Ας κανουμε ερανο, ας τους φωναξουμε εμεις οι ιδιοι…αλλα για το θεο ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΪΒ ΕΔΩ!!!
εε οχι ρε…
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ…
και λεφτα για εξωτερικο δεν…ειμαστε στενα…
…τα πάντα για να τους δούμε:):!:
Καλησπερα παιδες και χαιρετω το φορουμ,μιας και ειμαι νεο μελος,αλλα παρακολουθω εδω και καιρο το φορουμ σχετικα με τους Savatage και οχι μονο.
Ειμαι φαν της μπαντας,εδω και 15 χρονια περιπου και ειναι παντα στη καρδια μου ως η κορυφαια με μοναδικο στυλ μουσικης που δε κουραζει οσες φορες και να τους ακουσεις.Ιστορικα και απο ερευνα,εχω ακουσει ακομα και τις πιο αγνωστες μπαντες στο κοσμο μεχρι τις πιο γνωστες βεβαια.Καμια ομως,δεν ειναι SAVATAGE.Και οταν λεω Savatage,εννοω η μπαντα που ειχε criss και jon oliva,wacholz,middleton-collins και μετεπειτα caffery,stevens,plate.Ο τεραστιος Criss Oliva,το ταλεντο του,το παιξιμο του,τα τραγουδια που ειχε γραψει…απλα δεν υπαρχει αλλος!Δευτερος σε κλαση ο Jon,που αδικει τον εαυτο του και με την ασχημη ζωη που εκανε και κανει,το μονο που του εχει μεινει,ειναι να παιζει τραγουδια ακυκλοφορητα απο την εποχη με τον Criss και να παιζει πιανο…Γιατι απο φωνη πλεον,δεν ειναι κατι απιστευτο οπως παλια,οσο και φαν να ειμαι,φαινεται η μεγαλη διαφορα.Τωρα ερχομαι στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ και αδικημενο Steve Wacholz που παρα πολλοι δε τον αναφερουν ή δε γνωριζουν.Ειναι ιδρυτικο μελος μαζι με criss & jon και μαζι και οι 3 βγαλανε το ονομα της μπαντας.Ειναι απλα κορυφαιος drummer που βγαινει απιστευτη δυναμικη και συναισθημα απο αυτον,που σπανια εχω δει σε αλλον.Ειναι ο μεγαλυτερος φαν της μπαντας και περισσοτερο ακομα και απο τον Jon.Γιατι,ειχε τετοια καυλα οταν παιζανε,που οταν πεθανε ο Criss και εβλεπε την καταντια του Jon,απογοητευτηκε και δεν ασχοληθηκε ξανα,γιατι προβλεψε το μελλον της μπαντας.Ουδεποτε τον καλεσε ο Jon μετεπειτα σε καποιο farewell για τον Criss…Ο Jeff Plate ας με συγχωρεσετε,αλλα δε λεει μια μπροστα στον Steve Wacholz.Οχι οτι δεν ειναι καλος,αλλα επειδη ο steve ειναι κορυφη και προτυπο για πολλους drummer.Στις μερες μας για να ερθω και να μην κουραζω,με ολα αυτα που εχει πει ο jon τελευταια και με συνομιλια που ειχα με τον Wacholz προσφατα,ας κανουν 200 περιοδιες με jop,tso rop και δε ξερω τι αλλο.Απλα δε συγκινουμαι και δε με ενδιαφερει πλεον,γιατι Savatage χωρις criss-wacholz κατα κυριο λογο και stevens κατα δευτερο,με τον jon που ειναι σα ζωντανος νεκρος,δεν υφισταντο πλεον…Οι πειραματισμοι ειναι για το χρημα δυστυχως και αυτο που μενει και πρεπει να μενει σε εμας τους ακροατες και φανς,ειναι η μουσικη και τα βιντεο που μας αφησαν τα προηγουμενα χρονια.Οι μεγαλες μπαντες των 80’s ειναι σχεδον στη συνταξη και αυτο το καιρο κολλουν τα τελευταια ενσημα τους.Βεβαια υπαρχουν καποιες ελπιδοφορες νεες μπαντες,αλλα και αυτες μετα απο 3-4-5 χρονια εξαφανιζονται γιατι στερευουν απο μουσικες ιδεες,ειτε απογοητευονται λογω μικρης προσελευσης κοινου,ειτε γιατι βλεπουν οτι δε προκειται ποτε να φτασουν επη τραγουδιων και δισκων του παρελθοντος…Για να καταλαβετε ποσο πολυ τα σημερινα “ενεργα” μελη της μπαντας ενδιαφερονται για το παρελθον,πηγαινετε στο μνημοσυνο του Criss καθε χρονο και εαν τους δειτε,σφυριξτε μου κλεφτικα!Οι μονοι που ειναι παροντες,ειναι οι φαν και οι γονεις του!Ουτε καν ο Jon!
