Εντάξει οι σάμπαθ με τον ντιο είναι η 2η μεγαλύτερη μπάντα που έχει εμφανιστεί ποτέ στον γαλαξία γιατι η 1η είναι οι σαμπαθ με τον οζζυ. Δεν μπορώ να εκφράσω επιχείρημα επί τούτου, απλά το θεωρώ απαράβατο αξίωμα.
Ψαχνω να βρω κατι ηχογραφησεις (τα λεγομενα “basement tapes” ).Ειναι bootleg και εχει καπως διαφορετικες εκτελεσεις παλιων κομματιων τους .Δεν ειναι πολλα, περιπου 3 με 4 πρεπει να ειναι.
Βλεπω να τα κανω mp3 απο το youtube…[-X
Φιλαθλος μπορεις να εισαι (και κατα συνεπεια “μεταλλος”) αν αποδεχεσαι τη ΜΠΑΛΛΑΡΑ που παιζει η μπαντα σε αυτο το αλμπουμ!
Απλα δεν μπορουσα να βαλω και options στην υπογραφη…πηγα με το ΟΠΑΔΟΣ!:lol:
ναι ρε συ Πάνο, σύμφωνοι. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό.
Πάρε όμως ένα άλλο παράδειγμα. Αντίστοιχα αρχετυπικό και επιδραστικό στο χώρο του.
Όταν λέμε π.χ. “οι Obituary και οι Darkthrone βγάζουν τέζα ΦΡΟΣΤΙΛΑ” εννούμε αυτά τα μαγικά που έκαναν οι Celtic Frost στο Morbid Tales, Emperor’s Return και στο To Megatherion.
Πειράζει που εγώ όμως δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου και τον κόσμο χωρίς το Into the Pandemonium ή ακόμα και το Monotheist?
Αντίστοιχη περίπτωση είναι και οι Sabbath με Dio.
θα παει μακρυα η βαλιτσα!
εντιτ: Αν ομως εβγαζαν αυτα τα αλμπουμ χωρις Φισ(λ)ερ, (με μεγαλη διαφορα δηλαδη) θα σου αρεσαν το ιδιο επειδη θα ηταν Φροστ?
που ειναι καπως ατοπο ομως…γιατι αυτος ειναι και φωνη και κιθαρα…
ειναι σαν να σε ρωταω για την απωλεια Iommi & Ozzy…
τεσπα…
Πολύ γελάω με το χαμό που προκάλεσα, που είπα ότι μου πέρασε αδιάφορο το Heaven & Hell!
Blame it on me! :lol:
Τι περίμενες?
Τριάντα χρόνια πάρχει το δίλημμα, τώρα θα το λύναμε?
εντιτ. εσυ ο αποπάνως, τρως τη σκόνη μου. Ένα ποστ ότι δεν με αρέσει το οπερέησιον μάιντκράιμ και είδες τι έγινε.
Sabbath = Tony Iommi και δευτερευοντως Geezer Butler σε ο,τι αφορα ειδικα στον 70s ηχο. Ο Ozzy περα απο τις τσιριδες του δεν εδωσε και πολλα.
Απο κει και περα οι θρυλικοι δισκοι ηταν με Dio, Heaven and Hell/Mob Rules.
Για μενα, το καλυτερο μουσικο περιεχομενο και το πλεον μεταλλικο ειναι ΟΛΟΙ οι δισκοι με Tony Martin. Και sorry guys, αλλα αν αρχισουμε τα “απαραβατα αξιωματα” εδω μεσα και μιλησουμε με ορους θρησκειας, οποιος δεν γουσταρει το Headless Cross ειναι αμπαλος και μαλλον φαντασιωνεται την γρια sharon.
