Όχι ότι έχουν μεγάλη σημασία αυτά που θα πω, αλλά μιας και περιμένω να αρχίσουν τα φιλαράκια…
Πέρυσι η συναυλία των Scorps είχε σαφώς καλύτερο promotion από των Sabbath. Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι (αλλά και πολλοί ψιλοάκυροι σε γειτονιές) ήταν γεμάτοι αφίσσες, υπήρχε διαφήμιση και διαγωνισμός στην τηλεόραση μέσω του milko, υπήρχε καλύτερη διαφήμιση στις αθλητικές εφημερίδες λόγω του ότι γινόταν στο παλάτι, οι διοργανωτές έκαναν ό,τι μπορούσαν στέλνοντας αρκετά ενημερωτικά e-mail κτλ…
Επίσης, πριν λίγο καιρό μας είχε έρθει ένα e-mail από την Cultural Action το οποίο έγραφε πως η περσινή συναυλία ΔΕΝ ήταν sold-out παρόλο που πέρυσι μας είχαν στείλει άλλο mail που έγραφε “Ευχαριστούμε για τη συνεργασία κτλ, τα εισιτήρια τελείωσαν”!!Μάλιστα επειδή το δελτίο τύπου είχε ανέβει και στο site, πολλοί είπαν πως γράφουμε βλακείες…ενώ το δελτίο ήταν της ίδιας της εταιρίας…
Όσο για τους Whitesnake, δε θυμάμαι αν ήταν sold out ή όχι, πάντως αν είχαν μείνει εισιτήρια θα ήταν σίγουρα ελάχιστα, μιας και ο Λυκαβηττός ήταν γεμάτος…
Είναι όντως αξιοθαύμαστο αυτό που έχουν καταφέρει οι Scorpions, αν και νομίζω μπορεί να εξηγηθεί: Οι Scorpions είναι ένα συγκρότημα που στην Ελλάδα παραδοσιακά ακούγεται απ’όλες τις ηλικίες, μιας και η μουσική τους (η μετά 1979)είναι αρκετά προσιτή σε “αμαθή” αυτιά και έτσι είναι εύκολο οι κασσέτες/δίσκοι τους να πηγαίνουν από χέρι σε χέρι (ο μεγάλος αδελφός στο μικρό κτλ), και από άτομα με τελείως διαφορετικά γούστα. Και αυτό (το δεύτερο) γιατί έχουν τόσο υπέροχες ροκιές (οπότε τους ακούν ροκάδες/μεταλάδες) όσο και κλασσικές/αξιομνημόνευτες μπαλάντες οι οποίες τους κάνουν ιδιαίτερα αρεστούς ακόμα και στα “παιδιά” του Πλούταρχου, της Βανδή, των Blue κτλ…τα οποία έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις δυό τελευταίες συναυλίες.
Καλώς η κακώς οι περισσότεροί μας ξεκινήσαμε να ακούμε rock με αυτούς. Οπότε αρκετός κόσμος πάει στις συναυλίες τους πλέον, όχι τόσο για να δει τη συναυλία, αλλά για να θυμηθεί το δημοτικό, το γυμνάσιο, τη Μαιρούλα, την Άννα, να νοσταλγήσει κοινώς τα παλαιότερα χρόνια…(κάτι βέβαια που συμβαίνει με πολλά συγκροτήματα, και με τους Whitesnake σε ένα βαθμό)
Άλλα γεγονότα που συντέλεσαν σε αυτές τις υπερεπιτυχημένες συναυλίες ήταν: 1) Η κατάλληλη ημερομηνία: κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια. 2) το εύκολα προσβάσιμο μέρος διεξαγωγής. Αν γινόταν Terra-Vibe θα πήγαιναν σίγουρα λιγότεροι, κυρίως από τους μικρότερους σε ηλικία. 3) Το φτηνό εισιτήριο. Σε εποχές που καμία μεγάλη συναυλία δεν έχει κάτω από 40Ε, πέρυσι έβλεπες Scorpions με μόλις 25!!!
Δεν έχω πρόβλημα dark lady, δεν πάει ν’ακούτε και Manowar :lol: , ποσώς μ’ενδιαφέρει! Δεν έχω δικαίωμα να κρίνω τα ακούσματα σας, εκτός αν μου δώσετε το βήμα να σχολιάσω. Εγώ το μοναδικό που είπα είναι πως προσωπικά δε μ’αρέσουν οι Scorpions, είπα κάποια γεγονότα και τίποτα παραπέρα, αλλά δυστυχώς είδα επίθεση στις απόψεις μου. Πιθανώς dark lady αυτοί που άκουγες να κράζουν ή ήταν πιτσιρίκια ή ξεχασμένοι Manowarάδες που το πέρασαν για epic live! :lol: Τέλοσπαντων, πιο σοβαρά, καλό θα ήταν να υπήρχαν απαντήσεις με πιο καθαρό μυαλό και με περισσότερη σκέψη. Αυτά!