Για τους νεοτερους,καλο ειναι που θελουν να δουν ενα δειγμα απο savatage οπως αυτη η περιοδεια που θα κανουν,γιατι εστω και ετσι,θα ειναι πολυ καλυτεροι απο καποιες αλλες μεγαλες μπαντες που παιζουν live.Οι SAVATAGE για παντα στις καρδιες μας!Τιμη και δοξα στους Criss Oliva και Steve Wacholz!!!
Καλώς ήρθες Savatar. Ωραίο το post σου και δυστυχώς κρύβει αλήθειες που θέλουμε να κρύβουμε κάτω από το χαλάκι…
Τα έχουμε πει πολλές φορές εδώ αλλά και σε προσωπικό επίπεδο με πολλούς εδώ μέσα και δε βγάζεις άκρη. Δυστυχώς όμως πρέπει να αποδεχτούμε ότι πλέον και να κάνανε reunion οι Savatage (όχι ότι δε θα πήγαινα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στον κόσμο να τους δω) θα είναι απλά μία σκιά…
Ετσι ακριβως φιλε Astaldo.Mια σκια…
Εαν ημουν Jon Oliva,θα ελεγα σταρατα στους οπαδους με μια δηλωση "δεν μπορει να γινει reunion με Savatage,γιατι λειπουν οι δυο κεφαλες της μπαντας.Πρωτος και αναντικαταστατος ο αδερφος μου,που χωρις αυτον,δεν εχει νοημα η υπαρξη της μπαντας και δευτερος ο Wacholz που καταλαβε τη συνεχεια και εφυγε τοτε απο τη μπαντα.Επισης,δεν εχω τις δυναμεις και τη φωνη που ειχα παλιοτερα λογω της κακης ζωης μου,για να κανω εστω και μια μεγαλειωδη συναυλια να τιμησω τη μπαντα.Οι οπαδοι μας,ειναι οι καλυτεροι στο κοσμο και τους εχω στεναχωρησει με τις μαλ…ες που εχω πει τελευταια.Ζητω συγνωμη απ’ολους!Toυς jop και tso τους εχω μονο για κερδοσκοπικους λογους,τωρα που μεγαλωσαμε…"Οι Savatage θα ειναι για παντα στη καρδια μου…"
Με αυτα τα λογια εαν πει ποτε,θα βρεθει μαζι με τον αδερφο του,διπλα διπλα,με εκτιμηση απο ολους μας και θα σβησει καθε λαθος του παρελθοντος…Ετσι η μπαντα θα κλειδωσει για παντα στη καρδια μας και στη κορυφη της rock/metal σκηνης για παντα και θα ειναι προτυπο για καθε νεα μπαντα.
Savatar, νταξει ακουω Savatage εδω και 1-1,5 χρονο, αλλα συμφωνω σε μερικα απ’ αυτα που γραφεις. Σε αλλα διαφωνω βεβαια. Λοιπον:
-
Λες οτι θα επρεπε ο Jon να βγει και να πει οτι πλεον ο,τι κανει το κανει για τα λεφτα, και να συμπληρωσει την δηλωση του με διαφορα κλισε του τυπου "οι οπαδοι μας ειναι οι καλυτεροι στον κοσμο"
α) εχεις δει πολυ κοσμο απο τον καλλιτεχνικο χωρο να παραδεχεται οτι κανει τεχνη για το χρημα?
β) θα σου αρεσε ενας απο τους σημαντικοτερους για ΣΕΝΑ (ως φαν των Savatage) καλλιτεχνης να δηλωνει τετοια πραγματα? Εμενα προσωπικα, οχι.