Σόρι παιδιά, αλλά το Sabbath = Iommi είναι μια ακόμα φούσκα που οφείλεται σε hammer-ιακή πλύση εγκεφάλου. Οι Sabbath ξεκίνησαν ως όραμα μιας τετράδας, η οποία μεγαλούργησε επί μια δεκαετία (ναι, εμένα μου αρέσουν ΚΑΙ τα Technical Ecstasy και Never Say Die). Το ότι πρωτοπόρησαν στον σκληρό ήχο είναι γεγονός αναμφισβήτητο και αδιαπραγμάτευτο. Ότι η αλλαγή frontman υπήρξε επιβεβλημένη λόγω των προβλημάτων του Ozzy επίσης είναι επίσης κάτι αναμφισβήτητο και προσωπικά θεωρώ υπέρτατες δισκάρες τα δύο με Dio και πολύ καλούς δίσκους μερικά από τα επόμενα. Απλά, νομίζω ότι κατανοούμε το ότι από το Heaven & Hell και μετά η μπάντα προσαρμόζεται στα δεδομένα του Dio (και της εποχής γενικότερα) και χάνει ίσως αρκετή από την ιδιαιτερότητα που τη χαρακτήριζε στα 70’ς. Και ναι, από κείνο το σημείο και μετά μάλλον ισχύει το Sabbath = Iommi.
^
Φιλοσοφημενη Ψαγμενια…
ChrisP algorithm:
For t<1980, Sabbath = Iommi+Geezer+Ward+Ozzy
For t> 1980, Sabbath = Iommi.
Before the Dawn algorithm:
For t < 1978, Sabbath = 0.7* Iommi + 0.3* Geezer
For t> 1978, Sabbath = 0.6* Iommi + 0.4* Dio
For t >> 1978 (t>=1987), Sabbath = 0.5* Iommi + 0.4* Martin + 0.1* Cozy Powell
For both algorithms:
Impact factor = Iommi
Τι πεζός!
ισως το πιο αμπαλο ποστ εβερ στο συγκεκριμενο θεμα ρε θα πατε φυλακη μην πετατε τετοιες πατατες λεμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε #-o #-o #-o
το αγγλικο σε μαρανε πατριωτη #-o αμα ηταν ετσι οι αλγοριθμοι ο hawking θα επλενε πατατες σε κανα mcdonalds
δεν το εχεις στα 2 Μ (μουσικη/μαθηματικα)
choose next letter
απο τις πιο σωστες αποψεις
πες τα ρε χρηστο γιατι εχουμε γεμισει με αναλυσεις του κωλου εδω μεσα [-X
σωστος ο παιχτης
awake ξεκαβάλα κανα καλάμι, φιλικά πάντα
Αν δίπλα από τα ποστ που θες να κάνεις quote πατάς το “+”, τότε όταν πατήσεις “Post Reply” θα σου τα έχει κάνει όλα quote σε ένα ποστ. Κάντο αν γίνεται την επόμενη φορά, έτσι ώστε να είναι όλα σε ένα ποστ μαζεμένα
Oπως ειπε καποιος πιο πριν, χωρις τον Οζζυ, δεν ειναι OI Sabbath.
Αλλα ο Tony (πανω απ’ ολα), ο Geezer και ο Bill (μεχρι προτινος) εχουν καθε δικαιωμα να λεγονται SABBATH ακομα και στο ταβλι.
Aπλα χρειαζεται συνηθως κι ενας εμπροθετος προσδιορισμος συνηθως …“με Dio”, “με Μartin”, με “Gillan”, “με Καραγκουνη” κι ουτε ο καθε εξης…
DIO!!!ετσι απλα.:respect:
ωρε πατριωτ’, πλενουν πατατες στα mcdonalds?
να που μαθαμε και κατι και σε αυτο το thread:lol::lol:
amen 8)
φιλικα παντα!
Αυτο το αυτοι ειναι Sabbath και μετα ειναι Sabbath με DIO, δεν το καταλαβαινω. Ειναι το ιδιο συγκροτημα, μονο που εξελιχθηκε, αλλαξε λιγο το στυλ του και ηταν πολυ αναζωογονητικο για αυτους που πηγε ο DIO, κακα τα ψεμματα, ειχαν αρχισει να εχουν τεραστια πτωση στα 2 τελευταια με Ozzy. Αν, λεμε υποθετικα, συνεχιζαν με Ozzy, δυσκολα θα ειχαν βγαλει ξανα κατι σαν τα πρωτα 6 αλμπουμ τους, επρεπε να αλλαξει η συνταγη και ο DIO ηταν αλλαγη προς το καλυτερο.