Τώρα τα λες λίγο από την απέξω κριςπ, δεν ξέρω και εσύ σε ανάλογες περιπτώσεις πως στη βαράει το φλειμ. Αλλά πάει και ανάποδα αυτό που λες, ακους 1002 μαλακίες καθημερινά, ε μην τις ακούς και εδώ ας πούμε…διάφορα, οφτοπικ, τόσα έχουμε για ξεχαρμάνιασμα…και δεν είναι που μπορεί ο άλλος να σε πει όπως θέλει, είναι που γαμ_έται η συζήτηση έτσι.
Προς απάντηση στο ποστ με τα μαζεμένα quotes.
[SPOILER]Για τις ορχήστρες και τα γυναικεία φωνητικά:
όντως, δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ουτε οι τελευταίοι που τα χρησιμοποιούν. Το θέμα είναι ότι το κάνουν καλά. Με την έννοια ότι η ορχήστρα δεν ακούγεται ως κάτι ξεκάρφωτο που απλά βαράει από πίσω και βάζει επιπλέον τζερτζελο, όπως γίνεται σε κάποιες φάσεις στους Dimmu ή στο S&M, αλλά παίζει στην ουσία μαζί με τις κιθάρες, κλέβοντας κάποιες φορές και lead μελωδίες, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να τις έπαιζαν κιθάρες ή πλήκτρα. Άσε που αυτοί είχαν τη μαγκια να κάνουν μόνοι τους τις ενορχηστρώσεις και να μη βάλουν κάποιον άσχετο να τους τα γράψει.
Για τον ξεπερασμένο ήχο:
παίζει να το βλεπω γω έτσι, αλλά ο όρος “ξεπερασμένο”, από τη στιγμή που υπάρχουν μπάντες σαν τους Enforcer, τους Cauldron, τους Orchid κτλ, μου φαίνεται λίγο κάπως. Αφήνοντας εντελώς στο πλάι το ότι το “συμφωνικό μεταλ” καθιερώθηκε (?) την περασμένη δεκαετία και τα συγκροτήματα που το έφτιαξαν συνεχίζουν σε ανάλογο ύφος και δεν την έκαναν με ελαφρά όπως εκεινες του nu πχ.
Για την παραγωγή:
Δικαιος και δεκτός ο αντίλογος, αλλά δε θα κάτσω να σκάσω κιολα επειδή θα μπορούσε να έχει πιο φυσικό ήχο η μπότα ή επειδη θα μπορούσαν οι κιθάρες να ακούγονται λίγο πιο δυνατά στη μίξη.
Για την εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα:
η μπάντα είναι σε πολυεθνική. Φυσικό επόμενο είναι να τρώνε προώθηση, σπρώξιμο από τα μηντια, να βγάζουν τρεηλερ στο γιουτιουμπ, limited εκδοσεις του δισκου και να τους έχει εξώφυλλο το Hammer που λέει ο λόγος. Αυτή είναι δυστυχώς ή ευτυχώς η μουσική βιομηχανία του σήμερα. Και οκ, μπορεί να γελάσω λίγο με την όλη υπερβολή, αλλά προσωπικά αυτά δε με ενοχλούν, όσο το μουσικό κομμάτι μου αρεσει.
Για την έλλειψη μουσικής έμπνευσης:
Mad Architect.[/SPOILER]
Κατά τα άλλα, αυτά που λέει ο Dead παραπίσω.
Απλά τα πράματα παιδιά. Αν ξέρεις ελαχιστα απο μουσική θα καταλάβεις οτι αυτός ο δίσκος οργιάζει σε φαντασία σε ενορχηστρώσεις κ ηχοτοπια. Οι συγχορδίες και οι συνδυασμοί τους είναι απο τη μία μέταλ αλλά είναι κ συνφωνικές, με διαστήματα ονειρικά άλλοτε, άλλοτε εφιαλτικά. Απο δυναμικές γίνεται χαμός, το άλμπουμ πάει πάνω κάτω χωρίς όμως να φαίνεται επιτηδευμένο. οι συνθέσεις είναι πανέξυπνες, με την κατάλληλη συγχορδία την ώρα που πρέπει, με επαναλήψεις που δεν κουράζουν αλλά ενισχύουν την δύναμη των μελωδιών ωστε ο ακροατής να πωρώνεται ακόμη πιο πολύ Για performance. τα λόγια είναι περιττά.
