Το HH1 το βρήκα σήμερα 3€ καινούργιο. H Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα που το βρήκε καλό αυτό το πράμα…
Kαινουριο αλμπουμ απο ενα θρυλο της ροκ. Τρεεεεελα8)
Ελπιζω να μην ειναι η μεινστριμ εξεληξη του hh1. μονο αυτο.
τι, σου διναν 3ε για να το παρεις?
Πρώτη φορά τους ακούω να σκοτώνουν τόσο πολύ κομμάτι τους… και θέλουν να το βγάλουν και σε DVD; #-o
Ρε συ, το φαντάζεσαι? Περσινός δίσκος, μόλις 3€! Σουβέρ να αγόραζα περισσότερα θα έδινα!
Και που? στην Ελβετία, όπου οι μισθοί είναι πενταπλάσιοι και έτσι τα πάντα είναι πιο ακριβά!!!
Kατ’αρχας αυτο με την τιμη ειναι περα για περα αστοχο. Μην σας πω ποσες προσφατα καλα αλμουμ εχω βρει σε εξεφτελιστικες τιμες στην Αγγλια…
Οσο για το ΗΗ1, για μενα εχει 3 κατηγοριες τραγουδιων, τα φοβερα, τα καλα και τα μετρια. Στα φοβερα βαζω Hour 1, The Game of life, 321, Love is war, The Cross, Humanity και Cold. Στα απλα καλα τα We were born to fly, Love will keep us alive, You’re loving me to death, The future never dies και στα μετρια τα Your last song, We will rise again.
Aπο αυτα που εγραψα φαινεται πιστευω και η γνωμη μου για το αλμπουμ. Μην ακουσω παλι ανοησιες περι φανμποϋσμου γιατι δεν υπαρχουν πολυ πιο αυστηροι (αλλα δικαιοι) κριτες των Σκορπιων απο εμενα. Μια χαρα κραζω το Acoustica και την προχειροτητα που εχουν τα DVD τους αλλα και το management και promotion τους. Δεν θεωρω οτι εχουν βγαλει αριστουργημα αλλα να μην λεμε οτι θελουμε. Δεχομαι καλοπιστη κριτικη (εφοσον μπορεις να ονοματισεις τουλαχιστον τους τιτλους ενος δισκου) αλλα σχολια σαν “σουβερ, το παιρνω επι πληρωμη, κτλ. κτλ.” ειναι καθαρο trolling.
Μέταλ λο, τρόλινγκ δεν είναι, γιατί πολύ απλά είναι ένα γεγονός αυτό με τη τιμή, που έχει κάτι να πει και να προσφέρει στη συζήτηση. Δεν είναι λίγο σε ένα κεντρικό δισκάδικο μιας μεγάλης γερμανόφωνης πόλης (Ζυρίχη), που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τη Γερμανία και το 30% του πληθυσμού της είναι Γερμανοί, ο τελευταίος δίσκος των Σκόρπιονς να μπαίνει στο καλάθι και σε τόσο χαμηλή τιμή.
2 δίσκους βρήκα σε αυτή τη τιμή που να ήξερα το συγκρότημα. Το ΗΗ1 και το περσινό (προπέρσινο πλέον) Puscifer (που από ότι μου είπαν χθες, για αυτό τα 3 ευρώ που έδωσα είναι και πολλά). Καταλαβαίνω να θεωρείς τρόλινγκ το χαβαλέ που γίνεται για το ΗΗ1, αλλά αυτό με το σουβέρ το λέω και για το Puscifer (που είναι project του τραγουδιστή των Tool που εγώ σε αυτούς είμαι φανμπόυς). Και ακόμα κι αν δε θυμάμαι τα ονόματα των τραγουδιών του ΗΗ1 (εδώ δε θυμάμαι τα ονόματα του Crippled Black Phoenix που λιώνω αυτές τις μέρες), η άποψη μου για το ΗΗ1 που είχα γράψει τότε που το είχα ακούσει, επιβεβαιώνεται από αυτό που έγραψα, αλλά επειδή κάνω χαβαλέ με Σκόρπιονς στα υπόλοιπα τόπικς, την έχεις ξεχάσει και την επαναλαμβάνω.
Δίσκους τύπου ΗΗ1 (ή το τελευταίο Μέηντεν ή και το φετινό Uriah Heep που εμένα μου άρεσε αρκετά) ο κόσμος δε τους θέλει. Αν είσαι φαν και έχεις σχεδόν όλους τους δίσκους και συνεχίζεις να είσαι φαν, τότε παίρνεις και το ΗΗ1 και χαίρεσαι και το ακούς μιας φορά στα 3 χρόνια (γιατί πάντα κάποιο άλλο δίσκο Σκόρπιονς θα βγάζεις από τη δισκοθήκη). Αν όμως δεν είσαι φαν και θες να πάρεις ένα δεύτερο ή τρίτο δίσκο Σκόρπιονς, τότε το ΗΗ1 σίγουρα δε θα είναι αυτό. Δεν έχουν τίποτα καινούργιο ή διαφορετικό να σου προσφέρουν.
