Διαβάστε πως συμπεριφέρθηκε και τι έκανε στην ΑΘήνα ο Dio. Πραγματικά τεράστιο καλλιτεχνής και ακόμη πιο τεράστιος ως άνθρωπος! http://www.men24.gr/html/ent/683/ent.97683.asp
Έψαξα στο forum και βρήκα το report που είχα στείλει, με τα παραλειπόμενα της συναυλίας των Heaven and Hell, πέρσι στο Rocking Athens festival.
Hταν η τελευταία φορά που είδα τον Ronnie από κοντά, που τον αγκάλιασα και τον φίλησα … που να το ήξερα, να έμενα κι άλλο μαζί του …
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=10851&page=118
Το τραγικό;
Μιλούσαμε για τους διαδοχικούς θανάτους κάποιων celebrities εκείνη την περίοδο (Michael Jackson, Farah Fawset, David Carantine, Patrick Swayze), και μας έλεγε τις απόψεις του περί μετεμψύχωσης … Μου έλεγε οτι δεν πιστεύει στην μετεμψύχωση, αλλά δεν είναι σίγουρος γι αυτό, γιατί δεν μπορεί να το αποδείξει !
“Βλέπεις αυτό το κουνούπι που πετάει;” μου έλεγε. "Δηλαδή πρέπει να πιστέψω οτι μπορεί να είναι η μετεμψύχωση κάποιου άλλου πλάσματος; "
“Αν όμως τελικά κάνω λάθος, και υπάρχει μετεμψύχωση, ξέρεις σαν τι θα ήθελα να επιστρέψω;” μου έλεγε και γελούσε …
“Σαν ελέφαντας ! Γιατί να έχω και πάλι έχω καλή μνήμη όπως και τώρα, αλλά και γιατί πάντα ήθελα επιτέλους να είμαι huge!!!”
Αυτός ήταν ο Ronnie … γίγαντας πάνω στην σκηνή, αλλά απλός, προσιτός και πολύ χιουμορίστας στις παρέες του …
Γύρνα πίσω ρε Ronnie, έστω και σαν ελέφαντας … φαντάζομαι τι φωνή θα είχε αυτό το πλάσμα …
Για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο υπέροχος κ απλός ανθρωπος ήταν!!Γιατί,ανεξαρτητα απ’το μουσικο ταλεντο,πανω απο όλα μετραει η ΑΝΘΡΩΠΙΑ,που πολλοι απο το χωρο(κ απο ολους τους χωρους βασικα) το ξεχνανε μολις γινουν πλουσιοι κ διασημοι
.Και μεις παρολα αυτα τους μυθοποιουμε…
Ultimate respect γαμώ!!!
πρώτη φορά (και μοναδική δυστυχώς) είχα δει τον θεο όταν είχε πρωτοέρθει με τους “Heaven & Hell” . ήθελα πάντα να ανταλλάξω μερικές κουβέντες μαζί του γιατί είχα μάθει το πόσο εγκάρδιος ήταν με τους φαν του .
δεν τα κατάφερα , αλλά χαίρομαι πραγματικά που μαθαίνω πως όσα λέγονταν ήταν αλήθεια.
αμαν, φοβερό άρθρο, μας ισοπέδωσες…
Έγω, είχα χάσει το δίσκο, γιατι κάποιος βλακέντιος και ψιλοάσχετος, έπεμενε να σπρώχνει και να διαπλικτίζεται με οπαδούς, για να υπογράψει 440303003 δίσκους και να βγάλει 13023022 φωτό. Εδώ σπροχνώταν με κόσμο μπροστά σε έναν εμβρόντητο Iommy… τέλωσπάντων… Ντίο, δεν σου λέω αντίο, γιατι πάντα θα είσαι μαζί μου, μέσα στην ψυχή μου, να δίνεις δύναμη στη φωνή μου, να με συναρπάζεις με τα τραγούδια που έχεις πει - (όχι τα 2-3 που παίζουν στα club… άλλα… ) Σ’ αγαπάμε όπως μας αγαπούσες και εσύ…
ετσι απλά…
Αργότερα θα ανακοινώσουμε μια κίνηση προς τιμήν του μεγάλου. Είχα ρωτήσει και τον καγκουρα με πμ, γιαυτό αλλά δεν απάντησε, αλλά πλέον γιγαντώθηκε μέσα η θελήση να κάνω την ιδέα αυτή πράξη. Μρ. Kagk, επικοινωνήστε αν είναι μέσω πμ.
