Scorpions live at 19/7/2006

βασικά οι whitesnake έχουν το ίδιο set list εδώ και 20 χρόνια…

bad boys
slide it in
give me all your love
is this love
judgement day
slow an easy
here i go again
still of the night
fool for your loving
ain’t no love
crying in the rain

Χαχαχα!!! Σωστός ο Rudolf :lol: :lol: :lol:

Θέλω πάντως γενικά όλοι να ξέρετε, επειδή είμαι καινούρια στο φόρουμ και δεν με γνωρίζετε,πως ότι λέω το λέω με φιλική πάντα διάθεση.

Τώρα, απ’την άλλη, πως να παίξουν και οι Scorpions κομμάτια απτο 70 για παράδειγμα από τη στιγμή που το κοινό σε τραγούδια όπως τα “lovedrive”, “cant get enough”, κτλ μένει αμέτοχο και, πρωφανώς, δεν τα γνωρίζει?!

Η πλάκα είναι που είχα δίπλα μου ένα παιδί με το οποίο γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να μιλάμε στη συναυλία στην Αθήνα! μετά τα κομμάτια που προανέφερα και κάποια άλλα από τον δίκο “lovedrive” και “We’ll burn the sky” γυρίζει και μου λέει “Εγώ θέλω να ακούσω τα παλιά…”. Μένω άφωνη προς στιγμήν, αλλά αρχίζω να ψιλιάζομαι την φάση, όταν τον βλέπω μετά να χτυπιέται, να πορώνεται και να τραγουδάει τα Hurricane και Big City Nights! :lol: Μετά από αυτά ήταν χαρούμενος! Με τέτοιο κοινό τι να παίξουν οι άνθρωποι?.. :lol: :lol: :lol:

Rudolf το ξέρεις φαντάζομαι πως αυτό που λες δεν ισχύει. Λες λοιπόν πως το setlist είναι το ίδιο σε κάθε συναυλία εδώ και χρόνια. Εγώ μπορώ να σου παραθέσω τα setlist από Θεσσαλονίκη στις 12/6/2003 που εκτός του ότι δεν είναι η σειρά που αναφέρεις (εξάλλου δεν τα έπαιξαν μ’αυτή τη σειρά), αλλά ακόμα και αν δεν εννοείς αυτό είχαν παίξει και κομμάτια που δεν τα έχεις στη λίστα σου. Και παραθέτω απ’το live της Θεσσαλονίκης (Αθήνα δεν πήγα, αλλά απ’όσο ξέρω παίξαν τα ίδια με μικρές διαφορές):

Bad Boys / Children Of The Night
Slide It In
Slow An’ Easy
Don’t Break my Heart Again
Walking In The Shadow Of The Blues
Blindman
Love Ain’t No Stranger
Lovehunter
Is This Love
Crying In The Rain
Ain’t No Love In The Heart Of The City
Fool For Your Loving
Give Me All Your Love
Here I Go Again
Soldier Of Fortune
Still Of The Night
Judgement Day

Θα μου πεις “σιγά ρε φίλε τις διαφορές”, αλλά το παραθέτεις εν γνώσει σου και όντας σίγουρος γι’αυτό το υποστηρίζεις, δεν είναι όμως έτσι. Τουλάχιστον την 1η φορά παίξαν 6 παραπάνω τραγούδια απ’τη λίστα που παραθέτεις. Επίσης θα μου πεις “ρε φίλε τώρα ήταν support”, αλλά έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα setlists από άλλες συναυλίες τους που δεν ήταν headliners όπου και πάλι είχαν διαφορές με τη δική σου, οπότε μη θεωρείς πως είχαν τα ίδια κομμάτια! Στην τελική και αυτό να ισχύει, που είναι το κακό (πέραν του ότι δεν παιζουν ολόκληρο το Children Of The Night); Θεωρώ πως είναι τα καλύτερα κομμάτια των Whitesnake, τι παραπάνω να θέλουμε;
Όσον αφορά τα της φετινής συναυλίας (πάλι Θεσσαλονίκη), παραδέχομαι πως οι Scorpions παίξαν καλύτερα, αλλά ήταν πολύ, μα πολύ πιο βαρετοί από τους Whitesnake. Τουλάχιστον εγώ (και δεν έχω λόγο να πω ψέμματα) παρατηρούσα τους γύρω μου να βαριούνται τη ζωή τους κατά τη διάρκεια, μέχρι και να σηκώσουν τα χέρια τους για χειροκρότημα…

