SepticFlesh - The Great Mass

:lol2::lol2::lol2:

*θα τσεκάρει κάνεις την κίνηση εδώ μέσα, και θα νομίζει οτι βγήκε το απόλυτο άλμπουμ…χαχα

:-s:-s

το θρεντ περναει σε αλλα επιπεδα μιλαμε…

η αληθεια ειναι οτι αν δεν ξερεις απ αυτα, μπεργκμαν δεν βλεπεις.

Παντως ο deranged εχει δικιο σε αυτα περι Μπαχ που λεει.
Απ’οσο ξερω πολλοι συνθετες εκεινων των εποχων, εγραφαν μουσικη και στις αυλες των βασιλιαδων κατα παραγγελια για γαμους/γιορτες, αρα ναι, πολλες συνθεσεις του λογικα θα ηταν απλα για να βγει απο την υποχρεωση προς το κοινο, και οχι γιατι ο ιδιος πιστευε στην πραγματικη καλλιτεχνικη τους αξια.

Το Gucci Φόρεμα in B minor

Βachαχαχαχαχα

Night Sky thanx γιατί αποδεικνύεις οτι έστω και ένα-δύο άτομα υπάρχουν που σκέφτονται κ πέρα απο τα γνωστά ουγκ ουγκ. Πόσο λαλάκας είμαι που πίστεψα οτι σε αυτό το φορουμ μπορείς να μιλήσεις κ λίγο πιό ψαγμένα απο σκουπίδια όπως το sputnikmusic

Όσο για σας που λέτε ¨κλαίω¨ κ τετοια για το ποστ περί Μπαχ προφανώς είστε κάφροι μεταλλάδες που σε λίγα χρόνια θα λέτε σε παρέες οτι καποτε ήμουν κ εγώ μαλλιάς κ γαμάτος τυπάς κ άκουγα κ μπλακ με ψαγμένη παραγωγή. Ποτέ δεν καταλάβατε τί σημαίνει μουσική πραγματικά, για σας υπερισχύει το άισθημα ουγκ ουγκ.

Και δεν ξαναποστάρω τίποτα , ούτε πρόκειται να διαβάσω τις γκέι απαντήσεις σας του τύπου ΄΄Κλαίω¨. Είναι απαντηση αυτή;;; ¨Κλαίω¨;;;; Πόσο Gay friendly διάλεκτος είναι αυτή ρε;;;

Κλαίω

[SPOILER]Εννοείται ότι δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να αποδείξω στον κύριο ψαγμένο τί γνώσεις έχω στη μουσική, πόσο μάλλον στην κλασσική.[/SPOILER]

Deranged αγόρι μου κάνε μας την χάρη και ξαναπόσταρε ότι γουστάρεις όποτε γουστάρεις και πές ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, εδώ μέσα ποστάρουν και trollaroun και αυνάνες χωρίς όρεξη για συζήτηση ή επιχειρήματα, απλά την παίζουν μπροστά στο PC και στα διαλλείματα από το τρομπάρισμα μπαίνουν και rocking να πούν καμιά μαλακία, απλά συντελούν στο να δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα:p , οπότε μην χαλιέσαι, κι αν στην πέσουν με posts και 5-6 μαζεμένοι μη μασάς, είναι γιατί τους έκανες να σκεφτούν και σε τιμωρούν γιαυτό…κατα τ’ άλλα να πώ και εγώ την δικιά μου απόλυτη αλήθεια γιατί μόνο αυτή είναι η πραγματική…ο δίσκος μαμάει κώλους γιατί προσφέρει στον ακροατή μερικές καταπληκτικές στιγμές που δεν είχε κανένας την έμπνευση να γράψει τόσα χρόνια, τα μπαρμπούτσαλα περί παραγωγής και απουσία riff και ορχήστρες και λοιπές παπαρολογίες είναι το καμμένο δέντρο που βλέπουν μερικοί μέσα στο καταπράσινο δάσος, κουτσοί στραβοί στο thread των Septic Flesh#-o

Νέο φεστιβάλ καράτε.

