βασικά… νομίζω δεν είναι τόσο απόφαση του καλλιτέχνη-συγκροτήματος, όσο της δισκογραφικής και της διοργανωτικής …
Η μπαντα δεν έχει κανένα πρόβλημα με βιντεάκια η με τις φώτος απο τους οπαδούς της κατα τη διάρκεια ενος live. Το πρόβλημα ειναι οτι κάποιοι βγάζουν λεφτα απο αυτο. Κανείς δεν μπορει να ξέρει ποιος το κάνει για τη πάρτη του ή ποιος το κάνει για να βγάλει λεφτα.
Δηλαδη για ακόμα μια φορά, για τους μαλάκες αυτου του κόσμου την πληρώνει η πλειοψηφία.
Xoxo, εχω ορεξη.
Κριμα ειχαν πολλα ακομα να προσφερουν.
Κλαπ, κλαπ, κλαπ.
Αυτο φταιει και δεν βλεπει ο κοσμος νεα συγκροτηματα?? Αμα ειναι μπακαλιδες οι νεοι τοτε λογικο να τρωνε γραψιμο. Δηλαδη οσο ειναι οι παλιοι ενεργοι εμεις ειμαστε δεσμιοι τους και παμε σε αυτους και οχι σε νεοτερα συγκροτηματα, οχι οτι πολυ απλα τους προτιμουμε για 1002 λογους.
Ουτε αντικειμενικος ουτε φειδωλος λογων.
Απο τις μεγαλυτερες κουβεντες που ειπωθηκαν στο θρεντ.
Ασε τα ευχολογια, εχετε και ενα κουμπακι που λεει “DELETE”.
8O
XAXAXAXAXAXAXAXA, χαχαχαχαχα, χα χα χα, χα, χμ…
Ω ναι. ΚΑΝΕΝΑ συγκροτημα δεν θα εκανε κατι διαφορετικο στην θεση τους οσο αφορα τις συναυλιες τους στην Ελλαδα. Αλλα φυσικα και ΚΑΝΕΝΑ αλλο δεν μπορει να το κανει στην Ελλαδα.
Οχι φιλος, αυτο ειναι ποιοτης.
Πες τα! Αυτο μας κανει πρωτογονους και απολιτιστους! Το οτι βλεπουμε ξανα και ξανα τους ΣΚΟΡΠΙΟΝΣ!!!
Δεν πρωτοτυπεις, seriously.
ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ. Σαν κατι πεταμενες γκομενες “ο Τακης ειναι παλιομαλακας, να παει στο διαολο, δεν τον γουσταρω καθολου γι’αυτο θα δει, θα παω και θα φασωθω μπροστα του με τον Επαμεινωνδα”…
Σοβαρο κριτηριο.
Χαραμιζεστε εδω μεσα μπουμπουκια μου! Το lifo ειναι σιγουρα το φυσικο σας περιβαλλον!!!
Αργησαν 20 χρονια να φυγουν ειπαν καποιοι νοημονες λεγοντας οτι τοτε ηταν η δισκογραφικη ακμη τους.
Δηλαδη οι Iron Maiden επρεπε να αποσυρθουν το 1986,
Metallica 1988,
Megadeth 1990,
Dream Theater 1992,
Queensryche 1988,
AC/DC 1980,
Annihilator 1989,
Deep Purple 1972,
Black Sabbath 1980,
Fates Warning 1991,
Led Zeppelin 1971,
Nevermore 2000,
Ozzy 1980,
Paradise Lost 1996,
Savatage 1989
Ενταξει τα παραδειγματα ηταν αρκετα, εχετε ηδη καταλαβει τι ηλιθιοτητα ειπατε.
Ααααχχχχ, μ’αρεσε αυτην η εποικοδημητικη ανταλλαγη αποψεων!
Ρε Μέταλωζ όχι κι εσυ γμτ.
Με ετρωγε τοσες μερες ρε μλκ και δεν εγραφα.
Ηθελα ενα ξεκατινιασμα!
