η απογοήτευση της χρονιάς…
[SPOILER]που δεν μπορούσα να παρευρευθώ[/SPOILER]
η απογοήτευση της χρονιάς…
[SPOILER]που δεν μπορούσα να παρευρευθώ[/SPOILER]
ότι λέει ο από πάνω…
λοιπον
τα λογια ειναι περιττα…
η συναυλια ηταν απλα εμπειρια, τετοιο πανικο με πολυοργανιστες πανω στη σκηνη ειχα να δω απο τη συναυλια των Zappa Plays Zappa, μιλαμε για οργασμο μουσικης
τις επομενες ημερες θα ανεβαζω σιγα σιγα μερικα βιντεακια, αφου τραβηξα ολη τη συναυλια σε hi-definition καμερα και λιγο που τσεκαρα το βραδυ, βγηκε καλη η ποιοτητα εικονας αλλα και ηχου οσο γινοταν (δεν εχω ξεχωριστο μικροφωνο).
επισης διπλα μου ηταν και αλλοι που τραβουσαν βιντεο με 3 καμερες, και φουλ ηχιτικο εξοπλισμο, οπως μου ειπαν για λογαριασμο της μπαντας, σε περιπτωση που το υλικο μπει ως μπονους σε επερχομενο dvd.
ρε μλκ shadowcaster, εκεί που πήγες και κρύφτηκες, περίμενες να σε βρούμε? :lol: btw, ήσουν περίπου από πάνω μου. αν έριχνες καμμια ροχάλα, παίζει και να με πετύχαινες δλδ :p.
btw, ανέβηκα εκεί που καθόσουνα στο διάλειμμα πριν τους maplerun. πες μου ότι ήσουν ήδη εκεί και δε σε είδα… :?
Με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι, ένα απίστευτα καλό live με τη διαφορά ότι εγώ δε το περίμενα και ας τους άκουγα σαν τρελός στα 90ς, νομίζω ότι το 1995 το Carved In Stone ήταν το μόνο original cd που είχα αγοράσει σπάζοντας (για λίγο) τον ιερό δεσμό που είχα/έχω με τα βινύλια. Το περσινό Digital Ghosts ήταν καλό άλμπουμ αλλά αυτό που είδα στη σκηνή ήταν απρόσμενα καλό, ίσως φταίει το ότι είχα φοβηθεί και λίγο με αυτά που άκουγα περί μη δεσίματος/κακού ήχου/μικρής προσελευσης
Στο Κύτταρο όμως είδα μια τεχνικότατη μπάντα να παίζει παπάδες, να κάνει χαβαλέ, ο ήχος να είναι σωστός και ο κόσμος να έχει γεμίσει το μαγαζί (οι progressivαδες διψάνε για τέτοια live όπως φάνηκε) και αυτοί να βγαίνουν με γουρλωμένα μάτια και βλέποντας το μικρό moshing (!) να μη το πιστεύουν.
Oι [B]MAPLERUN [/B]ήταν καλοί πάντως, ας σταματήσουμε να σνομπάρουμε τις ελληνικές μπάντες. Εδώ το [B][U]So Sad[/U][/B] που αφιέρωσαν στους Shadow Gallery
Από τους [B]SHADOW GALLERY[/B] το [B][U]Pain[/U][/B], αν και από ότι λέτε αργά ή γρήγορα θα το δούμε ολόκληρο το live σε dvd.
κατάθλιψη μέσω youtube
__:oops::oops:
__Ναι, όσο για το live HTAN! :yahoo:
__Βοήθησε και το κοινό πολύ, μας είπαν ότι είμασταν “the loudest one” και ότι το περίμεναν! Οπως πολύ σωστά είπε κάποια/ος φίλος πιο πάνω, ήταν τέλεια όσο αφορά τη σχέση τετραγωνικών και ατόμων. Γεμάτο, αλλά άνετο. Και έτσι δώσαμε όλοι τον καλύτερό εαυτό μας (σε πολλά σημεία κοιτούσαν κάτω και ήταν σα να λένε “ρε, τι πάθαν αυτοί, ρε, αυτοί μας γουστάρουν πολύ” :lol:. Στανταράκι ότι θα ξαναπεράσουν από τα μέρη μας (και ο ντράμερ την ίδια αίσθηση έδινε όταν μιλήσαμε). 8) :dance:=D>
__Κάποιος είχε πει κιόλας ότι ο Brian ήταν κρυωμένος τις προηγούμενες μέρες; Μμ, όντως… η φωνή του δεν ήταν στο 100%, ΑΛΛΑ νομίζω πως αυτό θα το καταλάβαινε μόνο τραγουδιστής ή μουσικός με πολύ καλό αυτί. Και το πιο σημαντικό, ΔΕΝ “ΦΑΙΝΟΤΑΝ”, ΔΕΝ ΕΡΙΧΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΩΣΗ ΤΟΥ!
