Πέθανε ο Θρύλος του Μέταλ Ronnie James Dio!

Mπα σε καλό σου δάκρυσα πάλι.

υπεροχο βιντεο οντως.

Οταν το διαβασα χτες το βραδυ στο ιντερνετ, ενιωσα αυτοματα εναν κομπο στο στομαχι. Καταλαβαινα οτι μαλλον ειναι βαρια αρρωστος, αλλα κανεις δεν σκεφτεται τη στιγμη αυτη. Δεν μπορουσα να το πιστεψω. Μου περασαν αυτοματα και αστραπιαια ολα τα εξωφυλλα των δισκων του απο το μυαλο.

Καθε μερα πηγαινοντας και γυρνωντας απο τη δουλεια, βαζω και απο ενα διαφορετικο σι-ντι καθε φορα, να μου κραταει παρεα στη διαδρομη. Σημερα πηγαινοντας στη δουλεια το πρωι, δεν ειχα ορεξη να βαλω τιποτα. Βουβαμαρα. Μονο τον ηχο της μηχανης…

Γυρνωντας εβαλα το Dream Evil, ο πιο αγαπημενος μου δισκος του… Να παιζει σιγα… ισως πενθιμα… Ως ελαχιστο φορο τιμης.

Το μυαλο μου ταξιδεψε πισω καπου στα 1996-97, τοτε που ως λυκειοπαιδο πρωτοεπεσε στα χερια μου εκεινο το best of των Rainbow… Μου το ειχε προτεινει ο δισκοπωλης της γειτονιας μου. Εγω ακουγα καπως πιο glam rock σε εκεινη τη φαση, Kiss κι ετσι. Μου λεει “παρτο και θα με θυμηθεις…”. Μεσα στα πρωτα 30 δευτερολεπτα (1ο κομματι Man On the Silver Mountain), ενιωσα ξαφνικα να ανοιγεται ενας καινουριος κοσμος μπροστα μου…

Τυχερη η μεγαλυτερη γενια απο μενα που τον εζησε για πιο πολλα χρονια απο εμας, αλλα τυχερη και η δικη μου γενια, και η επομενη που τον ζησαμε και θα τον ζουμε σε ολη μας τη ζωη… Η μουσικη του δεν πεθαινει.

Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΕ ΡΟΝΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

οντως πολυ συγκινητικο το βιντεο φιλτατε kangouras.Για παντα αθανατος ο DIO

Μεγάλωσε πολλές γενιές ο γιγαντιαίος κοντός φίλε Madison… Και τους παλιούς αλλά κ εμάς τους νεότερους σε μεγάλο βαθμό. Μέχρι που αρρώστησε άλλωστε περιόδευε σα νέο παιδί συνέχεια και η απόδοσή του ήταν φοβερή! Μικροί κ μεγάλοι όσοι τον είδαν λένε μόνο αυτό. Μετά πώς να μην εμπνεύσεις ακόμα κ μικρά παιδιά, πώς να μην τους χαρίσεις εκείνη την ανυπέρβλητη μαγεία…

Ήταν δικός μας άνθρωπος. Των ροκάδων/μεταλάδων κάθε ηλικίας. Κ βέβαια κ των μουσικόφιλων κάθε ηλικίας κατ’επέκταση… :wink:

Thnx a lot Ronnie…

φιλε Kangoura χιλια μπραβο…
πολυ καλο το βιντεο…
μια που αναφερεις πως ειχες σχεσεις με τον αρχοντα, συλλυπητήρια και σε εσενα…

Respect for one of the greatest of them all…
R.I.P. :frowning:

Μου φαίνεται απίστευτο ότι έφυγε… Η φωνή του ήταν οδηγός μου όταν βυθιζόμουν στα σκοτεινά ταξίδια του μυαλού… Με έριχνε στην κόλαση και μετά με ανέβαζε στον παράδεισο… Ανατριχίλα…

