Shadow Gallery στην Ελλαδα 8-9-10 Οκτωβ. 2010

Άψογος ο ήχος και πάνω στον εξώστη, κεντρικά.
Να προσθέσω ότι ο μπασσίστας τους είχε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ενέργεια πάνω στην σκηνή. Σαν μικρό παιδί πέρα-δώθε πήγαινε.

Αντε αντε να ανεβαινουν σιγα σιγα τα βιντεο απο Αθηνα. Αν υπαρχει καποιος/α που να τραβηξε μεγαλο μερος της συναυλιας η εστω μεμονωμενα ολοκληρα κομματια με καλη ληψη και αναλυση, ας μου στειλει ενα πμ ωστε να τα στειλουμε στον ανθρωπο που κανει compilations απο την ευρωπαικη περιοδεια για χαρη του promotion team της μπαντας.

Η warcry εχει ηχογραφησει και τα 3 Live στην Ελλαδα, κατα πασα πιθανοτητα για υλικο στο επερχομενο dvd (βιντεο απο Μιλανο νομιζω). Το πιο σιγουρο φαινεται να ειναι το εξτρα υλικο του ηχου απο Αθηνα, γιατι Θεσσαλονικη και Λαρισα υπηρχαν σοβαρουτσικα προβληματα στην αρχη κυριως.

Carl: ενεργεια 20χρονου με καταπληκτικα φωνητικα οσον αυτα μπορουσαμε να ακουσουμε.

:smiley:
Ηταν ισως ο μοναδικος που εκατσε κανα 45λεπτο μετα τη συναυλια για να βγαινει φωτο και να υπογραφει. Φιλοτιμος στο απειρο.

πριν από καμμιά δεκαετία που άκουγα για πρώτη φορά το Carved in Stone, δεν περίμενα με τίποτα ότι θα βίωνα κάτι αντίστοιχο με το σημερινό!

όλοι και όλα ήταν σαν σε όνειρο… όταν έφτασα σπίτι, το πρώτο πράμα που κανα ήταν να βγάλω το εισιτήριο και να το φιλήσω : P.

περισσότερα αύριο.

Τέλειοι. Απλά τέλειοι.

Αν και σίγουρα δεν είμαι ο πιο πωρωμένος οπαδός τους, το πόσες φορές έπιασα τον εαυτό μου να τσιμπιέται γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έβλεπα Shadow Gallery live, δε λέγεται…

Πραγματικά αναθεωρώ τα καλύτερα live του 2010 και το βάζω κορυφή!

Με καλύψανε σχεδόν όλοι οι αποπάνω όσο αφορά τις λεπτομέριες και τα επι μέρους σημεία της live-άρας που είδαμε χθές.

Μία μπάντα σε τρελό κέφι και φόρμα, ένας τραγουδιστής αξιότατος αντικαταστάτης του Baker, 4 κιθαρίστες, 4 φωνές, 2 πληκτράδες, 2 ντράμμερ. Αυτό δεν ήτανε συγκρότημα, το Berkley σε mini συσκευασία ήτανε!

Εμπειρία ζώης, τίποτε άλλο!

ΥΓ) Αν υπάρχει video από τον χαμό που έγινε με το Crystalline Dream, ποστάρετε link για να συνεχίσουν οι ονειρώξεις μου, οκ? :smiley:

Here we are, we’re the band, we got your marching orders
It’s in the music and the words that we sing
Sing along, sing out loud, and you’ll join the answer
[B]We will rock with the thunder of a thousand mighty horses[/B]

αυτό το έκαναν και με παραπάνω άλογα:):slight_smile:

αυτο που ζησαμε δεν χωραει σε λογια. τους ακουω απο το 1ο τους αλμπουμ και για να πω την αληθεια τους ειχα μυθοποιησει και φοβομουν πιθανο τους στραβοπατημα live μια και ηταν απο τα πρωτα τους.
Ηταν μια απο τις σπανιες φορες που το ονειρο εγινε πραγματικοτητα!!!

