Ωραίο bump μιας και άκουσα το ‘‘Aealo’’ πρόσφατα. Μεγάλο μείον ότι σε πολλά- πολλά κομμάτια δεν υπάρχουν σοβαρά riffs, μα ‘‘κοφτά’’ με καμιά lead μελωδία από πάνω, που δε λέει και πολλά. Καλή φάση όταν μπήκε στο ‘‘Theogonia’’ κλπ., αλλά όχι και σε κάθε κομμάτι, ρε φίλε. Άλλο μείον τα ‘‘ου-α’’ που ακούγονται συχνά και τα μοιρολόγια που τελικά είναι και αυτά πολλά. Όχι ότι είναι άσχημα εξαρχής, αλλά όταν ακούγονται σε κάθε κομμάτι σχεδόν, Ο.Κ.
Παρ’ όλα αυτά το album μου άρεσε περισσότερο από τα album της μεσαίας περιόδου των Christ που με απογοήτευαν πάντα (’'Triarhy of the lost lovers- ‘‘Genesis’’), χε, χε. Δηλαδή το άκουσα κάμποσες φορές και δε με χάλαγε, κι ας έχει τα μείον που είπα παραπάνω. Γενικώς είναι πιασάρικος δίσκος και φαντάζομαι ότι είνα αρκετά ψαρωτικός για κάποιον που χώνεται τώρα στο metal π.χ. Απλά ξεφουσκώνει γρήγορα, δεν έχει τόσο ουσία, όσο ‘‘φανταχτερά’’ στοιχεία κι αν έχει, τα οποία, όμως, ακούγονται ευχάριστα.
Γενικά η όλη φύση των ‘‘Theogonia’’/’‘Aealo’’ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Πιασάρικο metal, καλή φάση. Και το πάντρεμα παραδοσιακών μουσικών με metal στοιχεία είναι ωραίο, όχι ξεκάρφωτο. Αν και (γνώμη μου είναι ότι) στο ‘‘Non serviam’’ οι Christ κατάφεραν να κάνουν ‘‘ακριβώς’’ (ή, Ο.Κ., κάτι αντίστοιχο) το ίδιο, αλλά χωρίς Πλειάδες, νταούλια και τζαμπούνες. Black metal riffs, ναι, αλλά τα riffs είναι ηπειρώτικα. Anyway, άλλο θέμα το ‘‘Non serviam’’, απλά είχα χρόνια να το ακούσω και το ξέθαψα τώρα με το ‘‘Aealo’’, όπως και όλη τη Rotting δισκογραφία. Μάλλον πρέπει να πάω από το Rotting Christ topic να φλυαρήσω εκεί.
Απολογισμός: μάλλον χειρότερο από το ‘‘Theogonia’’ (ή και στα ίδια επίπεδα), πιασάρικο όσο δεν πάει (το ξανακούς άνετα, το θυμάσαι κλπ.), χάνει κάπως σε ουσία, ιδίως αν το ψειρίσεις. Α, αλλά το ‘‘Orders from the dead’’ είναι ό,τι πιο στοιχειωμένο έχω ακούσει εδώ και καιρό, ε. Δεν έχω λόγια για αυτό το πράγμα.