Rush European Tour Dates 2011!

[SPOILER]Δεν τους ειδα, σιγα μην περιμενα 14 υπεροπτες ξιπασμενους divers και cheaters που (κανουν ο,τι) δεν μιλουν καν αγγλικα.

Αντε, με το καλο να γινουν ανεξαρτητη χωρα, να παιζουν στον πρωτο προκριματικο γυρο του Τσαμπιονς Λιγκ και να προσελκυουν μεγαλα ονομα του παγκοσμιου ποδοσφαιρου για να αντιμετωπιζουν την Εσπανιολ, τη Χιρονα, τη Μπανταλονα και την Εουρόπα και την Εσκαλα του Ογιος. Μην ξεχασω και τις διακρισεις που θα εχει η εθνικη Καταλωνιας στα επομενα Μουντιαλ. Τρελα…

Τελος παντων, εφυγα και πατησα το θρυλικο χορταρι του Ουμπλει για μερικες φωτο στη σεντρα :roll: (ενω παλι μας κυνηγουσαν οι σεκιουριτι #-o)
[/SPOILER]

Τελος το σπαμαρισμα.

μ ενα ονειτο τρελο,ονειρο απατηλο…

Ρε σεις, support ειχαν;;; :stuck_out_tongue:

Στη Στοκχόλμη είχαν. Το Roger Waters. Έπαιξε πριν από αυτούς…

Επειδη ακουσα δεν ειχαν, γι’ αυτο.

Αν ισχυει, ΜΑΛΑΚΙΑ, γιατομπουτσολαηβ. :smiley:

Ε ναι, οι θεοί έπαιξαν Παρασκευή και ο Waters Τετάρτη και Πέμπτη…

Τι να το κάνεις…3 ωρες παίζουνε…

Ας το σοβαρέψουμε λίγο και ας πούμε για αυτά που μας “χάλασαν” σε αυτήν την περιοδεία… Με τον jonkyr τα έχουμε πει κάποσες φορές, κάπου συμφωνούμε, κάπου όχι. Κι εδώ έχουν αναφερθεί σε γενικές γραμμές…

1.Κακή “κατανομή” της περιοδείας. Τρεις συναυλίες στη Σκανδιναβία και 6 στα βρετανικά νησιά σε ένα μήνα είναι too much. Στη Σκανδιναβία ΔΕΝ είχαν κόσμο. Στο νησί είχαν. Στο Παρίσι πχ, δεν θα είχαν; Ή στο Μόναχο;;;
2. Πολύ ακριβές τιμές εισιτηρίων. 90 ευρώ είναι πολλά λεφτά. Το 04 είχα δώσει 43 ευρώ και καμιά 60αριά το 07. Δηλαδή καλά νάμαστε και λεφτά νάχουμε (χαχαχα…) το 12-13 στην παγκόσμια πόσο θα κάνουν; Κάνα οικοπεδάκι στη Μύκονο;;;
3.Ίδιο και απαράλλαχτο σετλίστ. Όχι μέσα στην φετινή περιοδεία μόνο. Ίδιο με πέρσι. Για τόνομα, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι ποτέ;;;
4. Πολύ “στημένοι” στις συναυλίες. Εδώ είναι η διαφωνία με τον jonkyr. Στο Λονδίνο το 07 τους είδαμε δύο συνεχόμενες μέρες. Δεν άλλαξε το παραμικρό. Ούτε η τόση δα ατάκα ανάμεσα στα τραγούδια. Δεν είναι ωραίο αυτό. Τον jonkyr τον πειράζει αρκετά. Εμένα όχι, αλλά τον καταλαβαίνω. Δεν λες κάτι με τον κόσμο ποτέ; Και δε μιλάμε απαιτήςεις για ποζεριές. Μια κουβέντα. Όπου είναι, λένε ένα ευχαριστώ στην τοπική γλώσσα και δατσόλ. Από την άλλη, είναι φανερό ότι όλα στις συναυλίες είναι κλειδωμένα στην τελειότητα και τίποτα δεν παρεκκλίνει από τίποτα…

Πολύ πιθανό να έχω ξεχάσει και κάτι. Ακούω…

Διαφωνώ σχεδόν σε όσα αφορούν τους Rush γιατί τα πρώτα 2 δεν τους αφορούν :slight_smile:

1. Το ότι η περιοδεία άρχισε πέρσυ δεν σημαίνει ότι είναι άλλη. Η ίδια περιοδεία είναι (Τime Machine Tour). Kατ’ εμέ όταν είναι όλα τόσο σχεδιασμένα στη λεπτομέρεια τότε όντως δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Δεν είναι μια μπάντα που απλώς βγαίνει και παίζει. Υπάρχει ολόκληρη σκηνοθεσία από πίσω. Κάθε κομμάτι έχει το δικό του light show τα δικά του video clipάκια και ίσως ακόμα και κάποιες ρυθμίσεις στον ήχο προσαρμόζονται. Σίγουρα οι Rush αν μπορούσαν να κάνουν αλλαγές θα τις κάνανε. Δεν έχουν κόλλημα με οποιοδήποτε κομμάτι τους. Επίσης έτσι κι αλλιώς οι οπαδοί οι οποίοι θα δουν πάνω από 1-2 show στην περιοδεία είναι πολύ λίγοι.

