Πέθανε ο Θρύλος του Μέταλ Ronnie James Dio!

+1:)

Nα ρωτησω κατι ασχετο,το ελληνικο fun club,greek wizards,υπαρχει ακομα?Ποιο ειναι το site του?

Όσον αφορά το οικονομικό φίλε μου είχες την τύχη να τον γνωρίσεις προσωπικά να τον δεις στο εξωτερικό αρκετές φορές όπως έχεις γράψει στο φόρουμ πράγμα προσωπικά για εμένα πάρα πολύ δυσκολο λόγω οικονομικών δουλειάς και το συν το ότι μένω στην Πάτρα…Τέλος πάντων χαίρομαι για εσένα πάρα πολύ που απόκτησες αυτήν την σχέση με τον Dio αλλά το ότι σε ζηλεύω το είπα καλοπροαίρετα. Επίσης αν μάθεις λεπτομέρειες για το live των Heaven and Hell στο Λονδίνο πόσο θα φτάσουν τα έξοδα αεροπορικά ξενοδοχεία κλπ γράψε ίσως γίνει κανα θαύμα και έρθω και εγώ.Και τέλος τα τελευταία 8 χρόνια έχω παέι μια φορά διακοπές επειδή προτιμούσα να ανεβαίνω για lives στην Αθήνα.

Exclusive Tony Iommi / Dio Tribute At High Voltage Interview

Ναι βρε εννοούνται αυτά,δε τον βγάζω και σακάτη :wink: Είχε τα προβλήματα του τότε.
Όσο αφορά την συνέντευξη Iommi…πρώτη φορά βλέπω τον μουστάκια τόσο ταραγμένο…και ειλικρινή ομολογώ.

Σωστός !

Κι εγώ παρατήρησα οτι είναι “μπερδεμένος” και αμήχανος !

Τώρα για αυτά που λέει, οτι θα το κάνουν για τον Ronnie και για τους οπαδούς του, και οτι όλα τα λεφτά θα πάνε σε charity … είμαι λίγο επιφυλακτικός.
Αν δεν δω την Wendy να δίνει τις “ευλογίες” της για αυτό το project , δεν πιστεύω τίποτα

Πάντως ήδη κάποιοι φίλοι από Ιταλία και Dubai, με ξεσηκώνουν να πάμε! Για καταναλωτικό δάνειο με βλέπω πάλι :lol:

(Πάντως το μεγάλο tribute φεστιβάλ, για το οποίο σας μιλησα πριν, αναμένεται για αρχές Οκτώβρη)

Α!, θα κατέβω και Αθήνα για τους Aerosmith (μια και δεν θα πάω στο Sonishere Σοφιας όπως είχα αρχικά προγραμματίσει - δεν αντέχω να πάω κάπου, όπου προγραμμάτιζα να δω τον κοντό). Θα πάει κανείς σας , να βρεθούμε; Θα με εντοπίσετε εύκολα - θα φοράω το memorial T-shirt !

Εχω δει ενα καρο συνεντευξεις του Iommi απο τα 80s μεχρι τωρα.Πρωτη φορα που μιλαει έτσι.Συνηθως ειχε πιο ξυλινο λογο.2 φορες την ειδα την συνεντευξη και εινα ιαπο τις λιγες φορες που εκφραζεται αυθορμητα.Και δυστυχως ετσι.

Doogie White τον είδα πρόσφατα που είχε έρθει με tribute στους rainbow και μου άφησε ΑΡΙΣΤΕΣ εντυπώσεις, και νομίζω και σε όσους άλλους ήταν εκεί … :wink:

ισχυει…
και γενικα εχει κανει πολυ καλες δουλειες πχ human stain απο cornerstone (απο τα αγαπημενα μου)…

Συμφωνω με τον Kangoura, δεν μου αρεσε η εκτελεση του Hughes στο Catch The Rainbow… Οσο για την tribute συναυλια στο Λονδινο και στο L.A. πολυ καλη σαν κινηση και απαραιτητη κατα την γνωμη μου για να τιμησουν τον [SIZE=“4”]ΤΕΡΑΣΤΙΟ[/SIZE]… Το ιδιο και η συναυλια των Heaven And Hell και θελω να πιστευω πως οντως θα πανε σε charity τα λεφτα, αν και δεν νομιζω να ειπαν ψεματα… Και οντως ο Iommi φανηκε να μιλαει διαφορετικα απ’ οτι συνηθως…

ρε σεις ειναι αδικο!!! δεν ειπαν τιποτα γι αυτον!!! την αλλη μερα το ανακοινωσαν και παλι πληροφοριακα!!! τι παραπανω εχει απο τον Jackson και δεν βουιξε ολη η χωρα???