Πάρτε και κάτι από το site του φίλου μου του Στάθη :
Μου ειναι αδυνατον να πω κατι … το εμαθα τηλεφωνικα την Κυριακη το βραδυ…
ακουω συνεχεια εδω κ 2 μερες το πολυαγαπημενο μου This is your life, ενας υμνος στην αισιοδοξια και την ζωη, χωρις φανφαρες και ιδεαλισμους, ρεαλιστικος και γνησιος, για αυτο ακριβως βαθια ανθρωπινος και αληθινος:
Who cares what came before
We were only starlight
One day, then nevermore
Because we’re whispers in the wind
Once upon a time
The world was never blind
Like we are
Right now it seems
You’re only dreams and shadows
If wishes could be eagles how you’d fly
This is your life
This is your time
What if the flame won’t last forever
This is your here
This is your now
Let it be magical
Who cares what came before
We’re only starlight
Once upon the time
All the world was blind
Like we are
This is your life
This is your time
Look at your world
This is your life
οταν θα συνελθω ψυχολογικα θα μοιρασω καποιες σκεψεις. Ας το κανουμε ολοι, ας φτασει αυτο το topic τις χιλιες σελιδες, θα ειναι ενας ακομα αξιος φορος τιμης.
Αυτα θα θυμόμαστε jen.e.tallia Ο καθένας με τη δική του ιστορία με τον Dio. Μακάρι να κάτσει το εγχείρημα που ετοιμάζεις. Θα είναι ο ιδανικός ύστατος φόρος τιμής σε έναν μεγάλο που μοιάζει ακόμη μεγαλύτερος για όσους τον βρήκαν έστω και για 1 δευτερολεπτο…
…ειναι η δευτερη μερα…που διαβαζω,ψαχνω ακουω,περνω τηλ…
μια νιωθω ασχημα,μια νιωθω θαυμασμο κλπ για τα παντα αυτου του ανθρωπου…
…ειμαι σε συνεχη διεγερση πληροφοριων που ακολουθουντε απο συναισθηματα ,
εικονες,σκεψεις …που στο τελος θα χαραξουν στην ψυχη μου κατι ανεξητηλο,κατι καλο …εστω την ελπιδα οτι υπαρχουν ιπποτες …οτι υπαρχει σταση ζωης… υπαρχει λεβεντια που γεμιζει τις καρδιες εσενα και τον γυρο σου!..
υπαρχει αγαπη αλλα οχι με την γλυκαναλατη εννοια…
χειροπιαστα…
βγηκε με κουτια μπυρες στα χερια…σαν φιλος…
R.I.P γιγαντα…το πνευμα σου και η φωνη σου θα μεινουν αναλλοίωτα στον χρονο…(μερικες φορες τα λογια φανταζουν τοσο φτωχά αληθεια για εναν ανθρωπο που τον νοιωθεις σαν δικο σου και με τον οποιο εχεις μεγαλωσει ακουγοντας την στεντορια και μεγαλεπιβολη φωνή του…ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα σκεπάσει μεγα Dio)
Εχω κι εγώ παρόμοιες εμπειρίες. Πολλές.
