Έβαλα να δω στο dvd μετά από καιρό το “tenacious d in the pick of destiny”…
Μόλις ξεκίνησε και εμφανίστηκε στην αφίσα ο Θεός…βούρκωσα…
Μετά από τόσες μέρες και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω…
…ακόμα περιμένω ότι θα σκάσει η ανακοίνωση για reunion rainbow… :(:(
Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.
Ο Ronnie και ο Cozy πάντως, ξεκίνησαν τις πρόβες …
Αντίο στη μεγαλύτερο ΛΑΡΙΓΓΙ του κοσμου αυτου, R.I.P
Λογοτυπο με το ονομα του DIO λεει πιο πολυ απο ολα ή το εξωφυλλο απο το Rising… Το λογοτυπο ειναι νομιζω η καλυτερη επιλογη…
Τελικά οι Heaven & Hell θα εμφανιστούν στην Αγγλιά με Glenn Hughes και Jorn Lande
Δεν ξέρω τι έχουν πάθει όλοι με τον Hughes.
O Hughes έκλεισε το public memorial service του Ronnie, τραγουδώντας το Catch the Rainbow. Το ίδιο τραγούδι, το είχε τραγουδήσει και την προηγούμενη μέρα, στο private memorial service (οπου έγινε και η θρησκευτική τελετή, παρουσία μόνο συγγενών και φίλων) . Ο Eddie Trunk χαρακτήρισε την ερμηνεία του στο private memorial “εκπληκτική”, ενώ ο Halford ψιθύρισε στον Εddie : “πω πω, δες πως τραγουδά ακόμα ο Glenn!”
Mε όλη αυτή την εισαγωγή από τον Eddie Trunk, περίμενα κι εγώ με περιέργεια να δω την “εκπληκτική” αυτή ερμηνεία … και τελικά είδα αυτό :
Δεν ξέρω, εμένα δεν με εντυπωσίασε καθόλου … νιαουρίζει σαν γατάκι …
Δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά βέβαια, θέματα που αφορούν τον Ronnie … αλλά εσείς τι λέτε τέλος πάντων ;
Συγκρίνεται με αυτό ;
Ειναι η τελευταία φορά που ο Ronnie τραγούδησε το Catch the Rainbow, σε μια mini περιοδεία που έκανε με τους Dio στην Αγγλία το 2008 (έτσι για να ξεσκουριάσουν, εν μέσω περιοδειών των Heaven and Hell)
Ανατρίχιασα πάλι …
Ετοιμάζεται λέει, μεγάλη tribute συναυλία (μια στο Λονδίνο και μια στο LA) , οπού θα συμμετάσχουν όλες οι τεράστιες μπάντες του πλανήτη (Metallica, Maiden κλπ)
Να σας πώ ρε παιδιά , δεν με συγκινεί τόσο. Κανείς δεν μπορεί να με αγγίξει με τα τραγούδια του Ronnie, όσο ο ίδιος ο Ronnie με την ουράνια φωνή του…
Η έννοια της σύγχρονης μουσικής, έχει πλέον αλλάξει ριζικά για μένα …
Εγώ από την άλλη το θεωρώ μία πολύ καλή κίνηση (όπως είχε γίνει με τον Freddie και πάλι όλα τα έσοδα δώθηκαν σε ίδρυμα). Σίγουρα δεν θα είναι Dio… Σίγουρα τα τραγούδια δεν θα έχουν την ίδια μαγεία… αλλά σίγουρα θα είναι ένας πολύ μεγάλος φόρος τιμής στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
Ανατρίχιασα και γω τώρα…1 μήνα (παρά μια μέρα) μετά…
Έχεις δίκιο Κάνγκουρα, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ουράνια φωνή του και πολύ περισσότερο την ανατριχίλα που αυτή προκαλεί…
Από την άλλη μεριά δε μπορούμε να “απαγορεύσουμε” ένα tribute από μεγάλα γκρουπ στη μεγαλύτερη φωνή που έβγαλε η σκληρή μουσική. Όσο και αν δε μας “αρέσει” (ούτε και μένα μου κάθεται) δεν παύει να είναι τιμητικό για τον τρισμέγιστο Ronnie. Όσον αφορά τον Hughes τι να πω. Αυτό κι αν δεν μου κάθεται…
Φυσικά και θα πάω, και στο Λονδίνο, ίσως και στο LA (για να επισκεφτώ και το μνήμα του Ronnie … the temple of the King)
Απλά όπως προείπα, όσα group και να μαζευτούν, κανένα δεν θα με αγγίξει όσο μια απλή συναυλία των Dio, σε ένα μικρό club στην Ζυρίχη ας πούμε …
Mεγάλη τιμή πάντως, αν γίνει αυτό το event … ενα event αντάξιο της μεγαλοσύνης αυτού του καλλιτέχνη και ανθρώπου …
Μακάρι να μπορούσα να παρεβρεθώ γιατί θα είναι κάτι το μοναδικό κάτι το τεράστιο, κάτι που θα δείχνει πόσο πολύ επηρέασε και πόσο αγαπητός ήταν. Δεν συμβαίνει συχνά!!!
