Scorpions live at 19/7/2006

Πώς συγκρίνετε ανόμοια πράγματα; Μαθηματικώς δε γίνεται κι εσείς κάθεστε και τσακώνεστε… Και οι δύο κάνουν ό,τι αρέσει στο κοινό τους.

Προσωπική αδυναμία οι Whitesnake… Είναι σαφώς πιο ερωτικοί… Στα Γιάννενα, το στήσιμο ήταν τελείως χύμα μεν, πολύ καλό δε. Ίδιο συναίσθημα, ίσως πιο βαθύ… Ούτε εφέ ούτε τίποτα τρομερό… Θέλω να πω ότι αν αγαπάς ένα συγκρότημα, δε χρειάζεσαι πολλά-πολλά… Δεν παίξανε κάποιο κομμάτι; Τραγούδα το, ρε μεγάλε, και θα το παίξουν. Δε βγαίνει η φωνή του David; Τραγούδα μαζί του και πιο δυνατά, αν όντως γουστάρεις. Αν έχει ημερομηνία λήξης, τί να κάνουμε; Συμβαίνει και στις καλύτερες των οικογενειών…
Ουφ πια…

(Αλήθεια, οι Scorpions παίζουν καλύτερα στη Γερμανία;; )

Πέρυσι το έπαιξαν;

φυσικά και το έπαιξαν.
αλλά φέτος το έπαιξαν μόνο στην ελλάδα.

Ωραία αλλά θα 'πρπε να το θεωρούμε “δώρο” τη στιγμή που ακόμα κι εμείς το έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν (και μάλιστα πριν ένα χρόνο); Από τόοοοση (μετά συγχωρήσεως) δισκογραφία επέλεξαν αυτό για τους Έλληνες που αδιαμφισβήτητα έχουν δείξει όσο σε πολύ λίγα συγκροτήματα τέτοια αγάπη;

Όταν πηγαίνεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε μία χώρα, δεν αρκεί να είσαι καλός, πρέπει κάθε φορά να δείχνεις κάτι παραπάνω από την προηγούμενη. Θα μου πεις και οι Purple το ίδιο κάνουν, αλλά τουλάχιστον δε αναφέρουν πουθενά για επετειακή συναυλία κλπ (κάτι που ίσως τελικά και να ήταν θέμα διοργανωτή).

Οσο αφορά το review της συναυλίας παρατήρησα κι εγώ ότι υπήρχε ειρωνεία προς τους Scorpions και για τους Whitesnake μόνο καλά λόγια… Πραγματικά αναρωτιέμαι αν αυτή ήταν ανταπόκριση συντάκτη η οπαδού… Το σχόλιο στο τέλος επίσης ήταν πολύ προκλητικό…

Υ.Γ. Αν χρειαστεί μεταφέρετε αυτό το πόστ στην ενότητα σχολιασμός κειμένων.

τελικα υπαρχουν κ αλλοι που σκεφτονται σωστα σε αυτο το forum…
κ ελεγα να το πω αυτο eagle αλλα λεω παει θα πεσουν να με φανε τα κορακια…

Δεν το λειγουμε εδω ρε παιδια ,ενταξει οτι ειπαμε το ειπαμε ,καναμε την κριτικη μας
και τα δυο συγκροτηματα ειναι καλα, απο εκει και περα ο καθενας εχει βγαλει τα δικα
συμπερασματα,μακαρι να ξαναρθουν και βλεπουμε. 8O :roll: Οποιος εχει να προσθεσει
κατι ας το πει αλλιως lol. :roll:

Κρα κρα κρα.
Ατυχήσατε γιατί ο υπεύθυνος διακοπάρει και θα επιστρέψει την Κυριακή.

Πάντως στα της κριτικής, μπορεί να ακούγονται “πικρά” αυτά που γράφονται αλλά πιστεύω Eagleheart ότι είναι περισσότερο υπό τη ματιά του “συντάκτη” παρά του οπαδού, και γι’ αυτό ξενίζουν πολλούς.