Με λίγα λόγια, αν δεν έχεις τραβήξει κανα κόλλημα οτι μόνο οι deathspell omega και οι cultus satanovius παίζουν γαμάτα, αυτός ο δίσκος είναι το ελάχιστον πολύ καλός.
Ελα ρε μλκ, αυτο καταλαβες? Το θεμα ειναι το μεταλλοπατεριστικο στυλακι “ταπεινε μικρουλι, οσα εχω ακουσει εγω εσυ δεν τα εχεις φανταστει” και το “μαθε μπαλιτσα απο τον αρχοντα” attitude. Δεν μπορεις να δεις την διαφορα μιας αρνητικης γνωμης απο αυτο?
Σκεψου ομως σε καθε ποστ να σου κοτσαρω “το νεο ΣΦ ειναι ο καλυτερος δισκος του Συμπαντος και οποιος δεν το βλεπει ειναι αμουσος και καφρος, ας αυτοκτονησει τωρα”. Η παραπανω προταση προωθει την κουβεντουλα κατα την γνωμη σου?
Οσο για το γαματο ποστ της Παπαρηγας περι βιομηχανοποιησης και ξεπουληματος, ας το στειλει στον Σωτηρη που δεν ακολουθαει την μπαντα στις περιοδειες για να μην χασει την δουλεια του στην Eurobank, μαλλον ειναι τοσο πλουσιος που δεν το ξερει καν:lol:
Βρε, βρε…
Για να δούμε τώρα; elmarad, morgoth, Deadmeat, Dead, πού είστε αγαπούλες μου; Πώς σας φαίνεται αυτό το ποστ; Θα σκίσετε και μ’ αυτό τα ρούχα σας με ιερή αγανάκτηση για το υπεράνω στυλάκι; Ή μπα;
Κατά τ’ άλλα, δε μας ενοχλεί η όποια άποψη αλλά “ο τρόπος που αυτή διατυπώνεται”, ε;
Πρέπει λοιπόν για τρίτη φορά να ξεκαθαρίσει το νομιστεράκι ότι γράφοντας αυτό το πράγμα δεν επιτέθηκε συλλήβδην σε όσους γουστάρουν το νέο Septic Flesh αλλά τρόλλαρε εσκεμμένα (και κατ’ αποκλειστικότητα) τον Deadmeat; Ή μήπως θα χρειαστεί και τέταρτη, πέμπτη κτλ. κτλ.;
Τί σχέση έχει με την ουσία του ποστ του Red Rum αυτή η μαλακία που έγραψες εδώ πέρα;
Αυτό δηλαδή υποτίθεται ότι ήταν “πληρωμένη απάντηση” ξέρω γω;
Με άλλα λόγια λοιπόν η metal σκηνή αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τίμιους, καλλιτεχνικά ακέραιους και ανιδιοτελείς μουσικούς που χέζουν την εμπορική επιτυχία, δεδομένου ότι το 99,9% έχουν καθημερινές δουλειές, και ξεπουλημένοι είναι μόνοι κάτι Maiden, Priest, Sabbath, Slipknot και μερικοί ακόμα;
Πάμε μωρή Άρεια Μεταλλική Φυλή!
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!
Ειδες να συμφωνω με την αποψη του? Αλλα δεν ηταν προσβλητικη προς εμενα η το δικο μου μουσικο αισθητηριο οποτε ειναι λογικο να μην αντιδρασω αναλογα ε? Στο κατω κατω τοσα τρολλς εχουν μπουκαρει, καποιος θα τον βαλει και αυτον στην θεση του.
Ακομα και ετσι να ειναι (που δεν ειναι, εκ’των υστερων τα εγραψε αυτα, μην κουοουταρω τωρα, βαριεμαι), απο βρισιες και προσωπικους χαρακτηρισμους προς εμενα αλλο τιποτα τα ποστ-διαμαντια του, μην κοιτας που δεν αντιδραω και δεν του απανταω προσωπικα, σιγα μην δωσω την ικανοποιηση στο αποτυχημενο τρολ οτι ασχολουμαι και μαζι του.