Αλλά συμφωνώ απόλυτα φίλε μου (και φίλε του ξαδερφάκου μου :P) ότι με τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα μαγείας ενός live του Θεού!!!
Τυχεροί όλοι όσοι ζήσαμε να τον ακούσουμε, όσοι τον είδαμε live, όσοι τον γνωρίσαμε από κοντα!!!
Ίσως το μόνο ενδιαφέρον είναι που θα συναντηθούν ξανά στην σκηνή Iommi κ Hughes, ευκαιρία να πάρει ρεβάνς ο δεύτερος καθώς το 1986 με Sabbath ήταν ελλειηνός, καμία σχέση με τώρα
Ναι κάνει το γατάκι συχνά αλλά πιστεύω θα λέει πολύ, νατος και στο mistreated σε ακουστικό (meta to 00.20)http://www.youtube.com/watch?v=tvrAfD1phCE
Κangoura δε μπορείς να πείς ενδιαφέρουσα διασκευή έτσι;
Έλα να παίρνει σειρά και ο Tony Martin για παρόμοια συναυλία τώρα που βρήκε την φωνή του πάλι…
EDIT: Μου άρεσε πολύ η απόδοση του στο Temple of the king,τπτ το λιγότερο ή περισσότερο, κλασική ερμηνεία Hughes με τα κλασικά-λίγα ευτυχώς-νιαουρίσματα.
Καλά , ο Hughes των 70’s κάνει τον Coverdale να φαίνεται γατάκι, δεν το συζητώ.
Αλλά δεν μιλάμε για τα 70’s … γιατί τότε και ο Ronnie ήταν στα ντουζένια του με τους Rainbow
Μίλησα για τον Hughes του 2010 , να τραγουδά Rainbow και Sabbath songs του Ronnie. Χμμμμμ …
Γενικά όμως, αντιλαμβάνομαι οτι ο Hughes λαμβάνει much respect από τους υπόλοιπους μουσικούς . Εχω ακούσει από πολλές μεριές (τελευταία φορά από τον φίλο μου τον Axel Rudi Pell), οτι, (πέραν του Ronnie φυσικά) οι άλλοι τραγουδιστές που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν σε άρτια κατάσταση το λαρύγγι τους, είναι ο Hughes και ο Mercury (αν και δεν πρόλαβε να γεράσει επαρκώς αυτός)
Ο Eddie Trunk μας είπε, πως όταν ρώτησε μια φορά τον Ronnie: " OK, δεν χωρά αμφιβολία ότι είσαι ο κορυφαίος τραγουδιστής της hard rock. Αλλα ποιόν θεωρείς ΕΣΥ, κορυφαίο τραγουδιστή;" (ενδιαφέρουσα ερώτηση, που δεν θα τολμούσα ποτέ να την ρωτήσω εγώ στον Ronnie ) , η απάντηση ήταν : Glenn Hughes !
Respect λοιπόν στον Glenn, αλλά για Dio songs, χλωμός …
Και μια και μίλησα για Axel (o οποίος είναι HUGE Dio fan) , να ένα ενδιαφέρον tribute που ίσως παραστώ :
Πάντως θυμάμαι ότι για τον Hughes δεν είχα ακούσει και τα καλύτερα σχετικά με τον χαρακτήρα του
Edit:Να τώρα το βρήκα.Μία ενδιαφέρουσα άποψη για τον Hughes από τον “Σκύλο”
http://www.skylos.gr/index.cfm?q=articles/detail/53
Ακόμα στο Catch The Rainbow τον βρίσκω τραγικό.Προσωπική άποψη είναι αυτή.
