Scorpions

Λέτε να βγάλουν και οι Maiden το Mother Russia από το setlist???

1 Like

Μπορεί απλά να το κανουν Mother Ukraine

3 Likes

Λες?? Χμμ…Δεν βοηθάει στο sing along ρε γαμωτο. Μπα… τώρα που το σκέφτομαι, καλύτερα να βγει εντελώς από το setlist και να μπει κάτι που έχουν καιρό να παίξουν. Κανά Running Free ας πούμε ή Run to the Hills… καμία έκπληξη ρε αδερφέ!!! Πάω να ξεκινήσω petition!
Make Maiden stop playing live Mother Russia!
Stop war!
Withdraw all NPFTD CDs!

On topic… είμαι έτοιμος στο να κουμπωσω εισιτήρια για Alice Cooper. Δεν έχω φύγει ποτέ σε live στον headliner, ακόμα και αν δεν μου άρεσε. Πολύ φοβάμαι όμως πως τώρα θα το πράξω. Έχω όλη την διάθεση να δω Scorpions αλλά η μουσική τους είναι εντελώς not my cup of tea που λένε.
Θα είναι εντελώς disrespect φάση λέτε? Ίσως το γεγονός ότι μάλλον θα πάω με την γυναίκα με κρατήσει κάπως??

1 Like

Ομολογουμένως οι στίχοι του wind of change, αν και συγκινητικοί, είναι περισσότερο άκυροι από ποτέ αυτή την περίοδο, με έναν πόλεμο (κοντά) στα εδάφη στα οποία ονειρεύονταν την ειρήνη και ελευθερία.

Για μένα, δικο τους είναι το κομματι, ότι θέλουν το κάνουν. Και αν θέλουν να περάσουν ένα πολιτικό (αντιπολεμικό) μήνυμα, πάλι δικαίωμα τους.

2 Likes

So what? Το τραγούδι στην εποχή που βγήκε εκφράζει έναν ολόκληρο λαό αν όχι όλη την Ευρώπη… Κρίμα δεν είναι για τους ανθρώπους που μπορεί και να έβαλαν τα κλάματα ακούγοντας το, να το μηδενίζεις και να κράζεις έμμεσα ολόκληρο τον ρωσικό λαό στο βωμό λιγου έξτρα χρήματος και λίγης δημοσιότητας?

Μα ακριβώς αυτό το μήνυμα πέρασαν όταν το έγραψαν. Δικαίωμα τους φυσικά είναι. Και δικαίωμα μου να θεωρώ ότι έτσι ρεζιλευονται βέβαια.

3 Likes

Δεν νομίζω ότι έχουν ανάγκη την προβολή ούτε τη δημοσιότητα οι scorpions, μιλάμε για μυθική μπάντα, πιστεύω το κάνουν επειδή όντως αυτό πιστεύουν. Ίσως και να είμαι αφελής. Ίσως και να το έκαναν για να είναι relevant ο στίχος ενός (χιλιοακουσμενου,αλλά) ύμνου που τον ξεπέρασαν (προσωρινά) τα γεγονότα.

Ούτε ότι έχουν κάποια συμπάθεια ή αντιπάθεια σε Ρώσους ή Ουκρανούς σαν λαό, είναι απλά μια περίπτωση ισχυρός vs αδύναμο και ένα αντιπολεμικό μήνυμα.

Το αν τους πολέμους τους κάνει ο λαός ή οι “ηγέτες” του νομίζω είναι ένα σχετικό επίσης θέμα, και δεν νομίζω πως κάποιος θα επέλεγε την άποψη του για το ρωσικό λαό με βάση το ότι οι scorpions είναι με την πλευρά της Ουκρανίας.

Απλά η άποψη μου, δεν με ενοχλεί η αλλαγή του στίχου ούτε σε ενσικτωδες “αυθόρμητο” επίπεδο αν το άκουγα live αλλαγμένο, ούτε σε βαθύτερη ανάλυση. Και αν με χαλαγε κάτι (λίγο) θα ήταν μόνο και μόνο επειδή αλλιώς γνώρισα αυτό το κομμάτι, όπως με χαλάνε (ελαφρώς) πχ και οι alternative lyrics εκδοχές κομματιών ούτως ή άλλως