γ) Σαν φαν, οπαδος πες το οπως θελεις δεν με νοιαζει, μιας μπαντας, αισθανεσαι περηφανος να ακους απο το στομα των μελων της (ιδρυτικων η οχι δεν εχει σημασια) το κλασικο κλισε “ειστε το καλυτερο κοινο”, “ειστε οι καλυτεροι οπαδοι” και ολα τα αντιστοιχα? Εγω ισα ισα το θεωρω κοροϊδια προς τους οπαδους, και αναγκαιο κακο στις συναυλιες για να φωναξουμε και να αρχισουμε να λεμε συνθηματα. -
Αναφερεις σαν φορεις της κληρονομιας των Savatage, πολλα απ’ τα μελη τους τα οποια ειτε συνεργαστηκαν ελαχιστα ειτε καθολου με τους Criss-Steve: Plate, Caffery, Stevens. Πως λοιπον ενα reunion με αυτους τους μουσικους τους οποιους ΕΣΥ εχεις αποδεχτει, δεν θα ειναι reunion της μπαντας επειδη μονο και μονο λειπουν οι δυο τεραστιοι Criss & Steve.
Και με πατημα σ’ αυτο που εγραψα, θελω να αναφερω την γενικη εικονα απαξιωσης της συνεισφορας του Jon Oliva σε αυτο που ονομαζουμε Savatage και κατ’ επεκταση σ’ αυτο που ονομαζουμε metal. Κατα τη γνωμη μου, το οτι οταν κανει δηλωσεις λεει μονο ΜΑΛΑΚΙΕΣ (δεν το αρνουμαι), δεν μειωνει ουτε στο ελαχιστο την ΤΕΡΑΣΤΙΑ μουσικη του ιδιοφυϊα η οποια οταν συνδυαζοταν με την αντιστοιχη του Criss και με την συνδρομη ενος πραγματικου ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ οπως ο O’ Neil εδωσε στον μουσικο χωρο μονο διαμαντια. Και ας μην ξεχναμε, οτι και μετα το θανατο του Criss η μπαντα συνεχισε κανονικα και με το νομο, και κυκλοφορησε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ δισκους (το Handful Of Rain ειναι στο top 3 μου απο τους δισκους της μπαντας) εφαμιλλους με αυτους της εποχης που ζουσε ο Criss.
- Ειπες οτι τα μελη της μπαντας συμπεριλαμβανομενου και του Jon δεν πηγαινουν στο μνημοσυνο του Criss. Εδω ερχομαι να κανω το δικηγορο του διαβολου και να πω οτι με ολο το hype που ακολουθει τη μπαντα και με τον βομβαρδισμο που δεχεται ο Jon για να παιξει ξανα με τους Savatage, δεν θα ηθελα ουτε καν να φανταστω τις καταστασεις που θα επικρατουσαν στο μνημοσυνο, αν οι fans εβλεπαν ολη τη μπαντα μαζεμενη. Θα ηταν ατιμωση της μνημης του Criss, και συν τοις αλλοις θεωρω οτι το να πας σε ΕΝΑ μνημοσυνο μια προκαθορισμενη και προγραμματισμενη φορα το χρονο, δεν δειχνει οτι τιμας τον νεκρο.
Αυτα ειναι βασικα τα σημεια που εγω σταθηκα, ισως προκυψουν και αλλα στην πορεια της κουβεντας. Θελω αν μπορεις (η οποιος αλλος θελει να συζητησει), να μου απαντησεις σοβαρα και τεκμηριωμενα και οχι με στιλ “φυγε απο 'δω ρε πιτσιρικο ακομα δεν τελειωσες το σχολειο μου θες και Savatage”. Και για να εξηγηθω κι εγω, ειμαι τεραστιος θαυμαστης του Criss, οσο και του “Doc” του οποιου το drumming στο “24 Hours Ago” ειναι απο τα πιο μανιασμενα παιξιματα που εχω ακουσει, αλλα επειδη προσκυναω και την μετεπειτα εποχη της μπαντας, βλεπω τα πραγματα σφαιρικα.
Και ας μην παιζουν live, still the orchestra plays, και ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι αν γινει reunion, θα πας κι εσυ και ολοι μας σαν τα προβατα στη συναυλια!!! Και για 'μενα αυτο ειναι καλο…παντα βαζω τη μουσικη και τα ομορφα τραγουδια και συναισθηματα πανω απο δηλωσεις, συμπαθειες, οπαδιλικι και ξενερες.
