Βάζω στοίχημα τέτοια δεν είχε στους Coldplay
Κλασική κατάληξη συναυλίας Christ με κοινό και μπάντα να γίνονται ένα στο Non Serviam.
Σάκη μη σταματήσεις ποτέ να παίζεις live και ας το έχεις χάσει λιγάκι στο στούντιο!
Βάζω στοίχημα τέτοια δεν είχε στους Coldplay
Κλασική κατάληξη συναυλίας Christ με κοινό και μπάντα να γίνονται ένα στο Non Serviam.
Σάκη μη σταματήσεις ποτέ να παίζεις live και ας το έχεις χάσει λιγάκι στο στούντιο!
Προσωπικα, εχω ακουσει το Προ Χριστού παρα πολλες φορες απο τοτε που βγηκε μεχρι σημερα. Δεν συμμεριζομαι την ανεξελεγκτη και υπερβολικη αρνητικοτητα που συχνα βλεπω για τους Rotting Christ τα τελευταια χρονια οσον αφορα τις κυκλοφοριες τους. Ισως κιολας επειδη δεν περιμενω απο τον Σακη να εφευρει τον τροχο 67 φορες μεχρι να πεθανει. Τον εχει εφευρει τοσες φορες, που εχει κερδισει το δικαιωμα να γραφει δισκους που αποτελουνται απο 9-10 συνθεσεις με βασικο οπλο τις φωνητικες απαγγελιες, τις μελωδιες με την κιθαρα που παιζει “κατι σαν ριφφ χωρις να ειναι ριφφ”, και τις αποκρυφες και μυστικιστικες ανησυχιες με χορωδιες, κραυγες και εκκλησιαστικους υμνους.
Το Rituals ηταν ο πρωτος τους δισκους που καπως με “εχασαν”, αφου εκτος απο τα φανταστικα Ze Nigmar, Elthe Kyrie και Apage Satana, στο συνολο του με εκανε να βαριεμαι. Το Heretics μου ηταν ακομα πιο αδιαφορο συνολικα, και ομολογω οτι βλεποντας το tracklist αυτην την στιγμη, δεν θυμαμαι ουτε ενα τραγουδι. Αντιθετως το προσωπικο του (το οποιο μαλλον δεν υπηρχε κανενας λογος να μην κυκλοφορησει ως δισκος των Rotting Christ) με κερδισε πληρως, αφου μου θυμιζει την αγαπημενη μου εποχη της μπαντας, αυτη των Dead Poem - Sleep Of The Angels - Khronos.
Συνηθως δεν μου αρεσουν οι συγκρισεις μεταξυ δισκων της ιδιας μπαντας, ειδικα οταν αυτοι οι δισκοι ειναι διαφορετικοι σε υφος, αλλα καποιες φορες ειναι αναποφευκτες. Ειδικα οταν ο Σακης εχει μπει σε ενα καλουπι στους τελευταιους δισκους. Οποτε καπου εδω θα αναφερω πολυ συντομα οτι βρισκω το Προ Χριστού πολυ πιο ενδιαφερον απο τα δυο προηγουμενα τους, και κατι με τραβαει στο να το ακουω πολυ περισσοτερο. Τα πρωτα 4 τραγουδια του δισκου ειναι εθιστικα, με μελωδιαρες, με πιασαρικα χορωδιακα, με πολυ ωραιο ηχο στην κιθαρα. Το Like Father, Like Son ειδικα, ειναι ενα χιτακι απο αυτα που μονο οι RC μπορουν να γραψουν. Ειδικη μνεια πρεπει να κανω και στα τελευταια 30 δευτερολεπτα του Sixth Day, που ειναι ενα απο τα καλυτερα outro που εχει γραψει ο Σακης εδω και πολυ καιρο.
Το La Lettera Del Diavolo στην αρχη του φαινεται πως θα ειναι ενα Elthe Kyrie V2.0, αλλα τελικα διαφοροποιειται αρκετα ωστε να εχει δικη του υποσταση. Κατι σαν τους Ρωμαιους που πηραν τους θεους των αρχαιων Ελληνων και τους αλλαξαν λιγακι για να τους παρουσιασουν σαν κατι καινουριο Ειναι ενα τραγουδι που ενω δε με χαλαει, δε με φτιαχνει και ιδιαιτερα. Το The Farewell απο την αλλη, ειναι απο τα αγαπημενα μου στον δισκο, με ενα ακομα υπεροχο outro. Για το Pix Lax Dax καπου διαβασα παραπονα πως ειναι το ιδιο με το The Apostate… αλλα νομιζω πως αυτο ειναι και το νοημα. Ο Σακης εχει γραψει εναν concept δισκο, και η ομοιοτητα στην βασικη μελωδια δεν ειναι συμπτωματικη. Προφανως το Pix Dax Lax αποτελει φυσικη συνεχεια του πρωτου τραγουδιου, ποσο μαλλον μιας και στα δυο ζηταει σωτηρια με τα παμπολλα Σωσε Με. Ακομα κι ετσι, το βασικο ριφφ του τραγουδιου και οι μελωδιες στη μεση μας πανε πισω στο 1999, και τα γυναικεια χορωδιακα στο τελος ανυψωνουν το τραγουδι κι αλλο, οποτε απο μενα ειναι ενα τεραστιο ναι.