Kati poli asximo pou diapistosa sto koino afti ti fora itan oti ipirxe mia atipi exthra anamesa se opadous ton whitesnake k ton scorpions…k vlepo distixos pos afto sinexizete…eginan kapoia lathoi fetos k polloi itan ekeinoi pou dn emmeinan afxaristimenoi apo tin emfanisi ton scorpions k oxi apo tin apodosi tous on stage oso apo tin epilogi ton songs k i apotomi figi tous xoris na kleisoun anthropina…
oi whitesnake apo tin allli sevasto group alla distixos i foni tou mr Coverdalle se orismena simeia zorizotan…i alitheia na legete…
to koino dn ixere songs scorpions.(fadasteite an dn ixeran ta songs tis epoxis 79-04 ti tha ginotan an epaizan songs apo 72-79…)
k kati teleftaio otan piginoume se kapoio live kseroum eksarxis poia groups tha doume k me poia seira tha ta doume an sixenomaste tous scorpions px…(giti aftoi akoune ta 1000 miria) poli apla dn pame…k fetos eidika an kapoios sixenotan tous scorpions boruse oraiotata na paei sta giannena k na 5tous efxaristithei…

sigoura einai ta kalytera tous,alla kaneis den griniazei gia daytous,alla tous scorps exoun pesei oloi panw tous oti exoun idio set list me persi klp…
exw kai arketa bootlegs apo daytous…
opote kserw ti paizei panw katw

=D> Ακριβώς έτσι είναι! Και οι κριτικές μια γνώμη είναι. Άλλοι συμφωνούν, άλλοι όχι. Το θέμα είναι να διατηρούμε το φιλικό ύφος και την καλή διάθεση. Για μουσική μιλάμε, δεν υπάρχει λόγος να ανάβουν τα αίματα!

Καλά κάνεις, έτσι πρέπει! Καλώς ήρθες :wink: ! Και welcome to Blackie & dark_lady!!

Ο Rudolf αναφέρει πιστεύω απλά τα στάνταρ κομμάτια τα οποία γνωρίζουμε ότι θα ακούσουμε σε ΚΑΘΕ συναυλία των Snake. Επίσης οι Snake ήρθαν μετά από 3 χρόνια πάλι στην Ελλάδα και όλοι όσοι πήγαν να τους δουν το έκαναν γιατί ήξεραν ότι θα ακούσουν τα χιτάκια τους τα οποία και αρέσουν στο κοινό και τα ξέρει. Ο οποιοσδήποτε, αν πάει σε συναυλία και δε γνωρίζει τα κομμάτια που παίζει το γκρουπ και δε μπορεί να τα τραγουδήσει κτλ θα ξενερώσει! Για αυτό και οι Snake κρατάνε την ίδια συνταγή σε κάθε live τους για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που πάει για να ακούσει -επαναλαμβάνω- τα χιτάκια τους. Κάτι που δεν έκαναν οι Scorpions αφού έπαιξαν και κομμάτια από το “lovedrive” (1979) περισσότερο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην τα ξέρει και να χτυπιέται με τα Hurricane και να κλαίει με τα Wind of Change! Αν δεν γνωρίζει ο κόσμος τα κομμάτια μένει αμέτοχος. Οι Scorps ευχαρίστησαν τους οπαδούς τους αλλά οι υπόλοιποι που ήρθαν να τους δουν δεν ήξεραν προφανώς τι πάει να πει “cant get enough”, “dynamite” κτλ. κτλ.

Σε ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα Cozy :slight_smile:

Όσο για το “αν ανάβουν τα αίματα” συμφωνώ. Απλά όπως προανέφερες και συ, μερικές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις το ύφος και τη διαθεση με τα οποία γράφει ο άλλος την γνώμη του/την κριτική του, για αυτό και εγώ προσπαθώ να το επισημάνω αυτό περι “φιλικής”, από τη μεριά μου τουλάχιστον, διάθεσης :wink:

Thanks gia to kalosorisam Cozy my dear
tha simfoniso mazi sas
Edo eimaste gia mia gonimi sizitisi k adalagi apopseon i opoia thelo na pistevo oti ginete apo anoixtomialous anthropous oi opoioi exoun tin ikanotita na krinoun antikeimenika.
I mousiki safos dn eine dogma kathenas eine eleftheros an exei tis dikes tous protimiseis alla oxi epikrinodas kati adika…

Να’σαι καλά Cozy, σ’ευχαριστώ κι εγώ για το καλωσόρισμα! Πήρα την απόφαση να γραφτώ, αν και ξέρω πως θα τσατιστώ με πολλούς, αλλά τέλοσπάντων! :lol:

