Rotting Christ

Αυτο ακριβως.

Κομματαρες και τα δυο, και μια επιστροφη στον ηχο του Dead Poem και του Sleep Of The Angels θα ηταν απολυτα καλοδεχουμενη απο μενα, καθως δεν θεωρω οτι εξερευνησαν αυτον τον ηχο οσο θα μπορουσαν. Οποτε αυτος ο δισκος απο τον Σακη ειναι κατι για το οποιο ανυπομονω, οποιο ονομα και να εχει πανω.

3 Likes

Δεν περιμεναμε να παιξει και country rock,οπως ο david vincent ex morbid angel,ουτε σαν τον nergal που βγαζει τελειως διαφορετικο σολο υλικο.Γνωριμα στοιχεια απο RC,με πινελιες αυτα τα δυο προαναφερθεντα album,που σε αλλους αρεσει η πιο μελωδικη/soft εποχη,αλλοι την εχουν απορριψει.

1 Like
9 Likes

Τι κομματαρα ειναι αυτη ρε?

Πω πω νομιζω εχω μεγαλυτερο ενθουσιασμο για αυτον τον επερχομενο δισκο απο οτι για τα 2 προηγουμενα των Rotting Christ. Τον Δαιμονα φυσικα τον υπερλατρευω, αλλα τα 2 επομενα δεν με τρελαναν κιολας.

Φοβερο μιγμα εποχης Dead Poem & Sleep Of The Angels.

1 Like

Γάμησε…

Το ριφ και τα φωνητικά στο κουπλέ θυμίζουν έντονα αυτό

Αυτό.

Και αυτό.-

1 Like

πάρα πολύ καλό , γαμάτο

2 Likes

Λολ, πάμε για δίσκο χρονιάς από Σάκαρο?

2 Likes

Χα, χα, χα! Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αλλά προσωπικά στοιχηματίζω πολλά στο ξεπούλημα του Hammer τον Μάρτιο. Επίσης, εγώ είμαι σίγουρος ότι το “Among the Fires of Hell” είναι ό,τι πιο πωρωτικό και κ@υλι@ρικο έχω ακούσει έως τώρα το 2022, με το “The Dawn of a New Age” να ακολουθεί από πολύ κοντά. Προσωπικά, θα ήθελα ο δίσκος να είναι κάτω από το όνομα των RC, αλλά αν είναι να γυρνάμε στην αγαπημένη μου περίοδό τους, με τέτοιες κομματάρες, ας κυκλοφορεί και υπό την επωνυμία “Μικές, Μήτσος & Λουλάς”.

"Among the fires of hell", ανέλπιστη επιστροφή σε “A dead poem”-“Sleep of the angels” εποχές.
"My salvation", ίσως ούτε τότε τόλμησαν να το πάνε τόσο μακριά. Θα έλεγα ότι το (καταπληκτικό) refrain είναι ό,τι ελπίζω κάθε φορά ν’ ακούσω από τους Paradise Lost και δεν ακούω ποτέ.
"The dawn of the new age", καρφί “Triarchy of the lost lovers”.
"Ad astra", το μοιρολογάδικο lead φωνάζει “Non serviam” από μακριά και γουστάρω,
"We… the fallen angels", μάλλον κάτι από τα τελευταία, το πιο αδιάφορο.

ΟΚ, όμορφη η νοσταλγία, με την εξαίρεση του “My salvation”, όμως, δε νομίζω π.χ. ν’ αντικαθιστούσα κανένα από τα παλιά Rotting Christ κομμάτια με κάποιο από τα παραπάνω. Μάλλον σαν ευχάριστα b-sides θα λειτουργούσαν.

1 Like

Did you just say οτι οι Paradise Lost δεν εχουν καταπληκτικα ρεφρεν? Ή κατι καταλαβα λαθος?

Οταν λες παλια, εννοεις τα τραγουδια στα Dead Poem και Sleep Of The Angels (με τα οποια μοιαζει σε υφος ο δισκος του Σακη)?

Αλλα γιατι να ειναι αυτο το ζητουμενο τοσο συχνα πια στην μουσικη? Γιατι να συγκρινει κανεις με τετοιον τροπο? Και εν πασει περιπτωσει, ακομα κι αν ο Σακης με καποιον τροπο εβγαζε 10 τραγουδια εν ετει 2022 που να ηταν αριστουργηματικα και με το πρωτο ακουσμα να ελεγες τι εγινε τωρα ρε παιδια, θα τολμουσε κανεις να πει “οκ, παρε τα τραγουδια 3, 6, 7, 9, 10 απο το Dead Poem και βγαλτα και βαλε τα ταδε απο το καινουριο”? Οχι. Οταν ενα σωρο τραγουδια εχουν μεινει πλεον στο περασμα του χρονου (και για σχεδον ολους μας οι πρωτες εμπειριες και ακουσματα απο Rotting Christ) για πανω απο 25 χρονια, δεν υπαρχει καμια περιπτωση να πει κανεις “οκ βγαζω το Χ απο τον δισκο του 1997 και βαζω το Υ απο τον δισκο του 2022”.