2. Δεν διαφωνώ επί της ουσίας. Απλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι στον χαρακτήρα του κάθε καλλιτέχνη το στυλ της σκηνικής του παρουσίας. Φυσικά δεν περιμένεις από τον Geddy Lee να γίνει David Lee Roth. Προφανώς άτομα όπως οι Rush που είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ των ακομπλεξάριστων, τουπέ δεν ξέρουν τι θα πει. Δεν αντιμετωπίζουν τον κόσμο με τουπε. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν αυτοσαρκάζονται με τρομερό χιούμορ σε όλα τα εισαγωγικά κλιπάκια των κομματιών τους; Και αυτό δεν το έχω δει να το κάνει κανένας. Οι Rush βγαίνουν στη σκηνή με σκοπό για 2,5 ώρες να δώσουν τα μυαλά στα χέρια. Και το πετυχαίνουν εύκολα.

Πιστεύω η γκρίνια που βγάζει ο jonkyr και τοχικος έγκειται στο εξής. Θέλουν να γράφουν για μήνες στο thread της περιοδείας των rush αλλά δεν θέλουν να γράφουν διθύραμβους συνέχεια για να μην φανούν γραφικοί. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γίνομαι γραφικός για τους Rush :slight_smile:

1. Συμφωνω, γιατι ειναι αυτο που προκαλει το μεγαλυτερο πονο. :stuck_out_tongue:
    Iσως να μην τους εβλεπα ουτε με διαφορετικο προγραμμα, αλλα “ποναει” να ξερεις οτι ο Αγγλος μπορει να τους δει 5 (ή και 7) φορες κι ο Σουηδος 2 (ή 3).

2. Δεν ξερω γιατι. Ισως επειδη δε γεμιζουν τα υπεργηπεδα …Θα ηθελα, βεβαια, οπως ειναι ακομπλεξαριστοι στη μουσικη τους να 'ναι ακομπλεξαριστοι και στο ΠΟΣΟΙ την εκτιμουν, οπως της αξιζει.

3. Εδω θα διαφωνησω. Χωρις να εχω τους εχω δει (ποσο μαλλον εσεις), ξερετε τη λεπτομερεια που υπαρχει πισω απο το παραμικρο. Δε νομιζω να γινοταν αλλιως και στην τελικη μιλαμε για την ιδια περιοδεια.

4. Προσωπικα, ουτε αυτο με πειραζει. Δεν μπορεις να περιμενεις απο τους μονοχνωτους RUSH να αλλαξουν στα 60 τους. Ποτε δεν ηταν επικοινωνιακοι ή τοσο κοινωνικοι. Αυτοι ειναι. Θα παιξουν αυτο που παιζουν, θα σου δωσουν την καλυτερη συναυλια που μπορεις να δεις, θα σου πουν ενα γεια και θα φυγουν. Δεν μπορω να τους κατηγορησω.

Χαχα γραφικός. Δε λέει τίποτα. Στη δουλειά, στην οικογένεια στις διακοπές, στην παρέα, όλοι ξέρουν τι εστί Rush. Και δεν είναι το παλιό φορ της Λίβερπουλ. Όταν κάποια στιγμή στα 60 μου χτυπήσω και το τατού, θα ολοκληρωθεί το μεγαλείο μου.

Η κουβέντα γίνεται για να ακούσουμε τη διαφορετικότητα των απόψεών μας.
Συμφωνώ ότι οι δύο πρώτοι λόγοι είναι άσχετοι με τη συναυλία αυτή καθαυτή, αλλά δεν παύει να είναι ένα θέμα που θα σε πάει στη συναυλία. Δεν ήταν η Σκανδιναβία η πιο “εύκολη” λύση για μένα. Ούτε οικονομικά, ούτε σαν προορισμός από την αρχή. Και αν εγώ είμαι πάνω από το μέσο όρο του οπαδού, οι πιο πολλοί δεν είναι (τουλάχιστον μέχρι να τους δουν πρώτη φορά)
Στα του σετλίστ, πχ, πριν κάποια λίγα χρόνια το είχαν διαφοροποιήσει και μέσα στην χρονιά, πηγαίνοντας στη Νότιο Αμερική. Δεν νομίζω ότι χαλάστηκε κανείς. Και εδώ μιλάμε για δύο διαφορετικές χρονιές.
Όσο αφορά το “στήσιμο” στη σκηνή, ξεκαθάρισα ότι δεν με ενοχλεί, δεν σημαίνει όμως, ότι δεν υφίσταται.