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως οι Scorpions απλώς έχουν αφήσει πίσω τις δυνατές εποχές και παίζουν πιο ανθρώπινα, μόνο που μια rock συναυλία δεν είναι γι’αυτό το λόγο… Το κακό είναι πως ο κόσμος εδώ τους έμαθε (πλειοψηφικά πάντα) με τις μπαλάντες και όχι τόσο με τα δυνατά τους κομμάτια, οπότε είναι και λογικό το να υπάρχει τέτοια ξενέρα στους οπαδούς των πιο σκληρών κομματιών τους. Απ’ότι ξέρω βέβαια τις προηγούμενες φορές ήταν πιο ξενέρωτα, μου έχουν πει πως δεν έπαιζαν ούτε καν τα κλασσικά δυνατά κομμάτια… Τέλοσπαντων, όσον αφορά το θέμα της βαρεμάρας πιστεύω πως δε φταίει μόνο η επιλογή των κομματιών… Προσωπικά, ένας έξτρα λόγος βαρεμάρας είναι το ότι δεν την παλεύω με τη φωνή του Meine, αν και έχει καλή φωνη δε γουστάρω καθόλου τη χροιά της, είναι ότι πρέπει για νανούρισμα! :lol:

Blackie, ειλικρινά λυπάμαι να βλέπω ανθρώπους να πηγαίνουν σε συναυλίες έχοντας υποβάλλει τον εαυτό τους σε κάτι που τους καρφώθηκε στο μυαλό και έχοντας ήδη, πριν ακόμα παρακολουθήσουν το concert, βγάλει τα συμπεράσματά τους για το πως θα είναι… Λυπάμαι αν πιστεύεις ότι η φωνή του Coverdale τράβαγε, ήταν επιεικώς χάλια! Απαράδεκτος! Αλλά δε θα ξανανοίξω το θέμα του, τα χω πει αυτά… Τώρα όσο για τη φωνή του Meine αυτά είναι γούστα! Αλλά δε μπορείς να αδικείς 1τέτοια φωνάρα επειδή απλά δεν τον γουστάρεις για κάποιο λόγο και ειδικά να τον συγκρίνεις με τον Coverdale!!Είναι τελείως άστοχο!!Ο ένας(meine) όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται και καλύτερος, ενώ ο άλλος δυστυχώς δεν λέει πλέον… Και τι είναι για σενα ανθρώπινο? το “is this love”? Είναι φοβερό κομμάτι αλλά προσωπικά ακούω και γουστάρω χαρντ ροκ και όχι ελαφρά μπαλαντοειδή κομματάκια, με τα οποία προφανώς διασκεδάζεις εσύ… Κοίτα, έχω δει τους Scorps 6 φορές live. Καλύτερα να παρακολουθείς ο 'ίδιος πως παίζει ένα συγκρότημα, παρά να ακούς τις ανακρίβειες που λέει ο κάθε μη-γνώστης. Αν δεν γνωρίζεις ο ίδιος κάτι και δεν το έχεις παρακολουθήσει καλύτερα να μην μιλάς για αυτό! Λυπάμαι αν οι πληροφοριοδότες σου είναι τόσο τυφλοί που δεν είδαν ειδικά πέρυσι τον χαμό που έγινε με τους Scorps. Λυπάμαι αν τα μόνα που ξέρουν από Scorps είναι τα ?Still loving you?, ?Wind of Change?. Καλύτερα να μην κρίνουν. Ήμουν μέσα και ξέρω, και γω και όσοι άλλοι ήμασταν πέρυσι εκεί. Και κάτι τελευταίο: Για να σου λήθεί η απορία, θα ψάξω να βρω το περσυνό σετ λιστ και κρίνει μόνος σου αν έπαιξαν ή όχι τα δυνατά κλασσικά τους κομμάτια.