Ωραία φωνή αλλά δεν μου κάθεται καθόλου καλά στο τραγούδι.Χάλια
Πάντως, ο Hughes μου είχε αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, πριν από κάτι χρόνια, όταν είχε έρθει με τον JLTurner, σε σημείο που αναρωτιόμουν για το πώς κρατιέται έτσι φωνητικά. Δεν μπορούμε όμως να ακούμε τραγούδια του κοντού, από κανέναν άλλον ρε γμτ…
Doogie White, ε;
Χμμμ…
Παιδιά τυγχανει ο Dio και ο Glenn Hughes να είναι οι αγαπημένοι μου τραγουδιστές,χάρηκα πάρα πολύ που o Hughes θα τραγουδήσει τραγούδια του μεγάλου κοντού αν και τα τελευταία χρόνια έχει βάλει υπερβολικές soul πινελιές στην φωνή του. Από τους τραγουδιστές της γενιάς τους μόνο αυτός έμεινε που να κρατάει σε τέτοιο επίπεδο την φωνή του και όσοι δεν έχεται ακούσει πως είναι η φωνή του τώρα ακούστε το σόλο άλμπουμ του Iommi Fused όπου Iommi και Hughes δίνουν ρέστα…
Επίσης φίλε μου Siags θα ήθελα να σου πω ότι έχεισ δίκιο ότι δεν ήταν καλός το 86 στα 3 live που έδωσε ο Hughes με τους Black Sabbath όχι όμως επειδή δεν μπορούσε να τα αποδ’ωσει αλλά επειδή έιχε πάθει θρόμβωση αίματος στο λαιμό και αναγκάστηκε να αποχωρήσει και τον αντικατέστησε ο RAy Gillen για το υπόλοιπο της περιοδείας 7th Star tour…
Αντε μπράβο
Tην ώρα που το τραγουδούσε, όλοι εμείς οι φίλοι έτσι οπως καθόμασταν στην σειρά, κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον σε στύλ “πως το τραγουδάει έτσι ο άνθρωπος…”
Κι ενώ στην προηγούμενη εκτέλεση του Catch the rainbow,
είχαμε βαλαντώσει στο κλάμα, στην version του Ηughes ήμασταν από αδιάφοροι έως παγωμένοι …
Φίλε Kangoura σε καταλαβαίνω από για το πάθος σου με τον Dio και έχω και εγώ ανάλογο πάθος με τον μεγαλύτερο κοντό του 20ου αιώνα αλλά βλέπεις δεν είχα την οικνομική δυνατότητα να τον δω τόσες φορές όσο εσύ και σε ζηλεύω για αυτό… Λοιπόν ο Hughes έχει ένα εντελώς διαφορετικό στυλ φωνητικών και πολύ ιδιόμορφο από τον Dio αλλά μάλον δεν έχεις ασχοληθεί μάλον με αυτόν ιδιαίτερα…Ρώτα όσοι τον έιδαν live όταν είχε έρθει πριν μερικά χρόνια παρέα με τον Joe Lynn Turner κάτι παραπάνω από εσένα και εμένα θα ξέρει ο Halford και ο Dio που έλεγαν τα καλύερα για αυτόν!!!
Σε καμιά περίπτωση δεν λέω οτι ο Hughes δεν είναι καλός τραγουδιστής.
Τον γουστάρω πολύ στο California Jam, να σκίζει τον Coverdale στο Βurn.
Μου αρέσει πολύ και το In for the Kill με Iommi.
Και όπως προείπα, ο Glenn χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην rock κοινότητα, για την φωνή που ακόμα διαθέτει. Κι αφού ακόμα κι ο Ronnie τον γουστάρει, τα λόγια είναι περιττά !
Η μόνη “ένστασή” μου, είναι ότι δεν απέδωσε κατά την άποψη μου, το Catch the rainbow με τρόπό αξιοθαύμαστο, όπως είπε ο Eddie Trunk ή ο Halford.
Με άγγιξε περισσότερο η άλλη εκτέλεση.
Το ότι απέκτησα την σχέση που απέκτησα με τον Ronnie, και έφτασα να θεωρούμαι μέσα στους top-10 οπαδούς του παγκοσμίως, δεν οφείλεται ότι ξόδεψα λεφτά για να τον δώ. Αλλοι τον έχουν δεί ακόμα περισσότερες φορές από μένα.
Αλλο εκτίμησε ο κοντός. Εκτίμησε την ειλικρινή μου αγάπη προς το πρόσωπό του και την μουσική του, εκτίμησε τον σεβασμό με τον οποίο τον πλησίαζα, εκτίμησε τα όσα έχω κάνει για την μουσική του, μέσω του fanclub του στην Ελλάδα.
Κατάλαβε ότι δεν τον περίμενα κάθε φορά στο αεροδρόμιο, για να μου υπογράψει δίσκους και να μου δώσει αυτόγραφο. Δεν έχω ούτε έναν δίσκο του υπογεγραμμένο, ενώ θα μπορούσα να έχω τα πάντα. Τον περίμενα όπως θα περίμενα να καλωσορίσω έναν φίλο. Γι αυτό και η σχέση μας δεν ήταν σχέση ινδάλματος-οπαδού, από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Για να πάω στην κηδεία στο ΛΑ, μάτωσα οικονομικά. Δεν θα πάω καλοκαιρινές διακοπές. Αλλά εκεί πήγα…
Φίλε και άρχοντα Kangoura λοιπόν η εκτέλεση του Dio για εμένα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να την κάνει κάποιος άλλος τραγουδιστής και πιστεύω ότι σοφά ο Glenn Hughes επέλεξε να μην το τραγουδήσει όπως ο Dio αλλά να κάνει μια εκτέλεση εντελώς δικιά του…