Φιλικα, Πανος
Exactly.
Τώρα για κηδείες, μνημόσυνα κλπ, ο Criss πέρα από μέλος της μπάντας του Jon, ήταν και αδερφός του. Και νομίζω είναι σαφές πως πρέπει να ‘χει πονέσει περισσότερο απ’ όλους, ακόμη κι ας δε πηγαίνει πλέον σε μνημόσυνα όπως λες Savatar. Ο καθένας τους νεκρούς τους τιμάει με το δικό του τρόπο. Και για μένα αυτό δε δηλώνει και τίποτα στο κάτω κάτω.
Καλησπερα Πανο και χαιρομαι να συζητω με ανθρωπους που λατρευουν τους Savatage.Σχετικα με αυτα που αναφερεις,συμφωνω εν μερει και απαντω στα παρακατω:
- Λες οτι θα επρεπε ο Jon να βγει και να πει οτι πλεον ο,τι κανει το κανει για τα λεφτα, και να συμπληρωσει την δηλωση του με διαφορα κλισε του τυπου "οι οπαδοι μας ειναι οι καλυτεροι στον κοσμο"
α) εχεις δει πολυ κοσμο απο τον καλλιτεχνικο χωρο να παραδεχεται οτι κανει τεχνη για το χρημα?
β) θα σου αρεσε ενας απο τους σημαντικοτερους για ΣΕΝΑ (ως φαν των Savatage) καλλιτεχνης να δηλωνει τετοια πραγματα? Εμενα προσωπικα, οχι.
γ) Σαν φαν, οπαδος πες το οπως θελεις δεν με νοιαζει, μιας μπαντας, αισθανεσαι περηφανος να ακους απο το στομα των μελων της (ιδρυτικων η οχι δεν εχει σημασια) το κλασικο κλισε “ειστε το καλυτερο κοινο”, “ειστε οι καλυτεροι οπαδοι” και ολα τα αντιστοιχα? Εγω ισα ισα το θεωρω κοροϊδια προς τους οπαδους, και αναγκαιο κακο στις συναυλιες για να φωναξουμε και να αρχισουμε να λεμε συνθηματα.
Οχι δε το παραδεχονται οι καλλιτεχνες οτι κανουν τεχνη για το χρημα,αλλα ο ακροατης μετα απο λιγο καιρο,μπορει να καταλαβει εαν το κανει ή οχι.Για εμενα,το να εισαι οπαδος των savatage,δεν εχει καμια σχεση με τους οπαδους αλλων εμπορικων συγκροτηματων.Δεν αγαπαμε την μπαντα επειδη ειναι γνωστη και εμπορικη,αλλα για αυτο που μας κανει να νιωθουμε καθε φορα που ακουμε τα τραγουδια τους.Οι φανς της μπαντας,ειναι δεμενοι με εναν διαφορετικο τροπο σε σχεση με τους υπολοιπους και αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη.Το να ακους Savatage,ειναι μια μεγαλη εμπειρια και διευρυνση της γνωσεως πανω στη μουσικη.Oi savatage εγιναν η μεγαλυτερη μπαντα στη καρδια μας,γιατι τα μελη της,δε παιζανε για τα χρηματα και δε τους ενοιαζε κιολας.Ισα ισα,ειχαν μπει πολλα χιλιαδες δολλαρια μεσα,συμφωνα με τα λεγομενα το Jon.Καυλωνανε για να παιζουν αυτα τα επη στο κοινο.Στη σημερινη εποχη,εχει επικρατησει η λογικη του να εχω συγκροτημα για να οικονομισω και εννοω για τα μελη μεγαλων μπαντων και οχι underground μπαντες,για να μην παρεξηγηθω.Για τα κλισε αυτα που λεγονται στις συναυλιες,συμφωνω οτι τις περισσοτερες φορες ειναι για να παρει μπρος το κοινο.Αλλα εδω μιλαμε για σχεση μπαντας-κοινου εκτος συναυλιας με εξομολογηση καρδιας.Δε θα ειναι κοροιδια κατι τετοιο κατα τη γνωμη μου,γιατι ο Jon εχει πεσει κατα πολυ στην εκτιμηση πολλων,οσο τεραστιος καλλιτεχνης και να ειναι.