Πληρωμενη απαντηση? Απλα θεωρω γελοιο να ανοιξει κουβεντα περι βιομηχανοποιησης της μουσικης και θανατου της αγνοτητας σε θρεντ για τους Σεπτικ, σορυ, υπαρχουν καμια 300αρα θρεντς πολυ πιο ξεπουλημενων και εμπορικων (λαθος το “και”, προφανως για καποιους αυτο ειναι το ιδιο) συγκροτηματων στο φορουμ, τοσο πια μεηνστρημ ηταν το νεο ΣΦ που του ξυπνησε το ΚΝιτικο του και του θυμισε την καταντια της συγχρονης μουσικης? Και φυσικα, το γεγονος οτι ενα απο τα βασικα τους μελη δεν μπορει να περιοδευσει λογω δουλειας φυσικα δεν σημαινει ολες τις εξυπναδες που εγραψες, αλλα αν μη τι αλλο σημαινει οτι δεν ειναι ουτε στο 1/1000 τοσο εμπορικοι οπως καποιοι (θελουν να) πιστευουν, συμφωνα με τα γραφομενα τους.
Οι Septic Flesh ξεπουλήθηκαν από τότε που υπέγραψαν στη Holy πάρτε το χαμπάρι…
[SPOILER]σαρκασμός[/SPOILER]
-
Εμ αυτό είναι το πρόβλημα μάγκα μου, ότι δεν προσβλήθηκες επειδή το ποστ του ήταν αποθεωτικό για τους SF, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν αντιστρέφαμε τους όρους και το ποστ έλεγε “όποιος καταλαβαίνει έστω και ελάχιστα από μουσική ξέρει ότι το νέο Septic Flesh, όσο ψαρωτικό και να είναι, αποτελεί άλλη μια fake/αποτυχημένη προσπάθεια να ενσωματωθεί η συμφωνική μουσική στο metal, απ’ αυτές που μας έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια οι Dimmu Borgir”, θα εκρηγνυόσουν και θα ούρλιαζες “σε παρακαλώ που θα μου προσβάλεις τις γνώσεις μου στη μουσική ρε τρολλ” ή κάτι αντίστοιχο. Το θέμα βέβαια είναι ότι το ποστ του παιδιού δεν ήταν και τόσο κακό, η μόνη μαλακία που έγραψε ήταν αυτή περί αντίληψης της μουσικής. Αν δεν είχε γίνει αυτό το μπάχαλο εδώ μέσα θα μπορούσα ωραιότατα να αντιπαρατεθώ μαζί του και να γίνει μια σωστή κουβέντα, αλλά αυτό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα δυστυχώς γιατί είστε τόσο υποκριτές που δεν παραδέχεστε ακριβώς αυτό το πράγμα: ότι έχετε ξεσηκωθεί και δε σηκώνετε κουβέντα ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕΠΤΙΚ ΦΛΕΣ αν είναι μια προσπάθεια ουσιαστικής αποδόμησης και όχι ένα απλό “εμένα δε μ’ αρέσει”.
-
Λολ, ό,τι να ναι. Τί σχέση έχει ότι το έγραψε εκ των υστέρων, έχασε την προθεσμία υποβολής αίτησης; Κι αν είναι τρολλ το νομιστεράκι όπως λες μόνο αποτυχημένο δεν είναι, αφού ακόμα και τόσες σελίδες μετά ακόμα μαζί του ασχολείστε μ’ ένα ύφος “ανακαλέστε κύριε Νομιστεράκη”.
-
Δυστυχώς για σένα δε χρειάζεται να είναι Κνίτης κάποιος για να συμφωνεί με το point του Red Rum περί εμπορικότητας και τυποποίησης στη μουσική, κατά καιρούς έχουν γραφτεί ένα σωρό ανάλογα ποστ από πολλούς και διάφορους φορουμίτες. Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι ότι αποφεύγεις να απαντήσεις επί της ουσίας επειδή επιλέγεις να συγχέεις τον όρο “εμπορικοί” με τον όρο “ζάμπλουτοι ροκσταρς” ξέρω γω. Όχι, προφανώς και δεν είναι οι Septic Flesh το πρόβλημα στο metal σήμερα και προφανώς υπάρχουν ένα κάρο συγκροτήματα πιο εμπορικά, και άλλα τόσα πιο ξεπουλημένα απ’ αυτούς. Η όλη πορεία τους όμως αποτελεί μέρος του προβλήματος: ένα συγκρότημα που ξεκινάει γράφοντας τη μουσική που γράφει και κάποιους δίσκους αντικειμενικά σημαντικούς στο είδος τους, με προσωπικό ύφος, χαρακτήρα, τόλμη και γοητεία, κάποια στιγμή εγκαταλείπει επί της ουσίας αυτό το χαρακτήρα, κρατάει μόνο το εξωτερικό περίβλημα, τη “ζελατίνα” ας το πούμε έτσι και τυποποιεί εντελώς τη μουσική του, γυαλίζοντας κάθε γωνία, κάθε αιχμή σ’ αυτήν, και βγάζει δίσκους [U]σε εμπορική κατεύθυνση[/U], ανεξάρτητα απ’ το αν πουλήσουν 10 ή 1000000 κόπιες. Το χουμε δει δεκάδες φορές και με ακόμα χειρότερα αποτελέσματα, αλλά δε θα σταματήσει ποτέ να μας τη σπάει και να κράζουμε τους Septic Flesh και τους όποιους Septic Flesh γι’ αυτήν την επιλογή τους.