Πέρσυ αν είχαν παίξει όντως τόσο ξενέρωτα όσο λές δν θα είχε γινει όλος αυτό ο πανικός έπαιξαν Noonelike you για πρώτη φορά και τόσα άλλα songs.όλοι την χαρακτήριζαν ώς live της χρονιάς.Αν ήσουν εκέι θα κατάλαβαινες… όσοι δν ήρθαν πήραν μια γεύση απο το video που έδειξε η Νετ.
Όσον αφορά το θέμα μπαλάντες τώρα ναι ήταν οι βασιλιάδες της μπαλάντας απο τα συγκροτήματα που δημιούργησαν hrad rock ballads.
Προσέφεραν πολλούς οπαδούς σε αυτό το χώρο γιατί πήγαινε ο άσχετος σε ένα πάρτυ κ άκουγε still loving you πάθαινε ένα κάτι όμως όταν πήγαινε να πάρει το album έβλεπε εκτός απο S.L.Y. και κάτι rock you like ahurricane klp…και πάθαινε ενα αρχικό σοκ απο τα ηχητικά ξεσπάσματα του Rudolf & Mat.και αυτή ήταν η αφαιτηρία για πολλούς fans τότε αλλα κ τώρα…
και κάτι τελευταίο μπορεί στο θέμα φωνής οι μισοι να παραδέχοντε οτι η φων του mr Coverdale δν έχει αλλοιωθεί απο το χρόνο (ενώ η πικρή αλήθεια είναι΄άλλη αλλα τεσπα.) όμως στο θέμα show on stage νομίζω ότi oi Skorpioi απλα άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το live της χρονιας ηταν η συναυλια των Sabbath. Με μεγαλη διαφορα κιολας. Αντικειμενικα. Αν και οι Scorpions ηταν αξιολογοι περσυ, οτι κι αν κανουν δεν μπορουν να φτασουν την ιστορια των Sabbath, ουτε την ποιοτητα των συνθεσεων τους. Ασε που ο Ozzy εδειξε για πολλοστη φορα τι σημαινει να εισαι ενας τεραστιος frontman. Για φετος δεν ξερω γιατι δεν πηγα αλλα νομιζω οτι εχει παραπαει με τους Scorpions για τον εξης λογο. Φερνοντας τους (για 3η, 4η σερι χρονια), οι διοργανωτες επαναπαυονται μιας και γνωριζουν οτι τα κερδη ειναι σιγουρα λογω της αθρωας προσελευσης του κοσμου και φυσικα δεν μπαινουν στον κοπο να φερουν καποιο αλλο συγκροτημα που δεν εχουμε δει, (τα παραδειγματα ειναι πολλα και γνωστα τοις πασι) με αποτελεσμα ολοι εμεις να γκρινιαζουμε. Και φυσικα του χρονου θα μας ξαναρθουν με νεο αλμπουμ. Και φυσικα θα μαζεψουν 10-15.000. Και φυσικα σιγα μην τρεχει τωρα η κυρα-didi να κλεινει αλλα συγκροτηματα, αφου θα το εχει κανει το colpo grosso της χρονιας.

Τους Scorpions η didi τους έφερε μόνο το 2004…

Τους Scorpions η didi τους έφερε μόνο το 2004…[/quote]

Ναι, εχεις δικιο, ανεφερα το ονομα ως παραδειγμα. Νομιζω η Aenima τους εφερε φετος? Δεν θυμαμαι και πολυ καλα. [size=1]Αμαν πια και με τους Deep Purple καθε χρονο… :slight_smile: [/size]

Φέτος
Η Cultural action ηταν στηνΑθήνα & η aenima ήταν στη διοργάνωση της Θεσαλλονίκης απόσο θυμάμαι.
Άλλο group οι Scorpions άλλο οι Sabbath και φυσικιά μπορούμε να θυμηθηθούμαι και έναν αστάθμητο παράγοντα ότι το live των Sabbath έφαγε απίστευτο promotion αν και ακούστηκε ότι τελικά οι Scorpions είχαν περισσότερο κόσμο…
anyway αν δν ήταν η καλύτερη ήταν σίγουρα ,μία απο τις καλύτερες.
(πέρσυ μας είχαν επισκεφτεί πολλά αξιόλογα groups Dream Theater Iron Maiden klp klp)[/list]

Εχω την εντυπωση οτι κανεις λαθος για το promotion, χωρις να ειμαι σιγουρος. Ειχα ακουσει περσυ οτι η προωθηση της συναυλιας των Sabbath ηταν τραγικη ενω των Scorpions ηταν υποδειγματικη. Ας μας διαφωτισει καποιος που γνωριζει κατι παραπανω.