Οι πωλήσεις της Μιχαλού δεν συγκρίνονται… Ότι πουλάει βγαίνει και στην τηλεόραση…

Παρόλα αυτα, στο LA είπανε πως οι μεγαλύτερες απώλειες στην μουσική είναι 4 :

Elvis, Lenon, Jackson, Dio

Το να αφήνεις έξω τον Jimi και τον Bonham είναι ντροπή… Και τον Randy Rhoads επίσης…

και να μη μιλήσω για τον Stevie Ray Vaughan και τον James Brown …

ειδικά αν δν ήταν ο δεύτερος να δω τι θα κάνανε κάτι Μπιγιονσούδες και όλοι όσοι έχουν καταντήσει το R’n’B όπως το έχουν καταντήσει …

ποια απωλεια στη μουσικη μωρε ο ντιο. ποιο ηταν το τελευταιο καλο αλμπουμ που εβγαλε? οχι οτι συμφωνω για τζακσον αλλα εστω. να μου πεις για κανα χεντριξ να το καταλαβω. μακαρι να ζουσε ο ανθρωπος αλλα 20 χρονια και ας μην εφευγε απ την κωλοαρρωστια, δεν νομιζω ομως να περιμενε κανεις τιποτα απ αυτον. απωλεια για την μουσικη ειναι να φυγει καποιος που ειχε ακομα να δωσει η εφυγε νεος οπως ο μπακλευ. απωλεια ειναι ο ντιο για την οικογενεια του και γι αυτους που τον ηξεραν.

OK.

Εγώ θα έβαζα και τον Rory Gallagher, τον Phill Lynott, τον Βοn Scott, τον David Byron, τον Jimmy Hendrix, την Janis Joplin, τον Cozy Powel, τον Freddy Mercury, τον Curt Cobain … να συνεχίσω ;

Nομίζω ότι τα 4 ονόματα που ακούστηκαν στο LA, είναι πραγματικά κορυφές στον χώρο τους. Kαι είναι μεγάλη τιμή να βάζουν τον ronnie δίπλα τους

Ο Βασιλιάς του RnR από όπου ξεκίνησαν όλα, η ψυχή των Beatles από όπου επίσης ξεκίνησαν όλα, ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της pop, και ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της hard /heavy rock

Τώρα ο καθένας, μπορεί να κάνει την δική του προσωπική λίστα, αλλά τα 4 αυτά ονόματα είναι πέραν αμφισβήτησης και προσωπικών γούστων

Οταν έχεις καριέρα 40 χρόνων στην μουσική, έχοντας κυριαρχήσει τον μουσικό σου χώρο , με 3 από τα μεγαλύτερα γκρουπς, όταν έχεις βγάλει δίσκους και τραγούδια-σταθμούς στην ιστορία της μουσικής που υπηρετείς, όταν έχεις επηρεάσει εκατοντάδες άλλα γκρουπς και μουσικούς, όταν κορυφαίοι καλλιτέχνες δηλώνουν ότι από την μουσική σου εμπνεύστηκαν και επηρεάστηκαν να ακολουθήσουν κι αυτοί τον ίδιο δρόμο, όταν έχεις στρατιές πιστών οπαδών… τότε όντως , δε γαμείς το Rising, το Ηeaven & Hell, το HolyDiver, ποιό ήταν το τελευταίο καλό άλμπουμ του Dio ; E ; E;

They’ll take your diamonds
And then give you steel
You’ll be caught in the middle of the madness
Just lost like them
Part of all the pain that they feel
Sail away …

ναι αυτο λεω

Tελευταίο άλμπουμ του Dio που να ήταν καλό σαν σόλο θα έλεγα το MAgica που ειναι εκπληκτικό όχι ότι δεν μου αρέσει το Master of the Moon. Αλλά πραγματικά εκπληκτικό ήταν το τευταίο που έβγαλε με τουσ sabbath πριν κανα χρόνο the devil you know!!! Υπέρτατο άλμπου…

Eντάξει, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, εάν το Killing the Dragon και το Master of the Moon δεν έγραφαν “Dio” απ’ έξω, θα τα προσπερνούσα ως μετριότατα άλμπουμ. Για το Devil You Know συμφωνώ ότι είναι πολύ καλός δίσκος.

Μπορεί ο Dio να μην είχε να προσφέρει πολλά ακόμα (αν και δεν θα μας χάλαγε η ολοκλήρωση της τριλογίας Magica και ένα δεύτερο άλμπουμ με τους H&H) αλλά καλλιτέχνες σαν τον κοντό είναι πρόσωπα - σημαιοφόροι για το είδος που αντιπροσωπεύουν, γι’αυτό θεωρείται σημαντική η απώλειά του.

Εγώ καταλήγω δηλαδή στο γεγονός ότι η απώλεια του Dio είναι σημαντική διότι πέθανε ένας αυθεντικός και ταλαντούχος καλλιτέχνης, που έδωσε πάρα πολλά στην σκληρή (και όχι μόνο) μουσική, και όχι γιατί περιμέναμε τον Dio να βγάλει άλμπουμ για να δούμε (φακ δατ, ακούσουμε) χαρά.

Άντε χώστε το Strange Highways ολάκερο τώρα.