Δεν θα έλεγα ότι εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα αυτή η αλλαγή, όπως έχει ειπωθεί από πολλούς, ούτε οι Scorpions νομίζω ότι μεροληπτούν. Απλώς, στη δισκογραφία τους, νομίζω είναι διάσπαρτες οι στιγμές οι οποίες προβάλλουν την ειρήνη, την αγάπη οπότε, αντιδρούν με αυτό τον τρόπο επειδή με τα γεγονότα, παρεκτρέπεται το ιδεατό που θέλουν να προβάλλουν μέσα από τα τραγούδια τους, το ιδεατό της ειρήνης, ουδέποτε ήταν πολεμοχαρείς οι στίχοι τους, οπότε, αντιδρούν σε αυτή τη διάθεση που αιωρείται στην ατμόσφαιρα, επειδή πολύ απλά, o Wind Of Change που πίστευαν ότι έπνευσε με την πτώση του τείχους τότε, ξαφνικά, φαίνεται ότι κάποιους δεν τους άγγιξε, εκεί νομίζω οφείλεται αυτή η κίνηση, ούτε είναι χρωματισμενοι οι Scorpions, ούτε όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που έχουν λάβει θέση καθώς πιστεύω, καυτηριάζουν το γεγονός, οποιαδήποτε και αν ήταν υπεύθυνος, πάλι θα ήταν ενάντιοι, δεν έχει να κάνει ότι όλοι έπεσαν να φάνε τη Ρωσία επειδή είναι η Ρωσία…

1 Like

Θα μπορουσαν απλα να μην το παιζουν :smiley:

6 Likes

Ολο μαλακιες.

32 Χρόνια…

11 Likes

Ένας δίσκος ο οποίος είναι κορυφαίος, τόσο καιρό δεν είχα καθίσει να ακούσω ολόκληρο τον δίσκο, πέραν των γνωστών και εμβληματικών κομματιών του, τον άκουσα ολόκληρο σχετικά πρόσφατα και πραγματικά έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό, έχει πολύ δυνατό υλικό, μόνο 1-2 κομμάτια λίγο με χαλάνε αλλά γενικά, έχει υλικό δυναμίτη, ίσως είναι ο δίσκος ο οποίος συνεχίζει το σερί των δίσκων της χρυσής δεκαετίας του 80 καθώς, φαίνεται ότι αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, είναι ίσως ο τελευταίος δίσκος που οι Σκορπιοί ακούγονται τόσο αγριεμένοι, μέσα στην ενέργεια, η χρυσόσκονη που είχαν εκείνη την περίοδο, εμφανέστατη και εδώ.

Μου κάνει εντύπωση η παραγωγή εδώ πέρα, πέραν από τις κιθάρες που ξυρίζουν κόντρα, ακούγονται λυσσαλέες, με σόλο ασύλληπτα, με συγχορδίες από τσιμέντο, πραγματικά τα σπάει ο ήχος τους εδώ αλλά, μου κάνει εντύπωση το πόσο όγκο έχουν τα ντραμς, σε αντίθεση με τον Savage Amusement, όπου στη μίξη ήταν πιο πίσω, είναι λες και ο Herman πήρε την εκδίκηση του, νομίζω είναι από τις καλύτερες παραγωγές σε δίσκο τους, όλα ισορροπημένα, δεν αδικείται όργανο στη μίξη, όλα νομίζω είναι στην εντέλεια.

Πέρα από τα κλασικά του δίσκου, αγαπώ τα άκρως υποτιμημένα Restless Nights, Crazy World και με μεγάλη διαφορά, αγαπώ το Lust Or Love, ίσως λίγο ασυνήθιστο κομμάτι για Scorpions, κάπως διαφορετικό από το στυλ που τους έχουμε συνηθίσει αλλά, το κομμάτι σπέρνει.

8 Likes

Σωστό σε γενικές γραμμές, αλλά θα το επέκτεινα, ίσως και για ψυχαναγκαστικούς λόγους, ως το Face the Heat του 1993, για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν ο τελευταίος δίσκος με τη μορφάρα στο μπάσο που λεγόταν Φράνσις Μπούχολτς. Eπίσης, αν και ήταν αρκετά άνισο στο σύνολό του, είχε το τρομερό Alien Nation, Someone to Touch, Under the Same Sun, την υπερμπλουζιά Woman, και φυσικά το Lonely Nights.

2 Likes

Η αλήθεια είναι ότι ανέφερα τον Crazy World ως τον τελευταίο “κλασικό” δίσκο επειδή, μέχρι αυτόν τον δίσκο, ως σύνολο ήταν αρκετά ομοιογενές, μόνο κάνα δυο “παραφωνίες” σε κομμάτια, στο Face The Heat όμως, νομίζω ότι ήταν μοιρασμένα τα πράγματα σε μετριότητες και δυνατές στιγμές, μεταξύ αυτών και όσες ανέφερες. Μάλλον ο Crazy World είναι ο τελευταίος “κλασικός” δίσκος επειδή ήταν ο τελευταίος τους με την κλασική πλέον σύνθεση και τον Μπουκχολζ στα καθήκοντα του οπότε, ίσως γι’αυτό είναι ο τελευταίος δίσκος με την “χρυσόσκονη” των κλασικών δίσκων τους.

