Rolling Stones στην Αθήνα!

Ναι ρε, αλήθεια! Για πολύ δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δαχτυλάκι μας? Δεν βαρεθήκατε πια να βγαίνεται να δικαιολογείται τα αδικαιολόγητα? Παρεξηγήθηκε ο Kourou γιατί ο άμοιρος ο GreenHloyd αναρωτήθηκε πόσο βλάκες μπορεί να είναι οι υπεύθυνοι της Didi. Ε, ναι ρε, βλάκες είναι! Βλάκες γιατί φέρονται στον κόσμο που τους ταίζει σαν ζώα. Γαιτί αυτοί κράταγαν τα λεφτά τόσο καιρό να τοκίζονται και περίμεναν να τελειώσουν με τις υπόλοιπες συναυλίες για να τα πάρουν και από εκεί και μετά να επιστρέψουν τα λεφτά μιας συναυλίας που είχε ακυρωθεί 2 μήνες πρίν. Βλάκες γιατί νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να την σκαπουλάρουν με την δήθεν ‘παροχή υπηρεσιών’ αλλά μόλις το θέμα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης αμέσως βγήκαν και ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν όλο το αντίτημο του εισιτηρίου. Γιατί άραγε? Μήπως γιατί η όλη διαδικασία ήταν παράνομη? Δεν ξέρω, απλά ρωτάω, εγώ ο αφελής…

Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην Ιταλία, με ενδιαφέρει το τι γίνεται στην Ελλάδα. Εξάλλου, θές να συγκρίνουμε τις τιμές που πληρώνουν οι Ιταλοί σε σύγκριση με αυτές που πληρώνουμε εμείς? Ή να μιλήσουμε για τις συνθήκες που αφορούν την παρακολούθηση των συναυλιών, τους χώρους κ.τ.λ.?
Στο εξωτερικό, το ποσό το οποίο δεν επιστρέφεται αν ακυρωθεί μία συναυλία είναι απειροελάχιστο. Και αυτό συνήθως συμβαίνει όταν τα εισιτήρια αγοράζονται online ή με κάρτα μέσω συγκεκριμένων εταιριών που κάνουν αυτή ακριβώς την δουλειά, δηλαδή σου παρέχουνε την δυνατότητα να αγοράσεις τα εισιτήρια που θές από το σπίτι χωρίς να τρέχεις στα ταμεία και να περιμένεις στις ουρές. Εδώ ποιές ακριβώς ήταν οι παροχές υπηρεσιών που πρόσφερε η Didi? Και που ξανακούστηκε εταιρία να παίρνει 10% commission στην τιμή του εισιτηρίου??? Είμαστε σοβαροί τώρα?? Και στα εισιτήρια των 200 και 300 Ευρώ η δήθεν παροχή υπηρεσιών ήταν 40 Ευρώ!!! Καταλαβαίνεις για τι ποσά μιλάμε??

Λοιπόν, εγώ ότι είχα να πώ το είπα. Δεν πρόκειται να κάτσω να ξανασχοληθώ με αυτό το site και με αυτό το forum. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε να τους γλύφετε και να τους δικαιολογείτε. Αδιαφορώ πλήρως.

Αν έχεις την εντύπωση πως δικαιολογούμε και γλύφουμε την Didi, ή την κάθε διοργανώτρια, τότε μάλλον δε διαβάζεις και πολύ συχνά τα κείμενά μας. Για πες λοιπόν, που δικαιολογήσαμε και που γλύψαμε; Εμείς αυτό που κάναμε είναι να διορθώσουμε τις όποιες αναλήθειες ακούγονται. Γιατί όλοι κατηγορούν τη Didi τη στιγμή που η Didi ΔΕΝ διοργάνωσε τη συναυλία, και τα λεφτά ΔΕΝ πήγαν σε αυτή. Επίσης το 10% ΔΕΝ ήταν ελληνικό φαινόμενο. Και αν σου φαίνεται μεγάλο το ποσό, ή αν νομίζεις πως στο εξωτερικό χρεώνεται μόνο για τις αγορές από το internet τότε και πάλι κάνεις λάθος και αν θες μπορώ να σου δώσω και παραδείγματα (από προσωπική εμπειρία και μη).
Πήγαινε λοιπόν εκεί που “ακούγεται η αλήθεια” και άσε αυτά περί γλειψίματος…

Και αν έιχεις χασει την αποδειξούλα των 10(δεν είναι απίθανο) τι γίνεται???

