EMEIΣ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ”.

ΑΝΟΤΗΕR GIG IN THE VIBE: part II

__Αααα και τώρα που είπα σαν cd… Δεδομένου όπως κι εγώ, έτσι περίπου το υπόλοιπο 80% δεν έβλεπα τίποτα, σε κάνει να αναρωτιέσαι… Μήπως ήταν καλύτερα να πάρω το DVD ή τα cd και να τον δω /ακούσω. Γιατί απ’ αυτή τη γαμοσυναυλία σ’ αυτόν τον γαμοχώρο, αυτής της γαμοχώρας, είδα τ’ αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά μου…

__Σκατά στα μούτρα τους. ΕΛΕΟΣ. Πρώτον εγώ καθόμουν σε πολύ καλό σημείο (πήγα νωρίς και οι πόρτες ΠΑΛΙ δεν άνοιξαν στην ώρα του και γι’ αυτό δεν ευθύνεται η μεριά του Waters, το soundcheck κλπ είχε τελειώσει πριν τις 4:30. άι σιχτιρ βλάκες, ερασιτέχνες… όταν λέμε 5:30, σημαίνει 5:30… αλλιώς πείτε άλλη ώρα και ανοίξτε την τότε… ερασιτέχνες του κώλου) και πάλι δεν έβλεπα τίποτα, αυτοί που ήταν ακόμα πιο πίσω ή πιο κοντοί, εκείνοι να δείτε… ααα, έχω να το λέω, πολύ ωραία η κεφάλα του μπροστινού /νων μου, την έμαθα απ’ έξω. Μεγάλη καύλα να ακούς το Φλέτσερ Μεμόριαλ ή το Κόρμφταμπλι Νάμπ και το μόνο που βλέπεις είναι 5 - 6 κεφάλια και κάτι φώτα στη σκηνή… Α! και ένα πιατίνι!! …ΖΩΑ! Πάτε έξω να δείτε σε τι ύψος βάζουν τη

__Σκατά διοργάνωση (και μη μου πει κανείς για τον ήχο, μη ψαρώνετε ήταν καθαρά λόγω Waters, όχι didi). ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Τι θα γίνει ρε γαμώτο, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ και ακόμα να βελτιώσετε τα βασικά; Γιατί μας συμπεριφέρεστε σα ζώα, δε σας δίνουμε τα σκατολεφτά μας; (εκτός απ’ τα προβλήματα που προσυπογράφω και ήδη τα ανέφεραν) Εγώ δεν ήρθα ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ μιά συναυλία, ήρθα και να τη δω, να τη βιώσω και όχι αυτό δεν γίνεται αν παλεύεις να δεις τα projections (γιατί για τη σκηνή, δε το συζητάμε). Πάτε ρε βόδια να δείτε πώς γίνονται έξω τα γεγονότα! ΕΛΕΟΣ. Δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε για να βάλετε μυαλό, όπου λέει didi να μην αγοράζουμε εισιτήρια, να μην ερχόμαστε και μετά να λέτε “δε φταίμε εμείς, αν ο κόσμος δε στηρίζει τις προσπάθειές μας πώς να φέρουμε μεγάλα ονόματα”. Γιατί να τις στηρίξει ρε κατσικοκλέφτη; Γιατί έγινες διοργανωτής; Για την ψυχή της μάνας σου, για το καλό της ελληνικής σκηνής; Να μην γινόσουν, αφού δε μπορείς να το κάνεις σωστά. ΤΟΣΑ χρόνια, τι σκατά έχεις κάνει; Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια λάθη.

__Που είναι το πρανές (αμφιθεατρική κλίση) στον συναυλιακό χώρο; ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ, ξέρετε πόσα χιλιάδες χρόνια έχουν ανακαλύψει τη χρήση του οι πρόγονοί σας; Και τι κάνατε που δεν υπήρχε πρανές και μιας δε θέλατε να βάλετε το χέρι στην τσέπη ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ να το φτιάξετε; Πού είναι η υπερυψωμένη σκηνή; Πού είναι οι γιγαντοοθόνη /νες γι’ αυτούς που κάθονταν πίσω (και οι φλόγες ήταν σαν αναπτήρες όπως είπε ένας φίλος); Γιατί, αν θέλεις να βάλεις μέσα ΤΟΣΑ άτομο, καλό θα είναι να τους σεβαστείς κιόλας, δεν φτάνει που πίσω δεν είχε γκάζια ο ήχος (οπότε έχανες ένα καταπληκτικό μέρος της συναυλίας, την εξαιρετική ποιότητα και καθαρότητα, παρόλη τη δύναμη, πράγμα που σε ταξίδευε, σε έκανε κοινωνό του γεγονότος), να μη βλέπουν κιόλας; Κόψε εισιτήρια και πάνω στην εθνική… Τώρα αυτοί οι άνθρωποι παραμηθιάστηκαν, “έζησαν το τρίωρο (???) γεγονός του καλοκαιριού”. Παπάρια έζησαν… πήραν μια τζούρα.

__ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ.

Τελικά όλοι όσοι λένε ότι οι Pink Floyd είναι ύπνος, πρέπει να έχουν δίκιο.

Τη χθεσινή τελειότητα δε γίνεται να την έζησα, μάλλον την ονειρεύτηκα!!!

:wink:

Προσκύνησαν και οι άπιστοι!!!
Αυτό τα λέει όλα!!!

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Υπάρχουν βεβαίως πολλά μέγιστα συγκροτήματα, που έχουν γράψει όλα τους τη δική τους πολύ μεγάλη ιστορία στη μουσική, έχουν στιγματίσει τις καρδιές μας και έχουν επηρρεάσει εκαττομύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα υπάρχουν πολλά τέτοια. ΑΛΛΑ :

Κανένα συγκρότημα ή καλλιτέχνης της ροκ ή ποπ μουσικής, δεν έχει καν φτάσει την αρτιότητα, την τελειότητα και την ποιότητα της μουσικής των Pink Floyd. Είναι και θα παραμείνουν για πάντα μοναδικοί! Και ένα μεγάλο μέρος της μοναδικότητάς τους, είμασταν πολύ τυχεροί που το ζήσαμε μπροστά στα μάτια μας χθες.

Προσωπικά ένα από τα όνειρά μου είναι να δω live όλους τους Pink Floyd μαζί, αλλά αφού αυτό δεν είναι και μάλλον δεν θα είναι εφικτό, τότε μπορώ να πω ότι το όνειρό μου αυτό (σχεδόν) εκπληρώθηκε.

to tragoudi legete “leaving beirut” ke einai ena apo ta 2 tragoudia (to allo legete “to kill the child”) pou evgale o waters to 2004, ligo prin tis ekloges stin ameriki. ta tragoudia mporouses na ta akouseis apo ti selida tou, kathos ke na ta katevaseis apo legal download sites. ta tragoudia opos leei o waters eixan skopo na apotrepsoun tin epaneklogi tou bush…
kapoia stigmi pio meta kikloforise stin iaponia ena singlaki pou perieixe auta ta 2 tragoudia.

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ PINK FLOYD.
Το review μου θα το διαβάσετε προσεχώς.

Η διοργάνωση για ακόμα μια φορά ήταν υπό το 0. Εύγε για τα λάθη του παρελθόντος που δεν επαναλαμβάνονται.

Den yparxoun kai polles lekseis na perigrapsoun ta synaisthimata ths xthesinhs bradias oson afora to kallitexniko meros bebaia!Gia ta ypoloipa apla tha pw oti me kalypse kai me to parapanw o filtatos shadowcaster…skata sthn didi…zwa!

Καλά η συναβλεία ΕΠΟΣ δεν το συζηταμε…

Πώρωση Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ ήχος…

Τι να πω ???

ΑΛΛΑ δεν της ευτανε της ^#%^#didi που μασ έβαλε να πληρώσουμε 50Ε έπρεπε να ειμαστε και 15 μέτρα από τη σκηνη επειδή καποιο παλιο μαλα%^# που έσκασαν 100 έπρεπε να είναι VIP και να είναι κοντά στην σκηνή… εμείσ δηλαδά τι φτέγαμε να είμστε τόσο μακριά???
Άντε από 'δω λέω εγώ…

Αν και άργησα πάρα πολύ στην ζωή μου να μυηθώ στον κόσμο τους, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι τουλάχιστον ονειρικός…

Υπέροχη συναυλία, υπέροχα συναισθήματα, χάθηκα απλά στην μουσική και βίωσα μια υπέροχη γαλήνια θλίψη…