Δεν καταφερα να παω δυστυχως λογω δουλειας,αλλα μπορω να πω οτι στη Θεσ/νικη,αν ηταν ηχοληπτης αυτος που νομιζω πως ηταν(του μαγαζιου δλδ),εχει καψει πολλες συχνοτητες στ αυτια του ο τυπος πλεον(αν και βετερανος),οποτε λογικο να βγει σκατα ηχος.

Γαμώ το κρυολόγημά μου γαμώ. Απ’ ότι φαίνεται έχασα κάτι πραγματικά σπουδαίο. :frowning:

http://www.youtube.com/watch?v=cAyMIYpDNv4

Άρχισαν να ανεβαίνουν και τα πρώτα video. Gold Dust με τον Ashland να κατεβαίνει στο κοινό και να τραγουδάει.

δε μέτρησες καλά φίλε! 3 πληκτράδες!

[SIZE=“1”]κι ένας φλαουτιέρης… :P[/SIZE]

live εμπειρια ζωης, ετσι?
δεν νομιζω οτι ημουν ο μονος που δεν του αρεσαν καθολου, μα καθολου, οι maplerun αλλα δεν θα συνεχισω τη γκρινια γιατι

[SPOILER][SIZE=“5”]I SAW SHADOW GALLERY LIVE[/SIZE][/SPOILER]:metal:

οχι
και μενα δεν μου αρεσαν

ενω μπηκαν δυναμικα

με το που ακουσα τα φωνητικα του τραγουδιστη
ξενερωσα

και γενικα ο συνδιασμος
heavy ξεσπασματων τυπου godsmack
με πιο alternative rock
και φωνητικα που τουλαχιστον εμενα μου φερνανε στο μυαλο placebo και ηρεμο tankian
δεν μου εκατσε καθολου καλα

απο την αλλη αρεσαν στους shadow gallery
οπωτε παω πασο… :stuck_out_tongue:

Σωστός! Τα έχω ακόμα χαμένα από χθές… :lol:

Καλοί οι Maplerun αλλά δε μου κολλούσαν καθόλου με Shadow Gallery. Νομίζω σε Haunted πχ θα ταιριάζανε καλύτερα…

Περιττό να πω ότι δεν έχω κλέισει μάτι όλη νύχτα.

Τα support έκαναν αξιόλογη προσπάθεια.[SPOILER]Μια ένσταση μόνο.Τους Maplerun τους έβλεπα πρώτη φορά και επειδή βλέπω ότι έχουν δυνατότητες για καλά πράγματα θα τους πρότεινα να μείνουν με δύο κιθάρες ως έχουν αλλά να αλλάξουν frontman.Αν δεν είσαι ο Daron Malakian ο ίδιος (Θεούλης),δυστυχώς δεν μπορείς να γίνεις σαν κι αυτόν.[/SPOILER]

Οι Gallery είναι [SPOILER][B][SIZE=“7”]ΘΕΟΙ[/SIZE][/B][/SPOILER]
Τέλος.
Το live είναι πέρα από κριτικές. Αδυνατώ ακόμα και τώρα να συλλάβω τι έγινε ακριβώς.

Στο “Destination Unknown” στο στίχο “…and like a lighthouse set on a rocky coast amidst the storm…” ειλικρινά δάκρυσα.Είναι από τις αγαπημένες μου φωνητικές μελωδίες του Mike και εκείνη τη στιγμή συνηδητοποίησα πόσο μου έλειπε από τη χθεσινή βραδιά.

Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το χθεσινό live των Gallery μαζί με το πρώτο live των Pain Of Salvation το 2003 είναι ότι πιο έντονο έχω βιώσει (συναισθηματικά ίσως) σε συναυλιακό επίπεδο.

