Τρομερό κόλλημα είχα με το We Who Are Not As Others, μιλάμε για συνεχές ριπίτ και κλειστά μάτια στο headbanging, ανατριχίλες και εκατό σενάρια να παίζουν κάθε φορά για το τι ακριβώς σημαίνει για μένα εκείνη την στιγμή το We και το Others. Συγκλονιστικό κομμάτι και νομίζω είναι καίριο το σχόλιο που ειπώθηκε, ότι το γεγονός ότι πέρασε (τότε) σχετικά απαρατήρητο από τον πολύ κόσμο δείχνει πόσο διαφορετικό ήταν σαν songwriting και άποψη. Βεβαίως και είναι κανονικό κομμάτι, 4 παρά λεπτά είναι και δεν υπάρχει μέτριο δευτερόλεπτο εκεί μέσα, μαζί και με το outro με τα πειραγμένα γέλια και κραυγές. Και μιας και το θυμήθηκα, στο τέλος του CD, έχει hidden track τον Max να γράφει τις κραυγές, τσιγαρόβηχας και τρελό γέλιο.
Για το Arise, να πω ότι είναι μια δισκάρα φυσικά και μέχρι σήμερα συγκλονιστικά τα τρία πρώτα κομμάτια, το Under Siege με την εισαγωγάρα και εκπληκτικός Kisser. Ίσως ήμουν άδικος με τα τύμπανα μιας και αποτελούν μέρος του χαρακτήρα του δίσκου σαφώς αλλά ακόμα τα βρίσκω πιο δυνατά από ότι τα θέλω εγώ -ειδικά το ταμπούρο, στο τούπα-τούπα μου σκεπάζουν τις κιθάρες. Στο Orgasmatron που είναι από τα ίδια sesssion δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε στην αλλαγή του Dead Embryonic Cells κλπ. Ελπίζω να βγάζω νόημα.
Για τα δύο πρώτα: απόλυτο ρισπέκτ γιατί την εποχή εκείνη ήταν πραγματικά πολύ μπροστά σαν άποψη τόσο ακραίο songwriting και είναι παραγκωνισμένη η πρωτοπορία της μπάντας στον τομέα αυτό. Είναι γοητευτικό άκουσμα μέσα στην κουλαμάρα και το ριβέρμπ και τον ενθουσιασμό αλλά για μένα είναι σαν μουσική δύο σκάλες κάτω. Στο Schizophrenia είναι που θεωρώ ότι ισιώσανε σαν songwriters αλλά ξέρω κόσμο που δεν συμφωνεί μαζί μου καθόλου και τα έχει αγαπημένα. Στο σπλιτ με τους Overdose πάντως εγώ βρίσκω αισθητά καλύτερους τους Overdose.
Το Beneath είναι τέλειος thrash metal δίσκος και τον έχω εύκολα ανάμεσα στα αγαπημένα μου μέταλ άλμπουμ έβερ. Καταπληκτικός ήχος και μια απόλυτα death metal αίσθηση και vibe από ένα καθαρόαιμο thrash group. Πραγματική γέφυρα για τους δύο ήχους (το thrash που αρχίσει και μεταλλάσσεται σε φλοριδιανό death) και για τους οπαδούς (από κει τσίμπαγες να ασχοληθείς με το νεογέννητο death metal).
Και μακράν…αλλά ΜΑΚΡΑΝ όμως το καλύτερο εξώφυλλο Sepultura, μαγεία και τα άλλα δύο του Whelan και υπερκολληματικά (δεν χρειάζεται να πω ποια) και με κλασσική ενατένιση-κόλλημα για τις λεπτομέρειες, αλλά το πορτοκαλί με το μαύρο του Beneath και το όλο feeling της εικόνας είναι πραγματικά αριστουργηματικό.
Πολύ σωστή και η αναφορά στο Live Under Siege. Συμφωνώ πως πρόκειται από τα πλέον δολοφονικά live ντοκουμέντα, εξαιρετική φόρμα (και συμφωνώ επίσης πως μιλάμε για την κορύφωση σε αυτόν τον τομέα). Μαζί και για το single του Arise (και το Under Siege ε; Με Orgasmatron και Troops of Doom!) και τα πορωτικά “καμ ον μπαρσελόνα, λετς ντιστρόι δις φάκιν πλέις” με τον επακόλουθο όλεθρο.
Φυσικά και έχασα την συναυλία (15χρονο στην Κρήτη γαρ) αλλά πήγε ο εξάδελφος και μου καβάτζωσε λάφυρο:
[SPOILER]
Στο τέλος διακρίνονται και οι ημερομηνίες.
[/SPOILER]
Αγαπημένα κομμάτια του δίσκου είπαμε;
Ομώνυμο, Inner Self, Slaves of Pain, Mass Hypnosis (ανατριχιαστικά λατρεμένη γέφυρα και σόλο).