:lol:
προσκυνώ τα 2 κορυφαιότερα ποστ του τόπικ!
Εύχομαι να τα πούμε ξανά σε κάποιο απο τα λαιβ τους ρε μούρη!
Ναι αλλά πήρες στα σοβαρά το πρώτο ποστ μου, με απογοητεύεις, σε χάλασε ο στρατός. =/
Οχι ρε, δεν το πηρα σοβαρα.
Ξέχασες το κόμμα, δε σε κάνω υπογραφή. [-X
Ξέχασες το κόμμα θα σε κάνω διαγραφή.
Εγώ πάλι είμαι από αυτούς που τους άρεσε η στροφή που κάνανε στον ήχο τους οι Σκορπιοί στα 2 τελευταία δισκία-κυρίως στο Unbreakable-και ναι πιστεύω ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να βγάζουν δίσκους και ας κάνουν και όσες περιοδείες θέλουν, στα παπάρια μου στην τελική αν έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι, τους έχω δει αλλά δεν θα τους ξανάβλεπα, και η αλήθεια είναι ότι live ακόμα μια χαρά τα χώνουν σε σχέση με κάτι άλλα νέα τσουτσέκια.
Και ρε επιτέλους παραδεχτείτε ότι όλοι όσοι γράφετε εδώ, ακόμα και εσείς που τα χώνετε, γουστάρετε έστω και ένα δίσκο τους και έχετε χορέψει και μια μπαλάντα τους με ένα γκομενάκι, δεν θα σας κάνει φλώρους αυτό.
αντε θα κανω σοβαρο ποστ. για αρχη να πω οτι δεν εχω κανει ποτε χαβαλε με μπαντα που δεν ακουω η δεν εχω ασχοληθει εστω και λιγο. επισης ποτε δεν σχολιασα αρνητικα τις συναυλιες στην Ελλαδα ουτε ισχυριστηκα πως ΠΡΕΠΕΙ να διαλυθουν η κατι. και εχεις δικιο πως αν πρεπει να διαλυθουν γιατι δεν ειναι στην ακμη τους θα επρεπε να το χουν κανει και τοσες αλλες μπαντες. αλλα…
οταν δηλωνεις πως θες να φυγεις στην κορυφη ειναι λογικο να φανει αστειο. και ναι οι πωλησεις ειναι σοβαροτατο κριτηριο για μπαντες τυπου stones και scorpions. δεν μιλαμε για καμια καινουρια underground μπαντα η κατι τετοιο. μιλαμε για μπαντες που εχουν πιασει κορυφη, εχουν τεραστιο κοινο και δεν εχουν προβλημα προωθησης. και ειδικα οι scorpions που εχουν μαθει να λειτουργουν σαν ροκ σταρς σαν την κλασσικη μπαντα των charts. μια τετοια μπαντα λοιπον οταν λεει κορυφη δεν μπορει να εννοει κατι αλλο περα απο την επιτυχια. και οι σκορπιονς εχουν να κανουν σοβαρη επιτυχια απο το crazy world αν δεν κανω λαθος. αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να διαλυθουν φυσικα αλλα αντικειμενικα στην κορυφη δεν ειναι πως να το κανουμε.
επισης οταν διαβαζεις πως η διαλυση “ηταν ιδεα του μανατζερ” και κανουν συνεργασια με μια ανυπαρκτη που απλα ειχε την τυχη να παει σε μια μπαντα με εναν πολυ ικανο και εξυπνο συνθετη (που στην θεση της θα μπορουσαν να βρισκονται αλλες 1000 στο ιδιο στυλ φωνητικα) ε λογικο ειναι να μην πιστευεις πως ειχαν να δωσουν κατι ακομα.
Δινοντας το παραδειγμα και των αλλων συγκροτηματων ηθελα να δειξω οχι οτι επρεπε και εκεινα να σταματησουν αλλα οτι θα ηταν μεγαλο λαθος να σταματησουν μετα την δισκογραφικη κορυφη τους καθοτι ακολουθησαν μετα μερικοι παρα πολυ καλοι δισκοι.