Είχα στο μυαλό μου περισσότερο κάτι σαν
Λοιπόν στο Γράκχο θα απαντήσω στα σοβαρά:
-
Έχεις εν μέρη δίκιο εδώ. Δεν θα απάνταγα άμεσα γιατί η άποψη του είναι θετική. Αλλά: 1) Σαν φλειμ είναι 1/10 αυτών που γράφτηκαν, 2) Δεν απευθύνεται σε κάποιον προσωπικά και 3) εφόσων κάποιοι σπαζόντουσαν με αυτά που λέει, θα έπαιρνα έμεσα το μέρος τους και θα του ζήταγα να τεκμηριώσει την άποψη του και να αποφεύγει τις γενικεύσεις κλπ. Βλέπεις πόσοι τρόποι υπάρχουν άν όντως νοιάζεσαι για τη συζήτηση?
-
Δεν σε πιάνω εδώ, πρακτικά σε όλους επιτέθηκε, είτε τα είχε γράψει ο Deadmeat αυτά, είτε εγώ. Και όπως σου είπε ο morgoth οι χαρακτηρισμοί συνεχίστηκαν…
-
Το πρόβλημα με το ποστ του Red Rum παραδόξως είναι ότι δεν έχει καθόλου ουσία, δηλαδή δεν συσχετίζει καθόλου (τα σωστά που γράφει περι εμπορικότητας) με τους σεπτικ φλες. Ωραία όλα αυτά, αλλά από που πηγάζει το συμπέρασμα ότι οι σεπτικ είναι σε αυτή τη κστηγορία που περιγράφει? 0 επιχειρήματα. Βάλε στο κείμενο αντί για SF “Λαζόπουλος” και δες πόσο καλύτερα κολάει. Τόσο αόριστο είναι.
Τώρα σε αυτά που λές εσύ ο ίδιος για τους σέπτικ: Διαφωνώ κάθετα. Ανέκαθεν οι σεπτικ ήταν εμπορικοί αν θες, με την έννοια ότι και πιασάρικες μελωδίες είχαν και τα πλήκτρα (στο ρόλο της ορχήστρας) έπαιζαν μεγάλο ρόλο στις συνθέσεις. Προφανώς δεν σου κάνουν τα τελευταία αλμπουμ και μεγενθύνεις το πόσο άλλαξαν και εμπορικοποιήθικαν. Γιατί δεν είπες για εμπορικότητα στο Revolution D.N.A? Αυτό το αλμπουμ για μένα είχε μεγαλύτερη στροφή σε ήχο αναλογικά με το συνολικό ύφος της καρίερας τους, από ότι στα τελευταία αλμπουμ. Δεν είναι δα και τόσο τρομακτική η αλλάγη από το Summerian στο Communion. Μάλλον τα στοιχεία που είσηγαγαν τα έχεις συνδέσει με όλα αυτά που αναφέρεις πέρι “θυσιασμού τέχνης” κλπ.
Πάντως επιμένω, για να μείνουμε και στο θρεντ, ρίξε μερικές αυτιές συνολικά στο νέο αλμπουμ…ενώ το Communion κάπου με ξένιζε με την “τίγκα” παραγωγή του, που είχε ως αποτέλεσμα ορχήστρα, κιθάρες, ατμόσφαιρα να ακούγονται στο ίδιο λέβελ, στο καινούργιο παλίοτερα στοιχεία των σεπτικ ακούγονται πιο καθαρά και οι συνθέσεις είναι πιο πολυεπίπεδες. Και είναι σίγουρα λιγότερο εμπορικό (με την έννοια του full front πιασάρικου) από το Communion. Επι τους ουσίας δηλαδή, για δες μήπως τελικά σε κερδίσει…
@Gracchus (μην κανω κουοουτ τα παντα):
-
Δεν μπορεις να καταλαβεις γιατι η προταση “όποιος καταλαβαίνει έστω και ελάχιστα από μουσική ξέρει ότι το νέο Septic Flesh, όσο ψαρωτικό και να είναι, αποτελεί άλλη μια fake/αποτυχημένη προσπάθεια να ενσωματωθεί η συμφωνική μουσική στο metal, απ’ αυτές που μας έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια οι Dimmu Borgir” ειναι προσβλητικη για οποιον εχει αντιθετη αποψη? Δεν βλεπεις οτι οχι μονο πας να επιβαλλεις την αποψαρα σου αλλα ταυτοχρονα μειωνεις και τους κοινους θνητους που τολμανε να διαφωνησουν λεγοντας οτι “δεν καταλαβαινουν εστω και ελαχιστα απο μουσικη”? Πρεπει να εξηγω τα αυτονοητα, τουλαχιστον εσυ ειχα την εντυπωση οτι θα καταλαβαινες τι λεω, εκτος αν με τρολλαρεις, πραγμα που ευχομαι.