Προφανώς την έχεις πατήσει :x
Πάλι καλά που την κράτησα για συλλεκτικούς λόγους… :roll:

Πάλι καλά που την κράτησα γιατί είμαι σαββατο γεννημένος και έχουν δεί πολλά τα ματάκια μου.

Εγώ την είχα κρατήσει γιατί ο karvou είναι φίλος μου… :roll:

Ότι και αν έχεις χάσει ένα δεκάευρω…

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :frowning: :frowning:

Γιατί ρε Cozy, εσένα τι σε νοιάζει? Αφού τα παίρνεις από τη Didi… Ευτυχώς που ο johnk_dark μας άνοιξε τα μάτια, γιατί 5 χρόνια τώρα δε … σου είχα ζητήσει ποτέ δανεικά!!! Θα σε ταράξω στην τράκα τώρα!!!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Πολύ ζέστη… άντε να δροσίσει να επανέλθει και η λογική…

Αφελής και με το παραπάνω είσαι. Και που ξέρεις εσύ τα λεφτά σε ποιου την τσέπη πήγαν; Μήπως έχεις κι εσύ έγκυρες πηγές; “Το θέμα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης” χα χα χα, για δες λίγο εάν σε κάποια ή κάποιες από τις υπόλοιπες χώρες της περιοδείας που ακυρώθηκαν επιστρέφεται το αντίτιμο ή όχι…

Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην Ιταλία, με ενδιαφέρει το τι γίνεται στην Ελλάδα. Εξάλλου, θές να συγκρίνουμε τις τιμές που πληρώνουν οι Ιταλοί σε σύγκριση με αυτές που πληρώνουμε εμείς?

Άλλος ένας που ήθελε δεν ήθελε το ρίχνει στις συγκρίσεις. Γιατί καλό μου παιδί δεν αγόρασες εισιτήριο για τους Rolling Stones στην Ιταλία τότε αφού και οι τιμές είναι χαμηλότερες και οι συνθήκες καλύτερες;

Λοιπόν, εγώ ότι είχα να πώ το είπα. Δεν πρόκειται να κάτσω να ξανασχοληθώ με αυτό το site και με αυτό το forum. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε να τους γλύφετε και να τους δικαιολογείτε. Αδιαφορώ πλήρως.

Ένας μίζερος “όλα στην Ελλάδα είναι σκατά” κλασικός forum user λιγότερος. Οι περιπτώσεις αυτές δε γιατρεύονται οπότε γιατί το κουράζουμε; 8)

Το θέμα είναι ότι δίνονται όλα τα χρήματα πίσω.

Σοβαρά. έ? Μήπως αφελείς είναι και οι υπόλοιποι 35.000 που αγανάκτησαν με την στάση της Didi και απαιτούσαν να πάρουν όλα τα λεφτά τους πίσω, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κινήθηκαν δικαστικά εναντίων τους? Ρε άι παράτα μας! Και για να τελειώνουμε με το παραμυθάκι, η περιοδεία των Rolling Stones διοργανώθηκε από τους ίδιους τους Stones σε συνεργασία με τους τοπικούς διοργανωτές. Και όσο και αν θέλει η Didi να βγάλει την ουρά της απ’έξω, μερίδιο της ευθύνης πέφτει και σε αυτή. Στο κάτω κάτω, ο κόσμος από την Didi τα πήρε τα εισιτήρια, από αυτή απαιτεί και αποζημίωση. Τι θέλετε να κάναμε δηλαδή, να τρέχαμε να βρούμε τους Stones για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω? Ή θα έπρεπε να αφήσουμε την Didi να βγάλει 300.000 Ευρώ έτσι για την πλάκα?