Εγω δεν το πηρα ετσι τον ορο “κορυφη” και ειναι σιγουρο οτι και αυτοι δεν το εξεφρασαν απο πλευρα πωλησεων καθοτι το ξερουν πολυ καλα και το εχουν εκφρασει και δημοσιως οτι οι πωλησεις των δισκων τους δεν ειναι και πολυ καλες τα τελευταια χρονια. Σαν κορυφη εκλαμβανω οτι ακομα μπορουν να κανουν παγκοσμιες περιοδειες δυο και τριων κυκλων παιζοντας μπροστα σε μεγαλο κοινο και χωρις βεβαιως να σερνονται στην σκηνη. Αντιθετως πιστευω οτι ειναι σε πολυ υψηλο επιπεδο βαζοντας μεσα και αποδοση αλλα και διαρκεια. Επισης το οτι μπορουν ακομα να βγαζουν αξιολογους δισκους που δεν αναμασουν το παρελθον τους και που καθε ακροατης της ροκ μπορει να βρει κατι ενδιαφερον σε αυτους (αλλοι περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο βεβαια).
Αντικειμενικα στην κορυφη φυσικα και δεν ειναι (συντακτικο Yoda) αλλα ακομα και οι Bon Jovi δεν ειναι που γεμιζουν σταδια σε ολη την υφηλιο και μπαινουν συστηματικα στα charts!
Το οτι μπορει να το πεταξε ο μανατζερ δεν σημαινει οτι γι’αυτο το κανανε, ηταν κατι που το σκεφτοτανε το συγκροτημα και πριν το HH1 και ειχε βγει μεσα απο μερικες δηλωσεις τους παροτι φυσικα δεν το ειπανε ξεκαθαρα. Δηλαδη επειδη το προτεινε και ο μανατζερ τους το κανανε? Φυσικα και οχι.
Για την συνεργασια τους τωρα. Θες να κανεις ενα ντουετο με μια γυναικεια φωνη, ωραια? “Πρεπει” να ειναι στον χωρο του ροκ/μεταλ. Παλι ωραια. Ολες αυτες οι κινησεις εχουν και εμπορικες βλεψεις, ακομα και η συμμετοχη του LaBrie στο τελευταιο αλμπουμ των Redemption. Αταλαντη η Tarja δεν ειναι. Μπορουσαν να κανουν και καποια καλυτερη επιλογη? Ενδεχομενως αν οχι σιγουρα (Doro, Doro, Doro…). Αλλα το οτι φυσικα η Ταργια ειχε την τυχη να βρεθει σε ενα συγκροτημα με εναν ευφυη συνθετη και καταφερε να παρει η ιδια περισσοτερη δημοσιοτητα απο οση της αξιζε κανει την επιλογη της απαραδεκτη?
Ειναι μια καλη φωνη με μεγαλη αναγνωρισιμοτητα στο χωρο της ροκ/μεταλ. Αν τωρα η επιλογη της σε κανει να πιστευεις οτι οι Scorps ειναι τελειωμενοι τοτε μιλαμε για πολυ προχωρημενο συσχετισμο!
Δεν είμαι φαν των Nightwish… αλλά θεωρείς ότι υπάρχουν πολλές τραγουδίστριες σαν την Tarja?
Η οποία μάλιστα έχει και κλασικές σπουδές και θα μπορούσε άνετα να συμμετέχει και σε όπερα. Υπάρχουν βέβαια πια πολλές σοπράνο στην μεταλ, αλλά η Tarja ξεχωρίζει ως φωνή και προσωπικότητα.
Αλλά και οι πιο πολλοί ροκ τραγουδιστές είναι εξαρτημένοι από έναν καλό συνθέτη και από καλούς μουσικούς.
Ο Dickinson, ο Tate ή ο Gillan και ο Plant αν συμμετείχαν σε άλλα συγκροτήματα θα ήταν πολύ λιγότερο γνωστοί και αποδεκτοί.