Φυσικα υπο αυτο το πρισμα η φραση του deranged45 ειναι εξ’ισου προσβλητικη αλλα δεν ειναι δικια μου δουλεια να εγκαλω οποιον προσβαλλει καποιον αλλο, περιοριζομαι στο να βριζομαι με αυτους που προσβαλλουν εμενα Που ειναι το παραλογο? -
Εδω ειρωνευεσαι, προφανως δεν μπορω να σου απαντησω κατι.
-
Εγω διαφωνω με το οτι οι ΣΦ κινουνται πιο εμπορικα λοιπον. Αν ακουγες το νεο αλμπουμ πριν γραψεις για αυτο, θα διαπιστωνες οτι πολλα σημεια πανε πολυ πισω. Θες να πω κατι πιο ακραιο? Πιστευω οτι οταν οι ΣΦ εγραφαν το Ophidian αν ειχαν τα μεσα να χρησιμοποιησουν ορχηστρες και λοιπες πολυτελειες καπως ετσι θα ακουγοταν. Οχι ακριβως ετσι αλλα καπως ετσι, γιατι αυτο ΗΘΕΛΑΝ να κανουν απο τοτε, αλλο αν λογω ελλειψης μεσω το αποτελεσμα ηταν πολυ πιο “καλτ”. Εγω δεν μπορω να πω οτι βλεπω καποιο ξεπουλημα λογω εμπορικης κατευθυνσης, εσυ βλεπεις, δεν θα χαλασουμε και τις καρδιες μας. Παντως ανεγκεφαλο καφρο και ασχετο με την μουσικη επειδη δεν συμφωνεις μαζι μου δεν θα σε πω.
[B]Gracchus[/B] σοβαρά πες μου το ποστ αυτό είναι ίδιο με τα ποστ Nomisteraki στην αρχή; Θα με παλαβώσετε εδώ μέσα; Πρέπει να το λέω σε κάθε γαμημένο ποστ που κάνω πως το πρόβλημα είναι οι γαμημένες [B]ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ[/B] επιθέσεις που ξεκίνησαν επειδή αποθεώνεται ένα mainstream συγκρότημα και αγνοούνται οι undreground μπάντες (κατά τους διαφωνούντες) και το μπάχαλο που ακολούθησε μιας και ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν να γράψουν γνώμη για Septic. Ούτε καν το νέο Septic Flesh δεν ήταν το θέμα εδώ μέσα και το αν είναι καλό η κακό.[B] Δεν αντέδρασα σε καμία αρνητική κριτική για το νέο Septic[/B] “αγαπούλα” ούτε σε αρνητική κριτική για την ίδια την μπάντα.
Απλά γουστάρετε το φλεημ τον τζερζτελο που γίνεται και πλέον ψάχνεστε να βρείτε μια πρόταση από κάπου και διαιωνίζεται την απόλυτη μαλακία. Αν το ίδιο πράγμα γινόταν στο θρεντ μια underground μπάντα τα report θα έφευγαν ανά λεπτό. Άντε ανοίξτε τώρα και το “Αγαπάμε νο76765” και βάλτε μέσα και εμένα στο Poll. Τον επόμενο CradleΟfMaiden (η πως διάολο λεγόταν) ψάχνεται βασικά.
