Αrtificial Ιntelligence

Δυσκολεύτηκα να βρω την σωστή κατηγορία. Είπα αρχικά να το βάλω στο podium η στα διάφορα. Κατέληξα εδώ.

Ίσως δεν δυσκολεύτηκα τυχαία βέβαια. Το AI έχει μπει νομίζω σε μεγάλο βαθμό στις ζωές μας και προσωπικά βρίσκω τον εαυτό μου να το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο. Αρχικά ήταν μόνο για εύκολες πληροφορίες, φάση wikipedia. Αλλά τελευταία ξεκίνησα να ακούω από περιέργεια μερικά AI τραγούδια στο youtube σε φάση glam metal 80s και… god help me αλλά πολλά μου άρεσαν :neutral_face:

Τώρα αναρωτιέμαι πόσο θα προχωρήσει ακόμα η φάση; Προσωπικά για δουλειά ακόμα δεν έχει χρειαστεί αλλά αναρωτιέμαι σε πόσο μεγάλο βαθμό το χρησιμοποιείται για την δουλειά σας αρκετοί.

Γενικά πως την βλέπετε την φάση. Θα γυρνάνε σε 10 χρόνια τα πάντα γύρω από το AI.?Θα ξεσηκωθούν οι μηχανές και θα έχουμε όλοι στην άκρη του μυαλού μας την Σαρα Κονορ να μας λέει “I told you so” ?

1 Like

Όχι :laughing:

Θα γίνει ό,τι γίνεται πάντα με μια τεχνολογική επανάσταση σ’ αυτό το σύστημα: Άπειρος κόσμος θα μείνει χωρίς δουλειά (ήδη συμβαίνει) και ολόκληρες περιοχές θα ξεζουμιστούν σε ό,τι αφορά τους φυσικούς τους πόρους εκεί που φτιάχνονται data centers (επίσης ήδη συμβαίνει)

3 Likes

Χρησιμοποιω καθημερινα την ΤΝ στη δουλεια μου. Φυσικα θα ξεσηκωθουν οι μηχανες, με τοσο μπινελικι που εχω ριξει, ειμαι σιγουρος οτι θα τιμωρηθω παραδειγματικα για να το δουν ολοι οι Ελληνες. Φανταζομαι θα ειμαστε κι αλλοι, δεν διεκδικω τα πρωτεια, σιγουρα σε καθε χωρα θα υπαρχουν αρκετοι σαν εμενα, αλλα σιγουρα ειμαι απο τους βασικους της λιστας του skynet.

Δυστυχως, διαπιστωνω καθε μερα οτι ολα ειναι θεμα νοοτροπιας. Αν ο εργοδοτης θελει να καθαρισει τους υπαλληλους, θα το κανει χωρις το παραμικρο ιχνος τυψεων. Ομως ειναι αστειο οτι ο ιδιος εργοδοτης απαιτει να εργαζεσαι χωρις απευθειας αποτελεσμα ΑΙ, αλλα για να σε ελεγξει ή για να σε ξεφορτωθει (οσο το δυνατον συντομοτερα), δημιουργει δικα του εργαλεια ΑΙ.

Οσον αφορα στο θεμα “τεχνης”, διοτι καπως απο εκει ξεκινησε το ποστ, σορι αγορινα αλλα δεν ειναι τεχνη. Το αποτελεσμα ενος ΑΙ τραγουδιου δεν αποτελει εμπνευση μιας μηχανης, αλλα συρραφη ιδεων ανθρωπων που το ΑΙ (οι προγραμματιστες του βασικα, και σιγουρα οι ιδιοκτητες του) εκλεψε χωρις τον παραμικρο ενδιασμο. Το ιδιο εχει συμβει στη δημιουργια περιεχομενου, στη συγγραφη και σε πολλα αλλα ειδη οπου χρειαζεται ανθρωπινο μυαλο και εμπνευση.

Ξερω οτι καποιοι ισως πουν ποσο καλο κανει η τεχνολογια κλπ κλπ και δεν θα το αμφισβητησω. Συμφωνω. Απλως σε καθε κοινωνια υπαρχουν ορια που θετουμε για να μην ξεπερναμε. Στην περιπτωση του ΑΙ οριο δεν υπαρχει πουθενα. Κι αν νομιζετε οτι υπαρχει, να το πειτε στις αδερφες σας, τις συζυγους και τις μανες σας αν ποτε τις δειτε σε κανενα ΑΙ βιντεο ή φωτο, χωρις τη συγκαταθεση τους. Και για να μην χοντραινω, να το πειτε στον καθρεφτη σας αν καμια φορα δειτε τα πνευματικα σας δικαιωματα να χανονται.

Πφ, τεσσερις γεματες παραγραφοι και ουτε επιδερμικα δεν πιανεται αυτο το θεμα. Δεν ξερω απο πού να το πιασω πρωτα.