We bring you beautiful
We teach you sin
We can give you a piece of the universe
Or we will disappear
Never to return again

Rest In Peace Ronnie James Dio

Υ.Γ. Τον είχα δεί πρώτη φορά στο ΡΟΔΟΝ το '93 όταν ήμουν 21 και υπήρχαν μέσα 50ρηδες, τον είδα και πέρισυ και υπήρχαν μέσα από 15χρονα μέχρι 50+… Διαχρονικός και Αθάνατος πλέον

http://www.youtube.com/watch#!v=6yaQCfn8q3M&feature=related

DOWNLOAD Festival 2010 To Rename Second Stage ‘Ronnie James Dio Stage’

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=140183

Αποψε στο Legacy δωσαμε οσοι βρεθηκαμε το δικο μας φορο τιμης …σε αυτην την ανθρωπινη μορφη με Θεικη καρδια και φωνη που λεγετε Dio!..

γυρνωντας και διαβαζοντας τις υπολοιπες σελιδες που γραψατε απο το απογευμα,δακρυσα :frowning: για δευτερο γυρο…

…απο το βιντεακι του κανγκουρα μεχρι το πιο απλο λιτο σχολιο…

μεσα σε ολα θυμηθηκα το πως μιλουσε με το κοινο του…με μας…με την ευγενεια το χιουμορ …με τον ανθρωπο Dio!..

edit

ενα ενδιαφερον μπλοκ με βιντεο συνεντευξη απο τις τελαιυταιες …

Καγκουρα εσυ τον ηξερες καλυτερα…σε εσενα θα ληψει και αυτη η διασταση της υπαρξης του, καλη δυναμη!

Kangoura συγχαρητηρια για το video… Με εκανες να δακρυσω και ειδικα το τελος ειναι πολυ συγκινητικο… Σημερα ολη μερα το σκεφτομαι, ο,τι και να κανω… Ολη μερα ακουω τραγουδια του και δεν μπορω να το συνειδητοποιησω… Και ηταν ενα απο τα ονειρα μου να τον γνωρισω και να του εκφρασω την ευγνωμοσυνη μου για τα μοναδικα συναισθηματα που μου εχουν προκαλεσει τα τραγουδια του και την δυναμη που μου εδιναν στις δυσκολες καταστασεις… Γιατι ο DIO ηταν ενας καλλιτεχνης που σου αλλαζε την ζωη και σε εκανε να ονειρευεσαι…

Σε ευχαριστω τοσο πολυ Ronnie, ηδη μου λειπεις, γιατι σε ενιωθα σαν κομματι της ζωης μου…

Για να χαμογελάσουμε λίγο, να κι ένα ενδιαφέρον group sto facebook :

Eύκολα όμως!!! Χαχαχα!

Άκυρο παιδιά. Μόλις πάρουν πρέφα τι χάνανε τόσα χρόνια εκεί πάνω, σιγά μη μας στίλουν τον κοντό πίσω…

είναι πολύ συγκινητικό να διαβάζεις όλα όσα γράφει ο κόσμος για τον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη…

ακόμα μου φαίνεται δύσκολο να το χωνέψω…

να πάρει ο δίας, τον απόλαυσα μόνο μία φορά…

Είσται τυχεροί όσοι τον απολαύσατε live, την πρώτη φορά που ήρθε, ήταν ένας μήνας πριν γεννηθώ, και πέρισυ δεν είχα ούτε λεφτά ούτε παρέα για να παω στο rocking athens… σιγά έλεγα, θα ξανάρθει… :(:(:(:frowning:

Yπέροχο βίντεο,αλλά έγινα χώμα πάλι:(:(:frowning:

μεγαλε ρονι σε ευχαριστουμε για τις μαγικες στιγμες!!περσι ημουν στο φεστιβαλ κ τον απολαυσα,που να ξερα πως θα τα φερει η π… η ζωη!!δεν ξεχνιεσαι ρε…