Satyricon - Satyricon

Μετά από μερικές ακροάσεις και διαβάζοντας την κριτική εδώ http://www.rocking.gr/reviews/album/Satyricon---Satyricon/5047/ έχω να δηλώσω το εξής:

Μου άρεσε ΠΟΛΥ το καινούριο Satyricon.

Φέηλ το δισκάκι. Εγώ έβγαζα καλύτερο αν είχα τα μέσα και δεν με είχε σαρώσει η κοινωνία.

Δεν είναι κακό σαν σύνολο απλά δεν έχει αυτό το “κάτι” για να σε τραβάει να το ακούσεις. Περίμενα κάτι καλύτερο μετά από 4 χρόνια απουσίας. Όπως είπα όμως και στο θρεντ του βλακ μεταλ θεωρώ το Phoenix ένα πολύ όμορφο κομμάτι, διαφορετικό αλλά πολύ ωραίο.

4/10
Σίγουρα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό, η εξέλιξη του ήχου μιας μπάντας είναι κάτι πολύ βασικό για μένα και το υποστηρίζω με όλη μου την καρδιά, αλλά η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν μου λέει κάτι. Είχε κάποιες ωραίες στιγμές αλλά σε γενικά μέτρα μου φάνηκε απίστευτα απλοϊκό και δίχως έμπνευση…

Ξεκίνησε με ενθουσιασμό, αλλά κατέληξε να μη θυμάμαι τι άκουσα. Ταφόπλακα στην ήδη πεθαμένη νορβηγική -κι όχι μόνο- μπλακ μέταλ σκηνή. Δε μπορούσαν να κάνουν όλο το άλμπουμ σαν το Phoenix, καλύτερο θα ήταν έτσι.

Νομιζω πως εχει αρκετα πιασαρικα κομματια. Εμενα γενικα μ αρεσε και μου φανηκε αρκετα πιο ενδιαφερον απ τα δυο προηγουμενα, αγαπημενα θα λεγα μαλλον τα Walker και Nekrohaven

Αυτά και το Phoenix, χωρίς τα άλλα να είναι άσχημα. Νομίζω ότι μετά από μερικές ακόμα ακροάσεις αρχίζει να κερδίζει πόντους…

Ναι, όπου νάναι θα πιάσει το όριο πόντων για δωροκάρτα στα Α/Β Βασιλόπουλος, εκεί δηλαδή που είναι και η φυσική του θέση.

Έλα υπερβολές, καλύτερο από το προηγούμενο μου φαίνεται.

Εμένα μου φαίνεται καλύτερο από τα 2 προηγούμενα. Και το [I]Phoenix[/I] είναι μεγάλο κομμάτι.

Μια μπουρουχα και μιση ειναι. Μου το εστειλε και φιλος ολο ενθουσιασμο και νομιζα οτι μου κανανε πλακα. Εγω γραφω καλυτερα πραματα μουρμουριζοντας, οχι μαλακιες. Παντως τον δισκο θα τον ακουσω ολο καποια μερα, γιατι μιλαμε για μπαντα οροσημο που μου αρεσουν σχεδον ολες οι κυκλοφοριες της. Που ξερεις, μπορει να κρυβεται κανα καλο κομματι μεσα σε αυτο το ξερο στυλακι

Καλά σας γαμάει το Phoenix.

Από την μικρή μου επαφή με Satyricon (Mother North, Fuel For Hatred, K.I.N.G., Black Crow On A Tombstone) το Our World, It Rumbles Tonight μου φαίνεται συνδυασμός λίγης Black metal ατμόσφαιρας με τα πιο groovy/industrial στοιχεία που βάλανε στη μουσική τους μετέπειτα, που προσωπικά δε με χαλάνε απλά ξεφύγανε από το αμιγώς συμφωνικό Black. Αυτό σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι.
Το Phoenix που όλο γίνεται λόγος γι αυτό όντως πολύ ωραίο και μελαγχολικό και τελείως έξω από τους Satyricon (σκληρές γλώσσες μίλησαν για HIM με δίκαση, εγώ τώρα που το άκουσα θα λεγα κάπου κοντά σε Rotting Christ εποχής A Dead Poem/Sleep Of The Angels)

Πάντως πολύ ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας :slight_smile: (Αν χωράει αυτή η ουδέτερη/άσχετη άποψη εδώ)

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω το διάολο βρίσκεται οι περισσότεροι σε αυτό το Phoenix. Πιο αδιάφορο δεν γίνεται.

Το άκουσα 3 φορές αυτό το κομμάτι για αυτόν ακριβώς το λόγο και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω μαζί σου.

Ε είναι darkwave με λίγο πιο μέτσολ ριφς. Θα μπορούσε (ακραία) να υπάρχει και στο Discouraged Ones που 'ναι δισκάρα. Και έχει ερμηνειάρα από ερμηνευτάρα.
Αυτά.

Αυτό με το Discouraged Ones μου φαίνεται ακόμα πιο παράξενο πάντως αφού το συγκεκριμένο άλμπουμ μου αρέσει πολύ όπως και οι Katatonia γενικότερα. τεσπα

Κάποια σημεία του, και σε θέμα αρπισμάτων και σε θέμα γραμμών, θυμίζουν τραγούδια τύπου Cold Ways. ΟΚ, δεκτόν να μην το πούμε και το τέρμα εμπνευσμένο ή ώριμο (ξερνάμε και μόνο στο άκουσμα της λέξης) κομμάτι, πόσο μάλλον σπορά του Discouraged Ones. Αλλά ηχητικά με λίγη φαντασία θυμίζει την αισθητική του, όχι το δίσκο.

Νούμερο ένα ο δίσκος σε Νορβηγία και πολύ καλή πορεία σε charts σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Όχι οτι αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του δίσκου, αλλα τα τελευταία χρόνια σπάνια είχα ακούσει κάτι θετικό για αυτή τη μπάντα και είναι καπως αισιοδοξο αυτο το νέο.

Oh yes. Ν’ αγιάσει το πληκτρολόγιό σου.

For ol’ times’ sake είπα ν’ ακούσω τις προάλλες ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ SATYRICON, ΑΑΑΑΑΡΡΡΡΡΓΓΓΓΓΚΚΚΚΚΚΚ. Βαριόμουν ανελέητα αλλά δεν το κλεινα, έλεγα χμ, λένε όλοι για το Φίνιξ, όπου να ναι μπαίνει, κάααατσε να δούμε.
Κι όταν μπήκε, ήταν χειρότερο απ’ όλα τα προηγούμενα.
Ε δεν πήγαινε άλλο. Γειάααα σας.

Ό,τι είπε ο ΚρισΠ. Δίσκος από σούπερ μάρκετ.