7 Likes

τα είπες εξαιρετικά. από δευτέρα που θα έχω χρόνο θα γράψω και εγώ τα δικά μου.

1 Like

Εγώ πάντως προσέχω και μιλάω πολύ ευγενικά ελπίζω να εκτιμηθεί κατά την εξέγερση.

6 Likes

Τετοιος εισαι.

Για την ώρα υποφέρω από την ραγδαία αύξηση των τιμών στις μνήμες RAM.

Και χειρότερος, λογικά θα αυτομολήσω μαζί τους

1 Like

Σκλαβακι :nauseated_face:

Σκλαβοι ειναι οι μηχανες, αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

Ξερω που παρκαρεις κι εσυ και το ΑΙ σου.

Πόλεμος στον πόλεμο των ανθρώπινων αφεντικών

Stop breathing… And dedicate to me

Το χρησιμοποιώ καθημερινά στην δουλειά (απαίτηση εργοδότη), αλλά πάντα έχοντας αυτό στο μυαλό μου :sweat_smile:

Ποιος δεν χρησιμοποιεί το chatgpt? (δεν είναι ρητορική η ερώτηση)

Εγω. Εκτος αν εννοεις “ποιος δεν χρησιμοποιει την ΑΙ”

1 Like

Όχι, το chatgpt εννοώ.

@jonkyr, φίλος μου είπε να μην τρέχω chrome, πάνω σε μια συζήτηση για το chatgpt και ΑΙ και από τότε τα συνδύασα. ;p

Chatgpt δεν έχω χρησιμοποιήσει και ούτε πρόκειται, ξέρω άτομα που το χρησιμοποιούν για ψύλλου πήδημα (π.χ. συνομιλούν μαζί του).

1 Like

Ισχυει, πολλοι το κανουν. Εχω κι εγω ανθρωπους στο περιβαλλον μου, αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι “συνομιλια” μαζι του. Πιο πολυ στηριζονται στις αποψεις του (καθε ΑΙ), διοτι πλεον το μοντελο εχει μαθει πολλα για τους ιδιους.

Θεωρω το chatgpt το λιγοτερο αξιολογο, αλλα στο κομματι της εργασιας. Για απλη χρηση ειναι ολα λιγο-πολυ το ιδιο. Το καθε ενα απο τα μοντελα εχουν τα δικα τους πλεονεκτηματα και χρησεις. Ωστοσο, θεωρω το Claude ως μια κλαση πανω απο ολα, αυτη τη στιγμη παντοτε. Βασικα οχι εγω, οι μετρησεις το θεωρουν.

Το μεγαλο προβλημα σε ολα αυτα για τη δικη μου περιπτωση ειναι το fact-checking. Δεν θεωρω πλεον κανενα μοντελο αλανθαστο, οποτε χανω χρονο ουτως ή αλλως για να επιβεβαιωσω. Καλο ειναι αυτο, αλλα ο χρονος μετραει πολυ…

Αυτο με τον chrome δεν το καταλαβα.

Καλά και εγώ πάντα thank you λέω στο τέλος, δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα

J9JRed

truth be told πολλές φορές έχω παρασυρθεί σε συζήτηση, με gemini (έτσι δεν λεγεται αυτο της google? ) όταν ζητάω που και που καμιά πληροφορία.

Αυτό που σκεφτόμουν όταν άκουγα, με μεγαλύτερη ευχαρίστηση από ότι περίμενα, τις AI ροκιες, ήταν πως αυτή δεν είναι απλά μια νέα τεχνολογική επανάσταση σαν τις άλλες. Φαίνεται να μπαίνει σε πολλές και διαφορετικές πτυχές της ζωής, απείρως πιο προσωπικές.

Γελούσα ειρωνικά στην ιδέα πως θα ακούσω μουσική από AI αλλά να που το κάνω που και που. Ακόμα γελάω όταν διαβάζω για AI ταινίες, που προς το παρόν μου φαίνονται τραγικές, στα ως τώρα δείγματα τουλάχιστον. Δεν ξέρω πως θα αρχίσω να νιώθω αν χρειαστεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς κάποια στιγμή, όποια και αν είναι αυτή και οι συζητήσεις που τώρα γίνονται για κανένα 5λεπτο με αφορμή μια πληροφορία, γίνουν διάλογοι ωρών.

Ξεχασα να προσθεσω οτι συχνα βαζω δυο μοντελα να συζητουν μεταξυ τους. Με copy/paste ακομη, αλλα μιας και το σκεφτηκα τωρα, ισως πρεπει να βρω εναν τροπο να το κανω γρηγοροτερα και πιο αποτελεσματικα. Το αλλο τεραστιο προβλημα των μοντελων ειναι το hallucination και το assumption, έχω βαλει δεκαδες κανονες και εχω φτιαξει αρκετα prompts για να αποκλειω οσο το δυνατον αυτα τα φαινομενα.