πωπω, νόμιζα ότι ήταν το Face the Heat ο τελευταίος, με αποστόμωσες! Δίκιο, και στην οποία περίπτωση όντως η τελευταία στιγμή της χρυσής περιόδου είναι όντως το Crazy World.

1 Like

Για εμενα το Crazy World ειναι ο τελευταιος της κλασσικης περιοδου. Το Face the Heat ειναι ο καλυτερος της μετεπειτα περιοδου, οποτε τα εχω καλα μοιρασμενα :stuck_out_tongue:

2 Likes

Από το Face the Heat μέχρι πότε μετράς τη μετέπειτα περίοδο; Γιατί το Humanity Vol.I, και Unbreakable, είναι καλύτερα :stuck_out_tongue:

1 Like

Προσωπικα το αγαπαω πολυ το Face the Heat οποτε οχι για εμενα :stuck_out_tongue:

3 Likes

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το Crazy World ήταν το τελευταίο της κλασικής περιόδου, το Face The Heat μου φάνηκε κάπως αψυχολόγητο γιατί, έχω την εντύπωση ότι δεν είχε τόση σχέση με τους προηγούμενους δίσκους, νομίζω ότι είναι αυτόνομη ύπαρξη, εκφράζει μια πιο μεταβατικη φάση έχω την εντύπωση ενώ το Pure Instinct, παρόλο που είναι πιο slow ως δίσκος σε γενικές γραμμές, θαρρώ ότι είναι ο τελευταίος δίσκος τους που έχει τον κλασικό τους ήχο, ειδικά στις κιθάρες, νομίζω είναι ο τελευταίος δίσκος όπου οι κιθάρες τους, ακούγονται όπως όλους τους προηγούμενους δίσκους οπότε, κατά συμβιβασμούς πολλούς, ίσως η τελευταία αναλαμπή “κλασικού” δίσκου Scorpions, μιλώντας για το ύφος, νομίζω ήταν το Pure Instinct.

To Eye II Eye ήταν επίσης κάτι αυτόνομο οπότε, νομίζω ότι η μετέπειτα πορεία τους, ξεκινά από το Unbreakable και μετά, σε ύφος, ήχο, νομίζω οτι οι επόμενοι δίσκοι τους, πλέον είχαν ως πρότυπο τον Unbreakable, οι ομοιότητες δηλαδή, πιο εμφανείς με τον Unbreakable, όχι τόσο με τους παλιούς δίσκους, άντε ίσως με κάτι μπαλαντοειδή, να έφερναν κάτι στο νου που θα μπορούσαμε να ακούσουμε και στο Pure Instinct, οι μπαλάντες τους νομίζω από κει και έπειτα βασίζονται στον συγκεκριμένο δίσκο, το blueprint της μετέπειτα φάσης τους, είναι αυτοί οι δύο δίσκοι θαρρώ…

1 Like

Δε θελω να διαιωνισω το θρεντ που εχει ως τιτλο το “ενα καλυτερο τραγουδι των Scorpions”, οποτε με αφορμη την συζητηση στα αποπανω ποστς, ειπα να χωσω μια προχειρη λιστα απο τα αγαπημενα μουστο πολυ γρηγορο, χωρις να εχω εντρυφησει σε δισκογραφια οσο θα επρεπε. Πολλα απο αυτα ειναι τα κλισε που ξερει ο καθε φασαιος φυσικα, αλλα υπαρχει λογος που εχουν μεινει ως κλασικες κομματαρες.

• In Trance
  • Always Somewhere
  • Holiday
  • Lady Starlight
  • He’s A Woman - She’s A Man
  • Rock You Like a Hurricane
  • Still Loving You
  • Tease Me Please Me
  • Send Me An Angel
  • No One Like You
  • Moment Of Glory
  • Love’Em Or Leave’Em
  • Humanity
4 Likes

μα για αυτο ακριβως πεταω teaserakia απο ολη την δισκογραφια τους απο τοτε που ξεκινησα να γραφω στο θρεντ,να βοηθησω και αυτους που δεν εχουν εντρυφησει,αλλα και να γραψω και εγω κατι περα απο το “τι ακουτε τωρα” θρεντ :joy: σαν νιουμπας που ειμαι(οχι οτι εχουν αλλξει και πολλα τωρα,γραφω και στο τοπι σου με τις λιστες παραλληλα με το ιτ ακουτε τωρα :grinning:)

Ιντα να καμνω,oi scorpions ηταν ειναι και θα ειναι οι εκλεκτοι μου :slightly_smiling_face:

εντιτ-ιδιαιτερα ασυνηθιστη επιλογη το Moment Of Glory… :thinking: :+1:

1 Like