Τόση γκρίνια πια… Πα πα πα, πώς κάνετε έτσι…

Προσωπικά χαίρομαι που δεν άλλαξαν το σετλιστ τους πάντως κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Έτσι κι αλλιώς σε μία τους είδα. Φαντάζεσται στο Λονδίνο π.χ. να βγάζαν το La Villa Strangiato και να βάζαν το One Little Victory; Θα αυτοκτονούσα … :slight_smile:

1.Καποιο λόγο θα είχαν και οργανώσαν την περιοδεία ετσι…Άσε που εχει πολυ νόημα.Έμας γιατι μας αφορά και πρέπει να το εχουμε σαν αρνητικό/θετικό?
2. Η τιμή παίζει από χώρα σε χώρα. Στην ολλανδία πχ το εισιτήριο εκανε 60 και όχι 90…Αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. Δεν είναι τόσο θέμα της μπάντας όσο της διοργάνωσης.

Για τα άλλα τα είπανε Crabsody και iron_aris

Για τα 3, 4 του τοξικου μπορω να τα καταπιω (παροτι ειναι αληθεια οτι με εκφραζουν 100% με τον τροπο που τα παρουσιασε). Ειδικα το θεμα των αλλαγων του σετλιστ, καθως αντιλαμβανομαι οτι υπαρχει θεμα σκηνοθεσιας… Αλλα, διαολε, οπως αλλαξαν το 07 δυο τραγουδια, ετσι μπορουσε να προβαριστει/σκηνοθετηθει/ετοιμαστει ενα σετλιστ με 2-3 “εναλλαγες”. Π.χ. για τις χωρες οπου παιζουν πανω από 2 συναυλιες…

Για το 1 και το 2 ειμαι καθετος. Το προβλημα λεγεται Ray Daniels! Προκειται για τον μανατζερ με τις μεγαλυτερες αντιπαθειες στις ΗΠΑ, τον ανθρωπο για τον οποιο οι οπαδοι των Van Halen βγηκαν στην Ομονοια οταν χωρισαν τα τσανακια τους και σιγουρα υπαρχει μεριδιο ευθυνης (κατ’ εμε) στους Rush. Τα λεφτακια ειναι ωραια και πηραν εναν απο τους καλυτερους για να τους φερνει κερδη. Σορι, ομως, παιδια… Οι απο κατω (απο τη σκηνη) δεν ειναι τοσο πλουσιο οσο ο Daniels, οποτε ριχτε κομματακι την τιμη. Εχουμε (εχετε κι εσεις) κριση!

Παω για δουλεια, τα λεμε.

Να γραψω και εγω την εμπειρια μου απτο Ροττερνταμ τωρα που μου ρθε ορεξη

Αρχικα το ταξιδι γενικα ηταν απιστευτο,η ζωη στο Αμστερνταμ μου φανηκε τελεια και οι Ολλανδοι πολυ εξυπηρετικοι και με χαμογελο ανθρωποι.
Επισης παιζει να πετυχαμε ακουσαμε 10+ παρεες Ελληνων τις 6 μερες που καθησαμε.

Το Ahoy arena πολυ καλος χωρος για συναυλιες η οπτικη ηταν παρα πολυ καλη απο οπου κ αν ησουν και σε συνδυασμο με το video wall ηταν τελεια.Εμενα ο ηχος μου φανηκε αψογος και να φανταστειτε πως οταν μπηκα σε σαιτ να κατεβασω το audio,ο taper εγραφε πως ειχε το χειροτερο ηχο που εχει ακουσει στο Ahoy :-s

Ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα την ισως αγαπημενη μου μπαντα και ενθουσιασμος υπηρχε σε μεγαλο βαθμο,παρολαυτα αφοτου τελειωσε η συναυλια τους αγαπησα ακομα περισσοτερο και απο τοτε λιωνω ξανα.

Ως γνωστον ειναι ακομπλεξαριστοι και προσπαθουν να εχουν χιουμορ :stuck_out_tongue: εξου και τα βιντεακια στην αρχη καθε μερους και στο τελος,τα οποια ηταν ωραια αλλα δε μπορω να πω οτι γαμησαν κιολας,αλλα μικρη σημασια εχει γιατι οταν βγηκε η αγια 3αδα και γαι 3 ωρες περιπου παιζαν σε αλλο επιπεδο.

