Μη δίνετε σημασία, απλά προσπαθώ να βρω και άλλα topics να spam-άρω για τους Turnstile.
ΟΚ, κλέβω λίγο γιατί οι FNM έχουν και το “the” μπροστά, αλλά δεν πειράζει. Το δικό τους “The real thing” θεωρείται, νομίζω, κλασικό κομμάτι από έναν κλασικό δίσκο (το είχαν παίξει στο Θέατρο Βράχων αν θυμάμαι καλά; Πάνε χρόνια και βαριέμαι να το ψάξω), αλλά η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη του διάρκεια κάπου με κούραζε πάντα. Παρ’ όλο που υπάρχουν στιγμές-δυναμίτες, π.χ. το λίγο ανατολίτικο riff-άκι, οι στιγμές που ο Patton κάνει κάτ-σαν-growls κλπ. Ε, κι απ’ την άλλη έχουμε τον νέο μου μεγάλο έρωτα. Με τι να πρωτο-πορωθείς; Με το τόσο απλό (μα λειτουργικό) ρυθμικό intro που απορείς πώς και δεν το είχε γράψει κανένας όλα αυτά τα χρόνια; Με τον τρόπο που πέφτει το beat στη συνέχεια, με το συνδυασμό drums-μπάσου να πέφτει σαν αμόνι στο κεφάλι σου; Με την εξέλιξη της riff-άρας μετά; Όχι, εγώ θα επιλέξω την κουρτίνα με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ lead που μπαίνει στη συνέχεια για ν’ απογειώσει το riff της εισαγωγής. Ναι, εκεί κάθε φορά κάτι με πιάνει.
- Faith No More
- Turnstile
0 voters
Εεεε, εδώ έβαλαν τρικλοποδιά στον εαυτό τους οι Turnstile. Όχι, δεν ονομάζεις τραγούδι “Generator” μετά τους Bad Religion, όσο καλό και να ‘ναι. Γιατί, ναι, γαμάει προφανώς και το δικό τους: κλασική hardcore riff-άρα, πορωτικά φωνητικά, τα χαρακτηριστικά μελωδικά φωνητικά τους που κάνουν τη διαφορά, παλαμάκια (!), και το τέλειο κλείσιμο με το “geeeeneratooor/byyyyy my siiiide”. Αλλά, ρε παιδιά, από την άλλη δεν έχουμε απλά ένα καλό κομμάτι από έναν εξαιρετικό δίσκο. Έχουμε ένα τραγούδι που χαρακτηρίζει ολόκληρο το album, όλο το συγκρότημα, μια ολόκληρη εποχή. Από αυτά που γράφονται μια στο τόσο, από αυτά που έχουν τόσο χαρακτηριστική εισαγωγή, στίχους, φωνητική μελωδία, εξέλιξη, που άπαξ και το ακούσεις μία φορά μετά θα το θυμάσαι για πάντα. Εξορκίζω αν υπάρχει έστω ένας συμ-forum-ίτης που να μην το έχει ακούσει, να πατήσει το play και να χαθεί μες στη μαγεία ενός από τα ιστορικότερα punk συγκροτήματα που βγήκαν ποτέ, των οποίων οι στίχοι, η μουσική, η συνέχεια μέσα στα χρόνια και η έφεση στο songwriting κάνουν τη λέξη “punk” ν’ ακούγεται τόσο περιοριστική. Άνετα μέσα στα 4 αγαπημένα μου Bad Religion κομμάτια (επειδή ξέρω ότι κάποιοι δε θα κοιμούνται το βράδυ και θα μείνουν με την απορία, τα άλλα 3 είναι τα “You”, “Better off dead” και “Anesthesia”).
Υ.Γ. Επίσης, δε γίνεται να μην το έχει προσέξει κανένας άλλος: πόσο ίδιο είναι το “Wrecking ball” της Miley Cyrus με το σημείο που λέει “like a twitch before dyyyyying”;;;
- Bad Religion
- Turnstile
0 voters