Αυτό dark lady μόνο στην Ελλάδα γίνεται, που είμαστε υπανάπτυκτοι (μουσικά… και όχι μόνο) και περνά ακόμα η μπογιά τους. Και τώρα να τους ξαναφέρναν πάλι κόσμο θα μάζευαν. Σε καμιά άλλη χώρα του εξωτερικού δεν θα γινόταν αυτό. Και φυσικά είναι πολύ σωστοί και οι λόγοι που δίνει ο Cozy.
1)ένα μήνα πριν έρθουν εδώ είχαν 100.000 κόσμο σε ένα show στον υπανάπτυκτο Καναδά…
2)ναι πράγματι…ένα βράδυ που ένας φίλος μου δεν ήξερε τι να κάνει πήγε στη συναυλία scorpions για να θυμηθεί το καλοκαίρι που είχε χουφτώσει την Αννούλα…
3)αλήθεια,οι whitesnake το 2003 ήρθαν πρώτη φορά,και τότε είχαν κλείσει τα σχολεία,αλλά το αχανές θέατρο του Λυκαβηττού δεν το γέμισαν…
4)μμμμ,δηλαδή scorpions ακούνε σίγουρα και οι άσχετοι (κάτι που χαρακτηρίζει κάθε πραγματικά μεγάλο group) ενώ sabbath πχ ακούνε μόνο οι πραγματικοί metalheads???
τα τελευταία χρόνια,από το 2004 οι scorpions έχουν παίξει 5 μπαλάντες (holiday,still loving you,wind of change,she said,always somewhere) και κάποιες φλωριές ακόμα όπως
another piece of meat
can’t get enough
dynamite (θεσσαλονίκη)
hit between the eyes
he’s a woman she’s a man
coming home
blackout
big city nights
lovedrive
make it real κλπ…
είναι ανούσιο να γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα σε groups,αλλά υπάρχουν και κάποια οφθαλμοφανή στοιχεία και γεγονότα τα οποία πρέπει να αποδεχόμαστε…
Μα δεν είναι θέμα καλύτερου συγκροτήματος, αλλά θέμα promotion! Καλώς οι κακώς τους Scorpions τους ξέρουν όλοι, τους Whitesnake όχι. Κι αυτό γιατί όχι επειδή οι snakes είναι χειρότερη, απλά έτυχε να πουλήσουν πιο πολύ εδώ οι Scorpions. Βλέπε π.χ. Iced Earth και Anathema… Εδώ έβγαλαν λεφτά! :lol:
paidia sti sunaulia twn scorpion einai gegonos oti toulaxiston oi misi itan asxetoi kai pigan sti sunaulia kserontas 2-3 tragoudia…
afou poion kai na rwriseis stin athina(de paei na einai kai skulas) tha sou pei…
“egw den akouw rock…a mono scorpions akouw”
Ε ρε Rudolf, έλεος…
Γιατί αρπάζεσαι με το καθετί που λέμε για τους Scorpions; Χαλάρωσε λίγο!
Αν δε θέλεις να πιστέψεις αυτά που γράψαμε μην το κάνεις! Δικαίωμά σου. Εγώ πιστεύω πως ισχύουν, ΧΩΡΙΣ αυτό να σημαίνει κάτι για τους Scorpions, πόσο μάλλον να τους μειώνει!!! Δεν είπα πως είναι κακό το ότι μάζεψαν 30.000 κόσμο. Ίσα ίσα…μαγκιά τους στην τελική! Απλώς προσπάθησα να το εξηγήσω.
Και αν θέλεις και άλλα για το promotion, την κατάλληλη ημερομηνία και τις συνθήκες: Για θυμήσου που έπαιξαν το '96 οι Scorpions και με πόσο κόσμο (στο Περιστέρι με 5.000-6.000). Για θυμήσου και το '01 (στο Σ.Ε.Φ. με 7.000). Ακόμα και το 2004 που ήταν sold out η ζήτηση δεν ήταν μεγάλη. Γιατί αν ήταν ο χώρος θα άλλαζε, όπως άλλαξε για παράδειγμα στους Duran Duran όταν είχαν τελειώσει όλα τα εισιτήρια για το Λυκαβηττό όπου ήταν προγραμματισμένο να παίξουν αρχικά. Βλέπεις λοιπόν πόσο ρόλο παίζουν κάποια πράγματα;
Όσο τώρα για τους Whitesnake επαναλαμβάνω πως ο Λυκαβηττός ήταν γεμάτος (χωρίς να έχει πραγματικά καμία σημασία…), ενώ για τους Sabbath, προφανώς και το κοινό που τους ακούει είναι σαφώς πιο περιορισμένο από αυτό των Scorpions. Όχι δεν τους ακουν μόνο οι metalheads, όμως αποκλείεται να σου αρέσουν οι Sabbath χωρίς να σου αρέσει η rock! Αλλά και πάλι για να καταλάβεις ότι δεν προσπαθώ να μειώσω τους Scorpions, θα σου πω πως και πάλι μαγκιά τους που καταφέρνουν να προσελκύσουν κοινό εκτός της rock…ΟΚ τώρα;;;
ρε παιδιά,πιστεύετε ότι έχω καμιά ανάγκη να συμφωνούν όλοι μαζί μου???