Άλλος ένας που ήθελε δεν ήθελε το ρίχνει στις συγκρίσεις. Γιατί καλό μου παιδί δεν αγόρασες εισιτήριο για τους Rolling Stones στην Ιταλία τότε αφού και οι τιμές είναι χαμηλότερες και οι συνθήκες καλύτερες;

Για ξανατσέκαρε τα post πουλάκι μου. Δε ξεκίνησα εγώ τις συγκρίσεις, άλλος τις ξεκίνησε.
Και αν μπορούσα να τους δώ στην Ιταλία αντί για την Ελλάδα θα το έκανα με μεγάλη χαρά. Αντίθετα όμως με κάποιους άλλους, εγώ πληρώνω κάθε φορά που πάω συναυλία και δεν μου περισσεύουνε για ταξιδάκια στο εξωτερικό.

Ένας μίζερος “όλα στην Ελλάδα είναι σκατά” κλασικός forum user λιγότερος. Οι περιπτώσεις αυτές δε γιατρεύονται οπότε γιατί το κουράζουμε;

Εγώ μίζερος δεν είμαι καθόλου. Κάποιοι άλλοι είναι μίζεροι του κερατά που παρεξηγούνται αν τους θίξουμε τις σκατοεταιρίες που έχουμε στην Ελλάδα. Σας είπανε μήπως ότι χρειάζονται δικηγόρους? Αν ενοχλούνται με αυτά που λέμε, ας βγούνε να πούνε ξεκάθαρα το τί συνέβη. Εσείς γιατί χαλιέστε δηλαδή?

Μπά, μήπως ξέρεις κάτι το οποίο πρέπει να μάθουμε και εμείς? 8O

Όσο για την ζέστη… από το στόμα σου και στου Θεού τ’αυτί!! 8)

Φίλε, αν δεν κατάλαβες εμείς δε χαλαστήκαμε με τίποτα άλλο πέραν των λεγομένων σου περί “Τσιρακίων” κτλ. Μόνο εσύ έχεις την εντύπωση πως εμείς παρεξηγηθήκαμε για το τι ακούγεται. Το να γράψουμε για το πως έχει η κατάσταση στην πραγματικότητα νομίζω ότι ήταν υποχρέωσή μας από τη στιγμή που τυχαίνει να γνωρίζουμε 1-2 πράγματα παραπάνω στο εν λόγω ζήτημα. Τώρα γιατί εσένα αυτό σου φαίνεται τόσο επιλήψιμο δε μπορώ να καταλάβω.

Ναι, ως γνωστόν, γλιτώνουμε τόσα πολλά λεφτά που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε και γραφεία στο Ψυχικό. Φίλε, με όλη την καλή διάθεση, αν δεν ξέρεις (που δεν ξέρεις προφανώς), κάνε μου τη χάρη και μη μιλάς. Οκ;

Λυπάμαι που θα το πώ, αλλά με την όλη συμπεριφορά σας, αυτή την εντύπωση δίνετε στον κόσμο. Και δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύει αυτό. Τώρα, αν θέλετε αυτή η εντύπωση να αλλάξει, καλά θα κάνετε να προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεστε. Και πρόσεξε, αυτό το λέω με κάθε καλή διάθεση και χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας. Αυτό το οποίο εμένα με πείραξε ήταν το μήνυμα του Kourou, από το οποίο ξεκίνησε η όλη αυτή ιστορία. Αν όντως ήξερε κάτι παραπάνω και ήθελε τόσο πολύ να μας ‘διαφωτίσει’, θα μπορούσε να το είχε κάνει με πολύ πιο όμορφο τρόπο. Εκφράσεις τύπου: ''άλλοι είναι οι βλάκες" και “ξεκολλήστε” δίνουν άλλου είδους εντυπώσεις και είναι προσβλητικές. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?