Eλα μι μαν.
Τρολλινγκ δεν χαρακτηρισα το οτι το βρηκες σε τετοια τιμη. Και φυσικα μπορει η τιμη να εχει να κανει με τις πωλησεις ενος δισκου. Εχω δει παρα πολλους προσφατους δισκους, ειτε λογω πωλησεων (πολυ καλων ή μετριων) ειτε λογο προμοσιον της εταιριας να μπαινουν σε εξευτελιστικες τιμες. Στην περιπτωση του ΗΗ1 θα υποθεσω οτι εχει να κανει και με τα δυο καθοτι δεν πουλησε καλα. Αλλα φυσικα οι πωλησεις δεν ειναι για μενα στοιχειο ποιοτικης αξιας ενος δισκου.
Κοιτα, με οποιονδηπωτε δισκο πιστευα οτι ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπης, ο χαρακτηρισμος σουβερ παραειναι υποτιμητικος, ειναι δηλαδη για να αποδιδεται σε αλμπουμ σκουπιδια!
Τωρα για την τελευταια σου παραγραφο… Ολα ειναι θεμα management και promotion. Εφοσον τα μεγαλα συγκροτημα συνεχισουν να παραγουν αξιοπρεπεις δισκους και εχουν απο πισω εταιριες μεγαθηρια. Οι Maiden το εχουν αυτο οπως και οι AC/DC που βγαλανε εναν απλα καλο δισκο και τους ειδα και στο εξωφυλλο του πιο ασχετου περιοδικου. Για το ΗΗ1, εννοειται πως δεν ειναι μεσα στις πρωτες 2-3 επιλογες δισκων των Σκορπς, ειναι αστοχες οι συγκρισεις κλασσικων δισκων μεγαλων συγκροτηματων με τους καινουργιους. Πως θα μπορουσε πχ. ενας λογικος ανθρωπος να συγκρινει επι ισης οροις το Death Magnetic με το Master of puppets or …And justice for all??
Το θεμα ειναι να καταφερει να σε κερδισει ενα καινουργιο αλμπουμ και να μπορεις να βαλεις στο ιδιο playlist τραγουδια του μαζι με αλλα κλασσικα και μεγαλα. Και το ΗΗ1 το ακουω σχετικα συχνα, οχι μονο επειδη τα παλιοτερα τους τα εχω λιωσει στην ζωη μου αλλα γιατι καταφερνει (με την μουσικη του αξια) να κερδισει λιγο απο τον ελευθερο μουσικο μου χρονο. Δεν λεω “ας βαλω το τελευταιο των Σκορπς” αλλα “ας βαλω 3-4 τραγουδακια που μ’αρεσουν”.
Και διαφωνω με την τελευταια σου προταση. Πιστευω οτι δισκοι σαν το ΗΗ1 αλλα και το Wake the sleeper εχουν να προσφερουν πολλα σε καποιον φαν του ειδους γιατι τους βρισκω και τους δυο δισκους με πολυ καλες συνθεσεις απο δυο μεγαλα συγκροτημα με οτι αυτο συνεπαγεται. Ουτως ή αλλως τι εννοουμε λεγοντας να σου προσφερουν κατι? Να σου προσφερουν ευχαριστο χρονο ακροοασης και εγω το βρισκω οτι και οι δυο το κανουν. Για κατι ρηξικελευθο ισως οχι αλλα για κατι διαφορετικο σιγουρα καθοτι δεν μιλαμε και για συγκριση μεταξυ τραγουδιων των Running Wild!
Συγνωμη για την παρεμβολη, να πω οτι το αλμπουμ θα το παρω, αλλα το dvd με την καμια, (one night in Vienna? go fuck )
Δεν έχω ιδέα από το ΗΗ1 αλλά συμφωνώ με τον Χάρη.
Και το AMOLAD και αυτό είναι νομίζω δίσκοι για τους οπαδούς.
Ούτως ή άλλως πιστεύω γούσταραν οι οπαδοί με τις κυκλοφορίες αυτές.
(βασικά το AMOLAD είναι ότι καλύτερο μετά το Seventh Son για μένα, :yes:).
Αν έναν δίσκο τον ακούς ακόμη μετά από καιρό από την κυκλοφορία του, ε τότε δεν μπορεί να είναι κακός, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα μαζοχισμού του στυλ “όχι είναι η αγαπημένη μου μπάντα, ΔΕΝ γίνεται να έβγαλε ένα τέτοιο cd, θα μου αρέσει σίγουρα, δεν μπορεί”.
Είναι ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός νομίζω.
Οι οπαδοί περιμένουν έναν αξιοπρεπή δίσκο που θα τους βάλει να τον ακούν συνέχεια, αν όχι ολόκληρο ένα σημαντικό μέρος και οι υπόλοιποι πάντα περιμένουν ένα μεγάλο δίσκο, λόγω ονόματος.