Θρεντ της χρονιάς εύκολα

deranged εγω σε συμπαθώ … αλλά πρέπει να πω οτι το “κλαίω” είναι ωραία έκφραση … όχι οταν υποδηλώνει γέλιο , αυτό είναι για φλώρους… αλλά αν υποδηλώνει μια κάποια επιδοκιμασία του στυλ “κλαίω με τον δίσκο” … γαμάει :slight_smile:

Deranged, εγώ σε λατρεύω γιατί ανήκεις στην αγαπημένη μου κατηγορία χρηστών που λέγεται “μου δείξαν 5 μαλακίες σε ένα ωδείο και νομίζω ότι ξέρω πολύ περισσότερα από σας τους αδαείς αλλά στην πραγματικότητα είμαι εντελώς γκαζμάς”. Να συνεχίσεις να ποστάρεις για να γελάμε και λίγο γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

Εγω δεν εχω ακουσει τον δισκο οποτε δεν θα πω αποψη. Διαβαζοντας ομως τωρα τις τελευταιες σελιδες ( και αφου πω οτι συμφωνω με deranged σε αυτα που ειπε) ενα πραγμα μου κανει εντυπωση : καλα ρε ChrisP γραφεις ποστ μονο και μονο για να ειρωνευτεις και να προσβαλλεις καποιον??? ελεος δηλαδη ρε αδερφε… Δηλαδη με το προηγουμενο ποστ τι δειχνεις??? σορρυ αλλα ως αναγνωστης και συμμετεχων στο φορουμ δεν νομιζω οτι το τιμουν ιδιαιτερα τετοιες συμπεριφορες… μαλλον το προσβαλλουν και προβαλλουν καθε ανθρωπο που θελει να κανει μια υγιη συζητηση

Νομιζω το εχουμε καταστρεψει το θεμα, οι οποιες προσωπικες διαμαχες δεν νομιζω οτι προσφερουν κατι. Οποιος εχει ακουσει το δισκο ας πει την αποψη του, τρολλαρισμα και κοντρες ειναι απλα αχρηστα imho

βαριεμαι να εξηγω 50 φορες, ειδικα σε ατομα που διαβαζουν τα λογια μου ως βλακειες:

1. το θρεντ ειχε ηρεμησει και ετσι στο ξεκαρφωτο μαζεψες γνωμες ΑΛΛΩΝ και ξαναεριξες λαδακι στη φωτια. δεν σου την ειπα ομως γι αυτο αλλα γιατι το εκανεσ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ. δεν ειπες καν προσωπικη γνωμη απλως φερθηκες σαν μανατζερ των κυριων και βοηθησες στη δημιουργια νεου ξεκατινιασματος.
  2. σχεδον τα μισα απο τα 13 ποστ που κουοταρες δεν λενε γνωμες για τον δισκο. 4-5 λενε γνωμες για τον δισκο, 3-4 λενε ΛΕΞΕΙΣ και φρασεις για αυτον του στλ “δεν αντεξα να ακουσω πολυ” (μ αρεσει που μιλας και για “επειχειρηματα” οσων υποστηριζουν την αλλη πλευρα) και αλλα 3-4 δεν ελεγαν ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για το νεο αλμπουμ. ευτυχως που εκατσες και μαζεψες τα ποστ που το αφορουν.

ΕΕΕΕ, ΝΟΜΙΣΤΕΡΑΚΙ, μην ξεχαεις να μπαεις να μου πεις για τα ανουσια μου ποστ. ειδικα τωρα που μονο εγω κανω ανουσια ποστ και κανεις αλλος. ολοι συζητανε σοβαρα…

Nταξει, σούπα δε λες τις συνθέσεις του Μπαχ, αλλά κακώς κοροιδεύτε, το παληκάρι όντως ξέρει 2 πράματα κι έχει δίκιο, όπως κι ο νάιτσκαη που το εξηγεί λίγο πιο αναλυτικά. Η βιομηχανία ήταν δεδομένη, και η ενάτη μια φωτεινή εξαίρεση στις βιομηχανοποιημένες συνθέσεις του Μπαχ στην περίοδο που έχει χάσει την ακοή του.

Βασικά μπέρδεψες τους συνθέτες αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. :stuck_out_tongue:

Έχει αρχίσει να γίνεται ενδιαφέρουσα η υπο-κουβέντα περί Μπαχ, Μπετόβεν κτλ. Θα απαντήσω (ψήθηκα, δεν ήθελα και πολύ η πουτάνα =Ρ), αλλά όχι εδώ. Στης κλασσικής. Stand by.

Καλά ναι ας τα μεταφέρει κανας μοντερας στο εκεί τοπικ.