[SPOILER]Αλήθεια ποιός να το περίμενε ότι θα δούμε και crowd surfing στους Gallery? 8O[/SPOILER]

Τα ειπαν ολα τα παιδια…Εμπειρα ζωης και μονο!

Οι Γκαλερυ αστειρευτη ενεργεια πανω στη σκηνη, δεμενοι παρα πολυ, οι υμνοι ο ενας μετα τον αλλο…Ο ηχος πολυ καλος αν και λιγο πιο δυνατος απ’οσο θα επρεπε, αλλα δεν μας νοιαζει…Φωναρα ο Ashland, τρεμω στην ιδεα να ηταν ο Βaker εκει. Stilleto + War For Sale ΟΛΕΘΡΟΣ, Mystery ξελαρυγγιασμα, Pain + Questions At Hand χτυπημα και συναισθημα, Crystalline Dream συγκινηση μεχρι εκει που παει. Ξαναλεω, εμπειρια ζωης!

Υ.Σ. Χαρηκα που ειδα Angel_Death και Dude!

Άσχετο αλλά εμένα οι Maplerum μου αρέσαν. Μπορεί να μην ταιριάζαν απόλυτα ή να μην είναι το στυλ μου αλλα νομίζω ότι είναι πολύ έξυπνοι μουσικοί και πολύ δεμένοι και κάλλιστα θα μπορούσαν να κάνουν καλή καριέρα στον χώρο τους!
ΚΑι να προσθέσω ότι καραγούσταρα και την διασκευή στο Roll the fire των Silent Rage!

__Μαγικές στιγμές. :slight_smile:

__Φτάνω στο λάιβ λίγα λεπτά πριν αρχίσουν οι Maplerun. Κάθομαι εξώστη δίπλα από τον ηχολήπτη (χεχε, εμ, αφού ήθελα καλό ήχο -ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΛΟ ΗΧΟ, όλοι/όλο το live) και μπροστά από τα merch των maple και gallery.

__Αρχικά, ΜΠΡΑΒΟ στους Maplerun. Δέσιμο, ωραίες συνθέσεις, καλή εκτέλεση. ΑΛΛΑ τέτοια ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, και ΟΡΕΞΗ και ούτε άγχος, ούτε τουπέ ή “ίβιλ” ή “κάνω κάτι σπουδαίο τώρα” στυλ, σπάνια βλέπω και δει από μπάντα που ανοίγει άλλους (και ποιούς άλλους!), πόσο μάλλον από ελληνικη΄μπάντα. Διάθεση, παίξιμο, “ήχος” (μουσικά), όλα καλά.

__Οκ, είχαν μειονεκτήματα, το στυλ τους δεν ταιριάζει μάλλον με το main act, η μουσική τους επιδέχεται βελτιώσεων και εξέλιξης, αλλά… COME ON, ήταν πραγματικά καλοί, το προσπαθούν και δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάζουμε.

__Τελειώνουν οι maple, σταματάει το αφιέρωμα σε dio που έπαιζε όλη την ώρα όσο έστηναν οι μπάντες και μπαίνουν Queen και Bohemian Rhapsody ενώ τα φώτα κλείνουν… και μετά…! Ότι είπαν τα παιδιά, στιλέτο που καρφώνεται στις καρδιές μας και μία βραδιά “απλά τέλεια”… “Crystaline Dream”. Τα είχε όλα.