Ο Dickinson και με τους Samson είχε φωνάρα, αλλά σίγουρα δεν θα είχε την καταξίωση που έχει τώρα αν είχε μείνει σε αυτούς.
Το ίδια και με την Tarja σε χαμηλότερο βεληνεκές.
Για μένα οι Nightwish σε αντίθεση με τις προηγούμενες μπάντες βασίστηκαν κατά 90% στην ποιότητα της Tarja, γιατί χωρίς αυτήν η μουσική τους είναι χιλιοπαιγμένη και τετριμμένη.
Αλλωστε η Tarja αν έψαχνε να τραγουδήσει κομμάτια από έξυπνο συνθέτη (όπως λες) θα τραγουδούσε Wagner και όχι Tuomas ή οποιονδήποτε άλλο ροκ συνθέτη
ΝΑΙ…!!!:lol:
Συμφωνω απολυτα, οι πωλησεις των δισκων ειναι γενικα πεσμενες τα τελευταια χρονια και οσο περναει ο καιρος αυτο το φαινομενο θα παιρνει ολο και μεγαλυτερες διαστασεις… Οποτε δεν μπορεις να συγκρινεις τις πωλησεις που εκαναν οι Scorpions στην δεκαετια του '80 με τις πωλησεις στις μερες μας… Για κανενα παλιο συγκροτημα δεν θα ειναι μεγαλυτερες οι πωλησεις τωρα απο τοτε… Οποτε ακυρο να μιλαμε για πωλησεις. Οσο αφορα τις συναυλιες τους, γιατι και απο εκει κρινεται ενα συγκροτημα και οχι μονο απο τις πωλησεις, αυτες παντα ειναι φανταστικες και δεν κανουν ποτε ενα τυπικο επαγγελματικο live, τα δινουν ολα και ειναι παντα φοβεροι. Για την αποχωρηση πιστευω λοιπον οτι οντως κρινανε οτι ηρθε η ωρα να φυγουν τωρα που ειναι σε καλη κατασταση και κυκλοφορουν και ποιοτικα αλμπουμ… Σε οποιον διαφωνησει και δεν του αρεσουν, προβλημα του, γουστα ειναι αυτα.
Για την Tarja τι να πω, δεν μου φαινεται και τοσο αφωνη, το αντιθετο μια χαρα ειναι και ειναι και παγκοσμιας φημης, γιατι ειναι λαθος κινηση η συνεργασια δεν το καταλαβαινω…
τωρα τι να απντησω? θα ξεφυγουμε και απο το θεμα. ρε φιλος συγκρινεις τραγουδιστες που ειχαν συνεισφορα στην μπαντες στις οποιες επαιζαν και εχουν φωνες που στο συγκεκριμενο στυλ θεωρουνται απο τις καλυτερες. τι λες τωρα? διαβαζεις τι γραφεις? εξαρτημενοι οι dickinson και plant απο καλους συνθετες? τι καπνιζεις? σολο τι εχουν βγαλει εχεις ακουσει? η tarja απλα ετυχε να γνωριζει μελη της μπαντας. στο δικο της στυλ μπορουσαν να βρουν αλλες 10 ξερω γω. ισα ισα που αν επαιρναν και καμια που να μην ειναι μπαζο μπορει να καναν μεγαλυτερη επιτυχια πιο νωρις. και ποια προσωπικοτητα? που δεν εχει καμια σχεση με τον μεταλ χωρο αλλα συνεχιζει να ζει απ αυτον και μετα τους nightwish επειδη εκει απλα “επιασε”? αν η tarja ηθελε να ακολουθησει αυτο που σπουδασε μπορει να μην την ηξερε η μανα της.