Αντικειμενικά μιλώντας, περίμεναν όλοι κάτι παραπάνω από τους Scorpions; Ναι. Ήταν οι Whitesnake αυτοί που κέντρισαν το ενδιαφέρον; Ναι. Και σε αυτό το forum και σε άλλα κατά γενική ομολογία ο κόσμος δεν το ευχαριστήθηκε περισσότερο με τους Whitesnake; Εμένα αυτή η εντύπωση μου δόθηκε με αυτά που διαβάζω. Αλλά και για να λέει ο rudolf ότι συνειδητοποίησαν την πατάτα που έκαναν στην Αθήνα και έκαναν αλλαγές στη Θεσ/νίκη δεν πάει να πει ότι όντως ίσως δεν πήγε όσο καλά περιμέναμε και περίμεναν;

kourou, εγώ το ίδιο θα έλεγα αν είχε γράψει το αντίθετο. Εξαρτάται τότε πώς βλέπει ο καθένας τη μεριά του συντάκτη… Δεν έχει να κάνει με τη προσωπική μου γνώμη όσο αφορά το live αυτό το πράγμα, το ξεκαθαρίζω! Το να γράφουμε εμείς στο φόρουμ οπιαδήποτε άποψη (ας πούμε πώς) πάει κι έρχεται! Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ένας συντάκτης θα πρέπει να βάζει τον “επαγγλεματισμό” πιο πάνω από την “οπαδικότητα” του (την οποία όλοι έχουμε) για κάποιο συγκρότημα. Ο φίλος Κώστας λοιπόν θα μπορούσε αυτά πού έγραψε στο κείμενο του, να τα έγραφε εδώ στο forum και στην ανταπόκριση του να κρατούσε μία πιο αντικειμενική στάση.
Αυτά, φιλικά!

Τι είναι αντικειμενικό εν τέλει;
Μπορείς με μια γρήγορη αναζήτηση να διαβάσεις την περσινή και την προπέρσινη ανταπόκριση για να δεις ότι δεν έχει να κάνει με θέμα αντικειμενικότητας αλλά προσδοκιών. Ο ίδιος μάλιστα (ο Κωστής) ήταν που αφιέρωσε μια παράγραφο ολόκληρη στο review για το dvd των Whitesnake σχετικά με τα “extra” φωνητικά του Coverdale. Εννοώ δεν έχει να κάνει με προσωπικές αδυναμίες (εδώ μέχρι και στους Deep Purple τα έχωσε για χθες :o).

Ο ντόρος και η απογοήτευση πιστεύω δε θα υπήρχαν εάν δεν είχε προβληθεί η συναυλία ως επετειακή για τα 35 χρόνια του συγκροτήματος. Αφού την παρουσιάζουν έτσι (συγκρότημα ή διοργανωτής δεν ξέρω - δικό τους θέμα), την κρίνεις με βάση αυτό.

Το αντικειμενικό το εννούσα με την έννοια του να είσαι πιο ευγενικός στις τοποθετήσεις σου… Μπορεις να περάσεις αυτό πού θέλεις με άλλο τρόπο και όχι με φράσεις οι τάδε έσβησαν τους άλλους κλπ. Στους Whitesnake για παράδειγμα το σχόλιο για τη φωνή του Coverdale ήταν πολύ προσεγμένο, γιατί να μην είναι και για τους Scorpions όσο αφορά το setlist; Στο κάτω κάτω και το setlist των Whitesnake (με εξαίρεση τα Burn/Stormbringer & Ready an’ Willing) δεν είχε κάτι το απείρως διαφορετικό. Στο 1987 βασίστηκαν και πάλι! Κια για να μη νομίζει κανείς ότι με ενοχλούν τα σχόλια για τους Scorpions δεν είναι έτσι. Από τις 3 φορές πού τους έχω δεί αυτή ήταν η πιο ανιαρή. Κι επίσης είχα πάει περισσότερο για τους Whitesnake στη συναυλία. Αυτά τα ξεκαθαρίζω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις!

Δεν είναι σωστό να μιλάμε για άτομα που δεν είναι μπροστά, αλλά επειδή πρόκειται για το Κωστή (τον ξέρω πάρα, μα πάρα πολύ καλά…) μου δίνω την άδεια να κάνω κάποια σχόλια.