[SPOILER]Και όχι σταμάτησε να είναι αστείο πλέον, για όσους το βρίσκουν γαμημένα αστείο[/SPOILER]
Bασικά δεν λες τίποτα ακραίο. Χτες άκουγα το ophidian και αυτό σκεφτόμουν…και μάλιστα μου είχε κολήσει η μελωδία στο chorus του apocalypse ότι θύμιζει κάτι και όντως έχει το ύφος από μια σόλο μελωδία του the future belongs to the brave…και όσο το ακούω το αλμπουμ τόσο περισσότερο βρίσκω το “παλιό” (λες και έφυγε ποτέ!) πνεύμα των SF μέσα…
@ elmarad, morgoth
Ορίστε ρε μάγκες, τόσο δύσκολο ήταν; Να τί ωραίες κουβέντες μπορούν να γίνουν όταν απαντάτε όπως απαντήσατε κι όχι [B][U]έτσι.[/U][/B] Ρίξατε ωραία επιχειρήματα στο τραπέζι αυτή τη φορά, μπορώ να πω. Ο ένας, ότι οι Septic Flesh πάντα είχαν στη μουσική τους το στοιχείο της εμπορικότητας και της πιασάρικης μελωδίας, και ότι μεγαλύτερη αλλαγή ύφους έκαναν στο Revolution DNA παρά στα τελευταία τους. Ο άλλος, ότι αν είχαν τα μέσα, θα είχαν βγάλει το Great Mass ήδη από την εποχή του Orphidian Wheel. Ας απαντήσω λοιπόν εν τάχει σ’ αυτά τα βασικά:
- Οι SF όντως ήταν από παλιά πιασάρικοι, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι και τότε η μουσική τους κινούνταν σε εμπορική κατεύθυνση, με τυποποιημένους δίσκους κτλ. Αυτό έχει να κάνει με τους τρόπους έκφρασης και όχι με τη νοοτροπία. Πώς να το θέσω ώστε να γίνω κατανοητός; Α, μ’ ένα παράδειγμα. Οι Paradise Lost στα Shades of God/Icon ήταν περίπου 12345 φορές πιο πιασάρικοι σε σχέση με τα τελευταία τους albums. Το ξέρετε, κι εσείς τους ακούτε, στους παλιούς δίσκους που είπα τα ρεφραίν τους, οι μελωδίες του Mackintosh στην κιθάρα κτλ. ήταν το MTV το ίδιο! [U]Στα τελευταία τους όμως είναι που έχουν τυποποιηθεί.[/U] Καταλαβαίνετε τη διαφορά σ’ αυτό που λέω; Έχουν εξαφανίσει τις “γωνίες”, έχουν γυαλίσει τον ήχο, δεν είναι αυτό που ήταν.
- Revolution DNA λοιπόν: ναι από άποψη ύφους ήταν πολύ μεγαλύτερη στροφή. Εγώ όμως δε μιλάω για ύφος αλλά, επαναλαμβάνω, για τη λογική στη σύνθεση. Για να μην επαναληφθώ, σας παραπέμπω στην προηγούμενη παράγραφο. Δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί με λόγια η διαφορά, αλλά νομίζω ότι με πιάνετε. Το Revolution, πρέπει να σας πω, είναι το λιγότερο αγαπημένο μου από τους δίσκους της πρώτης περιόδου των SF. Αλλά τουλάχιστον δεν είναι μια πομπώδης, καλογυαλισμένη μαλακία!
- Αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση είναι κατανοητό ότι θα μείνει για πάντα μια υπόθεση, έτσι δεν είναι; Δε θα μάθουμε ποτέ τί θα έκαναν οι SF την εποχή του Orphidian Wheel αν ήταν σε πολυεθνική, αν έτρωγαν την προώθηση που τρώνε σήμερα κτλ. Αν θέλετε την άποψή μου, μάλλον δε θα είχαν βγάλει ποτέ το Orphidian Wheel. Τότε όμως ήταν η μπάντα που ήταν και έγραψαν τους δίσκους που έγραψαν, ΚΑΙ επειδή ήταν λίγο-πολύ underground, δεν είχαν τα μέσα να νοικιάσουν ολόκληρη ορχήστρα ή δεν ξέρω κι εγώ τί. Εμένα αυτή είναι η αίσθησή μου.