Για εξήγησε μου λοιπόν τώρα εσύ, γιατί το πήρες προσωπικά αυτό που είπα? Εγώ δεν κατανόμασα κανέναν. Αν και βέβαια είναι λίγο πολύ γνωστό ότι οι περισσότεροι που γράφουν σε μουσικά site όπως είναι αυτό εδώ τις περισσότερες φορές δεν πληρώνουν για να μπούν στις συναυλίες. Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς, αλλά όταν ο kourou βρίσκει τόσο εύκολο το να μπείς σε ένα αεροπλανάκι και να πάς μέχρι την Ιταλία για να δείς ένα live όπως με περίσσια ειρωνία μου πρότεινε εμένα να κάνω, τότε αυτό προσωπικά με βάζει σε πάρα πολλές υποψίες. Θές να μου πείς δηλαδή ότι εσείς δεν μπαίνετε στις συναυλίες με προσκλήσεις? Τι να πώ, μακάρι να είναι όντως έτσι.
Και παρεπιμτόντως, το δικαίωμα να μιλήσω και να αμφισβητήσω αυτά που ακούω και διαβάζω δεν μπορεί να μου το στερήσει κανένας. Μα κανένας!!

Αυτά από εμένα. Από την δικιά μου πλευρά το θέμα έχει κλείσει.

Το πήρα προσωπικά μιας και στο ίδιο topic έχω γράψει πως θα πήγαινα Ιταλία, όπως και όντως έκανα. Δε κατονόμασες, όμως εμμέσως θα μπορούσες κάλλιστα να αναφέρεσαι σε μένα. Και νομίζω ότι αυτό έκανες. Στην τελική όμως δεν το έκρυψα. Ναι πήγα. Όμως το πρόβλημα δεν ήταν αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι υπονόησες κάτι τελείως λανθασμένο. Πως το να πάμε στην Ιταλία είναι εύκολο με τα λεφτά που γλυτώνουμε μέσω των προσκλήσεων. Και που ξέρεις λοιπόν πόσα λεφτά γλιτώνουμε; Δεν ξέρεις. Γιατί αν ήξερες δεν θα έγραφες ό,τι έγραψες! Κατάλαβες λοιπόν;

Και κανένας δε σου στέρησε το δικαίωμα να μιλήσεις και να αμφισβητήσεις για αυτά που διαβάζεις και ακους. Για αυτά όμως που ούτε διαβάζεις, ούτε ακούς, μπορείς να είσαι πιο προσεκτικός πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά. Εγώ κρίνω από αυτά που διαβάζω και αυτά που βλέπω. Και σύμφωνα με αυτά έγραψα και ό,τι έγραψα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, δεν είχαν την παραμικρή ιδέα ότι εσύ προσωπικά πήγες και τους είδες στην Ιταλία - και φυσικά δεν μπορώ να κάθομαι να θυμάμαι ποιοί έγραψαν τί σε ένα thread που έχει ξεπεράσει τις 60 σελίδες. Ούτε και με ενδιαφέρει. Εγώ απλά απάντησα στο ειρωνικό σχόλιο του kourou και απευθυνόμουν μόνο σε αυτόν. Όπως μου την είπε εκείνος, έτσι του την είπα και γώ. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει (μάλλον όχι δηλαδή), αλλά εγώ δεν ρίχνω υπονοούμενα - ό,τι έχω να πώ το λέω ξεκάθαρα. Τώρα, αν εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αυτό πήγαινε μπιχτή σε σένα, τι να σου πώ, δικό σου το πρόβλημα!