- Αναφερεις σαν φορεις της κληρονομιας των Savatage, πολλα απ’ τα μελη τους τα οποια ειτε συνεργαστηκαν ελαχιστα ειτε καθολου με τους Criss-Steve: Plate, Caffery, Stevens. Πως λοιπον ενα reunion με αυτους τους μουσικους τους οποιους ΕΣΥ εχεις αποδεχτει, δεν θα ειναι reunion της μπαντας επειδη μονο και μονο λειπουν οι δυο τεραστιοι Criss & Steve.
Εγω δεν ειπα οτι δεν θα υπαρχει reunion εαν στη μπαντα ειναι τα νεοτερα μελη.Εγω ειπα οτι χωρις criss και steve,δεν εχει την ιδια αξια πλεον.Ειναι σαν να παιξουν πχ οι maiden χωρις harris και smith.Θα ειναι το ιδιο μετα;Βεβαια,μετα το edge of thorns,οι υπολοιποι δισκοι ειναι εξαιρετικοι και θα ζηλευαν ολες οι μεγαλες μπαντες να ειχαν.Αλλα δε μπορει να συγκριθει η πριν criss εποχη με τη μετα criss εποχη…
Και με πατημα σ’ αυτο που εγραψα, θελω να αναφερω την γενικη εικονα απαξιωσης της συνεισφορας του Jon Oliva σε αυτο που ονομαζουμε Savatage και κατ’ επεκταση σ’ αυτο που ονομαζουμε metal. Κατα τη γνωμη μου, το οτι οταν κανει δηλωσεις λεει μονο ΜΑΛΑΚΙΕΣ (δεν το αρνουμαι), δεν μειωνει ουτε στο ελαχιστο την ΤΕΡΑΣΤΙΑ μουσικη του ιδιοφυϊα η οποια οταν συνδυαζοταν με την αντιστοιχη του Criss και με την συνδρομη ενος πραγματικου ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ οπως ο O’ Neil εδωσε στον μουσικο χωρο μονο διαμαντια. Και ας μην ξεχναμε, οτι και μετα το θανατο του Criss η μπαντα συνεχισε κανονικα και με το νομο, και κυκλοφορησε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ δισκους (το Handful Of Rain ειναι στο top 3 μου απο τους δισκους της μπαντας) εφαμιλλους με αυτους της εποχης που ζουσε ο Criss.
Συμφωνω απολυτα.
- Ειπες οτι τα μελη της μπαντας συμπεριλαμβανομενου και του Jon δεν πηγαινουν στο μνημοσυνο του Criss. Εδω ερχομαι να κανω το δικηγορο του διαβολου και να πω οτι με ολο το hype που ακολουθει τη μπαντα και με τον βομβαρδισμο που δεχεται ο Jon για να παιξει ξανα με τους Savatage, δεν θα ηθελα ουτε καν να φανταστω τις καταστασεις που θα επικρατουσαν στο μνημοσυνο, αν οι fans εβλεπαν ολη τη μπαντα μαζεμενη. Θα ηταν ατιμωση της μνημης του Criss, και συν τοις αλλοις θεωρω οτι το να πας σε ΕΝΑ μνημοσυνο μια προκαθορισμενη και προγραμματισμενη φορα το χρονο, δεν δειχνει οτι τιμας τον νεκρο.
Σε αυτο να πω,οτι δε συμφωνω.Γιατι,εαν ο jon ερχοταν σε αμεση επαφη και συναισθηματικη φορτιση στο μνημοσυνο,τοτε ισως και να σκεφτοταν λιγο τους οπαδους και να τους ξεκαθαριζε τι θελει να κανει επιτελους.Γιατι δηλαδη να μνημονευει τον criss σε μερικα τραγουδια της μπαντας του και να μην παταει στο μνημοσυνο που στο κατω κατω ειναι 1 φορα το χρονο;Θα μπορουσαν και οι φαν να πουνε,τον τιμαμε ακουγοντας τα τραγουδια του.Ειναι το ιδιο;Και ειναι και αδερφος του…οχι απλα καποιο μελος της μπαντας.Ηδη ο Jon εχει κουρασει και τα αλλα μελη της μπαντας και τον παρακαλανε να ξαναενωθει η μπαντα εστω και με τη μορφη του wake of magellan που ειναι εξαιρετικος δισκος.Αλλα δε τον νοιαζει πλεον,γιατι οι savatage “δε πουλανε” .Πολυ απλο ειναι.
