Καλύτερο κομμάτι των Scorpions

…μα και παντα να γουσταριζεις :slightly_smiling_face: χωρις να ξερω τι εγινε 15 χρονια πριν,εχουν αφησει πλουσια hard rock παρακαταθηκη να τους γουσταρουμε till day 0 :+1:

1 Like

15 χρόνια ακούω συστηματικά Scorpions κι ακόμη γουστάρω, και ναι, αν έρθουν Ελλάδα θα ξαναπάω (τελευταία φορά το 2009 στα Χανιά, πιτσιρίκι!) Και σήμερα άκουγα ένα από τα αγαπημένα τους τραγούδια με υπέροχη μελωδία και όμορφο μπάσο:

4 Likes

σουπερ το longing for fire και με την υπεροχη μπασογραμμη(τοτε ακομα που το μπασο ηταν πεντακαθαρο στις ροκ παραγωγες γενικα),σαν απαλη θαλασσινη αυρα ενα πραγμα :slightly_smiling_face:
με roth και σια τους ειχες δει?τους εχω δει 3 φορες,ακομα το φυσαω που λογω σοβαρων υποχρεωσεων εχασα το 20009 με roth…

2 Likes

Δυστυχώς χωρίς Roth, μόνο το line-up της εποχής. Όμως τότε είχα λατρεία στον Mathias Jabs, οπότε δεν με πείραζε :Ρ

1 Like

εννοειτε,jabs και roth στην εκαστοτε περιοδο ηταν(ειναι)ταμαμ…και ο schenker σημαντικο γραναζι στην αρχη και οταν χρειαστηκε αργοτερα :slightly_smiling_face:

Ο Jabs ήταν μια πολύ καλή εισαγωγή στην μπάντα. Ποτέ δεν θα έφτανε στα επίπεδα του Roth, αυτό θα ήταν αδιανόητο, αλλά ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η μπάντα για να κάνει τον ήχο της αυτόν που τους καθιέρωσε. Και είχε εξαιρετικό παίξιμο ώστε τα σόλο του να είναι ξέφρενα και γεμάτα ενέργεια.

Άλλο συγκρότημα στα 70’ς κι άλλο στα '80ς.

1 Like

Η συναυλία με Roth , Michael Schenker & Rarebell ( αν θυμάμαι καλά ) στο Καραϊσκάκη ήταν φοβερή

Μιας και πιάσαμε τα λαηβ τους στην Ελλάδα

1 Like

το φαντάζομαι, αλλά δυστυχώς ήμουν σε φάση (βλ. ηλικία) που δεν κανόνιζα μόνος το πού θα πήγαινα! Αλλά επειδή δεν τους βλέπω να πατάνε φρένο σύντομα, θα πήγαινα σε συναυλία τους αν ξαναέρθουν, που είναι πιθανό εφόσον βγάζουν νέο αλμπουμ (και με την προϋπόθεση ότι θα ξαναγίνουν συναυλίες)

2 Likes

κι εγώ μικρός ήμουν τότε . 15-16

Ο δικός μου κύκλος με την μπάντα έκλεισε μετά το λαηβ στο Καλλιμάρμαρο για όλους τους λάθος λόγους

Οι συναυλίες του που έχω δει είναι πολλές και οι περισσότερες εξαιρετικές , μόνο τις τελευταίες δυο τις θεωρώ μέτριες οπότε δε νομίζω ότι έχουν κάτι άλλο να μου προσφέρουν πλέον

1 Like

Στο Καλλιμάρμαρο πέρασα πολύ καλύτερα απ’ότι περίμενα προσωπικά. Τους έχω δει άλλη μια Καραϊσκάκη και βαράω το κεφάλι μου που δεν πήγα το 09 αλλά έδινα 2 τελευταία για πτυχίο την επόμενη μέρα οπότε το έχασα. παιδικό όνειρο να τους έβλεπα κάποτε με Ούλι γαμωτο

2 Likes

χμ…τελοσπαντων :upside_down_face:

crazy world η κυκλοφορια και to be with you in heaven(με ολιγον τι bon jovi ντραμιστικο intro)

και τουτο :slightly_smiling_face:

4 Likes

Τι δισκαρα ρε γαμωτο.

