Το τελευταίο 9/10 ήταν το Theogonia.
Χωρίς να είμαι ένας εκ των ακροατών τους, θα ήθελα έτσι να πετάξω κάτι εδώ μέσα και ας χαθεί. Με βάση, τα όσα πρεσβεύει ως άνθρωπος, για τον εαυτό του, δε θα ελεγα ότι κοροϊδεύει τους ακροατές. Είναι τίμιος άνθρωπος, έτσι καταλαβαίνω.
Αυτό που υφίσταται, όμως, είναι πως ο ίδιος, ως μουσικός, έχει περάσει σε μία περίοδο που του φαίνεται φυσιολογικό το να συνθέτει με τον τρόπο που το κάνει. Κοινώς, επαναλαμβάνεται, αλλά εκείνον τον ικανοποιεί, γιατί αυτό, πλέον, μπορεί να παράγει. Συν τοις άλλοις, έχει και το αιώνιο στήριγμα του αδερφού του, ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα, αρέσκεται σε αυτή την επανάληψη του ήχου τους (ή και ορθώς, την επανάληψη του μεταγενέστερου εαυτού τους).
Το ζήτημα είναι να σηκωθεί ο Σάκης και να πει προς τον εαυτό του “ας αφήσω λίγο την μπάντα στην άκρη”. Για εκείνον, η μπάντα είναι και κάτι σαν ένα ζήτημα τιμής ενάντια σε πολλά που δεν έχουν να κάνουν με τη μουσική και αυτό είναι κυρίως που τον κάνει να την κινεί, ακόμα και σε αυτή τη συνθετική κατάπτωση. Και είτε το δεχόμαστε, είτε όχι, αυτό πάντα μέσα μας είναι ένα στερεότυπο ιδανικό και ιδεατό του “εαυτού” μας, που μπορούμε να δείχνουμε (και όχι απαραίτητα, όμως, να είμαστε) δυνατοί. Και ίσως να μη θέλει να το δεχτεί, ποτέ. Ούτε και ο αδερφός του.
Επίσης, όπως έχει αναφερθεί και πιο πριν, λαμβάνει αποδοχή ειδικά από το εξωτερικό, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ένα πράγμα σαν τους Manowar και το Warriors of the world και πέρα.
Σιγουρα ως άνθρωπος φαίνεται εξαιρετικος και τιμιος οσο δεν πάει. Αλλο αυτό ομως και αλλο αυτό που γίνεται τα τελευταία πολλά χρόνια σε μουσικό επίπεδο.
Παντα θα τον σέβομαι για οσα έχει προσφέρει αλλα οταν ενας δίσκος σου προκαλεί άβολο γέλιο…ε ειναι καπως.
Συμφωνώ σε αρκετά πράγματα μαζί σου στο ποστ σου μέχρι την τελευταία σου πρόταση, αλλά αυτήν την βρίσκω τεράστιο φάουλ. Κάθε καλλιτέχνης έχει 100% δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει με την μπάντα του και την μουσική του, και δε θα ρωτήσει κανέναν φανατισμένο οπαδό που πιστεύει ότι του ανήκει ένα μικρό κομμάτι της μπάντας. Ο Σάκης δεν διασύρει κανένα όνομα της μπάντας , κάτι που φαίνεται από το πόσο δημοφιλής είναι στο εξωτερικό και κάθε δίσκος τους, ακόμα κι αυτοί που εδώ οι έξυπνοι Έλληνες κράζουμε, μεγαλώνει το στάτους τους και τους ακροατές του. Η υποκειμενική άποψη ενός ανθρώπου για το πως θα έπρεπε να προσεγγίζει την μουσική του ο Σάκης δεν έχει και μεγάλη αξία.
Συμφωνω απόλυτα, αφού ο Δαίμονας είναι 10/10.
Τεσπά προσωπικά δεν έχω ακούσει καθόλου το Προ Ζριστοη, αλλά ακόμα κι αν είναι εντελώς βαρετό και επαναλαμβανόμενο, έχω την επιλογή απλά να μην το ξανακουσω.
Επιτρέψτε μου να απομονώσω δύο φράσεις από σχόλια . Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα
Αλλά το να λες πως ο Σάκης πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα, να αφήσει λίγο τη μπάντα κλπ είναι ουτοπία
Και ίσως είναι και η απάντηση στις απορίες σας
Οι άνθρωποι δεν είναι ούτε Μεταλλικα ούτε Μειντεν
Χάνεσαι από το προσκήνιο επειδή δεν βγάζεις δίσκο -----> χάνεται και το ενδιαφέρον, δεν σε καλούν , δεν κάνεις λάιβ ----> στο τέλος δεν έχεις να βγάλεις το μήνα ξέρω γω
Τα παιδιά δεν έχουν εξασφαλισμένο τον βιοπορισμό τους . Πρέπει να κινείται η μηχανή . Ξέρουμε όλοι ότι ο χώρος είναι αμείλικτος
Δεν είναι ότι έγιναν πλούσιοι από τους Rotting Christ . Πέρασαν 30 χρόνια για να μπορούν να ζουν από τη μουσική . Και να έχουν μεσαίο εισόδημα ( εκτιμώ )
Για άλλες δεν το συζητάμε , είτε μόνιμα μπαίνουν μέσα ή βγαίνουν μια η άλλη ( που θεωρείται επιτυχία )
Οι Rotting Christ και οι κάθε Rotting Christ δεν έχουν την ευχέρεια να κάνουν διάλειμμα
Κάπου εκεί χάνεται το καλλιτεχνικό του πράγματος αλλά είπαμε , ο χώρος είναι αμείλικτος
Φυσικα και μπορει να κανει οτι θελει με την μπαντα του, ουτε θελω, ουτε και μπορω να επιβαλλω οτιδηποτε σε κανεναν καλλιτεχνη, μπορω ομως να ασκω κριτικη. Δεν ειναι υποκειμενικο οτι γραφει ιδια τραγουδια, ιδια σημεια και ιδια σολο, ειναι μια πραγματικοτητα, οποτε ο χαρακτηρισμος “διασυρμος” οσον αφορα την ιστορια της μπαντας, ισχυει. Καταλαβαινω οτι ο βιοπορισμος ειναι ενα θεμα αλλα εδω φαινεται να μην υπαρχει καν προσπαθεια, εξαλλου μια μπαντα με την ιστορια των Christ ευκολα μπορει να παρει την memory lane και πχ. φετος να περιοδευσει για τα 30 χρονια του Non Serviam, βγαζοντας χρηματα με μια 100% επιτυχημενη περιοδεια. Η δημοφιλια δεν ειναι παντα ισοδυναμο της ποιοτητας, οποτε αυτο σαν επιχειρημα δεν ειναι ιδιαιτερα ισχυρο. Γενικα οι βαθμολογιες απο site τυπου Angry Metal Guy ειναι αισθητα χαμηλες και ολοι εστιαζουν σε αυτο που βλεπουμε οι περισσοτεροι, οτι υπαρχει τρομακτικη ελλειψη εμπνευσης.