όχι,και σεβαστές οι απόψεις σας,αλλά δεν τις ασπάζομαι…
ώπα,όχι και 7000 οι scorps το 2001,μέσα ήμουν,είχα κάποια μυωπία αλλά 7000 δεν παίζει να ήταν…
δεν διαφωνώ στο λάθος των scorps από άποψης set list φέτος,αλλά όχι να τα χώνουμε στους scorps (“το group των άσχετων,της μπαλάντας” κλπ) και να έχουν τέτοια μεταχείριση οι whitesnake,γιατί πολύ απλά scorps ακούνε και φλώροι,αλλά τον μάγκα τον έτσι τον αλλιώς τον coverdale τον γουστάρω να’ουμ…
κι αυτό ότι οι scorps είναι τόσο μεγάλοι μόνο στην Ελλάδα,ας σταματήσει κάποια στιγμή…σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη εκτός από uk,οι scorps θα ήταν headliners και οι whitesnake support…
αυτό έγινε και το 2003 σε περιοδεία στις ΗΠΑ…
οι scorps γυρνάνε όλο τον κόσμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια,ούτε έφτασαν στα γεράματα για να έρθουν,αλλά στο ζενίθ της καριέρας τους…
θα ήμουν γελοίος αν υποστήριζα ότι οι τάδε είναι καλύτεροι επείδη πουλάνε πιο πολλά ή έχουν πιο πολύ κόσμο…
α,και κάτι άλλο…οι whitesnake,από το 2003 πάνε 2 φόρες το χρόνο,κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη στην Αγγλία…το set list??
bad boys
judgement day
here i go again
still of the night
give me all your love
is this love
fool for your loving
ain’t no love
crying in the rain
μαζί με slow an’easy,slide it in,walkin…,burn…
κι αυτά είναι τα ίδια από το 87,με ίδια σειρά,ίδια solo και ίδιες ατάκες από τον coverdale(γιατί πείραξε στο holiday o meine)…
το θέμα είναι να κρίνονται με τα ίδια κριτήρια όλες οι μπάντες…
Όπως έγραψα και μετά τη συναυλία οι Scorpions ήταν δυο φορές καλύτεροι από τους Whitesnake, τόσο σε ήχο όσο και σε performing…
Ωστόσο τόσο οι σημερινοί Scorpions όσο και οι σημερινοί Whitesnake είναι πολύ κατώτεροι και σαν line up, αλλά και μουσικά με τις τεράστιες μπάντες των 70’s και 80’s… Ο Jabs αν ειχε τσίπα θα άνοιγε γυράδικο αντί να παίζει αυτά που παίζει, τα οποία θέλει να τα εκλάβουμε ως κιθάρα…
Πριν πεις οτιδήποτε rudolf σκέψου ποιοι έχουν παίξει στους Scorpions και θα καταλάβεις… Έχει πέσει πολύ η ποιότητα εκτελεστικά…
Ο rudolf και ο meine παραμένουν Θεοί…
Όσο για Whitesnake η συγκεκριμένη σύνθεση είναι project, οπότε δεν σχολιάζεται…
Οι κιθαρίστες μου φαίνεται ότι βαρέθηκαν…
Sykes ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
δε διαφωνώ σε αυτά που λες για τον matthias,εκτελεστικά,αλλά έχει κάνει φοβερή κιθαριστική δουλειά σε όλα σχεδόν τα 80’s και βάλε,όχι σαν τεχνική και ταχύτητα…
lead είναι ό,τι παίζει κατά τη διάρκεια του κομματιού,πάνω από τη rhythm guitar…σαν να τραγουδάει δηλαδή…solo είναι καθαρά το μέρος του κομματιού που solάρει…είτε στην αρχή,είτε στη μέση,είτε στο τέλος ή και όλα μαζί…
Ξέρει τάβλι ο Norum? Να τον πάρουμε στο πρωτάθλημα της Πυροσβεστικής!!![/quote]
Ο norum είναι θεός της κιθάρας… Στο τάβλι διακρίνεται ο άλλος… Άσε που είναι και καλός πυροσβέστης… Κάνει σχέση με όποια έχει περάσει όλο το Hollywood…