Βαρκελώνη, καλοκαίρι 2004
Μαζί με 5 φίλους Ιταλούς, είχαμε νοικιάσει ένα camper και οδικώς πήγαμε από Μιλάνο σε Ισπανία, για να ακολουθήσουμε την ισπανική περιοδεία των DIO (Bαρκελώνη, Βαλένθια, Σαραγόσα, Μαγιόρκα)
Πρώτη στάση Βαρκελώνη. Είδαμε μια εκπληκτική συναυλία (θυμάμαι ήταν η πρώτη φορά που άκουσα το Gates of Babylon ζωντανά), και αμέσως μετά κολλάμε τα passes στο στήθος και μπαίνουμε στα παρασκήνια.
Ο Ronnie σε μια γωνιά της σάλας, σε ένα τραπέζι, να υπογράφει δεκάδες αυτόγραφα, δίσκους, cds, για ένα τσούρμο οπαδούς που είναι κρεμασμένοι πάνω από το κεφάλι του.
Μας βλέπει, μας χαιρετά από μακριά και μας κάνει νεύμα να περιμένουμε.
Μετά από κανένα δεκάλεπτο, κι αφού έχει τελειώσει το session με τους ισπανούς fans, έρχεται προς το μέρος μας. Αγκαλίες, φιλιά, τα γνωστά.
Τι θα πιείτε; μας ρωτά. Εχετε φάει;
Πω πω, σκέφτομαι … τον καημένο τον Willy (ο τοτε tour- manager), θα το παίξει και σερβιτόρος τώρα …
Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως, ο ronnie μας αφήνει, μπαίνει για λίγο στο διπλανό δωματιάκι και βγαίνει κουβαλώντας 6 μπύρες και 2 πακέτα πίτσες !!!
Φανταστείτε έναν τόσο μικρόσωμο άνθρωπο, να κουβαλά όλα αυτά ! Μερικά κουτάκια μπύρας στο χέρι του, μερικά στην μασχάλη του, μερικά μαγκωμένα κάτω από το σαγόνι του και οι πίτσες στο άλλο χέρι !!!
Κοιταζόμασταν οι φίλοι μεταξύ μας αποσβολωμένοι … 8O
Τι γίνεται ρε παιδιά ??? ο ίδιος ο RONNIE JAMES DIO, φορτωμένος σαν μην πω κι εγώ τι, να μας σερβίρει μπύρες και πίτσες; Eμάς ? Αυτός ? Πραγματικά ντράπηκα …
Αλλα ο κοντός ήταν μέσα στην τρελλή χαρά ! Ερχόνταν μπροστά από τον καθένα μας, χαμογελούσε και μας έδινε κι από ένα κουτάκι … κι εμείς ακίνητοι, αμήχανοι, εμβρόντητοι …
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό … αλλά και τόσα άλλα …
:eek:Eίσαι πολύ τυχερός που τον γνώρισες τόσο καλά και είχατε τέτοια σχέση!
kangoura μας ισοπεδωσες τωρα…
ποσο τυχερος εισαι ρε φιλε kangoura.Μακαρι να ειχα και λιγο απο την τυχη σου.Μια γνωριμια με τον DIO εστω για ελαχιστα λεπτα.
ρε μεγάλε αει στο καλό, τι βίντεο φοβερό ήταν αυτό. μας διέλυσες…
R…I…P
[-X
R.I.P
απλα υπερτατος…
Μετα απο σχεδον 2 μερες καταφερνω να γραψω κατι…
Τι να γραψω…Ελα ντε…Οτι και να πω δεν με γεμιζει, ουτε αντικατοπτριζει το μεγαλειο αυτου του ανθρωπου…
Δεν καταφερα να μην κλαψω…το εκανα…
Ισως καποια στιγμη να τα βγαλω σε ενα αφιερωμα, ισως ποτε…Δεν ξερω…
Απλα ολα ειναι διαφορετικα τωρα…Τοσο κοντος, μα τοσο τεραστιος…
R.I.P. Ronnie…Δεν ειχα την ευκαιρια να σε γνωρισω ποτε απο κοντα, αλλα παντα θα εισαι στην καρδια μου σαν να σε ηξερα παντα…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ…!!!