Καπου εκει κανει μια μικρη κοιλια ο δισκος για 2 τραγουδια, αφου τα Pretty World, Pretty Dies και Yggdrasil δε μου λενε πολλα. Δεν τα κανω και skip ομως… ενα απο τα πλεονεκτηματα οσων δισκων ειναι γυρω στα 45 λεπτα. Ευτυχως ο δισκος τελειωνει με το Saoirse, απο το οποιο δεν εχω κανενα απολυτως παραπονο. Ισα ισα που το βρισκω ενα υπεροχο τραγουδι, και ιδανικο τελειωμα για εναν τετοιον δισκο. Βασικα ειπα ψεματα, εχω ενα μικρο παραπονο. Ρε Σακη, σε ποσες εισαγωγες τραγουδιων χρειαζεσαι ηχους απο μαχες με σπαθια?
Αν και τις χρονολογιες Προ Χριστού τις θεωρουμε αρνητικες, το προσημο του δισκου ειναι πολυ θετικο
για μενα, και σιγουρα το βαζω πιο ψηλα απο αρκετες κυκλοφοριες των RC (οπως για παραδειγμα τα προηγουμενα δυο τους, τα πρωτα τρια τους, και μαλλον κι απο το Genesis).
Σετλιστ γενικά τι έπαιξαν?
ρε άνθρωπε, ρε άνθρωπε
Δε βαριεστε τις ίδιες συζητήσεις ρε άνθρωποι?
Τίμια και ιστορικά τα πρώτα 3, μέχρι εκεί.
Δεν τα ακούω ποτέ πλέον, άρα μεχ.
Προχωράμε, εσύ πάρε και πικάπ να τα ακούς με “ζεστό” ήχο αν θέλεις
Τουλάχιστον εγώ έγραψα πέντε λόγια αφού άκουσα τον δίσκο, κι όχι με βάση μια ακρόαση στο φόντο
Και εγω μια χαρα τον βρισκω το νεο δισκο btw, σιγουρα καλυτερο απο το Heretics, οχι ομως απο Rituals, Aealo και (ιδιως) Δαιμονα
Τον εχω ακουσει αρκετες φορες, αν εισαι στο mood για αυτο το αργο/συχνα επαναλαμβανομενο/υποβλητικο στυλ του ειναι μια χαρα δισκος.
Τα αρνητικα του ειναι προφανη, εχει πολλα σημεια που εχουμε ηδη ακουσει κατι παρομοιο απο αυτους, ειναι αρκετα προβλεψιμος, αλλα και παλι (ελαφρως) θετικο το προσημο.
Καλά σε σχέση με τον προηγούμενο πάτο θα συμφωνήσω ότι είναι καλύτερο, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά καθώς το καινούριο απλά έχει τόσα πολλά γνωστά σημεία που το κάνει εύκολο στο αφτί.
σε όλα ρε γιατί…MANOWAR!
Ο δισκος πηγαίνει καλά στα charts,η αλήθεια είναι ότι αρχικά νόμιζα ότι δεν θα κάνω repeat και θα τον βαρεθω,αλλά τον βάζω κανονικά στο repeat με 2 skip ίσως.
Η ελληνική black metal μπάντα ξεχώρισε σε Φινλανδία, Ελλάδα κι Αυστρία
Τη Σινδόνη του Τορίνου ρε Σάκη;
Το “ξυλοοοο” και το “ποτανα ολαααα”,είναι αυτά που μου έμειναν από το live.
Το είχα γράψει και πιο πάνω αλλά τώρα βρήκα και 3ο ίδιο τραγούδι. Πλάκα έχει.
Ίδιο εισαγωγικό ριφ, ίδιο κουπλέ ριφ και τα μόνα που αλλάζουν είναι λίγο οι μελωδίες και τα leads. Λες και τρέχει κάποιο project του στυλ πόσες φορές θα το κάνω μέχρι να το καταλάβουν. Πάντως εμένα μου αρέσουν και τα 3 (ή το 1 )
Και εδώ λογικά είναι το part 3 από το apostate, pix kax dax
Δηλαδή αφήσαμε τα fire, hell κτλ που είχαμε συνηθίσει και έχουμε το σώσε με και αλληλούια .
Ο ανθρωπος,μετα απο τοσες συνεντευξεις,αναγκαστηκε να το παραδεχτει,οτι κοιταξτε,ναι υπαρχουν αναμασηματα,μετα απο τοσα χρονια δεν υπαρχει εμπνευση,αλλα τουλαχιστον κλεβω και κοπιαρω τον εαυτο μου,οχι τους αλλους.
Παίζει κανά ρίμα με -tion στους στίχους;
Ωραιο, λιγο κοντα στο KIng Of A Stellar War σε καποια σημεια
Τι εγινε στο Λυκαβητο,καλο το σετλιστ?
Περι επαναληψης,κιοπιαρισματος κλπ,βλεπω οτι παλι ολοι επικαλουνται τους AC/DC,προσφατως ο Kerry King αναφερθηκε σε αυτους για να καλυψει τον εαυτο του οτι το νεο του σχημα ακουγεται σαν Slayer,ο Σακης και αυτος αναρθηκε σε μια συνεντευξη σε AC/DC,Motorhead που παιζουν μια ζωη τα ιδια.
Δηλαδη το εκαναν οι AC/DC,οποτε ολοι ειναι δικαιολογημενοι,οκευ.