Έκατσα και διάβασα τι είπες και συγκεκριμένα «OK, ενταξει, οι συναυλιες των Scorpions ειναι παντα sold out και ειναι το πιο γαμιστερο συγκροτημα. Αυτο θελετε ν’ακουσετε?..» Στο οποίο διέκρινα ειρωνεία, καταλαβαίνεις τι εννοώ… Εγώ αναφέρθηκα καταρχήν στο Λυκαβηττό. Τώρα αν και στο Καραϊσκάκη πχ ήταν και κει sold out (που ήταν και το 2005) τι να κάνουμε, να πούμε ότι δεν ήταν!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να γνωρίζω αν στην Θες/κη είχαν κάνει αφισοκολλήσεις για το live των Sabbath. Αλλά διαβάζοντας έντυπα που κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, παρακολουθώντας τα νέα, θα συμφωνήσω με τα όσα λέει ο Six String Sting σχετικά με τη διαφήμιση. Τώρα, όσον αφορά τοπικά έντυπα δε μπορώ να γνωρίζω από τη στιγμή που δεν τα προμηθεύομαι.
Και εγώ έγραφα σε ξενόγλωσσο μάλιστα metal site, και έχω ακούσει συγκροτήματα, και πολύ καλά μάλιστα, τα οποία δεν έχουν οι περισσότεροι ούτε ακουστά! Αλλά δεν βλέπω κανέναν εδώ μέσα να συμφωνεί μαζί μου :lol:
Το «Taken…» είναι και από τους δικούς μου αγαπημένους, και απ?ότι έχω διαβάσει και σε άλλα έντυπα γενικά αρέσει πολύ? Εμένα πάλι μου αρέσουν και τα ερωτικά τραγούδια γενικότερα. Αλλά και στους Scorps, πως μπορείς από την μία να μην ακούσεις πχ το ?Still loving you? και από την άλλη τραγούδια όπως το ?In your Park?. Αριστουργήματα και τα δύο, από διαφορετικές εποχές. Ή και «We?ll burn the sky?, ?In trance? για να μείνω στη Roth εποχή.
? Μα γιατί το ότι πήγα να σου πω ότι έχουν τραγούδια με πολιτικοποιημένο στίχο σημαίνει ότι αρπάχτηκα? Ειλικρινά δε μπορώ να το καταλάβω με τίποτα! Είπες ότι: «3) Στα εφηβικα παρτυ ειναι σαφως πιο λογικο να βαζει καποιος ερωτικες μπαλαντουλες των Scorpions τυπου Still loving you, παρα δυνατα χαρντ ροκ τραγουδια με πολιτικοποιημενο στιχο τυπου War Pigs. ΟΥΤΕ αυτο ειναι απαξιωτικο για τους Scorpions, γραφουν ερωτικα τραγουδια, δεν ειναι κακο, ουτε θελουμε να τους κανουμε ντα.» ?Ετσι και γω απλά παρέθεσα κάποια παραδείγματα, θεωρείτε επίθεση αυτό? Όλοι γνωρίζουν τo ?Holiday? το ?Lovedrive? αλμπουμ όμως θεωρείτε εμπορικό? Και με την ίδια λογική, γενικά όπως το θέτεις, και οι Guns and Roses είναι εμπορικοί? Τα χετε βάλει και μαζί τους? Και τώρα θα μου πείτε ότι δεν τα χετε και με τους Scorps. Οκ!