[SPOILER]Πω τρελή κοτσάνα, προφανώς το μπετοβεν εννοούσα αλλά ήμουν πολύ οff για να πετύχω σωστά.8)[/SPOILER]

Δεν περίμενα αρκετά άτομα να συμφωνήσουν μαζί μου, οπότε και αναθεωρώ την άποψη μου περί του φόρουμ κ ξαναποστάρω.
Η προηγούμενη μου πάντως εμπειρία απο φορουμ ήταν στο αμερικάνικο κυρίως sputnikmusic οπου όλα τα άτομα εκεί ή 15 χρονών είναι ή όλοι οι αμερικανοί είναι βαθειά στο DNA τους μεγάλοι άμπαλοι και καθυστερημένοι.
Και επίσης προσθέτω σχετικά με το εδώ thread οτι όποιος κατέχει απο μουσική, μπορεί να κρίνει λίγο πιό αντικειμενικά. Οι υπόλοιποι πολλές φορές μπορεί να τους αρέσει ένα άλμπουμ επειδή την ώρα που το πρωτοακούσανε, μιλούσαν με ένα καλό μωρό στο skype. Και φυσικά, και στις δύο κατηγορίες υπάρχουν εξαιρέσεις.

δεν εχεις αδικο αποπανε σε αυτα που ειπες απλως εδω μεσα υπαρχει το συνδρομο του εξυπνακια ελληναρα και μαλιστα πασχουν πολλοι απο αυτο.

απο κει και περα αυτο που θελω να πω για το αλμπουμ οσο το ακουω ειναι οτι ειναι ενα απο τα ελαχιστα αλμπουμ απο οσα εχω ακουσει που νιωθω οτι η διαφορα του να το ακους ολοκληρωμενο απο το να ακους ξεχωριστα τα κομματια ειναι κτηνωδης. ειναι λες και στα πιο πολλα κομματια υπαρχει μια κεντρικη ιδεα που αναπτυσεται σιγα σιγα και λιγες φορες ολοκληρωμενα σε ενα μονο τραγουδι. απο κει και περα θα περιμενα πιο πολλες στιγμες ηδονης (εκει, μεχρι στιγμης, πιστευω οτι το κομιουνιον υπερτερει σημαντικα) και πιο πολλα ολοκληρωμενα κομματια.

πχ:
vampire: κομματι εισαγωγικο του αλμπουμ, καθολου ολοκληρωμενο,
mass of death: απο τη μεση και επειτα (και κυριως στο τελος) γινεται καραεπικουρα αλλα δεν ειναι αυτο που εγω λεω "κομματι με τα ολα του"
pyramid god: κομματι με τα ολα του.
five pointed: οι πιο ηδονικες στιγμες του αλμπουμ με ενα ανουσιο σπασιμο στη μεση.
oceans: μελωδικο μπαλαντο-περασμα. γλυκουτσικο.
the undead: ισως το πιο αδιαφορο στα αυτια μου ως τωρα. σαν το βαμπαιρ, οχι τραγουδι να σταθει μονο του. συντελει ομως ομορφα στη ατμοσφαιρα και στην ποικιλια του αλμπουμ.
rising: μου αρεσει αρκετα, ενα αρκετα καλο κομματι, οχι τοσο στο στυλ του υπολοιπου αλμπουμ (λιγη συμφωνικη).
apocalypse: δεν θυμαμαι :lol:
mad architect: σημεια πορωσης και σημεια αναμονης για τη πορωση. σαν το mass of death.
therianthropy: αρκετα ολοκληρωμενο, δεν με πεθαινει αλλα ωραιο.

προσοχη: 1. σκοπος μου δεν ηταν να εξηγησω το αν ειναι καλο το αλμπουμ οσο το οτι δεν μου φαινονται τα κομματια τοσο “ολοκληρωμενες” συνθεσεις. απο την αλλη ολα αυτα μαζι κανουν βεβαια ενα εξαιρετικα ολοκληρωμενο αλμπουμ.
2. ολα αυτα μπορει να τα παρω πισω με τις ακροασεις…

Αποπάνε (:p) το έχεις ακούσει αρκετά το αλμπουμ? Έχω την αίσθηση πως ψάχνεις να ακούσεις το οίκειο (δηλαδή τη στάνταρ δομή σύνθεσης - αυτό που λες για “κομμάτι”) και κάπου χάνεις την ορχηστρική / κινηματογραφική διάσταση του αλμπουμ, όπως και τη ροή μεταξύ των κομματιών…Δεν μπορεί το καλύτερο σημείο του five pointed να το λές ανούσιο…:? Ή να μη θυμάσαι το apocalypse. Θα αρπαχτούμε μεταξύ μας τώρα! :lol: Δώσε χρόνο στο αυτί σου να συνηθίσει τη συμφωνική, νομίζω σε ξενίζει αρκετά…
Για μένα τα pyramid god, five pointed star, oceans of grey και mad architect είναι εύκολα από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν γράψει οι flesh και με τη συνοδεία του 5ου μέλους ανεβαίνουν σε άλλο level.