Εισοδος με Spirit of Radio,ιδανικο opener πιστευω,και δε μπορω να συνηδειτοποιησω αυτο που βλεπω,απλα γελαω σα χαζος και τραγουδαω καθε στιχο.
Η συνειδητοποιηση δεν αργησε,ηρθε στο επομενο,Time Stands Still το οποιο υπεραγαπω.Oταν μπηκε αρχισα σχεδον να κλαιω,ηταν κλαμα ενθουσιασμου και συγκινησης,ηταν η στιγμη που καταλαβα τι γινοταν και δικαιωνομουν ουσιαστικα για το δυσκολο απο πολλες αποψεις ταξιδι,ομολογω οτι δεν μου εχει ξανασυμβει σε συναυλια και ηταν απολυτα αυθορμητο,συνεπως προσωπικα ηταν η κορυφαια στιγμη.

Συνεχεια με Presto kai Stick It out απο τα 90’s.Προσωπικα θα προτιμουσα αλλα κομματια απο εκεινη τη περιοδο αλλα ειδικα το 2ο βγηκε πολυ καλα.Μετα Working them angels,Leave that thing alone kai Faithless σε πιο χαλαρους αλλα εξισου ομορφους ρυθμους.Να αναφερω εδω οτι πανω απτα μισα κομματια συνοδευοταν απο βιντεο αλλες φορες πολυ ευστοχα αλλες απλα συνοδευτικα.Μετα ηρθε BU2B το οποιο ακουστηκε μπομπα στα δικα μου αυτια,οπως και το Caravan βγηκε πολυ καλα.
Μετα ηρθε το τελος του πρωτου μερους και η κορυφωση του με Freewill,Marathon :smiley: kai Subdivisions 8)

Προσωπικα θα προτιμουσα να μη παιζαν ολο το Moving Pictures και στη θεση του Camera Eye πχ να ακουγα Xanadu η Cygnus X1 αλλα μαλλον εκανα λαθος γιατι ολος ο δισκος στη σειρα βγηκε απιστευτα καλος και το Camera Eye ηταν το highlight εν τελει.Το show εφτανε στο τελος του μετα και απο το εξωγηινο ως συνηθως drum solo του μεγαλου neil,και στην απολυτη κορυφωση του για μενα αλλα και για το περισσοτερο κοσμο αν κρινω απο αντιδρασεις.Παρε στη σειρα Closer to the Heart,2112,Far Cry,La Villa :!: kai Working Man με μπολικους αυτοσχεδιασμους οπως το reggae μπασιμο του τελευταιου και δεν θες τπτ αλλο,εκτος απο ενα Trees βεβαια που ποτε δεν ηρθε :frowning:

Κορυφαιες στιγμες για μενα:Time Stands Still,Marathon,Subdivisions,Camera Eye,Vital Signs,2112,Far Cry,La Villa

Τωρα για τους 3 τι να πω?Geddy πολυ δραστηριος και γεματος ενεργεια,τον Neil θα μπορουσες να τον χαζευεις να παιζει και να επικεντρωθεις στον ηχο του για ωρες και η αληθεια ειναι οτι λατρεψα Lifeson περισσοτερο αποτι πριν!Θεαρας,νιωθει τοσο πολυ αυτο που παιζει και γενικα τεραστιος,περιμενα ομως rant στο strangiato κ δεν ειχε [-X

Ο κοσμος δεν ηταν καθολου εκδηλωτικος αλλα ηξερες οτι το ευχαριστιουνται με τη ψυχη τους απλα δε το εξωτερικευε τοσο.

Αυτα απο την μαλλον καλυτερη συναυλια που εχω δει :smiley:
Special Thanks σε Hokam για τις πολυτιμες πληροφοριες σχετικα με τα εισητηρια!
Σας αγαπω ολους :-({|=

[SPOILER][/SPOILER]

Άλλος ένας που κακοπέρασε και το μετάνιωσε.
Καλώς όρισες στο κλαμπ…:lol:

Δεν θα ξαναβγω να τους δω!
Ποτε!Ουτε οταν θα περιοδευσουν το νεο τους δισκο στην Ευρωπη.
Ουτε σε ημερομηνια στη Βρετανια,ουτε μαζευω λεφτα απο τωρα για αυτο το ταξιδι…

Έτσι, έτσι. Ούτε καν σκέφτομαι ότι μπορεί σε ένα δυο χρόνια να τους ξαναδώ…

:lol::lol::lol:…Έτσι ακριβώς ειναι οι ολλανδοί. Μη σου πω ότι για τα δικά τους standard ήταν και παραπάνω εκδηλωτικοί από όσο συνήθως…

Ναι, ενώ η Στοκχόλμη καιγότανε…
:lol::lol::lol: