Soul Sacrifice από το “Santana” (1969)
Τρέχα να αγοράσεις το dvd του Woodstock
Soul Sacrifice από το “Santana” (1969)
Τρέχα να αγοράσεις το dvd του Woodstock
στο Soul Sacrifice και στον απίστευτο drummer του Santana στο Woodstock!!
Α δεν ξερω αν εχετε πετυχει ποτε κατι street performers ντυμενους ινδιανους (μαρουσι και συνταγμα τους εχω πετυχει τους ιδιους) και παιζουν κατι πανεμορφα φολκ, αλλα ο φροντμαν (sic) ηταν διπλα μου στο καγκελακι πισω. Τον αγαπω
Επρεπε να το πω.
Bγαίνει το καινούριο τώρα με το πρποσθετο υλικό.
Μερικά σχόλια ακόμα που δεν πρόλαβα να γράψω το πρωί:
Σχετικά με την διοργάνωση:
Η συναυλία είχε διαφημιστεί πολύ καλά (από μάρκετινγκ σκίζει ο Ντέμης, αυτό το ξέραμε) και η προπώληση μέσω του Γερμανού βοήθησε πολύ κόσμο που δεν είναι συνηθισμένοι να πηγαίνουν Ticket house όπως εμείς οι συνήθεις ύποπτοι να “το αποφασίσει” και να αγοράσει εισητήρια. Έτσι είχαμε και το “sold out” Το βάζω μέσα σε εισαγωγικά γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε παρά ένα μικρό μέρος του χώρου του σταδίου και είναι δεδομένο πως θα μπορούσαν να είχαν πουληθεί πολύ περισσότερα εισητήρια.
Η θέση της σκηνής παρέπεμπε στο που στήνεται η σκηνή στις συναυλίες-αρπαχτές που κάνουν οι Έλληνες λαϊκο-ποπ καλλιτέχνες στα γήπεδα της επαρχίας τα καλοκαίρια. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο συναυλία σε στάδιο = σκηνή στο πέταλο. Αλλά τότε δεν θα έβλεπαν τόσο καλά τα VIP εισητήρια των 200?.. #-o
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος στην αρένα να είναι πολύ στριμωγμένος και ειδικά μπροστά και αριστερά όπως έβλεπε κανείς την σκηνή από το κοινό. Από το πάνω διάζωμα όπου καθόμουν φαινόταν κόσμος να μην μπορεί να προχωρήσει πιό μέσα από την είσοδο που οδηγούσε στην αρένα ενώ δεξιά της σκηνής υπήρχε χώρος σχεδόν άδειος. Κάποια στιγμή είπαν και από τα μεγάφωνα “πηγαίνετε όλοι λίγο πιό δεξιά να χωρέσουν και άλλοι” :lol: Λες και είμασταν σε τρόλλεϋ…:lol:
Σχετικά με το κοινό: Nαι, είναι καλό να μαζευεται και “άσχετος” κόσμος για να υποστηρίζονται μεγαλύτερες συναυλίες. Αλλά η ασχετοσύνη οδηγεεί και σε πολύ ενοχλητικές συμπεριφορές μερικές φορές: Στην κερκίδα εμφανίζονταν άτομα που ενώ ο Santana έπαιζε ήδη 20’, έψαχναν με το απόκομα στο χέρι και με αναπτήρες/φακούς να κάτσουν στη θέση που λέει το εισητήριο τους, ενοχλώντας όλους τους γύρω τους. Αν τελικά σου είναι τόσο σημαντικό να κάτσεις στη συγκεκριμένη θέση, έλα στην ώρα σου ρε θείο…
Ένα κοινό τόσο ετερογενές βρέθηκε χθες να ακούει Coltrane! Eίτε χωρίς αυτό να αναγγέλεται (όταν έπαιξε το Afro-Blue) είτε με κανονική αναγγελία όπως όταν έπαιξε την διασκευή του πάνω στο A love supreme.
Ωραία πράγματα 8)
Η σκηνή για να καταλάβω δηλαδή που ήταν στημένη?
Στο ύψος της σέντρας αλλά και πάλι όχι στη σέντρα αλλά κάπως πιό κοντά προς τα επίσημα του ΟΑΚΑ.
αυτο που λες με τις θεσεις , ναι…ηταν εκνευριστικο, αλλα και να ηθελαν να μην καθησουν στην θεση τους, δεν ειχε πουθενα αλλου να πανε. ειδικα στις κατω κερκιδες που ημουν εγω, δεν υπηρχε ΜΙΑ θεση αδεια…τιποτα…σαν σαρδελες ημασταν…
σκορπιες σκεψεις για το live
εαν εξερεσουμε τα κοματια που θυμιζαν πατριινο καρναβαλι το σετ λιστ ηταν καλουτσικο!
αρε ρε εκφυλε σαντανα παιζεις soul sacrifice κ μετα την σκατοφλωρια Into the night κ ενοητε οτι οι περισοτεροι κανγκουροι δεν ηξεραν ποιο ηταν το soul sacrifice κ απλα κοιτουσαν κ μολις μπηκε η κολομπαρια αρχιζαν να φωναζουν! τοτε ηταν που εφυγα πισω κ αραξα στο τελος γιατι ξενερωσα…
παλι καλα που επαιξε batuka και no one to depend on
οι μουσικοι ολοι γαμουσαν κ εδερναν ο ηχος αρκετα καλος για ενα group 12ατομων αλλα τον μπασσιστα πολυ θαμενο τον ειχαν…
ο αριστερος κρουστος οπως κοιτουσαμε all the money!
δεν ειχε βαθος απλα επειδη τα PA ηταν μεγαλα κ κοντα στην εξεδρα σκαγανε πανω σας με αποτελεσμα να κανουν αντιλαλο! πισω που ημουν ακουγα 4 κρουστους αντι 2
οι σεκιουριταδες εντελως γοριλες για ακομα μια φορα
ΟΥΣΤ ΖΩΑ τους κυριλοτρεντοκανγκουρες τους αφηνατε να κατσουν οπου θελουν κ εμας μας κραζατε συνεχεια! της μαμα σας το μιξερ!
θα μπορουσε να ηχαν παει πολυ πιο πισω την σκηνη να χωρεσει κ αλλος κοσμος κ να ειμαστε ανετα κατω οχι σαν σαρδελες ακομα κ στο τελος της σειρας!
παντως ειχε ωραια γκομενακια που χορευαν συνεχεια αλλα εγω ρε πουστη ηθελα να δω μουσικους οχι κολους…
οπως ειπε κ πολυ σωστα ο Mule που το ειδα απο κοντα ο santana φετος γιορταζε 10 χρονια μαλακιας!
ενω θα πρεπε να γιορταζει 40 χρονια απο το woodstock tespa…
φιλοι αθηναιοι τα λεμε στους NEKTAR
Eγώ καθόμουν πάνω, δεν έσκαγαν πάνω μου, και άκουγα δύο κρουστούς. Το συζητούσαμε και με Page μετά και καταλήγαμε πως με τόσο κόσμο μέσα δεν μπορεί να ήταν αντήχηση απο την εξέδρα αλλά reverb από την κονσόλα… [-X
:lol:
Όντως, δικό μου ήταν αυτό! :lol:
Άντε, τα λέμε όλοι στους Nektar πάλι.
Πολύ καλό λάηβ, με αρκετό κέφι =)
Όλοι έδωσαν εδωσαν ρέστα με πρώτο και καλύτερο τον Σαντάνα, οι μουσικοί που είχε μαζι του ήταν εξαιρετικοί. Τα αγαπημένα μου τα είχε το σετ λιστ εκτος από το Εουρόπα.
:hippy:
υγ. Νομιζω πως είδα τον Bluezlick πριν ξεκινήσει η συναυλία.
κ γιατι δεν φωναξες?
με το σκουφακι το χιππικο ημανε!
To σκουφάκι σου τα σπάει, στο είπα και από κοντά.
Εσένα είδε ο θείος και έκανε την αναφορά στο Woodstock! :lol:
Και σε ένα σουβλατζίδικο η σερβιτόρα μας πέρασε για τουρίστες, βλέποντας τον Σάκη με το σκουφάκι και πήγε να μας μιλήσει αγγλικά… :lol:
Ωραίος ο Carlos! Έπαιξε ένα γεμάτο δύωρο και με αρκετά καλό setlist. Έπαιξε και το Black Magic Woman, ενώ σε άλλες συναυλίες απ’ ότι είχα δεί δεν το έπαιζε. Ήταν μια πολύ ωραία βραδυά σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσουμ τις χιποατάκες του βέβαια
Ε; :-s