και για να μην ξεφυγουμε. angus δεν ειπε κανενας οτι θα επρεπε να πολυανε οσο στα 80’ς. απλα επειδη αναφερθηκε το ονομα των stones λογω ηλικιας, λεω εγω οτι αυτοι καταφεραν να κρατηθουν στο προσκηνιο. οπως και οι μειντεν. ασχετα απο το αν βγαζουν καλα η μετρια αλμπουμς. οι σκορπιονς οχι. απλα πραγματα ειναι, μην τα κανετε δυσκολα. και δεν ειπα οτι ειναι αφωνη αλλα ανυπαρκτη καλλιτεχνικα.
metal_laws δεν χρειαζεται κανενας συσχετισμος για να υποθεσω οτι ειναι τελειωμενοι. αν ειχαν καλες ιδεες γιατι να το διαλυσουν? απλα. αν κρινω και απο το τελευταιο αλμπουμ που οταν το ακουσα μου πεσαν τα αυτια ε δεν νομιζω οτι αυτη η μπαντα εχει να δωσει κατι. οσο για την tarja συμφωνω οτι αυτη η κινηση εχει καθαρα εμπορικες βλεψεις αλλα οταν μια μπαντα οπως οι σκορπιονς χρειαζεται κατι τετοιο, τοτε δειχνει οτι απλα δεν μπορουν να στηριχτουν στα ποδια τους για να κανουν εμπορικη επιτυχια γιατι στον συνθετικο τομεα δεν το χουν πλεον (εστω για να κανουν επιτυχια). δηλαδη εσυ που σε και φαν δεν νομιζεις οτι μια τετοια κινηση υποβιβαζει μια μπαντα τετοιου μεγεθους? πχ αν στον επομενο δισκο του ο πλαντ εχει καμια καμπια για guest ε το πρωτο που θα σκεφτω ειναι “παει ο παππους, τζαζεψε”.
Ξέρεις ποιο είναι το θέμα Βανζέλ; Η λογική “αν είσαι μεγάλη μπάντα δε χρειάζεσαι εμπορικά τρικς γιατί είσαι ήδη μεγάλος” δεν ισχύει.
Ίσα-ίσα που αυτά τα 2 πράγματα είναι αντιστρόφως ανάλογα. Όσο πιο μεγάλη μπάντα είσαι, τόσο περισσότερα εμπορικά τρικς χρειάζεσαι. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Όχι μόνο στη μουσική. Παντού. Το πιο αφελές θα ήταν να εκπλησσόμασταν ή να στραβώναμε.
Μπορείς να επιλέξεις να μην ανέχεσαι τέτοια αντιμετώπιση από τους καλλιτέχνες, απλά τότε θα πρέπει να αποσυρθείς σιγά σιγά από το ραδιοφωνικό ροκ αλλά και το μεηνστρημ μέταλ και να κατευθυνθείς ξερωγω προς την τζαζ, καλή ώρα, ή σε χίλια-δυο πράγματα.
Η άλλη λύση είναι να αφήσεις τα εμπορικά τριξ για τα 15χρονα, όπου θα πιάσουν τόπο, και να κάνεις σα να μην υπάρχουν. Γιατί να το κάνει κανείς αυτό; Επειδή η μουσική “μιλάει” μέσα σου, οπότε αποφασίζεις να σε νοιάζει μόνο αυτό και τίποτε άλλο.
ΟνΤόπικ: Ποσός με ενδιαφέρει που διαλύονται οι Σκόρπιονς. Τους τελευταίους δίσκους τους άκουσα μόνο όταν είχαν βγει και δε μου έκανε καν κέφι να τους ξανακούσω. Άσε που λαηβ τους έχω δει 2 φορές, παραπάνω δε χρειάζεται. Τώρα το αν μαζεύουν γήπεδα και κάνουν περιοδείες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας δε με αφορά ούτε στο ελάχιστο. Υπάρχει τόση υπέροχη μουσική εκεί έξω για να κάτσω να ασχοληθώ με ένα τέτοιο θέμα.
δικιο εχεις ρε συ. δεν ειπα κατι τετοιο. και βεβαια χρειαζονται εμπορικα τρικς. και στην τζαζ υπαρχουν και παντου. δεν ειπα οτι κακως κανουν μια συνεργασια για εμπορικους σκοπους. απλα οι επιλογες που θα κανεις δειχνουν και σε τι επιπεδο βρισκεσαι σαν μπαντα.