Λοιπον, το boldαρισμα που εκανες στο προηγουμενο ποστ μου (“Εντελως νουμερο ο κυριος Θεμιστοκλης”) ειχε ακριβως την ιδια εννοια με τη δικη σου “μουσικοφιλοι του καναπε”: ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ. Δεν με ενδιαφερει αν κανει συναυλιες με ελληνες καλλιτεχνες (σ.σ.: γελαω με το καλλιτεχνες, οχι το ελληνες), επιχειρηση ξεκινησε και λεφτα θελει να κερδισει. Μαγκια του και μπραβο του. Προφανως ομως με παρεξηγησες και το πηγες αλλου.
Τελος παντων, διευκρινιζω: ο κυριος Θεμιστοκλης δεν ταιριαζει στα γουστα μου ως ανθρωπος, ως νοοτροπια, η εταιρεια του δεν μου εχει κανει κατι. Αλλωστε, οπως βλεπεις δεν εχω προβλημα να τον συγχαρω για την επιλογη Σαντανα. Ελπιζω να εγινα κατανοητος. Ομως, εχω καθε δικαιωμα να γελαω διοτι, χωρις να ειμαι επιχειρηματιας και με το φτωχο μου μυαλο, παρτι κανει μια εταιρεια για να γιορτασει καποια επιτυχια της (μακροβιοτητα, επιτευξη στοχων, επετειο, κατι ρε αδερφε). Πολυ θα ηθελα να δω εκεινη την εταιρεια που ηθελε να κανει φεστιβαλ στη Ριζουπολη πριν βαρεσει διαλυση η ταλαιπωρη, να κανει… παρτι εγκαινιων! Α… Και περιμενω να δω ποσο θα κοστισει το… παρτι αυτο!
Τωρα που ξαναδιαβαζω τα παραπανω, νομιζω οτι εχω ολο το δικαιωμα να boldαρω το "Μουσικοφιλοι του καναπε… και να σου το επιστρεψω ως “αναρμοστο” τουλαχιστον για εμενα. Αλλωστε, οταν παω στις Βανδη-Βισση-Θωδη (τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα) ανεβαινω πανω στο τραπεζι κι οχι στον καναπε…
Τώρα είδα το post και ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Πραγματικά όταν κάτι έχει να κάνει με ποδόσφαιρο γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε οποιαδήποτε άλλη συναυλία θα εξέταζες το χαρακτήρα του ιδιοκτήτη της διοργανώτριας. Και ακόμα και αν το έκανες πραγματικά πιστεύεις ότι ο Νικολαίδης είναι ο χειρότερος από αυτούς; Επειδή είναι bad loser ή κενός νεόπλουτος (δικά σου λόγια); Εδώ έχουμε πάει (μαζί κιόλας) σε συναυλίες από διοργανώτριες που έχουν δείξει άσχημο πρόσωπο (οι ίδιες, όχι οι ιδιοκτήτες) και κάνουμε τα στραβά μάτια.
Εγώ λέω μπράβο σε κάθε νέα κίνηση να δούμε κανέναν καλλιτέχνη της προκοπής στην Ελλάδα και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια των “απόλυτων ελλήνων σταρ”, όποιος και να την κάνει και όποια να είναι τα κίνητρά του (στα νόμιμα πλαίσια, έτσι;). Ας μην έχει καν ιδέα ποιον φέρνει, δε με απασχολεί. Αν θέλουμε να είμαστε επιλεκτικοί, ας κοιτάξουμε άλλα βασικά ζητήματα όπως ο ήχος, οι χώροι, η ασφάλεια, η άνεση κτλ κτλ που συχνά είναι τριτοκοσμικά.
Δεχομαι οτι μπορει να παρεξηγησα καποιο λεγομενο σου. Δεκτες οι οποιες παρατηρησεις.
