Τι να πρωτοπεις οταν ακους την ειδηση αυτη;Δεν ξερω ειλικρινα…!
Ηταν και θα ειναι για παντα ο Θρυλος DIO, και αυτο δεν αλλαζει…!
R.I.P. κοντε μας Γιγαντα!
black sabbath-over and over…
To κρίμα για μένα είναι ότι ενώ πολλοί τον αγνοούσαν εν ζωή τα τελευταία χρόνια και δεν αγόραζαν τους δίσκους του, ξαφνικά… όλοι, νιώθουν ΤΟΣΟ πολύ συγκλονισμένοι.
Εδώ ουτέ 5000, δεν πατήσανε περυσι στο RMA. Πιο πρίν 9000, με το ζόρι. Απλά αυτό.
Δηλαδή ο μόνος τρόπος ένδειξης της αγάπης σου προς τη μουσική ή τον καλλιτέχνη, είναι να πατάς σε συναυλίες.
Αν βάζεις το βινύλιο ή το CD στο σπίτι σου και αράζεις μένοντας εκεί, αγνοείς τη μουσική και τον καλλιτέχνη.
Μάλιστα…
εγω δεν τον εχω δει ποτε τον ντιο λαιβ
ομως ηταν απο τους πιο αγαπημενους
θελεις να μας πεις πως λεω ψεματα?
ερε τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα
δεν νομιζω οτι ηταν και τοσο λιγοι και εν πασει περιπτωση σκεψου σε τι καιρους ζουμε,οπου δεν ειναι ευκολο να πας σε πολλες συναυλιες.επισης σκεψου οτι τον μουσικο δεν τον στηριζεις μονο πηγαινοντας στα λαιβ του,αλλα και παιρνοντας τον δισκο του,αγοραζοντας μπλουζακια κ.λ.π.και εν πασει περιπτωση δεν μπορεις να ξερεις τη θεση που ειχε στην καρδια ενος ανθρωπου ο ντιο και ο καθε ντιο.
μήπως, λέω μήπως, αυτό είναι το μεγαλείο του καλλιτέχνη dio? να τον αγνοούσες πιο πριν και τώρα να νιώθεις ότι ένα σου κομμάτι έχει φύγει?
Υ.Γ. Η συναυλία πέρυσι τα έσπαγε. τον απολαύσαμε
o “οπαδός/υποστηρικτής” 'οχι μόνο παρακολουθεί τον artist αλλά και τον αγοράζει και πάει στις συναυλίες του. Ο ακροατής είναι κάτι άλλο. Είναι κάποιος που απλά ακούει κάτι και μπορεί να του αρέσει ή όχι.
Για το αν ο κόσμος αγοράζει δίσκους ή όχι ας μην ανοίξουμε κουβέντα. Αυτό το μήνα, πολλές εταιρίες πούλησαν 0 αντίτυπα στη χώρα μας. Μιλάμε για καμιά 35αριά.
Αλλά και 10-50 κόπιες πχ, δεν είναι πωλήσεις, είναι ευχέλαιο.
Ενα και δύο χρόνια πρίν, δεν ήταν τόσο οξυμένα τα οικονομικά προβλήματα ας μην εθελοτυφλούμε. 20.000 + σε SABBATH, ούτε 10.000 στους Η&Η. Μετά ούτε 6000, έ φυσικό ήταν να μην τους έχουν καν στο sonicsphere…
Επίσης αν ο καθένας διαβάζει ότι θέλει, δεν φταίω εγώ.
Δεν θα επιβάλω σε κανέναν να σηκωθεί απο τον καναπέ του, αλλά μουσική επι του καναπέως, δεν έχει σχέση με μουσική, στην πρώτη γραμμή ενός λαίβ, ας μην γελιώμαστε. Δεν λέω όμως οτι αυτό είναι μονόδρομος, απλά άλλο είναι να ακούς ένα ηχογράφημα και άλλο να συμετέχεις σε μια μυσταγωγία/σε μια γιορτή.
Αυτό που λέω πάντως είναι οτι τα τελευταία 4-5 dio, δεν τα πήραν πάνω απο 50.000-60.000 άτομα παγκοσμίως. Sad, but true !
Καλά, από 'δω και πέρα, θα γίνω κι εγώ πρόβατο να δίνω τα μαλλιά της κεφαλής μου που μου ζητάνε για κάθε συναυλία/μυσταγωγία.
Σε πόσες μυσταγωγίες στο εξωτερικό έχεις πάει jen.e.tallia;
Σιγά μην τις μετράμε κιόλας.