[CENTER]
[/CENTER]

__ΦΟΒΕΡΗ ενέργεια και διάθεση από το συγκρότημα.

__Δύο - τρεία σημεία που μας μίλησαν, μας μίλησαν πραγματικά -όχι προκάτ ύφος και δηλώσεις. Ήταν αστείοι (π.χ. όταν μιλούσε ο Carl, o Brendt πάει και του δείχνει με υφάκι “ρε φίλε να παίξουμε κανα τραγουδάκι” το χέρι του εκεί που ΘΑ φορούσε ρολόι) και συμπαθητικοί. Μετά που είπαν ότι δε θα φτάναμε ποτέ μέχρι εδώ αν δεν ήταν ο Mike, έγινε [U]ΧΑΜΟΣ[/U]. ΠΟΛΥ παρατεταμένο χειροκτρότημα, τόσο που ούτε οι ίδιοι δε το περίμεναν! Και μετά από αυτό, αντί να κοπάσει, άρχισε και η ιαχή “Ba-ker, Ba-ker” και κράτησε σχεδόν άλλο τόσο και ενθουσιάστικαν και οι ίδιοι (ειδικά ο Gary που φωναζε κι αυτός μαζί μας) και είχαν όχι λύπη, αλλά χαμόγελο! Το γιόρταζαν για το φίλο τους… Συγκίνηση.

__Γενικά είχαν ΦΟΒΕΡΗ διάθεση και αυτό φαίνεται ακόμα και από τις φωτογραφίες (με πόση χαρά κοιτάει ο ένας τον άλλο η το κοινό όταν έπαιζαν).

__Για τους Γκάλερι, ξέραμε ότι είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ. Και οκ, σίγουρα θα μπορούσαν να παίξουν και live καλά, είναι ΣΟΛΙΣΤΕΣ, δεν είναι παιδάκια που “κλέβουν” στο στούντιο και το παίζουν παίκτες και μεγάλοι μουσικοί, αυτό ήταν πασιφανές. ΑΛΛΑ ότι θα βγαλουν ΤΟΣΟ καλά, ΤΟΣΟ απαιτητικές συνθέσεις και με τόσα επίπεδα (ταυτόχρονα μελωδίες από πολλά όργανα που θα χρειαζόταν να υπάρχουν π.χ. 8-9 μουσικοί επί σκηνής), ήταν ένα στοιχημα που δεν είμασταν 100% σίγουροι ότι θα το κερδίσουν. Ελεγες, θα κάνουν μία εξαιρετική, πιο αφαιρετική διασκευή στα κομμάτια τους και μέχρι εκεί -και αυτοί τα παίζαν σχεδόν καλύτερα και απ’ το cd! Και εκτός όλων αυτών, με φοβερό, λιτό αλλά ουσιαστικό show! Φοβερή απόδωση και διάθεση. Με κέρδισαν 100%, ούτε που σκέφτομαι την τιμή του εισητηρίου (σχεδόν έχω ξεχάσει και το πολύ ακριβό μπλουζάκι). Θα τους έβλεπα ξανα [U]any day[/U]! :thumbup:

__Στηρίξαμε merch (χαχα, ποικιλοτρόπως, μέχρι και τον “φακό”/φλας της ανοίξαμε/κράτουσα της συμπαθούς κυρίας όταν έκλεισαν τα φώτα στον πάνω όροφο), πήρα όλες τις κονκάρδες και μία μπλούζα… θα μπορούσα να είχα φέρει και cd για υπογραφές (ειδικά το τελευταίο να χαρούν και περισσότερο), αλλά λίγο το ξέχασα και λίγο… ποτέ δεν ήμουν “των αυτογράφων” κλπ… Μίλησα λίγο με τον ντράμερ, του έσφιξα το χέρι και τον ευχαρίστησα και a-ok. 8)

[CENTER]
[/CENTER]

__Τέλος, θέλω να αναφερθώ και σε κάτι ακόμα που μου έκανε ΠΟΛΥ εντύπωση. Ενώ όχι απλά ήταν όλοι πολυοργανίστες, αλλά ΣΟΛΙΣΤΕΣ στο κάθε όργανο (“μπα λέω, ξέρει να παίζει και κιθάρα ο τραγουδιστής;” -όταν την πρωτοέβαλε- “α, ωραία, θα συνοδεύει με ακόρντα κλπ για να γεμίζει ακόμα περισσότερο τον ήχο τους” και μετά άρχισε να σολάρει απίστευτα δύσκολα σημεία), η απλότητά τους (χωρίς να είναι απλοϊκοί) και ο σεβασμός προς το κοινό και τους νέους μουσικούς (που ήταν ΣΚΑΑΑΑΛΕΣ κατώτεροί τους) ήταν κάτι το αφοπλιστικό!