Astria, θα σε παρακαλούσα να ρίξεις τους τόνους γιατί κρίνεις χωρίς να ξέρεις. Στη συναυλία, ειλικρινά, πήγα να περάσω καλά και με τους Whitesnake αλλά και με τους Scorpions. Δεν είπα σε κανένα, μα σε κανένα σημείο πως ο Coverdale είχε φωνάρα, απλά είπα πως ήταν πιο διασκεδαστική η συναυλία τους. Επίσης ούτε έκανα συγκρίσεις με τον Meine. Το τι είδος κομμάτια γουστάρω εγώ πως το κατάλαβες; Εδώ φαίνεται πως δε ξέρεις να κρίνεις, καθώς έδειξα πως γούσταρα περισσότερο με Whitesnake, οι οποίοι παίζουν περισσότερο σκληρά κομμάτια. Επίσης, όσον αφορά τις προηγούμενες συναυλίες, όπως λέει η λογική τουλάχιστον, δεν αναφέρομαι μόνο στην περσινή. Όταν λέω “τις προηγούμενες φορές”, λες να εννοώ μόνο την περσινή; Αν εσύ κατάλαβες αυτό δε φταίω σε τίποτα. Επίσης σου επισημαίνω πως τις πληροφορίες τις έμαθα από οπαδούς των Scorpions και συγκεκριμένα από άτομο που οι Scorpions και οι Queen ήταν αυτοί που τον “έχωσαν” στο χώρο της σκληρής μουσικής.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, όπως φαίνεται (όσο πιο κόσμια μπορώ να το πω) λες αρλούμπες. Άλλα πράγματα εννοούσα και άλλα κατάλαβες, υπέθεσες και 2-3 πράγματα τα οποία ούτε καν μου πέρασαν απ’ το μυαλό, οπότε αντί να φροντίσεις να εκφέρεις την άποψή σου και να καταλάβει ο αναγνώστης διάλεξες να μου επιτεθείς, χωρίς καλά-καλά να προλάβω να κάνω 2 posts κι εσύ 11. Πραγματικά δε σε καταλαβαίνω, ούτε εσένα, αλλά ούτε και μερικους εδώ μέσα που δεν κάνουν τίποτα άλλο απ’το να κράζουν, χωρίς να υπάρχει καν αιτία, απλά επειδή τόλμησα (άκουσον-άκουσον, είναι δυνατόν; ) να πω την -κακή- άποψη μου για τους Scorpions. Θα σε παρακαλούσα στην επόμενη απάντησή σου να αναφέρεσαι σ’ αυτά που λέω επακριβώς και όχι να βλέπεις φαντάσματα, αλλά και να απαντάς χωρίς εντάσεις. Φιλικά.

Well πέρσυ ήταν αρκετά καλό το promotion για τους Scorpions αλλα εντάξει στους Sabbath είχε γίνει πανικός.
Και βασικά είναι και λίγο υποκειμενικό το θέμα.Ανπχ εσένα σου αρέσουν οι Sabbath είσαι τρελλος μαζί τους σίγουρα θα θα τους θεωρήσεις το κορυφαιο live.Συμφωνω ότι ήταν live ιστορικής σημασίας πρώτη φορά αυτό το θρυλικό group απο τα μέρη μας,
Aλλα όσον αφορά τους Scorpions θεωρώ ότι συγκαταλέγεται αναμεσα στις καλύτερες συναυλίες του 2005.

Παιδιά calm down.
Blackie οιτα να δείς δημοκρατία έχουμε θεμιτό ο καθένας να έχει μια συγκεκριμένη προτίμηση σε κάποιο group.
Ξέρεις όμως η επιλογή η δική μας δν πρέπει να θίγει την επιλογή του άλλου.
Δν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί όταν εβγαιναν οι whitenska & oι κάθε whitesnake να πρέπει να φωνάζω σαν τη τρελλη & οταν βγαίνουν οι scorps & oι καθε scorps να βρίζω αυτούς που τους ζητωκραυγάζουν και να τους κράζω…
To θέμα είναι ότι αφού οι whitesnake έχουν τόσους die hard fans που ήταν όταν είχαν έρθει στο Λυκαβηττό? Γιατί δν έγινε sold out εκεί το
live? Παρα μόνο ήρθαν Καραισκάκη για να δείξουν τι?
Δν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου & πως θα μπορούσα άλλωστε απο τη στιγμή που δν σε ξέρω καν , είναι κάτι που ειδα και που ενιωσα κάνοντας συζητήσεις με γνωστούς μου,
Είτε αρέσει είτε όχι οι Scorpions είναι άξιοι θαυμασμού βρείτε μου άλλο ενα εν ενεργεία group το οποίο μέσα σε 3 χρόνια θα μπορούσε να μαζεψει τόσο κόσμο και τις 2 χρονιές ειδικά να κάνει sold out τα live του μερες πριν.
[/list]