2 Likes

face the heat και αγαπημενα τα 2 παρακατω

μισο τονο ξεκουρδισμα,ριφαρες,μεταλ παραγωγη στο rythm section και ετοιμο

…εδω η ΦΩΝΗ ,οι στιχοι,η ηχαρα του jabs(κιθαρα)

4 Likes

ήταν το μακρινό 2009 που θα έβλεπα live τους Scorpions στα Χανια. Πιτσιρίκι, χωρίς ιδέα του πώς βγαίνουν τα setlist στις συναυλίες, ειδικά για μια μπάντα-ρολόι όπως οι Scorpions που παίζουνε πανομοιότυπα setlist, και ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΟΥΝ να ακουστεί το Woman. Δεν υπάρχει η bluesy αισθητική (και η κάκιστη αισθητική του βίντεο κλιπ βέβαια), και ο τόνος της κιθάρας του Jabs! Απίστευτες κομματάρες αμφότερες!

on topic, θα βάλω ένα από τα καλύτερα των τελευταίων τους δίσκων:

Τους πήγε πολύ καλά αυτό το ψευτο-σατανικ υφάκι του Humanity (και λέω satanic γιατί με στίχους τύπου ‘‘Angels are fighting, they’fall from the sky / Heaven and Hell will be burning tonight / Covered in ashes I cry out Your name / And out of the flames / We will rise again’’ πας και σε black μονοπάτια που λέει ο λόγος… Και αυτή η διαβολοριφάρα τρεις νότες και σπέρνει)

Άντε να βγάλουν το Humanity Hour 2 και να ακούσουμε πάλι Scorpions με κεντρί

Edit: βάζω και το the cross από το ίδιο, γιατί φακ , είναι κομματάρααααααααα… Και τι σολίδι παίζει στο τέλος γτσμ

1 Like

Pure instict, “ενας δισκος για νοικοκυρες,βαθμολογια 5/10” ειχε γραψει τοτε το hammer…ναι σαφως ειναι πιο σοφτ,στην καρδια μου και στα αυτια μου εχει αντεξει πολυ καλυτερα σαν ολοτητα σε σχεση με πιο κλασικους δισκους τους,σιγουρα οχι ο καλυτερος,ουτε καν,τιμιος παρ’ολα αυτα.Καθαρο ενστικτο(βλεπε εξωφυλλο).

One for the hit

Και ενα που δειχνει την συνθετικη ευστροφια του Schenker ( αν τα credits ειναι σωστα,δεν ειμασταν και διπλα του :slightly_smiling_face:)

1 Like

Δισκαρα είναι μαν, και άσε τους trve kvlt scorpion fans να το λένε soft :stuck_out_tongue:

1 Like

Τους είχα δει το 2006 στο Καυτατζόγλειο με τους Whitesnake. Ήταν η πρώτη μου συναυλία ever και πήγαινα για Scorpions ξεκάθαρα, αλλά… οι Whitesnake τους έσβησαν και με την βούλα.

Από το “Pure Instict” το μόνο που ακούω μα πάρα πολύ ευχάριστα είναι το bonus track “She’s Knocking at my Door”. Τραγουδάρα για να φτιάξουν δίσκο οι Audrey Horne.

Και από το “Alien Nation” υπάρχει ΑΥΤΟ:

2 Likes

To Pure Instinct μου φαίνεται μάπα, αλλά σε άλλη φάση μπορεί και να βρω πολλά να μ’ αρέσουν. Το Face the Heat πολύ καλό, αν και λίγο άνισο.

Προσωπικά, θέλω να αναδείξω αυτήν την κομματάρα:

καλή επιστροφή και με ωραία ριφφάρα, προορισμένη για μπούγιο στα λάιβ. Αν έλειπε η παιδική χορωδία θα ήταν 5/5

3 Likes

νααααι εκει ημουν και ηταν υπεροχα και οι whitesnake μαγεια :slightly_smiling_face:

καλο οπως και πολλα bonus track που εχουν :+1:

ε ναι :clap: daddy’s girl υυυυυυυπεροχο

1 Like
2 Likes