Υ.Γ.: Σαν ατομο ο Σακης ειναι ιδιαιτερα συμπαθης, τιμιος και καλη παρεα. Δεν εχω κατι μαζι του, τον εκτιμω παρα πολυ και του χρωσταμε ολοι πολλα, αλλα καποια πραγματα ειναι οπως ειναι και ελπιζω να αλλαξουν για το καλο της μπαντας οπως καλο εκανε και η αλλαγη του ηχου τους μεσα στα χρονια.
Είναι κουραστικό και βαρετό το άλμπουμ,οι απαγγελίες το ίδιο και τα αναμασηματα επίσης,δύσκολα για να μπει στο ριπιτ.
Θα καταφέρω να τους δω στο live στις 8/06 που τελικά μεταφέρθηκε για Μονή Λαζαριστών,ελπίζω σε ένα καλό σετλιστ λόγω 35 ετών anniversary,τα support δεν τα ξέρω καν ούτε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.
Για τους Khirki τουλάχιστον έχουν ειπωθεί πολλά το τελευταίο διάστημα και μέσα στο forum αυτό αλλά και στο site του rocking, ευκαιρία να τους δεις θα έλεγα και να σχηματίσεις δική σου άποψη.
Θα είμαι και εγώ στο live παρότι τα τελευταία δύο τρία άλμπουμς των Christ δεν με αφορούν και τους έχω δει παραπάνω φορές από ότι χρειάζεται.
3 support εχει και οι πορτες ανοιγουν 21:00,οποτε τι ωρα αναμενεται να βγουν οι RC?
Μαζί με δεύτερο πρόγραμμα Πάολα head-to-head
Οι κιθάρες πρωταγωνιστούν ε;
Πιο κιθαριστικός ήχος, πιο heavy metal. Βασίστηκα στη γνωστή συνταγή. Ίσως μερικές φορές επαναλαμβάνω τον εαυτό μου, αλλά μη ξεχνάμε ότι οι μπάντες έγραψαν ιστορία επαναλαμβάνοντας τον εαυτό τους. Κάποια riffs ίσως μοιάζουν, αλλά τι να κάνω; Έχω γράψει κάπου 200 τραγούδια, λογικό κάποια στιγμή να κλέβω από τον εαυτό μου. Από τον εαυτό μου, όμως, όχι από άλλους.
Okey,εχουμε ομολογια πλεον.
Είπαμε ειναι τίμιος
Εχουν ξεσκιστει λιγο να βγαζουν animated video clips ε.Pix Lax Dax.
Φτηνά γαρ
Αλλαγή προγράμματος. Απ’οτι φαίνεται οι πόρτες θα ανοίξουν στις 6μιση. Οι Christ θα βγουν 9 και τέταρτο. Θα έχουν προηγηθεί τα υπόλοιπα συγκροτήματα.
Πραγματι ετσι ειναι,μου ηρθε ενημερωση στο μειλ.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Καθώς μετράμε αντίστροφα για την μεγάλη ημέρα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους fans των Rotting Christ στην Θεσσαλονίκη για τα εξής:
· Οι πόρτες ανοίγουν: **18:**30
· TYPHUS on stage: 18:40
· EUPHROSYNE on stage: 19:20
· KHIRKI on stage: 20:10
· ROTTING CHRIST on stage: 21:15
Γύρισα από το live…δεν πρόλαβα Khirki καθώς έψαχνα πόση ώρα για παρκαρισμα.
Με ένα 20ευρω,μια μπυριτσα 4€,είδα ένα γεμάτο 2ωρο,πολύ καλή η μπάντα,με καλό το setlist,γέμισε η Μονή Λαζαριστών,ο Σάκης δεν σταμάτησε να ευχαριστεί το κόσμο,τα support σχήματα,για πρώτη φορά που τους είδα,ήταν αυτό που λέμε οι περισσότεροι,τίμιο.
Ο ήχος στο σημείο που ήμουν,κάπου στη μέση δλδ του χώρου,ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του καλος,κατά διαστήματα όμως λίγο χανόταν η lead και ο Σάκης,αλλά δεν κράτησε αυτό για πάνω από 2-3 κομμάτια.