Και όσων αφορά τις προσκλήσεις, ε, ναι, συγγνώμη αλλά πώς να το κάνουμε δηλαδή, αν κάποιος δεν χρειάζεται να δίνει τις κατοστάρες και διακοσάρες κάθε μήνα για να δεί τα live που γίνονται στην Ελλάδα όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει και το ταξιδάκι του στο εξωτερικό μία στο τόσο και να βλέπει και ό,τι θέλει. Όπως και του είναι και πολύ πιο εύκολο να είναι πιο επιεικής με τις εταιρίες και τους εγχώριους διοργανωτές και να μην θεωρεί και τα 10 Ευρώ που θα χάναμε από τα εισιτήρια ως σεβαστό ποσόν. Κατάλαβες λοιπόν? Για μένα έτσι έχουν τα πράγματα, και εσύ μπορείς να εξακολουθείς να το αρνήσαι, δικαίωμα σου.
Δεν ξέρω πόσα λεφτά γλυτώνεις εσύ προσωπικά από τις προσκλήσεις και δεν με απασχολεί. Ούτε υπονόησα ποτέ ότι ξέρω. Μόνος σου παρερμήνευσες αυτό που είπα, και μόνος σου θίχτηκες.
Και το πόσο προσεκτικός θα είμαι πρίν βγάλω τα συμπεράσματα μου θα το κρίνω εγώ και μόνο εγώ. Και αν δεν συμφωνείς με αυτά, μπορείς να διαφωνήσεις. Δημοκρατία (υποτίθεται) ότι έχουμε.

Χαιρετώ την οικουμένη. Μετά από μια μακριά αποχή από τα rocking δρώμενα, γύρισα σήμερα, τσέκαρα το λαοφιλές μας forum και διαπίστωσα να λέγονται πολλά και διάφορα. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις του φίλου john_dark, αλλά θα απαντήσω κάπως διαφορετικά, γιατί νομίζω πως οι φίλοι kourou και cozy με κάλυψαν…

Λοιπόν. Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία τελικά συνοψίζονται σε ένα : "πόσο επαγγελματικό είναι ή θέλετε να είναι το rocking.gr ? "

Και αναλύω τις δύο περιτπώσεις :

Α. το σάιτ συμπεριφέρεται ως" ερασιτεχνικό" : δλδ δεν “καίγεται” να ανεβάζει αναποκρίσεις και κριτικές επιπέδου. Δεν ενδιαφέρεται να ενημερώνει όλους σας άμεσα και αντικειμενικά. Δεν κρίνει, δεν λέει την γνώμη του και δεν τα χώνει σε διοργανωτές και μη. Αποτέλεσμα ; Μας εγκαλείτε για “παρακρατημένες πληροφορίες”, για καθυστερήσεις στις ανταποκρίσεις και τις κριτικές και για “φτωχά ή γραμμένα στο πόδι” κείμενα. Λογικό καθώς έχετε απαιτήσεις…

Β. Το σάιτ συμπεριφέρεται ως “επαγγελματικό” : κάνει όλα τα παραπάνω και επίσης μέσω της ανεπίσημης οδού του forum σας ενημερώνει για πράγματα “από μέσα”, πράγματα τα οποία γνωρίζουν μόνο οι γράφοντες καθώς έχουν σχέσεις με ανθρώπους του χώρου. Αν τα νέα είναι καλα (πχ Tool) όλοι είναι χαρούμενοι. Αν τα νέα δεν είναι καλά (πχ stones) όλοι αρχίζετε να μας κατηγορείτε ότι “τα πιάνουμε” για να κρύψουμε την αλήθεια και ότι ακολουθούμε σκοπιμότητες. Το πόσο αργυρώνητος ή όχι είναι ο καθένας μας το ξέρουν καλύτερα όλοι αυτοί που έχουν έρθει σε πάρτυ και συγκεντρώσεις και μας γνωρίζουν προσωπικά και όλοι οι υπόλοιπου που διαβάζουν τα άρθρα και τα ποστ των συντακτών του rocking, που ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από κάποιο nick αλλά είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο.