Και ας μην παιζουν live, still the orchestra plays, και ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι αν γινει reunion, θα πας κι εσυ και ολοι μας σαν τα προβατα στη συναυλια!!! Και για 'μενα αυτο ειναι καλο…παντα βαζω τη μουσικη και τα ομορφα τραγουδια και συναισθηματα πανω απο δηλωσεις, συμπαθειες, οπαδιλικι και ξενερες.
Θα παω βεβαια,ασχετα αν μεσα μου θα ξερω οτι ο jon δεν ειναι ιδιος οπως παλια και απο θεμα καυλας και απο θεμα φωνης.Τα αλλα μελη,ειμαι σιγουρος οτι θα δωσουν το καλυτερο τους εαυτο.Και ανυπομονω να ξαναδω stevens στα φωνητικα.
Φιλικα,Βασιλης
Βεβαια εχει πονεσει περισσοτερο απ’ολους βεβαια,μαζι με την οικογενεια του και μονο αυτοι ξερουν το πονο.Αλλα αυτο δε σημαινει οτι μπορει να λεει οτι θελει δημοσιως.Γιατι υπαρχει λαος που γουσταρει savatage που ειναι τροπος ζωης και δε μπορω να κανω τα στραβα ματια οταν ο ιδρυτης της μπαντας εχει αποκλινει σε τετοιο βαθμο.Γιατι αυτος ειναι που εχει μεινει και αντιπροσωπευει τη μπαντα και ειναι υπευθυνος.Που να βρει χρονο για επανενωση της μπαντας απο τη στιγμη που βγαζει καλο χρημα απο tso; Δε τον αδικω που θελει να κολλησει τα ενσημα και αλλοι αυτο θα κανανε.Απλα,να το πει δημοσια οτι τελος οι savatage ή οχι.Και οχι μια ετσι,μια γιουβετσι.
Είσαι και συνονόματος κι όλας!
Γενικά συμφωνώ με το πρώτο σου ποστ, απλά σε μερικά σημεία μου φαίνεσαι λίγο υπερβολικός. Παρά τις όποιες χοντράδες έχει πει ο Oliva κατά καιρούς, απ’ τις τελευταίες του δηλώσεις θυμάμαι χαρακτηριστικά να παραδέχεται και ο ίδιος ότι οι Savatage τελείωσαν με το χαμό του Criss. Βέβαια και σε αυτό διαφωνώ, αλλά εν μέρει του δίνω κάποιο δίκιο.
Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Οι Savatage ζούνε μέσα απ’ τους δίσκους που κυκλοφόρησαν, ενώ τα μέλη τώρα ασχολούνται με ένα σωρό μπάντες και projects κυκλοφορώντας ποιοτικότατους δίσκους κατά καιρούς. Νομίζω ότι μου αρκεί αυτό.
Γεια σου Βασιλη συνονοματε!
Αντικειμενικα αν το δουμε,βεβαια αυτο που μενουν ειναι οι δισκοι οπως και νεες κυκλοφοριες ο καθενας με τις μπαντες του.Αλλα σαν φαν,αυτο που θελεις να δεις ειναι,αυτοι οι δισκοι που γραφουν και ο χρονος που ξοδευουν με τις μπαντες τους,να το κανουν για τους savatage.Aλλα,επειδη οπως ειπες εμεσα το εχει δειξει ο jon οτι προτιμα να μη βγαλει κανενα νεο δισκο με τους Savatage,γιατι δεν θα μπορει να συγκριθει με τους κλασσικους και απο θεμα ορεξης και απο θεμα ποιοτητας.Οποτε η σταση του,μου εχει δειξει οτι προτιμα να μην κανει νεο δισκο γιατι σεβεται την ιστορια της μπαντας,δε μπορει και δεν εχει ιδεες οπως παλιοτερα και αναλωνεται σε ακυκλοφορητα και demos επι εποχη criss,ειτε επειδη η μπαντα “δε πουλαει” και προτιμα να οικονομαει με τα προτζεκτ του.Το δευτερο το πιστευω περισσοτερο απο το πρωτο.Ισως παλιοτερα να θεωρουσα το πρωτο ενδεχομενο πιο πιθανο.Αλλα τωρα μαλλον οχι.Για εμενα ο criss ηταν το Α και Ω της μπαντας και ουσιαστικα εκει σιγοσβηνε αργα αργα και εχει τελειωσει πλεον.