__Με πολύ ευγένεια και ενθουσιασμό, ευχαρίστησαν τους Maplerun με διθυραμβικά σχόλια και μας ζήτησαν να τους στηρίξουμε (και στο merch τους αν θέλουμε) γιατί είναι μία νέα μπάντα και γενικά “πρέπει να στηρίζουμε την καλή μουσική για αλλιώς θα χαθεί”. Μετά έπλεξαν το εγκώμιο του συμπαθέστατου σεσσιονά που είχαν (πλήκτρα και κιθάρα, 24 χρονών, τραγούδαγε όλους τους στοίχους αν και δεν είχε μικρόφωνο!), λέγοντας ότι θα τον ακούσουμε /περιμένουν πολλά στο μέλλον, πόσο καλός είναι και κυρίως, παρόλο που το παιδί είχε ενθουσιαστεί πάρα πολύ απ’ όλο αυτό και χαριτωμένα ξέφευγε λίγο (λες και ήταν βασικό μέλος της μπάντας), οι Shadow Gallery όχι μόνο δε τον είχαν χωμένο σε μία γωνιά να μη φαίνεται, αλλά αγκάλιαζαν κάθε έξαρση χαράς του και σόλαραν ή κάνα σόου δίπλα-δίπλα μαζί του όταν ερχόταν μπροστά ακόμα και στο κέντρο της σκηνής, σαν να ήταν ισότιμο μέλος.
:bow:

__Σε κάποια στιγμή σκεφτόμουν γνωστά μεγάλα συγκροτήματα που απολαμβάνουν δάφνες. Άλλα, που κάνουν μεροκάματο στα λάιβς. Σκεφτόμουν ακόμα και εγχώριες ή παλιούς μου bandmates… Σε σχέση με τους Shadow Gallery έχουν το 1/100 απ το ταλέντο τους. Το 1/100 απ τις γνώσεις τους στη μουσική. Το 1/100 απ’ την αγάπη για αυτό που κάνουν (όχι αγάπη στον εαυτό τους). Το ένα εκατοστό από την παιδεία τους. Το ένα εκατοστό από το ΕΡΓΟ τους. …άρα γιατί αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να έχουν το 1/100 από την σεμνότητα και το σεβασμό και την ανταπόδωση που μας χάρισαν…;

__[B][FONT=“Palatino Linotype”][SIZE=“2”]Καταπληκτικοί[/SIZE][/FONT][/B]. Να μας ξανάρθουν γρήγορα, τα 28 ευρώ “ήταν λίγα” για τέτοιους μουσικούς.

[I]υ.γ.1 έχω βγάλει λίγες ακόμα φωτό από κινητό, και έχω και βίντεο -ήμουν πάνω και φαίνεται ωραία κόσμος και stage, αλλά είναι μέτρια ποιότητα (είχα αλλού το νού μου, στο ΛΑΪΒ χαχαχα), οπότε δε τα ανεβάζω εκτός αν θελήσει κάποιος…
υ.γ.2 τόσες γνωστές φάτσες εκεί μέσα και δεν πέτυχα κανένα σας! έλα, πείτε το χωρίς ντροπή, με αποφεύγατε ε; :frowning: …:lol: χαχαχαχα[/I]

Και επειτα απο το ακομη μια φορα πανεμορφο ποστ του Shadowcaster, περιμενουμε βιντεα με το οτιδηποτε απο Αθηνα. Απ’οσα λετε, μαλλον ηταν το καλυτερο τους live σε ολη την ευρωπαικη περιοδεια.