Παρολαυτα διαφωνω και με μερη του τελευταιου σου ποστ. Εχω δει παρα πολλες επιχειρησεις να κανουν εναν εορτασμο εναρξης λειτουργιας, τα λεγομενα εγκαινια. Εγω δεν βρισκω λογο για να μην κανει κατι αναλογο και μια επιχειρηση παροχης υπηρεσιων. Αμα τον παιρνει να κανει κατι τετοιο τοτε ειναι δικο του θεμα. Ασε που κατα πασα πιθανοτητα θα πρεπει να το σκεφτηκε επιχειρηματικα με την λογικη οτι θα ειναι ενα καλο promotion event.
Δεκτον και δεν συνεχιζω. Σορι αν το παρακανα κιολας.
Σαφως και γινεται, οχι απλα “εχεις δει” αλλα αποτελει κανονα στην ελευθερη αγορα. Απλα δε γινεται απο μια εταιρεια αυτου του ειδους, η οποια στην πραγματικοτητα δεν εχει φυσικη υποσταση. Οπως ξερεις καλα, ενα μαγαζι στη γειτονια σου ή σε ενα εμπορικο δρομο κανει εγκαινια α) για να βγαλει με τις αγορες των “φιλων και γνωστων” καποια πρωτα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εξοδα (νοικι, φως, ΠΡΟκαταβολη χρηματων στους εμπορους για αγορα προϊοντων κλπ) και β) για να το γνωρισει ο περαστικος.
Μια εταιρεια συναυλιων για ποιο λογο κανει το παρτι; Για την ΠΡΟκαταβολη των ποσων στις συναυλιες που προκειται να κανει, για το νοικι ή για να τη γνωρισουν οι περαστικοι; Αποψη μου: Στις εταιρειες production ή event ή οπως αλλιως λεγονται καθρεπτης ειναι η δουλεια σου, οχι τα παρτι σου. Anyway, θα το κανει οτι κι αν λεω εγω, αλλα απο την αλλη εχω το δικαιωμα να κρινω την κινηση της εταιρειας, ακομα περισσοτερο του Νικολαΐδη λογω χαρακτηρα. Τα ιδια ισχυουν και για didi/λωρη, δε νομιζω οτι υπαρχουν παρεξηγησεις σε αυτη την περιπτωση. Δοξα τω Θεω, εμπειρια απο συναυλιες εχω και μπολικη. Απο 15 Δεκεμβριου 1989 γραφει το κοντερ και συνεχιζει, μια κριση μπορω να κανω
Υ.Σ. off topic: Αν καποιος διοργανωτης διαβαζει, ας φερει τους Candlemass (κατα προτιμηση με Messiah) στις 15 Δεκεμβριου 2009 να κανω “γενεθλια”. Ας ειναι κι ο κυριος Θεμιστοκλης, δεν με πειραζει :lol::lol:
Mόνο που εξηγώ στο ποστ πως οι ενστάσεις μου δεν είναι ποδοσφαιρικές (το ποδόσφαιρο ήταν ο πρώτος αλλά όχι ο μόνος χώρος που ο συγκεκριμένος μας έδειξε το ποιόν του) και εσύ μου απαντάς πως “όταν κάτι έχει να κάνει με ποδόσφαιρο γίνεσαι άλλος άνθρωπος” :-s
Ναι, έχουμε πάει (και παρέα) και σε άλλες συναυλίες με “περίεργες” διοργανώσεις και τα έχω γράψει και εκεί. Αν ψάξεις παλιά μου ποστς θα διαβάσεις για το “προικώο κτήμα” της Μαλακάσας, την αρπαχτή με Manu Chao/Locomondo/σχολικα συγκροτήματα (όπου επίσης απέιχα), για τους Purple που έπαιξαν σε μία επικίνδυνη αποθήκη του ΟΑΚΑ το 2000 και για το πως έτυχε μετά τον Knopfler να τεθεί θέμα καταλληλότητας του Λυκαβηττού.
Μέχρι και για το νταβατζιλίκι της Ticketmaster στην Αμερική έχω γράψει για να μην πιστεύουμε πως αλλού είναι όλα ιδανικά.
