Έτσι, με το αυθεντικό, το αλογόκριτο εξώφυλλο! Γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε λάτρεις της ελεύθερης έκφρασης στην Τέχνη!
Επί της ουσίας τώρα, το σε μεγάλο βαθμό μελαγχολικής διάθεσης In Trance είναι μια απίθανη δισκάρα που πρακτικά εγκαινίασε την κλασική περίοδο των Scorpions!
Ισχυει, καλυτερα να μην επεκτεινουμε αυτην την αποψη και στο Virgin Killer ομως ε ![]()
Η λογοκρισια γενικα ειναι ενοχλητικη, αλλα ειναι προτιμοτερη απο το να θεωρει το καθε ζωο οτι μπορει να “εκφραστει” ελευθερα με το να κυκλοφορει “τεχνη” που προωθει τον ρατσισμο, τον σεξισμο ή οτιδηποτε αλλο παρεμφερες
Απόλυτος δίσκαρος, με κομματάρες-δυναμίτες (most literally) και την αδιανόητη μπαλάντα “When the Smoke is Going Down” που οι Σκορπιοί για άλλη μία φορά αναμετρώνται με το ρόλο του περιοδεύοντος μουσικού
Πιο τραχύ απ’ το “Love at First Sting”, πιο συμπυκνωμένο απ’ το “Animal Magnetism”, αποτελεί πραγματικά ξεχωριστό δισκάκι στη δισκογραφία των Γερμανών.
Fun fact, στο εξώφυλλο είναι ο ίδιος ο δημιουργός του, ο Gottfried Helnwein (για χρόνια νόμιζα πως πρόκειται για τον Rudolf Schenker, που επίσης ήταν έτσι μουστακαλής στα '80s, αλλά εν τέλει όχι και τόσο)
Τα τρία πρώτα μου βινύλια: Queen - Greatest Hits II, U2 - The Joshus Tree κι αυτό!
Και μιας και ενεργοποιήθηκε το τοπικ, αύριο θα έχουμε το πρώτο single, από το live Coming Home, τη συναυλία για τα 60 χρόνια τους στο Αννόβερο την οποία και ηχογράφησαν και θα κυκλοφορήσει μέσα στο Δεκέμβρη.
Ο πρώτος μου δίσκος σαν πιτσιρικάς. Μου τον εκανε δώρο ένας οικογενειακός φίλος που είχε δει στο δωματιο μου την αντιγραμμένη κασσετα gold ballads και στα γενέθλια μου εσκασε μύτη με αυτο στα χέρια.
Απο εκεί αρχιζε να αλλάζει η ζωή μου.
Μιλώντας για το Crazy World, μιλάμε για τον τελευταίο δίσκο της κλασικής και επιτυχημένης σύνθεσης του συγκροτήματος, ίσως και ο τελευταίος δίσκος που είχε την μαγεία των κλασικών δίσκων της δεκαετίας του 80, που συνέχισε το σερί των κορυφαίων δίσκων, χωρίς φυσικά και οι επόμενοι δίσκοι να είναι άσχημοι. Απλώς, οι επόμενοι δίσκοι, είχαν στιγμές που ξεχώριζαν, όχι ολάκεροι ως δίσκοι…
Στοιχεία του κλασικού στυλ και vibe τους σε θέμα συνθέσεων και ενορχηστρώσεων, τα είδαμε τελευταία φορά το 1996, μετά άλλαξε το στυλ τους, ίσως επειδή σε εκείνη τη φάση, αποχώρησε και ο Rarebell, παίρνοντας μαζί του φεύγοντας, το αντίστοιχο touch…
Btw στο τελευταίο τευχος hammer που βγήκε χθες εχει αφιερωμα διακογραφία scorps, κλασσικά μιση παραγραφο για κάθε δίσκο, το αγόρασα δεν το εχω διαβάσει ακόμη.
οι scorpions ειναι η μονη μπαντα που μπορει να ειναι ταυτοχρονα υποτιμημένη και αγαπημένη από τόσο κόσμο. στις συγκεντρωτικές λίστες με επιδραστικά συγκροτήματα κτλ, θα έπρεπε να ειναι ψηλότερα.
Νομιζω ο τελευταιος Συνολικα καλος δισκος τους ηταν το Face The Heat, αλλα το Crazy World οντως μπορεις να πεις οτι ηταν ο τελευταιος της κλασσικης περιοσου τους, και συνολικα τεραστιος δισκος φυσικα.
θα συμφωνήσω
παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχει ένα καλτ γραφικούλι στατους, από mid-70s έως early 90’s ήταν αντικειμενικά από τις ποιοτικότερες και εμπορικότερες hard rock μπάντες
Εγώ περνάω μια χαρά και με το Unbreakable. Τα πρώτα 3 του άλμπουμ θα έπρεπε να θεωρούνται κλασικά και από εκεί και πέρα έχει διάσπαρτα καλά κομμάτια (Someday Is Now, Through My Eyes κτλπ). Και έχει και drop κουρδίσματα για να ταιριάξουν με την νεολαία του τότε. Μπράβο Scorpions!
Το “Face the Heat”, ενώ έχει κάποια ωραία κομμάτια (βλ. “Alien Nation”, “Woman”), νομίζω ξενίζει γιατί παραέγινε αμερικάνικος ο ήχος τους. Για μένα το “Crazy World” είναι που σηματοδοτεί το τέλος.
“Unbreakable” και “Humanity Hour I” είναι αμφότεροι τρομεροί δίσκοι. Απ’ τα τρία τελευταία τους, μόνο το “Return to Forever” βρήκα απαίσιο, με το “Sting…” και “Rock Believer” να είναι απρόσμενα καλοί.
Να πούμε ότι 2000-2001 έβγαλαν δύο πολύ προσεγμένα live άλμπουμ, όμως, το “Acoustica” και το “Moment of Glory” με την ορχήστρα, που έδειχναν ακόμη όρεξη, και ευτυχώς ήρθε το “Unbreakable” μετά να τους προσγειώσει ομαλά στον 21ο αιώνα.
Το LP είναι στον δρόμο!
Το CD είναι στη δισκοθήκη εδώ και χρόνια.
νομιζω ειναι παραδειγμα μπάντας, που το τοξικό fanbase πήρε μπάλα και την μπάντα.
στο εξωτερικό που ζω, δεν εχω βρει ΕΝΑ να κοροϊδεψει τους scorpions. όλοι τους τιμούν για τη μουσική και την προσφορά τους. και αν και έχω χρόνια να τους δω ζωντανά, όποτε τους ειχα δει έπαιζαν στο 110%.
αν εδινες τα μισα χιτ τους σε οποιαδήποτε άλλη μπάντα, θα την έκανες αυτόματα, μεγάλη.
απλά τους είδαμε πολύ και μπήκαμε σε μια φάση “παααλι σκορπιονς;”. Γι αυτο δεν φταίει η μπάντα όμως
ψάχνεσαι 20 χρόνια μετά ε; ![]()