Septicflesh - Titan

Μια από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες, με τους Septicflesh (ναι μια λέξη το έχουν πια) να πειραματίζονται, να εμπλουτίζουν τον ήχο τους και εν τέλει να μας δίνουν μια εξαιρετική δουλειά γι ακόμη μια φορά.

και της deluxe έκδοσης

Tracklist

War In Heaven
Burn

Order Of Dracul
Prototype
Dogma
Prometheus
Titan
Confessions Of A Serial Killer
Ground Zero
The First Immortal

Eδώ μπορείτε να διαβάσετε το review για το άλμπουμ, ενώ κάναμε και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσασυνέντευξημε τον Σωτήρη Βαγενά που μας μίλησε αναλυτικά για τη μπάντα, τον τρόπο σύνθεσης καθώς και μια track-by-track ανάλυση του δίσκου.

εδώ το prototype

http://www.lordsofmetal.nl/nl/nieuws

Σαφώς ανώτερο το Prototype από τα 2 προηγούμενα. Πάντως, αν κρίνω από αυτά τα 3 ήδη, δύσκολα θα είναι ο δίσκος στα επίπεδα του Great Mass.

Εμένα μου αρέσει λίγο περισσότερο.

Σίγουρα, πάντως, τα δυο εντυπωσιακότερα τραγούδια του άλμπουμ είναι το “Prometheus” και το “Titan”.

Νομίζω είναι δύσκολο να συγκρίνεις, γιατι το Great Mass είναι πιο epic και “πιασάρικο”, το Titan έχει μια μαυρίλα διαφορετική, μια άλλη ατμόσφαιρα. Γενικά δεν ξέρω δυσκολεύομαι να συγκρίνω μεταξύ των δύο, μου φαίνονται αρκετά διαφορετικά, σίγουρα δεν θα αρέσει σε όλους το Titan πάντως, ειδικά στην αρχή με λίγες ακροάσεις.

Ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου. Πάντως και τα 3 αυτά δύσκολα θα έμπαιναν στο Great Mass. Συνθετικά τα βρίσκω πολύ κατώτερα από οτιδήποτε υπάρχει εκεί. Ακόμα και το Prototype που είναι πολύ καλό, θυμίζει αρκετά στιγμές του Great Mass. Ελπίζω οι υπόλοιπες 7 συνθέσεις να κάνουν την διαφορά.

Διέρρευσε :wink:.
Παρα πολύ καλό με μια ακρόαση.
Εντυπωσιακη δουλεια στα συμφωνικά μέρη,πιο περίπλοκες συνθέσεις.

Thanx για το info…κατεβαινει! και ελεγα τι θα ακουσω αυριο στο δρομο για δουλεια…
Pre order εχει γινει βεβαια εδω και καιρο!!

Έτσι,έτσι…παει για αγορά αύριο κιόλας!

  • Πιο προσωπική / πειραματική παραγωγή, με μια ακρόαση μου ακύγεται εντυπωσιακά ιδιαίτερο και επεκτείνεται πέραν από τον ήχο των τελευταίων αλμπουμ…διακρίνεται μοναδική δουλεία στο δέσιμο των ορχηστρικών και των κιθαριστικών μέρων…

Το αλμπουμ υπάρχει σε streaming εδώ:

ο δισκος ειναι ηδη εκει εξω8)

ΜΕΓΑΛΟ άλμπουμ. Δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβιτήσεις σε κανένα τομέα, στις συνθέσεις, στις μελωδίες, στην ατμόσφαιρα, στο δαιδαλώδες δέσιμο ριφφ και ορχήστρας, στο κινηματογραφικά δοσμένο κολασμένοο παίξιμο των Drums…στις ονειρικά εφιαλτικές μελωδίες των φωνητικών…Top of the top…και πάλι υπέρβαση λοιπόν…

Υπέρβαση είναι να καταφέρνεις με τις ίδιες ιδέες να ακούγεσαι φρέσκος, συμφωνώ. Ακόμα καλύτερα βέβαια, αν κάνεις πραγματική υπέρβαση προχωρώντας σε νέα μονοπάτια.
Πάντως μπράβο γιατί σε αρκετά σημεία δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα.

Χμμμ…νομίζω ότ το αλμπουμ κάνει ενάν μεγάλο κύκλο, πέραν από τον ήχο των communion / the great mass δηλαδή, ενώ δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις κιθάρες και στο στήσιμο συνθέσεων-κομματιών (και όχι τόσο αφαιρετικών όσο στο great mass), ταυτόχρονα χρησιμοποιέι αρκετά στοιχεία από πιο παλιές κυκλοφορίες (πχ στις μελωδίες των γυναικείων φωνητικών, ή σε ορισμένα lead στη κιθάρα) που φέρνουν πρσς Summerian 'η και Fallen Temple…Και το κιθαριστικό παίξιμο είναι μεγάλο ατού καθώς αποφεύγει το μονότονο γκρουβάτο παίξιμο στο οποίο καταφευγουν πολλές μπάντες όταν μια σύνθεση έχει πολλά ετερόκλητα στοιχεία…εδώ ήχει σαν μια ακόμα πλήρης φωνή στη συνολική έκφραση της μπάντας…

Για μενα κορυφη τους ηταν και συνεχιζει να ειναι το Revolution DNA. Το Sumerian πηγε ακλαφτο ενω το Communion ηταν πολλα βηματα προς στην σωστη κατευθυνση.

Με τα Great Mass και Τitan με εχασαν τελειως. Δεν τα εχω ακουσει ολα (τα κομματια), παρολα αυτα τα δειγματα που ακουσα δεν με εκαναν να συνεχισαω για ολο το αλμπουμ.

imho παντα ετσι.

Εμένα μία απ’τα ίδια για τα γίδια (όπως στο εξώφυλλο) μου φάνηκε. Καλοφτιαγμένο μεν όπως όλα, αλλά τίποτα καινούργιο. Θα μπορούσε να είναι leftover του The Great Mass.

Σήμερα το βρήκα στο Bowel of Noise.

Από τους λίγους δίσκους που ανυπομονούσα να αγοράσω.

Πιστεύω ότι έχουν πάει τον ήχο τους ένα βήμα παραπάνω, καθώς η ορχήστρα παίζει απίστευτα πράγματα (φτάνει στα όριά της) αλλά παρόλα αυτά και οι κιθάρες και το drumming είναι πιο ακραία και πιο μπροστά.

Θα έλεγα πως ακόμα και συνθετικά κάνουν υπερβάσεις σε ένα είδος που έχει συγκεκριμένες μανιέρες.

Άξιοι.

Επιτέλους τα ορχηστρικά μέρη ήρθαν “μπροστά”, ενώ οι κιθάρες, προς έκπληξή μου, παίζουν σ ένα πιο raw straightforward death metal ύφος. Για μένα top δουλειά τους, αυτής της symphonic era τους. Μακάρι να ακούσουμε κι ακόμη πιο πειραματικά / avant garde στοιχεία στο μέλλον, έστω τύπου chaostar κλπ, γιατί έχει ψωμί η υπόθεση με την ορχήστρα κι απ ότι φαίνεται πια, το χουνε και το παραέχουνε.

Ακριβώς έτσι, ειδικά το Revolution DNA είναι απίστευτος δίσκος και με πολύ προσωπικό ήχο. Ακόμα και το Fallen Temple είχε πιο ενδιαφέρον από το Great Mass(και ίσως και ένα από τα καλύτερα κομμάτια τους-Marble Smiling Face ντε)