Επειδή από τις κατά καιρούς ενστάσεις σας, η προσωπική μου άποψη είναι ότι έχετε επαγγελματικές απαιτήσεις από το σάιτ μας, έχω μια απλή απορία : δεν είναι καλό για όλους αυτούς που εξασκούν αυτήν την δουλειά να πληρώνονται με κάποιο τρόπο ; Αν νομίζεται ότι το παρόν ποστ γράφεται από κάποιο νησί στο maui, όπου είμαι παρέα με 10 κουνελάκια του playboy και ακούω πρώτος το “chinese democracy”, με τον Hetfield, απλά να σας ενημερώσω ότι η κατάσταση διαφέρει παρασάγγας. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο κόλλημα με τις προσκλήσεις. Εϊτε τις παίρνουμε, είτε όχι, είναι αποτέλεσμα της δουλείας μας. Η οποία μπορεί να γίνεται κατ’αρχάς από μεράκι (και οι γνώστες το γνωρίζουν καλύτερα) αλλά δεν παύει να είναι μια δουλειά χρονοβόρα και απαιτητική. Γι’αυτό το σημείο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κάποιοι απαιτούν από εμάς να κάνουμε επαγγελματική δουλεία, με ερασιτεχνικούς όρους…[/list]

Που σου επιστρέφουν όλα τα λεφτά; Άλλοι μου φαίνονται για βλάκες.
Ξεκολλήστε, ακόμα να πάρετε χαμπάρι μερικοί ότι σε μεγάλο βαθμό στη συναυλία των Rolling Stones δεν είχε όλο το “κουμάντο” η Didi; ](,) ](,)[/quote]

επειδη τωρα ειδα αυτο το ποστ,ηθελα να διευκρινισω οτι απευθυνομουν σε οσους εσυραν τον κοσμο στα εκδοτηρια τοσες φορες και προσπαθησαν χωρις εμφανη λογο να παρακρατησουν 10 ευρω αναγκαζοντας τον κοσμο να κουβαλαει μαζι του αποδειξεις αγορας εισητηριου

Αγαπητέ φίλε montecristo,

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είναι κακό να παίρνετε προσκλήσεις. Κάθε άλλο. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι το γεγονός αυτό, μαζί με την -πολλές φορές- προκλητική συμπεριφορά και στάση κάποιων απο εσάς εδώ στο forum, είναι αρκετά για να δημιουργήσουν συγκεκριμένες εντυπώσεις. Και ποιές είναι αυτές? Θα σου εξηγήσω αμέσως. Όπως είπα και πιο πάνω, είναι αρκετά λογικό, όταν δεν πληρώνεις για να πάς σε όλες τις συναυλίες που γίνονται στην Ελλάδα, να είσαι πιο επιεικής με τους διοργανωτές και να σου είναι πιο εύκολο να τους βρείς χίλια-δυο ελαφρυντικά για να δικαιολογήσεις τις πράξεις τους. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως όταν τους έχεις δώσει τα χρήματα σου, τα οποία σου έχει βγεί η πίστη για να βγάλεις, και τους βλέπεις να σε κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα σου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα με τους Stones, τα παραδείγματα είναι αμέτρητα και πιστεύω ότι λίγο-πολύ τα γνωρίζουμε όλοι. Δεν νομίζεις λοιπόν ότι είναι υπερβολικό να απαιτείτε από όλο αυτό τον κόσμο που τους τα σκάει κάθε λίγο και λιγάκι να δείχνει την ίδια επιείκια που μπορείτε να δείξετε εσείς? Δεν νομίζεις ότι είναι προκλητικό να αποπαίρνετε όλο αυτόν τον κόσμο που προσπαθεί μέσω ενός forum να εκφράσει την αγανάκτηση του, την απορία του και την δυσαρέσκεια του? Και αν ξέρετε και κάτι παραπάνω, φυσικά και είναι καλό να το πείτε. Πρέπει να το κάνετε όμως με όμορφο τρόπο και χωρίς να υποβιβάζετε την νοημοσύνη του αλλουνού. Διαφορετικά, πώς περιμένετε να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις και να μην εξαγριώνεται ο κόσμος?