Προσωπικά μιλώντας πάντα, δισκογραφικά οι Savatage έχουν κλείσει το κεφάλαιο τους. Δε θέλω νέο δίσκο, δεν υπάρχει λόγος να γράψουν νέο δίσκο. Μόνο μια τελευταία περιοδεία θέλω, να γίνει όπως πρέπει, και μετά ο καθένας ας ασχοληθεί με τη ζωή του, τις μπάντες του κλπ.
και εγω αυτο θελω και δε περιμενω καποιο επανενωση για δισκους και τετοια.Ας κανουν μια οργανωμενη και σοβαρη περιοδεια σε ολο το κοσμο και με ολα τα μελη.Φυσικα δε νοεειται να μην συμμετεχει ο Wacholz σε αυτο και ας ειναι παρον και ο plate σε μερικα νεοτερα κομματια.Aν μπορεσει να ειναι και ο Skolnick,τοτε θα ειναι μεγαλο επιτευγμα γιατι προκειται για εναν σπουδαιο κιθαριστα και θα δωσει αλλη πνοη στo live.
Υ.Γ RIP για τον μεγαλο Mark Reale τον ιδρυτη και κιθαριστα των Riot με τους τοσους σπουδαιους δισκους και παρακαταθηκη που αφησε ολα αυτα τα χρονια.
αυτα που σκεφτομαι ειναι παρα πολλα για να τα γραψω…
το μονο που θα πω ειναι οτι συμφωνω απολυτα σε ενα πραμα που ειπε καποιος…
Το να εισαι οπαδος των SAVATAGE ειναι κατι διαφορετικο απο τους οπαδους αλλων συγκροτηματων…!!
ειναι μια σχεση αγαπης και λατρειας…ειναι απο τα πιο ομορφα πραματα που γνωρισα στη ζωη μου…!!!
Αν γινει reunion ακομα και αν δεν ειναι ο criss ακομα και αν η φωνη του jon δεν ειναι πια η ιδια εγω θα αφησω την ψυχη μου και την καρδια μου εκει μεσα για ολα αυτα που μου προσφερανε αυτοι οι ανθρωποι ακομα και αν ο jon εχει πει πραματα που με στεναχωρουν ωστοσο δεν μπορει να μειωσει τπτ το συναισθημα που νιωθεις ΚΑΘΕ φορα που ακους τους υμνους που μας εχουν προσφερει…
SAVATAGE για παντα…!!
Οι Savatage για μας είναι βίωμα, ΤΕΛΟΣ.
Αυτοί με έμπασαν στο μεταλ και ήταν το πρώτο συγκρότημα που έλιωσα τη δισκογραφία τους. Νομίζω θα έδινα πολλά πράγματα για να τους δω έστω και μια φορά, έστω και χωρίς τον Criss. Αλλά να τους έβλεπα σωστά, έτσι όπως πρέπει, όχι τους JOP με τον Caffery.
Ακόμα όμως και χωρίς reunion, οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα που έχουμε νιώσει και νιώθουμε ακούγοντάς τους μένουν και δεν μας τα παίρνει κανείς.
Τι να πεις για τους Savatage ρε πούστη μου. Απλά respect. Θέλω να κάτσω να διαβάσω το thread από την αρχή…
αν διαβασεις καμια 30 φορες να λεω οτι ειναι η καλυτερη μπαντα στον πλανητη μη παραξενευτεις…!!
Μια και δεν το γραψε κανεις ως τωρα, εκεινη τη συμμετοχη του Caffery στους JOP την θυμαστε? Ε, ΠΟΥΤΣΕΣ…ανακοινωθηκε στο προσωποβιβλιο της μπαντας οτι ο Caffery δεν θα μπορεσει να παρει μερος, ενω το ιδιο ακουστηκε και για την συμμετοχη του Caffery στους Circle II Circle…
Ε
Λ
Ε
Ο
Σ
ελεος πραγματικα…
τοσο δυσκολο ειναι να κανουν ενα τελευταιο tour για τους οπαδους τους ρε γαμω??
δλδ δεν θα το γουσταρουν περισσοτερο? δεν θα εχει κ πολλα παραπανω λεφτα??