Δεν γίνεται πάντα να ναι όλοι ικανοποιημένοι.
Γενικώς συμφωνώ με τα τελευταία ποστς.
Όλες αυτές οι “δεινοσαυρικές” μπάντες από τα 70ς-80ς, πλέον βγάζουν δίσκους που αφορούν μόνο τους οπαδούς τους (οι οποίοι θα τα αγοράσουν έτσι κι αλλιώς) και θα είναι μια καλή αφορμή για να βγουν περιοδεία.
Το άμα θα σ’αρέσουν οι δίσκοι, είναι προσωπικό θέμα. Όταν πάντως οι χ-ψ maiden, scorpions, slayer κλπ βγάζουν δίσκο, ε όπως και να το κάνεις, ξέρεις εκ των προτέρων τι θα ακούσεις, οπότε εσύ κρίνεις αν θα το αγοράσεις ή όχι.
Και φυσικά, πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις τύπου Celtic Frost να βγάζουν κάτι “χάλια δίσκους” τύπου Monotheist (:bow2:) και να μένουμε όλοι μαλάκες για χρόνια…
Χάρη, δες το ποστ μου ξανά και θα δεις πως δεν είπα το δίσκο “σουβέρ”. Τη χαμηλή τιμή του σχολίασα με τον όρο σουβέρ, άρα τζάμπα εξάπτεσαι
Αν και απαντάς σε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματεύομαι (εγώ μιλάω για το τι αρέσει στον κόσμο κι όχι τι αρέσει σε εμένα και πως κρίνω τους δίσκους, για αυτό έβαλα και το Awake The Sleeper μέσα), θα σου απαντήσω αργότερα, που θα έχω περισσότερο χρόνο. Σε γενικές γραμμές πάντως, σε αυτό που μου λες δε θα διαφωνήσω (αν και θεωρώ πως ο φαν του οποιουδήποτε είδους δε θα δώσει τα λεφτά σου ένα δίσκο που κρίνεται “αξιοπρεπής”, αλλά σε ένα δίσκο που κρίνεται “καλός”)
Και σε αυτό με το μάρκετινγκ χτυπάς κι ένα από τα σημεία που χτυπάω κι εγώ. Αν το τελευταίο Σκόρπιονς, παρά την fanbase του συγκροτήματος και το marketing που είχε, γιατί πήγε άκλαυτο; Γιατί νομίζω πως το Awake The Sleepers πολύ δύσκολα θα το βρει κάποιος 3 ευρώ, όχι του χρόνου, αλλά και σε 5 χρόνια από τώρα;
Κατ’αρχας πραγματικα δεν εξαπτομαι. Εχω δει πολυ πιο αισχρα για να τα παρω με κατι τετοιο…!
Ουτως ή αλλως νομιζω οτι κανουμε μια σχετικα δημιουργικη συζητηση.
Το προσεξα καλα απο την αρχη το ποστ σου, πραγματι δεν το χαρακτηρισες σουβερ αλλα εκανες εναν λιγο-πολυ παραλληρισμο.
Aυτο περι απλα αξιοπρεπους δισκου το εβαλα σαν το κατωτερο σημειο ποιοτητας. Δηλαδη απο εκει και πανω αξιζει να αγορασεις ενα αλμπουμ. Βεβαια ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια και φυσικα συμφωνω οτι καποιος που δεν εχει ιδιαιτερο δεσμο με ενα συγκροτημα δεν θα αγορασει εναν δισκο που του φαινεται μετριος.
Παντως σοβαρα το μαρκεντινγκ των Scorpions ειναι τραγικο αναλογικα με το καλλιτεχνικο τους μεγεθος. Και παλι ξαναλεω οτι το ζητημα της τιμης εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Δηλαδη πετυχα πριν απο λιγο καιρο στην Αγγλια το Nostradamus (Judas Priest) την deluxe εκδοση που την ειχα αγορασει γυρω στα 22 ευρω, την βρηκα στα 5,5 ευρω. Και φυσικα το αν θα πεσει τοσο πολυ στο αμεσο μελλον η τιμη του Awake the sleeper δεν εξαρταται απο το αν ειναι καλο αλμπουμ ή οχι, ετσι δεν ειναι?
+1 εχω γεμισει απο dvd των scorps κ ειναι ολα πολυ ομοια…:?
Το καλύτερο διβιδι είναι αυτό της αθήνας:!:
το οποιο δεν εχει βγει ε??
Στο λαιβ της Αθήνας το 2005 αναφέρομαι! Που είχε μαγνητοσκοπηθεί απο τη ΝΕΤ.
ναι ημουν κ γω εκει!!ασχετα αν δεν εβλεπα την τυφλα μου:p
πρωτο μου live κ χειροτερο…:?
κριμα που δεν εχει κυκλοφορησει το αναθεματισμενο#-o
Παντως ο Γιαμπς ειναι λιγο τυφλα…