μπορει
ομως αμετρητοι θα κατεβασανε, γιατι καλως η κακως ολοι κατεβαζουν και δεν αγοραζουν.
επειτα δεν εχουν ολοι την οικονομικη κατασταση να αγοραζουν
και οπως το θετεις εσυ
σωστος οπαδος ειναι οκ αυτος που παει στα λαιβ
σωστος οπαδος ομως ειναι κατ εσενα οποιος χαλαει αμετρητα χρηματα για να παρει ολα τα αυθεντικα σι ντι του ντιο ετσι?
εγω προσωπικα εχω 3
θα πρεπει δηλαδη να αισθανομαι μειωνεκτικα απεναντι σου αν πχ τα εχεις ολα?
δεν νομιζω
Σε πολλές μυσταγωγίες, με αιματηρές οικονομίες.
DIO x 6, H&H - 5. και πολλά άλλα. Τον Ronnie τον είχα συναντήσει, χμ, 4 φορές ? Όχι 5.
Πάντως - παιδιά βγάζετε ότι συμπέρασμα θέλετε…
Απλά λέω, τί νομίζω, οτι ο κόσμος τον αγνοούσε, σε μεγάλο μέρος εν ζωή τα τελευταία
χρόνια και τώρα όλοι, τρέξανε στο ebay- να βγάλουν κάνα ψιλό, όλοι νιαουρίζουν και σε μια βδομάδα που θα έχει κάτι άλλο κανένας δεν θα ασχολείται.
Δυστηχώς έχουμε αρχίσει να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, όπως και θάρρος στρουθοκαμήλου.
Ναί, σε κάποιον που έχει άπαντα DIO - απο κάποιον που έχει 3 CD, (θεμιτά ή αθέμιτα)
πιο πολλά σημαίνει ο DIO. Διοτι έχει ακούσει περισσότερα κομμάτια, διοτι έχει περάσει πιο πολύ ώρα ασχολούμενος με τον καλλιτέχνη, διοτι τον κέντρισε πιό πολύ να ασχοληθει μαζί του.
Δεν κάνουμε διαγωνισμό, πιο φανατικού όπαδού, μια απαισιόδοξη γνώμη εκφράζω και ξαφνού πολλοί, αισθάνονται θιγμένοι, λές και αυτό που είπα απευθύνοντας σε αυτούς.
(Η γνωστή παροιμία, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται … και ξέρουμε και για τη σφίγγα.)
Να το θέσω αλλιώς, στα αφιερώματα που τρέξανε να του κάνουνε στα μπάρ, δεν άκουσα κανένα…
“as long as it’s not about love”, δεν είδα ένα “Butterfly ball” κτλ κτλ … κλασσική νοοτροπία, μπεστ οφ, φαστ φοουντ μιούζικ.
Μάλιστα.
Κι αν εγώ δεν πάω λόγω ιδεολογίας σε συναυλίες 60χρονων (με εξαίρεση τον DIO όπως αποδεικνύεται και σαφώς και κάποιους άλλους) όπως οι Scorpions που έφτασαν μέχρι και στο Ρέθυμνο και έρχονταν κάθε χρόνο με το ίδιο setlist, αλλά πηγαίνω σε συναυλίες καλλιτεχνών που είναι στο ζενίθ τους και όχι στο ναδίρ τους, τι γίνεται σ’ αυτήν την περίπτωση;
Θέλω να πω πως είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος δεν παρευρίσκεται σε ένα τέτοιο γεγονός με άμεσο αποτέλεσμα να μη μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε λιγότερο οπαδό από κάποιον άλλον.
Αν δεν πας στις συναυλίες πώς ξέρεις αν είναι στο ζενίθ η στο ναδίρ ?
Απο αποψεις τρίτων ?
(Εδώ κατάφορα παράφωνη τραγουδίστρια, θεωρείται ΦΩΝΑΡΑ… χιχι.)
Δεν πάω σε συναυλίες με γνώμονα (ιδεολογίες ? - τι ακριβώς εννοείς ?) το πόσο δημοφιλής είναι ένας καλλιτέχνης, ή βάσει της ηλικίας του. Αυτή με το μπαρντόν είναι λογική ΡΟΥΒΙΤΣΑΣ, με ότι συνεπάγεται αυτό. Πάω σε συναυλίες, αν πιστεύω οτι ο καλλιτέχνης έχει κάτι να πεί, που θα μιλήσει μέσα μου. Αν μπορεί να με διασκεδάσει, να με ταξιδέψει, να με προβληματίσει, να με κάνει καλύτερο ανθρωπο.