Άρα με το ποιόν κάθε διοργανωτή ασχολούμαι, και ας μην μου έχει αμφισβητήσει πρωταθλήματα…
Το κατά πόσο θα του τα σκάσω τελικά, είναι συνάρτηση του πόσο θέλω να δώ τη συναυλία τελικά σε σχέση με το πόσο άθλιο τον θεωρώ και φυσικά των συνθηκών της συναυλίας που αναφέρεις και εσύ (Kέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού -ο κλειστός χώρος- απλά δεν υπάρχει)
Μα το ίδιο πράγμα λέμε. Ότι η αφορμή έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή/πρόεδρα Νικολαΐδη. Και ότι σε άλλες περιπτώσεις μιλάμε για τα περί των συναυλιών και όχι για το ποιόν του ιδιοκτήτη. Το κτήμα της Μαλακάσας και η “αρπαχτή” (κατά την άποψή σου) Manu Chao, ο Λυκαβηττός και η αποθήκη του ΟΑΚΑ αφορούν στα της συναυλίας. Οι κρίσεις περί κενότητας του ιδιοκτήτη-διοργανωτή ξεφεύγει λίγο. Αν αυτή η εταιρία κάνει τα ίδια ή και χειρότερα να την κράξουμε. Αν θεωρούμε το εισητήριο ακριβό ή τον χώρο ακατάλληλο, να την κράξουμε. Αν βάλει τη Βανδή να ανοίξει τη συναυλία να την κράξουμε. Να την κράζουμε όμως επειδή δε γουστάρουμε σαν άτομο τον ιδιοκτήτη και είναι bad loser, εμένα μου κακοφαίνεται. Άποψή μου και ελπίζω να μη με παρεξηγείς μπορεί εγώ να είμαι περίεργος.
(για να μην παρεξηγηθώ ούτε ΑΕΚτζής είμαι, ούτε καμιά συμπάθεια έχω προς τον Νικολαΐδη)
H Μαλακάσα, η μέρα του Manu Chao στο περυσινό Rockwave, η αποθήκη του ΟΑΚΑ και -ειδικά αυτή! - η περυσινή ιστορία με τον Λυκαβηττό δεν αφορούν μόνο στα της συναυλίας αλλά είναι ενδεικτικά παραδέιγματα του ποιόντος του διοργανωτή!
Τεσπα, ας μην ξεφύγουμε άλλο off topic, τα λέμε και από κοντά σύντομα ελπίζω.
(Ξέρω πως δεν είσαι ΑΕΚτζής, για κρυφο-Βανδικό σε έχω ! :lol::p:lol:)
αχρηστοι καραγκιοζιδες αφου λετε στα Public οτι πουλατε τικετιρια γιατι δεν εχει στο Public της θεσσαλονικης?
γαμω το σπιτακι σας! :evil::evil::evil::thumbdown:
Δλδ εμεις οι κακομοιρηδες που ζουμε εκτος Ελλαδος στην Ψωμιαδουπολη,μονο με πιστωτικη μπορουμε να βγαλουμε γαμω το αιδοιο της βιδρας του Τατλαμακαν?[-X
ενοητε ρε!
εμεις ειμαστε τρικοσμικοι εδω πανω ο ψωμαρχης μπορει εαν θελει να απαγορευσει κ την καθοδο μας στου ACDC κλεινοντας μας τις εξοδους του περιφεριακου!
για ακομα μια φορα οι διοργανωτες μας δειχνουν το ενδιαφερων τους! μετα μην απορησουν εαν δεν μαζεψει κοσμο…
παρε κ κανα κινητο κανα Playstation Μαζι ομως!
επισης η διαφημιση στην TV λεει οτι αμα παρεις καποιο τηλεφωνο με συνδεση cosmote παιρνεις δωρο εισητιριο!
μηπως φιλε μου ηρθε η ωρα να αλαξεις κινητο?
χαχαχαχα