Ως γνωστόν, ως μεγάλος λάτρης των Deep Purple, λατρεύει ό,τι έχει σχέση με αυτούς (π.χ. David Coverdale), είναι όμως και μεγάλος λάτρης των Scorpions (έχω φάει τρελλή μουρμούρα τόσα χρόνια που δεν πήγαινα στις συναυλίες τους και του έλεγα ότι δε με ενθουσιάζουν). Το σχόλιο το τελευταίο (περί ου ο λόγος), αν ήταν γραμμένο στο forum, υποθέτω ότι θα είχε από δίπλα κάπιο emoticon (π.χ. :stuck_out_tongue: ), γιατί το λέει με χιουμοριστική διάθεση και όχι για να ειρωνευτεί τους Scorpions. Εγώ πάντως έτσι το κατάλαβα, ως χιούμορ και όχι ως ειρωνία…

Και τώρα ένα γενικό σχόλιο (τα έχω πει με monte και cozy και από κοντά):
Εμένα μου αρέσει που οι συντάκτες του rocking (προσωπική άποψη εκφράζω) είναι υπερβολικοί και ακραίοι στα review τους, γιατί εν τέλει το όλο θέμα είναι “αξίζει ή όχι” (είτε πρόκειται για δίσκο είτε για συναυλία). Μία κριτική της λογικής “ναι μεν αλλά”, δε δίνει απάντηση σε αυτό που ουσιαστικά ενδιαφέρει τον αναγνώστη…

δε διαφωνώ για αυτά που λέτε για τη συναυλία τη φετινή…
απαράδεκτο set list,με βάση τις επετειακές φανφάρες…
αλλά,γιατί στο απυρόβλητο οι whitesnake???
κανένα σχόλιο που δεν μας χάρισε ούτε ένα a capella ο DC
κανένα σχόλιο για το γεγονός ότι έπαιξαν πολύ λίγο και παρόλ’αυτά έκαναν 2 solo!!!
λες και το set list των whitesnake δεν ήτα προβλέψιμο
λες κι έκαναν κάτι ειδικά για εμάς…
ο αγραφιώτης είδε ότι έκαναν σκόνη οι whitesnake τους scorpions…
κρίμα γιατί 35.000 κόσμος άλλο κατάλαβε…

Τα πράγματα με τους Scorpions είναι πολύ απλά.

Πέρσι έκαναν την έκπληξη και έπαιξαν περισσότερα παλιά/ σπανιότερα παιγμένα/ καλύτερα (πεστε το όπως θέλετε) τραγούδια και το ευχαριστηθήκαμε όλοι.

Φέτος απλά κάνανε ένα συνηθισμένο set list αλλά ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ δεν θα φαινόταν και πολύ αρνητικό.

Στo θέμα αυτό του φόρουμ είχα γράψει ότι θα ήταν πολύ μάγκες αν ξεπερνούσαν το περσινό. Απλά δεν το έκαναν.

Ο Κωστής είδε το ποτήρι μισοάδειο (χειρότερα από πέρσι)

Το μισογεμάτο είναι ότι έπαιξαν καλά και παρουσίασαν ένα αποδεκτό set list.

Να προσθεσω οτι οι whitesnake δεν ειχαν καποια προηγουμενη συναυλια για να συγκριθουν οποτε αρεσαν στον κοσμο (και σε μενα :roll: ) περισσοτερο απ τους Scorpions που μαλιστα ειχαν ‘‘υποσχεθει’’ επετειακη συναυλια αρα με καποιον τροπο διαφορετικη απ τις προηγουμενες

τελικα εσυ γραφεις κ για μενα :smiley: :wink:

παντος αυτο δεν σημαινει οτι ο Κωστας δεν γραφει καλα η κατι τετοιο! αντιθετως μου αρεσουν πολυ τα κειμενα του κ ας ειναι τα περισσοτερα για Purple :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: !

