Shadow Gallery στην Ελλαδα 8-9-10 Οκτωβ. 2010

φευγω για κατωωωωωωωωωωωωω!!!

Ξεκιναμε και μεις…καλα να περασουμε!!!

Ξεκινάω κι εγώ σε λίγο. Αν και ανησυχώ για τον ήχο, ειδικά μαθαίνοντας ότι οι Shadow Gallery δεν έφεραν δικό τους ηχολύπτη, παραμένω πολύ αισιόδοξος ότι θα δούμε live-άρα σήμερα.

Στη Λάρισα το live ήταν πολύ καλο και η μπάντα super!!!

Για το λάιβ της τα είπαν Amazing & Deckard. Η αίσθηση μου βέβαια είναι ότι είναι κύρια θέμα χώρου και ηχολήπτη. Το ότι έπρεπε να συντονιστούν 4 κιθάρες και 3 πλήκτρα και 4 φωνές στη μίξη όπως είπε και ο Deckard αύξανε την δυσκολία του όλου εγχειρήματος αλλά οι Gallery δεν μου έδωσαν την αίσθηση ότι δεν ήταν δεμένοι. Ακόμη και όταν έφτιαξε κάπως ο ήχος τα όργανα χάνοταν και από μνήμης έβαζες εικονικά το σόλο. Ότι μέταλ έχω δει εκεί μέσα είχε πρόβλημα ο ήχος. Παρόλα τα προβλήματα όμως ο προσωπικός βαθμός ικανοποίησης άγγιξε το μέγιστο καθώς ένα όνειρο ζωής για εμάς τους περασμένης κάπως ηλικίας έπαιρνε σάρκα οστά καθώς βλέπαμε ζωντανά ένα συγκρότημα με το οποίο μεγαλώσαμε μαζί του τόσο ηλικιακά όσο και μουσικά. Να είναι καλά οι οργανωτές του λάιβ που φέρνουν prog διαμαντάκια να απολαμβάνουμε. Καλά να είμαστε να τους ξαναδούμε

Και κάποιες φώτο

http://www.flickr.com/photos/milaber22/5068412498/

τώρα είδα και βιντεάκια από Σαλόνικα. Νταξ, πρόβλημα δεσίματος δεν παίζει με τίποτα.

Σ’αυτο θα συμφωνησω κι γω! Δεν ειχαν κανεναν προβλημα δεσιματος κι αντιθετως ηταν πολυ συγχρονισμενοι! Το προβλημα ηταν ο ηχος τους! Αλλα απο τη στιγμη που δεν παιζει να φερανε δικο τους ηχοληπτη τι να σου κανει ο ηχοληπτης του καθε μαγαζιου?

Ηχοληπτης ειναι σε ολη την ευρωπαικη περιοδεια ενας απο τα στελεχη της WarCry, της διοργανωτριας ομαδας δηλαδη. Ενταξει τι να κανουμε, ειναι μειον μεν αυτο σε ολες τις συναυλιες που παιξαν στην Ευρωπη, απο Ολλανδια (ProgPower) μεχρι εδω, αλλα με τι budget ξεκινησαν; Για να το σκεφτουμε και αυτο λιγο.

Συγκροτημα που ειχε πολυ μικρο εισοδημα απο το Digital Ghosts (100.000 αντιτυπα) και με σχεδον μηδαμινο merchandising.

Οπως και να χει, για μενα ηταν μια απο τις καλυτερες εμπειριες της ζωης μου. Αν και μολις το 2005 πρωτοακουσα τους θεους της μελωδιας, εχω εκτοτε ταυτιστει με μεγαλο αριθμο κομματιων (οχι τοσο οσο του huqin βεβαια, αλλα πιθανως προς τα κει οδευω :smiley: ). Μονο που ειδα τον Werkhamp και τον James, τους δημιουργους δηλαδη σχεδον ολων των κομματιων να τραγουδανε χαμογελωντας τα chorus των Mystery, Andromeda Strain, Room V και λοιπων τοσο πανεμορφων και εξυπνων στιχων που κρυβουν ζωη μελετης απο πισω, αυτο μου αρκουσε.

Το μονο σιγουρο ειναι πως αν ειχαν βαλει πλωρη για κατι μεγαλο απο παλια με πιθανως καποιο αρχικο κεφαλαιο και σωστο μανατζμεντ, τωρα δεν θα μιλουσαμε καν για ηχοληπτες, μπαρ-καλυβες και σιγουρα δεν θα μιλουσαμε εν ετει 2010 για πρωτη περιοδεια συγκροτηματος παρουσιας 20 χρονων.

Δεν προκειται να ξεχασω πως βγαινοντας μετα τα αυτογραφα και τους μικρους διαλογους με το συγκροτημα, ακουω στα πεταχτα εναν 40-45ρη με την γυναικα του να λεει στους διπλανους του “Εχεις απο την μια μερια τον Portnoy με τα δεκαδες βιντεο και dvd να παιζει σε ενα συγκροτημα που τα χει σκατωσει στα τελευταια αλμπουμ (δεν ηξερε πιθανως οτι την εκανε για αλλο συγκροτημα) και βλεπεις τον Νevolo, που ισα ισα τον γνωριζαν 300 ατομα σε ολοκληρη την πολη να δινει τετοιο σολο”

Τεσπα, ποιος ξερει, ισως μετα απο αυτη τη περιοδεια και αφου πιθανως κανουν και μια καλη στην Αμερικη, βαλουν πλωρη για νεο αλμπουμ το οποιο πιθανως θα πουλησει περισσοτερο, με σκοπο να τους ξαναδουμε υπο καλυτερες συνθηκες.

κλασσικες ελληνικες πιπες για τους theater που πλεον τις βαρεθηκα.

στα δικα μας τωρα. 15 χρονια περιμενα αυτο το live. τοσα χρονια ελεγα αντε και θα κανουν περιοδεια αντε και θα κανουν και τιποτα. ειμαι σοκαρισμενος απο την χαρα μου. αυριο παιδια τα υπολοιπα πρεπει να κοιμηθω δουλευω αυριο.

νταξ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΝΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΙΒ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

οσοι ακουνε shadow gallery και δεν ηρθανε - ΧΑΣΑΝΕ

γενικα οσοι ακουνε progressive metal και δεν ηρθανε ΧΑΣΑΝΕ

μιλαμε για ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ και ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

απιστευτη ενεργεια
η σκηνη δεν τους χωρουσε
και παρολο την ηλικια τους και το μικρο της σκηνης
αυτοι καταφερανε και μεταδωσανε το παθος τους
(σε σχεση με αλλους και αλλους που καθωνται σαν παγοκολωνες)

αν εξαιρεσουμε καποια μικροπροβληματα στον ηχο
ολα τα αλλα ηταν τελεια

πωπω
το μπασιμο με stilleto και war for sale
ηταν μια μικρη ονειρωξη

απο κει και περα οτι πεξανε απο τα 4 πρωτα ηταν ενα ονειρο
με αποκορυφωση το προσωπικο μου αγαπημενο crystalline dream
στο οποιο ξελαρυγγιαστηκα

αλλα και τα andromeda stain και room V ηταν σουπερ
οπως κομματαρα ητανε και το pain απο το τελευταιο αλμπουμ
το οποιο δεν του εχω δωσει τη σωστη σημασια

επισης μνεια να γινει και για τον τραγουδιστη
με την φωναρα αλα tate
και το μουσικο του ταλεντο
οπου μας χαζεψε παιζωντας και σολο στην κιθαρα!!!

ευχαριστουμε shadow gallery για την εμπειρια αυτη
ελπιζουμε να σας ξαναδουμε

Να υποθεσω το setlist Ιδιο με ολες τις αλλες συναυλιες signal?
Το μοναδικο μου παραπονο ειναι οτι δεν προκειται να δουμε απο αυτη τη περιοδεια Rain η Crusher. Εδικα το Rain για κλεισιμο συναυλιας θα ηταν το αποκορυφωμα. Μακαρι Βελγιο να κανουν κατι.

Αντε περιμενουμε καποιον να ανεβασει σολο Nevolo αν τραβηξε.

Τι να πούμε ρε παιδιά! Μοναδική εμπειρία! Υπερβολικά καλοί μουσικοί! Πάνω από όλα όμως με αγγίζει το συναίσθημα και η αγάπη η οποία αποτυπώνεται από τα πρόσωπά τους μέχρι την τελευταία τους νότα! Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ζω την εποχή τους! Για τέλος να πω οτι τελικά έφτανε μόνο το όνομα του, του Mike Baker, για να γίνει η τρίχα κάγκελο και να κρατάω τα δάκρυα!! Τέλεια!

ναι σετλιστ το ιδιο
σιγουρα θα θελαμε και αλλα κομματια
cliffhanger??
legacy??

αλλα οπως και να χει ηταν τοσο τελεια η συναυλια
που δεν πιστευω κανεις να ειχε παραπονο

και δεν μπορω να φανταστω πως θα ητανε το λαιβ
αν ζουσε ο συγχορεμενος…

Στιγμές…

*Η ενέργεια του συγκροτήματος και του πλήθους στο “Mystery”.
*Το απίστευτο solo του Nevolo και τα ζογκλερικά του.
*Το ατέλειωτο χειροκρότημα για τον Baker.
*Η έκπληξη στα πρόσωπα όλων όταν είδαν τι κόσμος μαζεύτηκε στην Αθήνα.
*Ο Allman να βγάζει φωτογραφίες το κοινό.
Και γενικά μεγάλη συγκίνηση.
Ελπίζω να μας ξανάρθουν.

ΦΟΒΕΡΟ live!!!
το ωραίο της βραδιάς ξεκίνησε από τους Maplerum!!! τρομερή ενέργεια…κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό, μια πολύ καλή επιλογή support για τους shadow gallery…:smiley:

οι shadow απλά τρομεροί…τα έσπασαν!!! απίστευτη σκηνική παρουσία, τέλειος ήχος…καλύτεροι και από τα cd!!! απογείωσαν το mystery!!!:D:D υποψηφιότητα για live της χρονιάς…έχασαν όσοι δεν ήρθαν…

__Απλά να πω “wow” και ευχαριστώ. Επανέρχομαι αργότερα…

__Απλά μπράβο. ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟΙ.

[B]Maplerun[/B]
Έκπληξη για μένα. Είχε δίκιο ο freedom που έλεγε να τους προσέξουμε. Φοβερά τα παιδιά,πολύ μα πολύ ενέργεια, είχαν πάρα πολύ καλά κομμάτια, πασιάρικα, που σου έμεναν αμέσως μερικές μελωδίες. Λίγο τη φωνή να δουλέψει ο τραγουδιστής και θα πάνε πολύ μπροστά. Σίγουρα θα ασχοληθώ μαζί τους σύντομα.

[B]Shadow Gallery[/B]
Συγκίνηση με λίγα λόγια. Αν και πρόσφατα άρχισα να ακούω, τους λάτρεψα και παρακολούθησα ένα απίστευτο και απερίγραπτο live. O ήχος ήταν σχεδόν άψογος, για μένα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Είχε αρκετό κόσμο, αλλά τόσο ώστε να είσαι άνετα, να έχεις τον χώρο σου.

Τώρα για τους 6 ανθρώπους που είδαμε στη σκηνή είναι λίγα αυτά που μπορώ να πω. Καλλιτέχνες και μουσικοί με ΟΛΗ τη σημασία τη λέξεως. Ενέργεια που θα ζήλευαν νεότερες μπάντες, επικοινωνία με το κοινό. Τόσο καλή απόδοση πάνω στη σκηνή που λες ότι παίζουν χρόνια live. Απίστευτο δέσιμο.

Επίσης όλοι τους πρέπει να ξέρουν καμιά 6αριά όργανα. Σε κάποια φάση ακούγαμε drums, μπάσο και 4 κιθάρες, ενώ κάποια άλλη στιγμή 2 πλήκτρα, 2 κιθάρες, μπάσο, drums. Τα solos έδιναν και έπαιρναν, όχι μόνο από τους Gary Wehrkamp, Brendt Allman αλλά και από τον Brian Ashland, που εκτός από κιθάρα ξέρεις και να τραγουδάει. Απίστευτη φωνή και για μένα άξιος αντικαταστάτης του Baker. Ήταν τόσο μεγάλη εμφάνιση που η σκηνή ήταν πραγματικά τόσο μικρή. Το μόνο που με κούρασε λίγο το drum solo, αλλά ο Nevolo, μόνο πάνω στα κεφάλια μας δεν έπαιξε:p:p

Τώρα hail στους 2 που είδα για πρώτη φορά, martian και billrocki, χάρηκα πολύ παιδιά, αλλά και στις γνωστές φάτσες pumpkin και στον κουρεμένο(γιατί?) dude. Επίσης πρέπει να είδα και ChrisP, αλλιώς υπάρχει κλώνος.

Γενικά ένα θα πω: I Saw Shadow Gallery Live. Ελπίζω να τους ξαναδώ σύντομα.

:lol: κονκάρδα κι εσύ;

Εννοείτε8)8)

Να πεταχτω εδω και να πω οτι εκει που ημουν εγω σχετικα πισω και προς το κεντρο ο ηχος ηταν α-ψε-γα-δια-στος.Μιλαμε για τουμπανο υπερκρυσταλλο(απο το πρωτο second),τετοιες κιθαρες ουτε στα βινυλ ριπς του awake και δεν υπερβαλλω.

Κατα τ’αλλα τα παν ολα τα παιδια.Λαιβ ζωης,απο εκεινα που θα τα θυμασαι για παντα και που δε διαννοεισαι να κοιταξεις ρολογια,πατωματα,ταβανια ουτε για ενα δευτερολεπτο.Μουσικη πανδαισια,δε ξερω πως αλλιως να το περιγραψω…Ο Baker τιμηθηκε και απο το χειροκροτημα αλλα και απο την αποδοση του καινουριου(σορι,δε θυμαμαι ονοματα)που σταθηκε στο υψος των περιστασεων και με το παραπανω(με τα φωνητικα απο τους υπολοιπους να ειναι μαγευτικα και βγαλμενα απο τα σιντιζ…μα τι δευτερα βγαζουν λαιβ οι ανθρωποι ρε μπουστη μου???).

Δε μου ρχεται κατι αρνητικο αυτη τη στιγμη…ακομα και στο ντραμ σολο,ηταν τετοιο το momentum και το vibe της συναυλιας που δε ηταν ευκολο να βαρεθεις(ειχε και τη πλακιτσα του ετσι κι αλλιως).

Silent Rage προλαβα λιγο,καλη γευση μου αφησαν.Maplerun αψογοι!