Και μια τελευταία ερώτηση: Όταν κάτι γίνεται επιτυχία γιατί όλοι τείνουν να το ονομάσουν «εμπορικό»? Επειδή πουλάει πολύ? Για μένα εμπορικό χαρακτηρίζεται ένα γκρουπ το οποίο πάει να αλλάξει τον ήχο του και να τον προσαρμόσει στα δεδομένα της σημερινής εποχής προκειμένου να πουλήσει. Μπορεί και οι Scorpions να πειραματίστηκαν με το ?Eye to Eye?, μη μου λέτε όμως ότι το ?Wind of Change? είναι εμπορικό μόνο και μόνο επειδή αρέσει σε πολύ κόσμο, είτε ροκάδες είτε σε σκυλάδες είτε σε τρεντάδες κτλ…
Αυτά απολύτως φιλικά, και δε νομίζω όσο μιλάμε μαζί να έχεις διακρίνει ειρωνεία ή επιθετικότητα. Οπότε το «Για ήρεμα» μάλλον δεν ήταν/είναι απαραίτητο
…opote diado8hke apo stoma se stoma alla oi sta8moi ebalan ta pulman,xwris omws na lene kati gia thn synaylia…malista…k 8ewreis oti to melalytero pososto aytwn pu pane se aytes tis synaylies einai ma8htes…malista,poly endiaferon k ayto…opws k oi apopseis su gia tus diskus twn Scorpions sta 80’s…giati twra emena mu akugodai sklyroteroi apo aytus twn 70’s…
Έχει τραβήξει πολύ η ιστορία αυτή, αναμασάτε (όλοι σας) τα ίδια και τα ίδια…
Αλλά επειδή ως γνωστόν μου αρέσει να χώνομαι εκεί που δε με σπέρνουν, θα μιλήσω…
Rudolf, ο χαρακτηρισμός τύπου “οι whitesnake πάτησαν τους τάδε” είναι κάτι που εμένα δε με πειράζει. Παραδόξως, το ίδιο πιστεύουν και όλοι όσοι έχω μιλήσει, αφού είναι πασιφανές ότι είναι χιουμοριστικός. Εσένα και μερικούς ακόμα σας πείραξε, σεβαστή η άποψη ασς, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι είσαστε μειοψηφία. Και ως γνωστόν, δεν είναι ο γυαλός στραβός…
Όσο για το δεύτερο κομμάτι του post σου που επέλεξα, αν έρθει σήμερα ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ζωγραφίσει όπως ζωγράφιζε 6 αιώνες πριν, το πιο πιθανό είναι να καταλήξει πλανόδιος. Στη τέχνη (όπως και στην επιστήμη γενικότερα) ο χρόνος είναι σημαντικότατος παράγοντας…
Τέλος, επειδή από ότι βλέπω μερικοί πειράζεστε KAI με το αστείο με την Αννούλα (παντελής έλλειψη χιούμορ και χαβαλέ…), εγώ το άρχισα, εγώ το τελειώνω εδώ και τώρα!!!
I used to love her, that is why I killed her!!!
:-- :-- :-- :-- :-- :-- :-- :-- :–
Γιατί απαράδεκτη; Η επαναηχογράφηση ήταν εμφανής και για αυτό και το λέω καθαρά-δεν είναι υπαινιγμός. Την είχα ξεχάσει την κριτική αλλά χαίρομαι που μου τη θύμισες μιας και είναι μια καλή απόδειξη για το ότι δεν είμαι κανένας κολλημένος οπαδός των Whitesnake όπως μάλλον πιστεύετε.
Επίσης, εξηγήσαμε τόσες φορές το ότι τα περί “έσβησαν τους Scorps” κτλ ήταν χιούμορ! Βλ. post Karvou…
Τα περί Αννούλας επίσης…
Όταν έγραψα: “Έμαθε drums o Herman;” Λες να πιστεύα πως δεν ήξερε να παίζει; Πλάκα κάνουμε ρε παίδες!!! Ε, μα ήμαρτον πια!
Καταρχάς ευχαριστούμε πολύ όσους το πιστεύουν. Από την άλλη αν είχαμε απεσταλμένο σε κάθε ιστορική rock βραδιά, τώρα θα ζητιανεύαμε όλοι μας. Κανένας δε μας πληρώνει και όταν κάνουμε ταξίδια είναι όλα από την τσέπη μας. Θα ήθελα πολύ να είμαι στο wacken, όπως και κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά δε μπορούσα/με, τι να γίνει;
Και επειδή αναφέρατε το wacken και τη Γαλλία που έπαιξαν με το Roth. Φυσικά και ξέρουμε τι έγινε και μάλιστα το wacken υπήρξε και στα νέα του site! Τώρα αν απευθήνεστε στους εκτός site, δε νομίζω ότι όφειλαν να γνωρίζουν τα γεγονότα αυτά.
Όταν κάποιος σε δύο χρόνια διαβάσει την κριτική για το 2005 θα δει ότι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ήταν μια εκπληκτική βραδιά. Όποιος διαβάσει του 2006 θα δει ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ήταν μία συναυλία που σε σύγκριση με τις προηγούμενες των Scorps εδώ δεν είχε να προσφέρει τίποτα.
Astria πανω κατω καταλαβα τι λες και δεν διαφωνουμε σε πολλα. Εχω ομως μερικες σημαντικες ενστασεις τις οποιες και θα παραθεσω μια αλλη φορα λογω ελλειψης χρονου. (εξεταστικη… :? )
ρε συ Cozy,δεν είστε κάποιο τυχαίο site,που πάει να πει ότι σας επισκέπτεται αρκετός κόσμος…δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί χιούμορ αυτό πέρι σβησίματος σε μια κριτική…άλλο το forum,εδώ λέγονται όλα σε πιο χαλαρό κλίμα…
εσένα σου αρέσει αυτή η εικόνα,να ξέρουν ελάχιστοι τι έγινε φέτος στο wacken?