Τέλος και για να σταματήσουμε να τσακωνόμαστε σαν τις πουτάνες: morgoth δε θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι α) εγώ δεν προσέβαλα κανέναν γιατί αυτό που έγραψα το έγραψα “εικονικά” και β) ότι με τη λογική σου το “όσοι δεν καταλαβαίνετε ότι το νέο SF γαμάει δεν ξέρετε από μουσική” δεν είναι λιγότερο προσβλητικό απ’ αυτό που έγραψα εγώ. Η διαφορά μας ξέρεις ποιά είναι; Ότι εγώ δεν αισθάνθηκα προσβεβλημένος. Θα απαντούσα στο φίλο μας όχι γι’ αυτό το σημείο αλλά για το σύνολο του ποστ του. Ο λόγος είναι αυτό που έγραψε σ’ ένα προηγούμενο ποστ ο ΚρισΠ: ότι στην τελική σιγά μωρέ! ένα φόρουμ είναι. Αν καθόμουνα να νιώθω προσβεβλημένος από το κάθε ποστ του κάθε τύπου που δεν τον ξέρω, δε με ξέρει και αντιλαμβάνομαι ότι μ’ έναν χοντροκομμένο έστω τρόπο δεν αναφέρεται στο άτομό μου αλλά στη μουσική που ακούω ή δεν ακούω, θα σκοτιζόμουν χωρίς λόγο. Και δε θα ζούσα και πολύ.
Καταλάβατε τώρα;
Θυμώνεις χωρίς λόγο, μαν. Ηρέμησε.
Γράκχο μια ερώτηση: Αν εγώ έμπαινα στο θρεντ των primordial και έγραφα [B]τώρα[/B], τι για το πέο είναι το καινούργιο κομμάτι που πορωθήκατε, τι κοινότυπο ριφ χιλιοπαιγμένο και παραλογίζεστε που λέτε ότι είναι η γκρουπάρα και υπάρχουν να ματσο γκρουπ καλύτερα στο αντεργκρουντ και “Γράκχο βούτα από το μπαλκόνι αν αυτή είναι η άποψη σου” και τι “μουσικό σκατό τρως” τι θα γινόταν? :-k
Για να καταλάβεις τι σημασία έχει το τάιμινγκ σε αυτά που λές και το ύφος και πως αυτό δείχνει για πιο σκοπό γράφεις στη τελική…
Το πρόβλημα με τους σύγχρονους [B]SEPTIC FLESH[/B] δεν είναι η εμπορικότητα. Ούτε η προβλεψιμότητα. Το πρόβλημα επίσης δεν είναι η ορχήστρα και το συμφωνικό μέρος της μουσικής τους. Ίσα ίσα παίζει πολύ ωραία μέρη και -παρότι δεν είναι και Μπαχ- θα ήθελα να την ακούω μόνη της…
Και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα, στο μέταλ κομμάτι τους. Το μέταλ με τα ανούσια, κοφτά riffs και τα τριγκαρισμένα τύμπανα, σε τέτοιο βαθμό ώστε καταντούν μηχανή του γκαζόν που έχει ο παππούς, την οποία μετά από 10 λεπτά την έχεις συνηθίσει τόσο που είναι σα να μην υπάρχει. Ντάξει, βέβαια τον ντράμερ πιθανότατα πιο πολύ τον ενδιαφέρει να πουλάει μούρη με γκόμενες σε ροκ μπαρ παρά ο ήχος του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν είναι όλος ο δίσκος έτσι, αλλά έχει πολλά ανάλογα σημεία, τόσα ώστε να αφαιρούν πολλούς πόντους απ’ το συνολικό αποτέλεσμα. Το ίδιο πρόβλημα είχαν και τα τελευταία [B]ROTTING CHRIST[/B], η σύλληψη της σύνθεσης έχει ενδιαφέρον, η υλοποίηση όμως πάσχει. Τώρα αν αυτό είναι θέμα εμπορικότητας ή ευκολίας στο “να βγάλουμε το δίσκο να πάμε σε τουρ” λίγο με νοιάζει.
Το δεύτερο πρόβλημα με τους [B]FLESH [/B]και τις γνωστές 2-3 μπάντες ακόμα είναι ότι μονοπωλούν (κατ’ εμέ δυσανάλογα σε σχέση με αυτά που βγάζουν) τον εγχώριο τύπο όποτε είναι να κυκλοφορήσουν δίσκο. Και πάλι δε με νοιάζει αν το σπρώχνει η εταιρεία, αν έχουν καλά κονέ. Το θέμα είναι ότι γίνεται και ότι από τώρα το [B]“Great Mass”[/B] μυρίζε τοπ-5 στο hammer, ήδη το avopolis έβαλε 10άρι, είχαμε studio reports, θάχουμε άλμπουμς του μήνα, tour reports και ούτω καθεξής. Θα γίνει πάλι καμιά ψηφοφορία για τα 200 καλύτερα μέταλ κομμάτια και αντί κάποιου από το [B]“Ophidian Wheel”[/B], θα δούμε μέσα το [I]“Vampire From Nazareth”[/I]. Έτσι διαμορφώνονται πολλές φορές τα γούστα που μετά επικαλείται ο καθένας.