Λές ότι προσπαθείτε να κάνετε επαγγελματική δουλειά, και αυτό είναι πάρα πολύ σεβαστό. Πόσο ‘επαγγελματικό’ όμως ήταν από την μεριά του kourou να αντιδράσει τόσο υπερβολικά στο σχόλιο του GreenHloyd? Και αν προσέξεις την απάντηση που έδωσε, με τα λόγια του μας πήρε η μπάλα όλους εμάς που εξακολουθούμε να μην πιστεύουμε στην αθωώτητα της Didi. Εγώ προσωπικά, αυτό το θεωρώ προκλητικό και άκρως αντιεπαγγελματικό. Και για αυτό ακριβώς και αντέδρασα με τον τρόπο που αντέδρασα. Με άλλα λόγια, αν θέλετε να θεωρήστε επαγγελματίες, θα πρέπει να προσέχετε υπερβολικά τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεστε. Και αυτό δεν πάει συγκεκριμένα σε εσένα, γιατί προσωπικά θεωρώ ότι ο τρόπος που απάντησες, η εμπεριστατωμένη άποψη που έδωσες και το ύφος με το οποίο εξέφρασες τις απόψεις σου είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ένα παράδειγμα που θα έπρεπε να ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι, αν θέλουν να αποφεύγονται οι εντάσεις και οι διαξιφισμοί εδώ μέσα και αν θέλουν να θεωρούνται επαγγελματίες.

Αυτό ακριβώς κατάλαβα ότι εννοούσες και εγώ! :slight_smile:

Πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει η… παρεξήγηση της παρεξήγησης, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχειι λόγος να εξάπτεται κανείς σας παιδιά! Ήρεμα και μόλις γυρίσαμε από διακοπές 8)

Τώρα για να επιστρέψω στο θέμα μας λίγο, από προσωπική πείρα πιστεύω πλέον ότι αν κάποιος θέλει πραγματικά να δει ένα “μεγάλο” (υποκειμενικά είναι αυτά) καλλιτέχνη που παράλληλα δεν το έχει και συνήθεια να μας επισκέπτεται κάθε χρόνο, καλό είναι να μαζεύει τα λεφτά του και να πηγαίνει στο εξωτερικό. Ειδικά η Ιταλία, επειδή θίχτηκε το θέμα αλλά και επειδή το γνωρίζω κι από προσωπική εμπειρία, είναι πολύ πιο κοντά απ’ όσο φαίνεται. Σε 20 ώρες με το πλοίο είσαι εκεί και με τις online κρατήσεις ξενοδοχείων, τα κάμπινγκ κλπ. πιστέψτε με, ΔΕΝ κοστίζει τόσο όσο μπορεί να νομίζει κανείς και δεν είναι καθόλου δύσκολο. Δεν χρειάζεται να έχεις καταθέσεις στην Ελβετία για να τα καταφέρεις δηλαδή.

Απ’ όλες τις απόψεις συμφέρει: και τα εισιτήρια των συναυλιών είναι συνήθως χαμηλότερα, και κάνεις και τις διακοπές σου βλέποντας μια άλλη χώρα, και μπορείς να το συνδυάσεις σε συναυλιακή περίοδο, να δεις δυο-τρεις καλές συναυλίες μαζί. Για μια φορά κάνα δυο χρόνια δηλαδή δεν είναι καθόλου άσχημη περίπτωση.

Είχα ελπίδες ότι το συναυλιακό τοπίο στην Ελλάδα θα άλλαζε - το φετινό καλοκαίρι πια μόνο ότι θα νεκραναστήσουν τον Jimi Hendrix να μας τον φέρουν στο ΟΑΚΑ δεν μας υποσχέθηκαν… Αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν βλέπω να γίνεται κάτι και με τις ερασιτεχνικές εταιρείες που νομίζουν ότι γίνανε επαγγελματίες… :roll: Δεν βλέπω προκοπή. Μακάρι να 'ναι αλλιώς τα πράγματα. Αλλά τέτοια κοροϊδία που έζησα φέτος, δεν γουστάρω να την επαναλάβω.

Παραβαίνοντας την αρχή του off topic, απαντώ και πάλι γιατί στο πρόσωπό και τα λεγόμενά σου αναγνωρίζω τις απορίες μιας μερίδας αναγνωστών και έτσι νιώθω την ανάγκη να απαντήσω. Δεν θα σχολιάσω τις θέσεις των φίλων και συνεργατών kourou και cozy, κατ’αρχάς γιατί μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους (ο Ηλίας θα είναι πάλι κοντά μας σε καμία δεκαριά μέρες) και επιπροσθέτως γιατί είναι θέμα αρχής. Θα σχολιάσω το παραπάνω απόσπασμα.