Αν δεν πάω σε μια συναυλία - πώς θα ξέρω αν θα μου αρέσει ή όχι?
Πραγματικά σε μερικές συναυλίες που δεν ψηνόμουν να πάω και ο μουσικός
με κέρδισε, εκεί το χάρηκα διπλά. Καποιά σαπόρτ που είχα δεί και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό… εκεί είναι η αξία, της “μυσταγωγίας”. ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ, που έλεγε και ο μακαρίτης.
Αν τη μαγεία, την μετράμε σαν γερολαδάδες με 10ευρα … άστα να πάνε.
Man έχουμε βγει εδώ και ώρα offtopic, και δε γινόμαστε αντιληπτοί.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις, εγώ απλά ανέφερα ένα παράδειγμα, και πιο συγκεκριμένα τους Scorpions που το ψόφησαν (afaik, γιατί δεν πήγα κιόλας, όπως λες).
Απλά δες τα λίγο πιο σφαιρικά τα πράγματα.
Εγώ (λέμε τώρα) μπορεί να μη γουστάρω να γίνομαι ένα με τη μάζα και να τρέχω όπου «μου πούνε» (αν με καταλαβαίνεις).
Και μπορεί στο σπίτι μου ν’ ακούω τη μουσική του εκάστοτε μουσικού και να με διαπερνούν ρίγη από δέος και τα συναφή.
Κι αυτό με τα 10ευρα, ρίξ’ του μια ματιά ακόμη. Δεν είναι το θέμα τόσο στην τιμή, όσο στ’ ότι κάποιοι μας περνάνε για κορόιδα. Και μεταξύ μας, καλά κάνουν.
Αν είναι να 'ρθει ο Waters π.χ. κι εγώ μάθω ότι σε όλο το tour ο Μ.Ο. τιμής εισιτηρίου ήταν τα 45? (τυχαίο νούμερο) κι εδώ μου ζητήσουν 125? εγώ πρέπει να κλείσω τα μάτια και να τα δώσω;
Και καλά, πες ότι τα δίνω μία, δύο, τρεις. Πόσες φορές θα κάνω το μαλάκα;
βρε φιλε ο DIO εχει ιστορια 40-50 χρονων στη μουσικη και μου λες για τους τελευταιους του δισκους αν τους πηρε καποιος και λοιπα…
αλλα δεν καταλαβαινω τι θες να πεις…και μονο με το heaven and hell η το rainbow rising να χει πορωθει καποιος και να χει θαυμασει την φωναρα του εχει δικαιωμα να στεναχωριεται…
πριν λιγο μιλησα με 50αρη ροκα(που στο παρελθον ειχε λιωσει τους δισκους του αλλα πλεον δεν ασχολειται) και μου ειπε οτι εκλαψε απο την στεναχωρια του…
temple of the king!!!
πορωσηηηηηηηη
Κάτι άσχετο (με το offtopic περισσότερο) ρε μάγκες…
Μπας και γνωρίζετε αν υπάρχει σε βίντεο (οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο) η συναυλία του On Stage;
Γιατί θαρρώ πως καλύτερο Catch the Rainbow δεν έχω ακούσει σε live εκτέλεση.
Έχω το Live in Munich του 1977, αλλά δεν το θεωρώ ισάξιο του On Stage.
Αυτό μόνο και end of story.
μπα φιλε…μονο στο μοναχο πρεπει να υπαρχει…εκτος κι αν καποιος ειναι ποιο ψαγμενος και ξερει…αλλα πολυ χλωμο…
Eλεος[-XΑπο ποτε η αγαπη μας για καποιον μουσικο εκφραζεται αριθμητικα?Ποιος δε θα θελε εξαλλου ετσι κ αλλιως να χει ολη τη δισκογραφια αυθεντικη??Το πώς αξιοποιει καθενας τα λεφτα του ειναι αλλο θεμα.
Κ στην τελικη ειμαι εξαναγκασμενη να μου αρεσει καθε περιοδος/αλμπουμ??Το οτι δλδ η περιοδος '90-'00 δε μου αρεσει τοσο συνθετικα σημαινει οτι εκλαψα/στενοχωρηθηκα/αγαπαω το dio λιγοτερο απο εσενα?
Ας αρχισουμε λοιπον να ψαχνουμε ποιος εχει ακουσει ronnie and the prophets,elf κτλ. κ αναλογως να επιτρεπουμε να εφρασει τα συναισθηματα του ή οχι στο thread.