Ok! Αν πιστεύεις ότι εσύ και οι άλλοι 3 που συμφωνείτε εδώ μέσα είστε πλειοψηφία, πάω πάσο. Μάλλον έχεις λάθος αντίληψη του “μειοψηφία-πλειοψηφία”.
Και τώρα θα πέσει το κλασσικό «δεν το λέμε μόνο εμείς οι 3-4 αλλά και άλλοι που έχω ρωτήσει εκτός φόρουμ?» Ας το αφήσουμε καλύτερα, δε βγάζει πουθενά.!..
Το παράδειγμα με τον Da Vinci πραγματικά δεν ξέρω που κολλάει. Και βέβαια ο χρόνος κυλάει και αν ο Da Vinci ξαναγεννιόταν ή επέστρεφε φυσικά δε θα ζωγράφιζε τα ίδια πράγματα, γιατί πλέον οι μεταγενέστεροι έχουν «πατήσει» πάνω στις ανακαλύψεις και τα σχέδια του και έχουν προχωρήσει πάνω και σε αυτές τις βάσεις? Οπότε λογικά θα προσέφερε κάτι παραπάνω στον κόσμο των τεχνών και των επιστημών… Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω που οδηγεί αυτό σου το παράδειγμα?
Και εκείνοι που αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια είναι μερικοί από εσάς που λανθασμένα προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αμφισβητήσετε τους Σκορπιονς
δεν είναι σκοπός της ζωής μου να αμφισβητώ τους Scorpions και δε το έκανα, γιατί τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει η μελάνι. Εγώ επιχειρήματα αμφισβήτησα και δεν ευθύνομαι αν δεν το κατάλαβες. Σιγά μην απολογηθώ κιόλας…
Παρατήρηση 1. όταν κάτι δε θες να απαντηθεί το διαγράφεις με το backspace (πάνω δεξιά πλήκτρο στο μεγάλο σύνολο πλήκτρων στο πληκτρολόγιο σου, με ένα βελάκι προς τα αριστερά). Όταν το αφήνεις γραμμένο, τότε δε λέγεται “Ας το αφήσουμε καλύτερα, δε βγάζει πουθενά”, αλλά “κατινίστικη σπόντα”. Θεωρώ ότι πραγματικά δε θες να συζητήσω περί τούτου και ότι το έπαθες κατα λάθος, για αυτό προχωρώ σε επόμενο θέμα, ελπίζοντας ότι δε θα τη ξαναπατήσεις
Παρατήρηση 2. Το σχόλιο περί χρόνου και τέχνης δε μπορώ να το κάνω πιο ξεκάθαρο. Ξαναδιάβασε τι κάνω quote, ξαναδιάβασε τι έγραψα και αν θες στο εξηγώ με πμ…
(Δουλειά δεν έιχε ο διάολος και ασχολήθηκε με το πόσος κόσμος ήταν το 2001 και με την Αννούλα!!!
Ως προς το πρώτο: Εγώ το θεωρώ χιούμορ και πιστεύω πως όσοι διάβασαν το κείμενο με χαλαρή διάθεση και όχι έτοιμοι να την πουν στον συντάκτη που λέει την κακιά κουβέντα για το γκρουπ το ίδιο πιστεύουν. Δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε. Οκ, αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός
Όσο για το δεύτερο, σαφώς και δε μ’αρέσει όμως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μαθαίνουμε τα πάντα και για όλους και να ενημερώνουμε για τα πάντα και για όλους. Και μη ξεχνάς για το wacken συγκεκριμένα ότι αρκετοί που δεν το έχουν πάρει ακόμα είδηση, θα το μάθουν όταν βγει το DVD.
Αυτά λοιπόν από το γραφικό, τον άσχετο, αυτόν από τον οποίο η σοβαρή δημοσιογραφία απέχει έτη φωτός, τον σπαστικό ξερόλα που δεν έχει άλλη δουλειά από το να θάβει και να πολεμάει τους Scorpions για να ικανοποιήσει το μέγα εγωισμό του και να αποκρύψει τα κόμπλεξ κατωτερότητας και την μηδενική του άποψη, αυτό το παιδάκι που λογικά μόλις ξεπετάχτηκε και αποκλείεται να είχε δει τους Whitesnake το 2003, αυτόν που δεν είναι να τον παίρνεις στα σοβαρά, που αναπαράγει ό,τι γράφει το Metal Hammer και προσπαθεί με τη βοηθεία μιας καλά οργανωμένης συνομωσίας να αποκρύψει την αλήθεια από τον κόσμο.