“There are no facts, only interpretations” - Friedrich Wilhelm Nietzsche, Γερμανός φιλόσοφος. Τι θέλω να πω ? Βλέποντας το ελάχιστο των δημοσιεύσεών σου, κάνω την υπόθεση ότι είσαι στην “παρέα μας” λίγο καιρό. Αν είσαι περισσότερο, θα αντιληφθείς την θέση μου ευκολότερα, αν είσαι όμως όντως νέος, θα χρειαστεί να ανατρέξεις σε κάποια παλαιότερα άρθρα και εκεί θα καταλάβεις αν το rocking.gr χαρίζεται ή όχι στους διοργανωτές. Στο παραπάνω ποστ σου υπονοείς ότι λόγω των επαγγελματικών μας σχέσεων με τις εταιρίες διοργάνωσης, εμφανίζουμε την τάση να αμβλύνουμε την κριτική μας. Δεν θα καταφύγω σε παραδείγματα κειμένων φίλων και συναδέλφων, αλλά θα σε καλέσω να ανατρέξεις κατ’αρχήν στην φετινή (δική μου) κριτική για την συναυλία του Sting και εν δευτέροις στην περυσινή κριτική για την συναυλία-φιάσκο των White Stipes, για την οποία κατηγορήθηκα ότι “τα έπιανα” από την εταιρία των Stripes για να μην πω την αλήθεια και ότι κατηγορούσα την “άμοιρη ευθυνών” Astra. Όπως μπορείς να καταλάβεις εύκολα από το παραπάνω παράδειγμά μου, κάποιοι αναγνώστες του περιοδικού μας έχουν την τάση να μας κατηγορούν για μεροληψία, όταν τυχαίνει να μην συμφωνούμε με την άποψή τους. Καταλαβαίνω την οργή πολλών, καταλαβαίνω και τα μπινελίκια τους στα ποστ του φόρουμ και σε email που μας έρχονται καθημερινά, αλλά σε κάποιες φάσεις δεν καταλαβαίνω αν διαφωνείτε με την θέση ή το ύφος μας…

Αν διαφωνείτε με την θέση, η αντίθετη άποψη είναι σεβαστή, αλλά το rocking υπήρξε πάντα αιχμηρό και έλεγε τα πράγματα όπως τα έβλεπε. Έχουμε διαφωνήσει με πολλούς (εντός και εκτός χώρου), μπορεί να έχουμε πολλές φορές υιοθετήσει μια πιο “αιρετική” στάση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε μασήσει τα λόγια μας. Πράγμα που είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις αν συνεχίσεις να μας διαβάζεις και αν δώσεις και λίγο βάση στο ποιός γράφει και τι.

Αν διαφωνείτε με το ύφος (και συγκεκριμένα το βρίσκετε ήπιο), εδώ ακριβώς υπεισέρχεται ο παράγοντας “επαγγελματισμός”. Πχ και εγώ όταν είμαι σε μια συναυλία και γίνει μια στραβή (όπως στους Stripes πχ) σίγουρα θα βρίσω σαν λιμενεργάτης και θα χρησιμοποιήσω εκφράσεις των οποίων ούτε την ορθογραφία γνωρίζω και ούτε αναφωνούνται σε περιοχές με βιωτικό επίπεδο ανώτερο αυτού της Μονζαμβίκης. Αλλά όταν θα γράψω μια κριτική ή ένα επώνυμο άρθρο θα πρέπει να είμαι όσο πιο αντικειμενικός και ψύχραιμος γίνεται και σε τελική ανάλυση να γράψω την δική μου γνώμη και όχι την γνώμη του καθενός που μας διαβάζει. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε πάντα και δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια οπτική.

Ελπίζω να σε κάλυψα.