κρατιέμαι να μην συμφωνήσω με αυτόν τον αχρείο… :evil:

Ούτε για μπάνιο δε μπορούμε να πάμε πια… :smiley:
Λοιπόν, η απάντηση του karvou θα μπορούσε να ανήκει σε εμένα. Προφανώς το σχόλιο περί “σβησίματος” ήταν πιο πολύ χιουμοριστικό. Δυστυχώς μέσα από τα γραπτά δεν είναι εύκολο πολλές φορές να περάσει η διάθεση του γράφοντα. Έτσι έγινε και τώρα. Άλλοι κατάλαβαν την αστεία χροιά του σχολίου, άλλοι όχι. Την επόμενη φορά θα’μαι πιο ακριβής.
Πάντως είναι άστοχο να λέτε πως είδα οπαδικά το θέμα, μιας και οι Scorpions ίσως και να σημαίνουν περισσότερα για μένα από ότι οι Whitesnake. Για του λόγου το αληθές:
http://www.rocking.gr/article2283.php
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μπορώ να γράψω την άποψή μου: Οι Whitesnake ήταν σαφώς ανώτεροι.
Φίλε rudolf, είναι λάθος το ότι 35.000 κόσμου διαφωνεί μαζί μου. Μάλλον το δείγμα των ανθρώπων με τους οποίους μίλησες μετά τη συναυλία δεν ήταν και τόσο αντιπροσωπευτικό για να κάνεις μία τέτοια γενίκευση. Εγώ αυτό που έχω εισπράξει από τους περισσότερους αντικειμενικούς-πιστεύω-κριτές (ακόμα και μέσω e-mail από άτομα που δε γνωρίζω) είναι μία αίσθηση και εντύπωση για τη συναυλία ανάλογη με τη δική μου, αυτή δηλαδή που εκφραζεται και στο κείμενο.

Όσο για το “We’ll Burn The Sky”, όντως δε ξέρω αν το έχουν παίξει φέτος ή όχι, ξέρω όμως ότι το έπαιξαν και πέρυσι, και πρόπερσι, και το 2001…Νομίζω δε χρειάζονται άλλα σχόλια.

:lol: :smiley:
Thanks man! 8)

Αν και καθυστερημενα, οφειλω να πω οτι η συναυλια ηταν φανταστικη!!!

:lol: :smiley:
Thanks man! 8)[/quote]

Ας μην τα παραλέμε τώρα! Όχι και οι Whitesnake ανώτεροι απ’τους Scorpions! Και μιλάω για την επίδοση των δύο γκρουπ στη σκηνή φέτος…Καταρχήν η φωνή του Coverdale δεν τράβαγε καθόλου, μα καθόλου! Όλοι με όσους μίλησα είχαν την ίδια άποψη με μένα… Είναι τυχερός που τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας έχουν ωραίες φωνές και σώζαν το σόου σε αρκετά σημεία όπου μπορούσαν! Το 2003 ξετρελάθηκα με τη συναυλία τους στην Αθήνα, φέτος 2 φορές ψέλλισα λίγους στίχους από τα τραγούδια τους.
Όσο για το We’ll burn the sky, δε μπορούμε να λέμε για τους Scorpions από τη στιγμή που οι Whitesnake παίζουν φέτος τα ίδια που έπαιξαν το 2003 (εξαιρουμένων ελάχιστων κομματιών) και να κυκλοφορούν μέσα στη χρονιά dvd, το οποίο αν δει κάποιος οπαδός είναι σαν να έχει δει τη συναυλία στην Ελλάδα φέτος (από άποψη κομματιών), με καλύτερη ποιότητα φωνής βέβαια…

Μπορεί από τους Scorpions να περιμέναμε περισσότερα όσον αφορά το set list, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν τρομεροί! Ειδικά στη Θεσσαλονίκη (είδα τη συναυλία και Αθήνα και Θεσσαλονίκη) απλά ΈΣΚΙΣΑΝ! Ήταν καταπληκτικοί! Απίστευτο σόου, 10 φορές καλύτεροι απ’ότι στην Αθήνα! Και έκαναν και μια μικρή αλλαγούλα στο σετ λιστ και τη σειρά των κομματιών…

Και βέβαια ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του και για αυτό είμαστε εδώ, για να ανταλλάσουμε απόψεις και είναι καλό να ακούγονται πολλές γνώμες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούμε και να διαφωνούμε με τη γνώμη του άλλου. :wink: