Εγώ πάντως καταλαβαίνω ότι δε διαφωνείς με την ουσία της κριτικής του Νομιστεράκη στο δίσκο. Μόνο το ύφος του σ’ ενόχλησε.
Ντάξει τί να πούμε τώρα. Κάποιοι χρήστες είναι αυτοί που είναι και δεν αλλάζουν. Για κάποιους ευτυχώς, για κάποιους δυστυχώς, δεν έχει και μεγάλη σημασία.
Oυάου τι θρεντάρα είναι αυτή ρε μλκες ! ! !
Oκ όχι καράτε, αλλά σοβαρά τώρα,γιατί δεν πάτε έστω για ένα 5χ5??? Και το άχτι σας θα βγάλετε,κ θα βρεθείτε face to face, και θα βγει όλη η χολή απο τους μεν στους δε με σωστό κ αντρίκειο τρόπο (τάκλιν στην πλάτη κ τέτοια). Σταματήστε να τρώτε τη μισή σας μέρα σε ένα ιντερνετικό φόρουμ, λες κ υπάρχει περίπτωση να βγάλετε άκρη :lol: :lol: :lol: :lol:
Διαιτητής ο xρήστης ChrisP, που προσπαθεί να παλατζάρει τα 2 στρατόπεδα
Δεν θελω να ξαναγραφω τα ιδια, αλλα οταν ο αλλος σου λεει οτι αν θεωρεις τους ΣΦ την καλυτερη ελληνικη μπαντα εισαι πολυ λιγος, εμενα με προσβαλλει ρε Γρακχε. Εγω τους θεωρω, οχι με αντικειμενικα κριτηρια, επειδη τους γουσταρω 10 χρονια τωρα, τι να κανω, αυτο σημαινει οτι ειμαι αμουσος?
Ειμαι ο τελευταιος που θα το παιξει politically correct, αλλα καλο ειναι οταν μιλας με καποιον να τον σεβεσαι στο ελαχιστο και να μην προσπαθεις να το παιξεις πνευματικα ανωτερος επειδη ακους underground, στην προκειμενη περιπτωση.
Γενικα βγαζω σπυρια με τον ελιτισμο, αυτο ειναι το προβλημα μου.
morgoth εχεις καμια αγωνια για το αν σε θεωρει ο χ χρηστης ενος φορουμ, αμουσο η γνωστη? και κακα τα ψεμματα ο “ελιτισμος” ειναι αναποφευκτος για καποιον που ασχολειται χρονια με ενα αντικειμενο, ειτε ειναι η μουσικη, ειτε ο κινηματογραφος, ειτε οτιδηποτε. ολοι ειμαστε “ελιτιστες” κατα καποιο τροπο. ξεκολληστε πια απ αυτο.
- ο τιτλος του φορουμ γραφει “κυκλοφοριες” και οχι “γκρουπς”…
- ειπα οτι πρωτα δινω βαση στη μουσικη και μετα ψαχνομαι. οχι οτι δεν ψαχνομαι. εχει διαφορα.
- κανεις δεν θελει να κανει κλικα. το θεμα ειναι οτι ακουσα πρωτος το αλμπουμ και ειπα “ειναι ποιοτικο και γαμαει”, μετα ειπα και το οτι “ξεπερασαν τους ροτινγκ σαν πιο ποιοτικη ελληνικη μπαντα (ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ)” και αρχισατε να με λετε “ηλιθιο”, ασχετο κτλ.
- αυτο το επικροτησαμε και εμεις. δεν το λεω για να πω κατι, απλως το υπενθυμιζω.
- αυτο ακριβως προσπαθησα να εξηγησω. πως μπορεις να κρινεις (εσυ και οι οποιοι αλλοι) τη δικη μου “μουσικη εμπειρια”? επειδη ανεφερα τα αλμπουμ που εχω ακουσει? παω στοιχημα οτι εχω ακουσει πολυ περισσοτερες ωρες μουσικη απο τους πιο πολλους εδω μεσα. ειναι αλλο το οτι δεν εχω ακουσει παρα πολλα. το κανω απο επιλογη. επειδη θελω ακομη και το st anger που λεει ο λογος να το κρινω μετα απο 15 ακροασεις (ε, σε αυτο δεν αντεχω παραπανω χαχαχα) και οχι με την πρωτη. φτανω να ακουω ενα αλμπουμ αρκετους μηνες για να πω γνωμη. ΕΠΙΤΗΔΕΣ. αλλα δεν μπορεις να μου λες οτι δεν εχω μουσικη εμπειρια, εχω κανει πολλα χρονια πιανο, παιζω ντραμς και ακουω 4-5 ωρες τη μερα μουσικη. δεν κρινεται η μουσικη εμπειρια απο το συνολο των αλμπουμ που εχει ακουσει καποιος. σορρυ αλλα αν με προσεβαλε κατι, ηταν αυτο (και ξερω οτι δεν το ειπες με “κακη” προθεση στην προκειμενη)
σ απανταω μονο σε αυτο που σ ελεγα το πρωι. αυτο που εννοουσα οτι οτι “εχουμε γεμισει” σε αυτο το θρεντ με ποστ ατομων (στην προκειμενη ησουν εσυ) που ξεκινανε η αναθερμαινουν τον καβγα για ενα αλμπουμ που δεν εχουν καν ακουσει. εννοουσα δηλαδη οτι ρε παιδι μου κανε και εσυ λιγο μοκο να κανουμε ολοι να ηρεμησει το θεμα και μην το μπουρλοτιαζεις τη στιγμη που ειναι μπουρδελο. αυτο. να γινεται κουβεντα για μουσικη και οχι για ιδεολογιες.
εσυ ολο νομιζεις οτι μπερδευομαι η εκνευριζομαι κτλ αλλα δεν ειναι ετσι! :lol:
Πέστα ρε βάγγο ναούμ…συνεχίστε τώρα:p
Μιας και περάσαμε πλέον στα καθαρά μουσικά ας διατυπώσω και εγώ τις δικές μου μουσικές ενστάσεις με βάση το παραπάνω. Βασικά αν θυμάμαι καλά το είχα γράψει και στο thread για το aealo των christ. Θεωρώ λάθος να διαχωρίζουμε το metal μέρος με το ορχηστρικό μέρος ειδικά στους Septic. Και για να δώσω και παράδειγμα…
Πάρε το κομμάτι the vampire from nazareth και πιο χαρακτηριστικά κάπου στο 2.20. Ο ρυθμός που πιάνει η ορχήστρα και επαναλαμβάνεται μέχρι το κόψιμο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ριφ στην κιθάρα και τώρα να λέγαμε τι γαμάτο ριφ είναι αυτό. Σε πολλά σημεία του άλμπουμ βασικά οι κιθάρες έχουν δεύτερο ρόλο και περνάν στο background κάτι που έγινε και στο τελευταίο rotting christ και το βασικό ριφ το παίζει η ορχήστρα ας πούμε. Ουσιαστικά αντί να γράψουν το ριφ για την κιθάρα γράφουν ένα αντίστοιχο μέρος για την ορχήστρα και την περνάν σε πρώτο ρόλο, άρα ναι αν απογυμνώσεις το metal μέρος φαντάζει φτωχό και αμελητέο. Αλλά θεωρώ πως δεν γράφουν μουσική πάνω σε τέτοια δεδομένα οι Septic για αυτό και δεν έχει νόημα ο διαχωρισμός αυτός, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ την μουσική τους.
Στο θέμα ήχος τώρα καταρχήν ομολογώ έρχομαι σε λιγάκι δύσκολη θέση όταν είναι να πω γνώμη για καινούργια άλμπουμ αφού μιας και λόγω κρίσης στην τσέπη μου τους τελευταίους μήνες δεν έχω αγοράσει κάτι για να το ακούσω όπως πρέπει στηρίζομαι στα ηχεία του υπολογιστή, που μπορεί να μην είναι και για πέταμα αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο. Αnyway δεν βρήκα κάτι τόσο κακό ούτε μου φάνηκε ποια τόσο πλαστική. Είναι καθαρή όσο δεν πάει λιγάκι αποστειρωμένη ίσως, για να την περιγράψω με κινηματογραφικούς όρους σαν να βλέπεις ταινία χωρίς ίχνος κόκκου. Αλλά σε αυτό που παίζουν δεν μπορώ να το δω ως κάτι κακό. Και για να συνεχίσω με κινηματογραφικούς όρους αν το the great mass είναι blokbuster του Hollywood δεν βλέπω που είναι το κακό. Ποιος είπε πως όλα τα blokbuster στερούνται καλλιτεχνικής αξίας;
Όσο για τα υπόλοιπα περί δημοτικότητας σίγουρα δεν έχεις άδικο. Σχεδόν όλα τα τελευταία άλμπουμ των rotting christ septic flesh έχουν καπαρωμένη την θέση για το άλμπουμ του μήνα σε έντυπα όπως το ελληνικο hammer (κατα 99,9% και το the great mass εκεί θα πάει με κανένα 9αρι η και 10αρι). Αλλά σήμερα δεν μπορεί να διαμορφώσει έτσι εύκολα τα γούστα του καθένα. Και θα το ξαναπώ, ειδικά εδώ μέσα σε αυτό το φόρουμ το πιο εύκολο για κάποιον είναι να ψαχτεί. Το θέμα είναι να το θέλει ο ίδιος και με το ζόρι δεν βάζεις κανέναν να το κάνει.
Κατά τα άλλα μάλλον ο Vangelis μας την είπε ποιο καλά και σωστά από όλους (και μένα μαζί).
Λες βλακείες, ξαναδιάβασε τι έχω γράψει και σε περίπτωση που καταλάβεις έλα να τα ξαναπούμε.
Κοίτα, αυτό είναι ολόκληρη κουβέντα περί μέταλ και ορχήστρας και γενικότερα περί ταιριάσματος κλασικής μουσικής και ροκ συνθετικής νοοτροπίας. Θα μπορούσε ίσως να γίνει και νέο θρεντ, προσωπικά έχω πολλές ενστάσεις.
Για να μην επεκτείνομαι πολύ εδώ, αυτό που λέω εν συντομία είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να μην τα διαχωρίσεις, θα πρέπει ο συνθέτης να είναι από τους πολύ ξεχωριστούς. Αυτό που λέω για τα τελευταία FLESH είναι ότι δε με πειράζουν τα σημεία που η ορχήστρα βγαίνει μπροστά και πάνε τα ροκ όργανα πίσω. Αυτό που με “ενοχλεί” είναι όταν πάει η ορχήστρα πίσω (ή σιγεί εντελώς) και βγαίνει η συνθετική γύμνια και ο safe ήχος στα κιθαριστικά ριφφς και στα τύμπανα. Μου χαλάει τη ροή του κομματιού ένα πράμα.
Συμφωνώ με το μεγαλύτερο μέρος των γραφόμενων από ChrisP και dead
η μουσική γράφτηκε για ορχήστρα με συνοδεία extreme metal μπάντας και ότι το αντίθετο.
Η έλλειψη πραγματικών ριφ στους septicflesh είναι χρόνιο πρόβλημα, το οποίο στο παρελθόν αντισταθμίστηκε με μεγάλη επιτυχία από το γράψιμο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ συνθέσεων.
Εδώ η σύνθεση των τραγουδιών πάσχει κάπως… :undecided:
εντούτοις, ο δίσκος για μένα είναι ένα γεμάτο 7/10.
Το artwork είναι καταπληκτικό πάντως, ίσως ότι πιο μεστό έχουν κυκλοφορήσει. Επίσης, επειδή έχει ένα σχετικό κονσεπτ το αλμπουμ (το θάνατο), κάθε τραγούδι συνοδεύεται από μια μορφή “ψαλμών”, που είναι ουσιαστικά ερωτήματα και θέσεις που σχετιζονται με το ενλόγω κομμάτι…σε έψεισα να “επενδύσεις” ή μπα?
Τώρα, η τοποθέτηση της ορχήστρας σε 1ο ρόλο, έχει 2 όψεις…από τη μία σίγουρα, σε ένα βαθμό η “οξύτητα” περνά από τις κιθάρες στα κλασσικά σολο όργανα, με αποτέλεσμα το ρυθμ σεκτιον της μπάντας να αναμυγνείεται κυρίως με τα ρυθμικά και λιγότερο με τα lead…Η ρυθμική κιθάρα δηλαδή συχνά στηρίζεται με το τσέλο και τα βαριά brass, η lead παίζει κάποια counterparts συνήθως στα βιολιά ή έιναι το σολο όργανο όταν ακούγεται μόνη της. Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να φύγεις από τα χαμηλά τονικά ριφς, να ανεβάσεις ταχύτητα και οξύτητα σε πιο πάνω χορδές ως ρυθμ/ριφ και να μη γίνει μικρό “πανηγυράκι” με τα βιολιά, τις τρομπέτες κλπ. Εκτός και αν δημιουργίσεις ακόμα πιο πολλά layers στον ήχο σου, τότε όμως θα χάσεις σε όγκο και σε αμεσότητα.
Από την άλλη, νομίζω ότι σε ορισμένα κομμάτια, η ορχήστρα πραγματικά δείνει μια επιπλέον δίασταση στη μουσική που πιθανόν να μην είνα “προσβάσιμη” με τα 4 όργανα της μπάντας. Για παράδειγμα, στο five-pointed star, οι μελωδίες της ορχήστρας καταφέρνουν και να δώσουν κίνηση, σε ένα ιδιαίτερα “πυχτό” και στιβαρό κομμάτι, αλλά και να δημιουργίσουν μια αίσθηση εσωτερικής γεωμετρίας, στο τρόπο που γίνεται το break στη μέση του κομματιού, που επανέρχεται ο προηγούμενος κορμός με την νέα μελωδία από τα βιολιά, αλλά και το φινάλε όπου πάλι τα τρομπόνια παίζουν το θέμα του break. Εκεί είναι πλήρως επιτυχημένο το “πείραμα”. Επίσης και άλλα κομμάτια χρησιμοποιούν αυτή την αίσθηση σουρεαλισμού πετυχημένα, όπως το pyramid god, oceans of grey και mad architect.
Καποιος θεώρησε μαλακία την πρόταση μου ¨όποιος ξέρει ελάχιστα απο μουσική θα καταλάβει την αξία του άλμπουμ¨. Δεν θέλω να αντιδικήσω απλά να την αναλύσω σύντομα.
Σε όλα τα είδη τέχνης υπάρχουν έργα που είναι και για τους γνώστες αλλά και για το κοινό, ενώ υπάρχουν κ άλλα που απευθύνονται μόνο στους γνώστες ή μόνο στο κοινό. Π.χ να είστε σίγουροι οτι 9 στους 10 που βλέπετε στον δρόμο εκτιμούνε περισσότερο την ταινία ¨Μιά βραδιά στο Νόιτινγκ Χιλ¨ απο την ¨Γλυκειά ζωή¨ του Φελίνι ή ένα απο τα αριστουργήματα του Μπέργκμαν. Αυτό σημαίνει οτι κάποια έργα δεν έχουν την απήχηση που θα έπρεπε αν ο θεατής δεν έχει κ ένα πολυετές παρελθόν ενασχόλησης με αυτήν την τέχνη, να γνωρίζει τεχνικές λήψης, γωνίες σκηνοθεσίας, ή στην μουσική πχ τρόπους σύνθεσης, δυναμικές, ενορχήστρωση κτλ.
Επειδή το The great mass είναι ένα σχετικά δύσκολο έργο το οποίο ναι μεν είναι και εμπορικό αλλά έχει πολλές πλευρές που αντιλαμβάνεται μόνο ένας που γνωρίζει 5 πράματα απο σύνθεση, θεώρησα οτι για να το αντιληφθείς 100% θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος απο μουσική. Βέβαια, και η άποψη του οποιυδήποτε ακροατή που είναι απλά ακροατής είναι σεβαστή.
Βρε να επενδύσω θέλω και εδώ και σε πολλά ακόμα, αλλά προς το παρόν αυτή είναι μια πολυτέλεια που δεν έχω
Ρε φίλε για το νεο Septic Flesh μιλάμε όχι για Μπαχ έλεος δηλαδή.
Το άλμπουμ δεν ήταν αυτό το τοόσο σπουδαίο που προβαλλόταν. Η συμφωνική είναι εδώ το πέμπτο μέλος όπως πρέπει να χουν πει και σε συνέντευξη τους, το οποίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια παραπόνων νομίζω. Τα καθαρά φωνητικά έχω την εντύπωση, ότι μπαίνουν, λειτουργώντας όπως και οι παύσεις εν μέρει, για να ξεκουράσουν λίγο το αυτί, γι αυτό και βρίσκονται στην μέση και προς το τέλος. Όντας απλός ακροατής και μη έχοντας ειδικότερες γνώσεις σε σύνθεση κομματιών ή ό,τι υπάρχει από “πίσω”, παρατήρησα ότι οι πολυεπίπεδες συνθέσεις σπάνε μετά από μερικές ακροάσεις.
Γενικά συμφωνώ με ΚρισΠ, όπως και για το ντράμμινγκ που καταντά ανιαρό και μονότονο μετά από ορισμένες ακροάσεις. Επίσης η συνεχείς επανάληψη στα Undead Keep Dreaming k Rising καταντούν βαρετά, όπως και εκνευριστικά καθώς ήδη τα σιγοτραγουδάω(συνήθως αυτό μου αρέσει). Θα παρέλθει εύκολα αυτός ο δίσκος. Οι Σέπτικ απλά προσέθεσαν ένα καλούτσικο άλμπουμ στη δισκογραφία τους.
Είναι από τα πρώτα ρίβιους(όχι ότι είναι ριβιου 10 γραμμές) που συντάσσω και ίσως να έχω προβεί σε γενικολογίες. Κάθε κρίση ευπρόσδεκτη.
[SPOILER]To Great Mass Of Death δεν θυμίζει στην αρχή (μέχρι 1:30 περίπου) το ριφφ του Περσέπολις?:-k[/SPOILER]
Ρε φίλε για το νεο Septic Flesh μιλάμε όχι για Μπαχ έλεος δηλαδή.
Είναι θεικό πώς κάποιοι ψάχνονται για καβγά αλλά δυστυχώς δεν έχω όρεξη.
Και ναι, να σου πω επειδή ξέρω, οτι κάποιες απο τις συνθέσεις του Μπαχ ήταν πολύ σούπα γιατί έγραψε και άπειρες για να τα κονομήσει και ήταν επιπέδου Φοίβου της εποχής. Μην πέφτεις στην παγίδα οτι το μέταλ είναι για ξεγκάβλωμα αλλά η κλασική μουσική είναι σούπερ ντούπερ ψαγμένη δλδ.
Α όλα κι όλα, το νέο Septic Flesh πατάει κάτω τη μισή δισκογραφία του Μπαχ ε!
κλαιω…
:wacko:
o Μπαχ ήταν μόνο μέχρι το slave to the grind όμως. \μ/
Να γίνει στίκυ παρακαλώ. Ειδικά αυτή η σελίδα δεν πρέπει να χαθεί ποτέ.
Δεν παίζει με την καμία, fake προφιλ είναι.