Και όχι τίποτ’ άλλο, αλλά διαβάζουμε διάφορα περίεργα τύπου “το [B]“Aealo”[/B] κατέκτησε όλη την Ευρώπη” και στο περσινό HOLE IN THE SKY οι [B]DEAD CONGREGATION[/B] είχαν περισσότερο κοινό από κάτω από τους headliners RC. Με αποτέλεσμα οι RC να περιοδεύουν φέτος σε όποιο cult festival υπάρχει, παίζοντας exclusive old-school show με κομμάτια μέχρι το [B]“Triarchy”[/B].
Γράκχο μια ερώτηση: Αν εγώ έμπαινα στο θρεντ των primordial και έγραφα τώρα, τι για το πέο είναι το καινούργιο κομμάτι που πορωθήκατε, τι κοινότυπο ριφ χιλιοπαιγμένο και παραλογίζεστε που λέτε ότι είναι η γκρουπάρα και υπάρχουν να ματσο γκρουπ καλύτερα στο αντεργκρουντ και “Γράκχο βούτα από το μπαλκόνι αν αυτή είναι η άποψη σου” και τι “μουσικό σκατό τρως” τι θα γινόταν?
Για να καταλάβεις τι σημασία έχει το τάιμινγκ σε αυτά που λές και το ύφος και πως αυτό δείχνει για πιο σκοπό γράφεις στη τελική…
Αν το πιστεύεις, μπες και γράψτο!
Κανένα απολύτως πρόβλημα.
- Θα ήμουν ο Deadmeat.
- Οι Primordial θα ήταν απλά άλλο ένα καλό γκρουπ, όπως οι Septic Flesh.
- Οι Primordial θα ήταν mainstream.
Επειδή όμως αυτά είναι υποθέσεις, η πραγματικότητα είναι ότι:
- Είμαι ο Γράκχος.
- Οι Primordial είναι οι PRIMORDIAL.
- Οι PRIMORDIAL ήταν και θα είναι underground, στη νοοτροπία και όχι στους αριθμούς.
Been there, seen that!
Γρακχε:
Πρωτον κουβεντα μπορουμε να κανουμε γιατι εσυ μιλας σαν ανθρωπος, ειναι απλο.
Δευτερον, εννοειται οτι ολες οι λεξεις που χρησιμοποιουμε τυπου “προσβληθηκα”, “πλακωνομαι” κτλ, ειναι στα πλαισια της κουβεντας που κανουμε στο φορουμ, σιγα μην σε βρω να σε πλακωσω IRL επειδη ειπες κακο για τους ΣΦ
Επι της ουσιας, εμενα “πλαστικιλα” οπως λες μου βγαζει ισως το Communion σε καποιο βαθμο, αν και εχει και πολυ καλα κομματια μεσα το ρημαδιασμενο, το τελευταιο ξεφευγει απο εκεινο τον ηχο σε αρκετο βαθμο. Σε αυτο που λεει ο ΚρισΠ για το προβλεψιμο κοφτες κιθαρες-rythm section, δεν διαφωνω πολυ, ισως ειναι το μονο σημειο απο το Sumerian και μετα που με ενοχλει στον ηχο τους, απο την αλλη παιζουν τοσα πραγματα σε ενα κομματι που ειναι κριμα να επικεντρωνεις εκει.
Οσο για το DNA ειναι χαλαρα η πιο εμπορικη στροφη που εχουν δοκιμασει (σουηδιλα και Friedman την εποχη που κυριαρχουσε η σουηδιλα) αλλα το λατρευω γαμωτο. Οπως λεγαμε και στο θρεντ των Naightfall για το Diva, γυφτογκοθ, αλλα γαμαει
Τελος, ρε ΚρισΠ για τον τυπο, αν ηταν εντελως ανυποστατο παγκοσμιως και το αποθεωνε μονο το hammer να πω οκ, αλλα οταν βλεπεις τα ιδια zines που βαζουν δεκαρι στο Primordial και γουσταρουμε να τους δινουν 9+, ε ρε γαμωτο ειναι κριμα να το ριχνεις στην προωθηση και δεν ξερω και εγω που αλλου. Στην τελικη και το mini-cd των U217 ειχε κυκλοφορησει με το Hammer, τι εχει να λεει αυτο?