Your’s trully, Κωστής…
enamisi mina meta kai akoma asxoleiste me ti synavlia afti?
ego de diavasa an ton vrizoun ton kosta, alla an mou dosei to ok ekeinos, tote prokalo se monomaxia afton pou ton evrise… :twisted:
Rudolf, ευτυχώς που έκανες το quote, γιατί με έκανες να διαβάσω παλαιότερα posts και να αναθεωρήσω κάποιες απόψεις μου…
Ο Eagleheart και ο bluezlick που συμφώσε μαζί του, θεωρούσαν (προτού επωθεί κιόλας από Cozy, ότι ήταν χιουμοριστικής διάθεσης το Υ.Γ.) ότι δεν έπρεπε να εκφράσει ο Cozy δημόσια τόσο αυστηρή άποψη. Αυτοί ήταν πράγματι μία μερίδα του κόσμου, που δε θεωρώ πλειοψηφία (θεωρώ όμως απολύτως αποδεκτές και αντικειμενικές τις απόψεις τους-μην παρεξηγηθώ). Ο κόσμος έχει δείξει αν του αρέσουν τα χιουμοριστικά άρθρα του Cozy ή όχι (και όλης της συντακτικής ομάδας του rocking.gr). Ακόμα, αυτούς τους δύο νομίζω ότι θα τους πείραζε το ίδιο αν είχε γράψει ο Κωστής ότι οι ‘Οι Scorpions πάτησαν τους τάδε’. Άσε που δεν είπαν κιόλας αν αναθεώρησαν τις απόψεις τους μετά τις εξηγήσεις του Cozy, ότι δεν το έλεγε ειρωνικά, αλλά χουμοριστικά.
Εσένα από την άλλη σε πείραξε το ότι το σχόλιο δεν εξυμνούσε τους Scorpions, το αγαπημένο σου συγκρότημα, αλλά μάλιστα έλεγε ότι κάποιοι ήταν καλύτεροι τους σε 1 live (άποψη του αρθρογράφου που οφείλει να τη γράψει κατ’ εμέ).
Όπως καταλαβαίνεις εσύ δεν είσαι μέρος του συνόλου που ζητάει περισσότερο σοβαροφανή άρθρα από Cozy, αλλά μέρος του συνόλου των οπαδών των Scorpions που δε θέλουν να εκφραστεί η αντίθετη άποψη. Αυτό το σύνολο είναι διαφορετική μειοψηφία από αυτή που έγραφα προηγουμένως…
Bluezlick και Eagleheart, συγγνώμη για το μπλέξιμο…
Παιδιά εντάξει νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει η συζήτηση. Ξέρουμε τις θέσεις του καθενός και από κάποια στιγμή κι έπειτα η κουβέντα έχει αναλωθεί στα ίδια πράγματα. Από τη στιγμή πού υπάρχει δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψη του (αρκεί να μη προσβάλλει τον άλλον) Τα παιδιά από το Rocking πάνω απ’όλα είναι άνθρωποι εκτός από συντάκτες, οπότε μπορούν να κάνουν και κάποια σχόλια με βάση τα συναισθήματα τους προς κάποια συγκροτήματα. Και απ’ότι έχουν πεί και οι ίδιοι ότι κάνουν το κάνουν για την αγάπη τους για την αγαπημένη τους μουσική! (και κατά συνέπεια και για συγκροτήματα οπως οι Scorpions & Whitesnake) Η άποψη του Cozy για την συναυλία ήταν αυτή, άλλοι την είδαν με χιούμορ, άλλοι κάπως πιο σοβαρά. Μακάρι να μπορούσαμε να συμφωνούμε όλοι στα πάντα! Δυστυχώς η ευτυχώς όμως δεν γίνεται.
ειλικρινά,εάν έβλεπα στο άρθρο,ότι οι scorpions πχ πάτησαν τους τάδε θα χαιρόμουν,αλλά και πάλι δεν θα αντιμετώπιζα με σοβαρότητα ένα τέτοιο άρθρο…άλλο να είναι η άποψή του κι άλλο αυτή η σαχλή δικαιολόγια πέρχι χιούμορ…έλεος βρε παιδιά…και δεν είναι μόνο το “πάτησαν”…πολλά σημεία του άρθρου είναι προσβλητικά και απέχουν πολύ από το απλό “καλοί οι scorpions αλλά εμένα με κέρδισαν οι whitesnake” πχ…μαγκιά σου,αλλά όχι λες και είμαστε στο fan club των…purple…