Και δεν ειναι ποτε αυτο το ζητουμενο, απο καμια νεα κυκλοφορια, λεω εγω τωρα.

4 Likes

Εντωμεταξύ, να πούμε ότι είναι ΕΡ με 6 τραγούδια και 25’ διάρκεια, γιατί δε βλέπω να το αναφέρει κανείς και πουθενά, ούτε καν ο ίδιος ο Σάκης στο χάμερ

1 Like

Αναφέρομαι στους πρόσφατους Paradise Lost των τελευταίων δίσκων.

Ναι, αυτό εννοώ.

Η άτυπη σύγκριση που έκανα στο μυαλό μου (και γενικά, ηθελημένα ή μη, μάλλον την κάνω γενικά σε νέες κυκλοφορίες) απλά είναι ένας τρόπος ώστε να καταλαβαίνω αν κάτι νέο που ακούω έχει πραγματικά να μου δώσει κάτι ή αποτελεί αναμασήματα άλλων πραγμάτων που ήδη έχω στη δισκοθήκη μου. Ζητούμενο από οποιαδήποτε νέα κυκλοφορία για εμένα είναι απλά να κερδίσει την προσοχή μου και να με κάνει να την ακούω και να την ξανακούω.

Οπότε, ναι, αν ήταν συγκλονιστικά αυτά τα 6 κομμάτια δε θα έμπαινα καν στη διαδικασία της σύγκρισης. Θα τα απολάμβανα ως είχαν. Το ότι μπήκα στη διαδικασία να νοσταλγήσω “A dead poem” ή “Non serviam” απλά σημαίνει ότι εκεί μπορώ ν’ ακούσω πολύ πιο καλοπαιγμένα (για τα δικά μου γούστα) αυτά που μου προσφέρει το EP του Σάκη.

Εβαλα αυτο να ακουω χαλακι. :wink:

2 Likes

το εισαγωγικο κ βασικο ριφ του ad astra ειναι μια παραλλαγη του saturn unlock απο non serviam.

Πολύ κακό άλμπουμ… Ειδικά τα 4 τελευταία κομμάτια… the dawn of the new age = fire and flame. Ad astra = the opposite bank (λεπτό 2:57) χωρίς καμία αλλαγή. we…the fallen angels = sons of hell. the silence = hallowed be thy name. Ολο τα ίδια…

Μου αρεσει που κραζουν καποιοι,εχει πλακα,δηλαδη τι περιμεναν,να παιξει country o Sakis,οπως κανει ο Nergal? :sweat_smile: :laughing: Ναι,ειναι απομειναρια απο προηγουμενους δισκους,ναι εχει riffs που μοιαζουν με αλλα κομματια των RC,ε και???

1 Like

Εσκασε η δισκαρα, στα 35 λεπτα

Εχω βαλει να παιζει απο το 4ο τραγουδι και μεχρι το τελος, μιας και τα 3 πρωτα τα εχουμε ακουσει.

Τι σχολιο να κανω τωρα για την ριφφαρα του We The Fallen Angels, την εισαγωγη, τα πληκτρα κτλ?

Ισως το καλυτερο τραγουδι που εχω ακουσει απο Σακη εδω και 20 χρονια…
(ενταξει υπερβολη, ειναι καμια δεκαρια τραγουδια τελειοτητα, αλλα μπαινει κι αυτο)

6 Likes

Δεν ξέρω τι φάση με τα λιγότερα κομμάτια του cd, στην έκδοση του bandcamp έχει άλλο ένα (Nocturnal Hecate)

Απίστευτο ξενέρωμα

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί όλο αυτό το “εντελώς diy” θεατράκι με τις δηλώσεις στο χάμερ, πες έβγαλα ένα δίσκο, στο χάμερ θα βγει σαν ΕΡ με 3 κομμάτια λιγότερα, δεν ξερω, πες κάτι που να μην είναι εντελώς μαλακία.

Εδώ ακόμα και στην περιγραφή στο youtube γράφει “available free of charge via THE Official Platforms of THE ARTIST”, πήγα στο bandcamp περιμένοντας το προφανές “name your price” και έχει 5ευρώ +1,20VAT, ε σόρυ, τέτοιες βλακειούλες δεν τις μπορώ. Ωραίος ο δίσκος για να τον στρημάρω, ας στηρίξει κανένας άλλος.

2 Likes

Και εγω λεω να αρχίσω να ψάχνομαι για να πουλησω την “συλλεκτική έκδοση” με τα τρια κομματια λιγότερα σε κανεναν καμμένο του εξωτερικού. Αν και δεν βλεπω να υπαρχουν τετοια θύματα.

1 Like