__Πραγματικά, ήταν ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ. Να είσαι “ντεφορμέ” και να το “κλέβεις” έτσι και να αποδίδεις έτσι… είναι σπουδαίο. ΠΟΛΥ άξιος αντικαταστάτης του Baker, και γενικά απ’ όσα ειδαμε (+κιθάρα φοβερή, πλήκτρα, παρουσία, πάθος, άνεση, απλότητα αλλά και σόου, ηλικιακά και σε στυλ ταίριαζε με τους άλλους, ήταν δεμένοι σε όλα), πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος αντικαταστάτης.
__Και το κοινό αναγνώρισε την αξία και προσπάθειά του, μετά το χειροκρότημα για τον Mike, του χάρησε ένα [U]πολύ[/U] ζεστό και στον ίδιο.
__Τομμυ θα τα ανεβάσω όλα λοιπόν, μηπως και χρειαστούν (είναι και πανοράμικά τα πλάνα οπότε, παρόλο που είναι μέτρια, μπορεί να χρησιμεύσουν στο μοντάζ, για να σπάει η προοπτική της λήψης). Αν θες μπορώ να τα ανεβάσω και όλα σε ένα ζιπαρισμένο αρχείο, για να μη τα κατεβάζετε από το Youtube.
__Χμμμ, και τώρα που το θυμήθηκα, εσύ δεν είσαι με το υπέροχο βιντεάκι του Mystery που έχουν κάνει tag οι Gallery;
[SPOILER][οι φωτό ανέβηκαν (μασκα V for Vendeta στο σετ του ο Joe!):
http://img149.imageshack.us/img149/4031/09112010030.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/1933/09112010032.jpg
http://img259.imageshack.us/img259/4197/09112010037.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/3864/09112010038.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/9713/09112010039.jpg
http://img839.imageshack.us/img839/1139/09112010040.jpg
http://img830.imageshack.us/img830/8148/09112010042.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/4346/09112010043.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/6718/09112010044.jpg
http://img232.imageshack.us/img232/7195/09112010045.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/4513/09112010046.jpg
http://img524.imageshack.us/img524/8229/09112010047.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/4402/09112010049.jpg][/SPOILER]
Θεός φυλάξοι για μη δέσιμο δεν είπε κανείς τίποτα ε. Μείναμε στα του ήχου και των χώρων (μιλάμε για Θεσσαλονίκη-Λάρισα). Οι άνθρωποι πάλι σαν ορχήστρα παίζανε και ήταν εξαιρετικότατοι, αφήστε τη συγκίνηση (παρόλο που τους ακούω λίγο καιρό φανατικά-δυστυχώς, δυστυχότατα). Αν τους ακουγα από τα 90ς μπορεί να πάθαινα και κανά καρδιακό.
Απλά ο ήχος εμένα προσωπικά με ξενέρωσε. Δεν άκουγα αυτό που περιγράφετε οι Αθηναίοι (και δεν είμαι ψείρας στο ηχητικό θέμα,κάθε άλλο). Πάντως χαίρομαι απίστευτα για τα όσα περιγράφετε όσοι τους είδατε Αθήνα, είναι πραγματικά συγκρότημα ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ανεξαρτήτως μουσικού είδους και προτιμήσεων (το σταματώ εδώ γιατί δεν θέλω να παραμιλάω). Ελπίζω και οι ίδιοι να το χάρηκαν πολύ και εύχομαι να τους ξαναδούμε (αλλη φορά θα επιλέξω και με κριτήριο χώρου).
υ.γ. οι παρενθέσεις μου είναι περισσότερες από το κανονικό κείμενο:p
__Χαχαχαχαχα, το σκεφτόμουν να ρίξω, αλλά είμαι ευγενής προγκρεσιβάς, δεν είμαι cafro-metal :p. Βλέπεις με 5ευρώ την μικρή μπύρα ( [-X και άμστελ) είχε στεγνώσει το στόμα μας, ήπια μία και πολύ τους ήταν. Γαμώτο, κανέναν δεν είδα! Και όλοι ανέβηκαν να πάρουν και merch… φτού σας! ναι τελικά έπρεπε να στη ρίξω! :-k :lol:
__Ακου εκεί κρύφτηκα, εδώ ολόκληρος Gary όταν του έκανα “two thumbs up” οταν τον παρουσίαζαν/χαιρετούσαν, μου απάντησε με thumb-up και κίνηση ευχαριστώ, και εσείς περνούσατε από δίπλα και λέγατε, φτου, μυριζουν οι μασχάλες του, πάμε γρήγορα, κάντε πως δε τον είδατε! :lol2:
__ΑΑΑ!!! ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΜΕΡΤΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΣΑΣΤΗΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΟΥ, ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ -ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ- ΝΑ ΜΗ ΒΟΥΤΗΧΤΕΙ. Prog ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ χαχα! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ!
[CENTER]:respect:[/CENTER]
τα γαμησαν ολα κ φυγανε…πραγματικα φανταστικη μπαντα που ομοια της δεν υπαρχει…
απιστευτο ταλεντο τεχνικης,τελεια σκηνικη παρουσια και πολυ καλοι χαρακτηρες…
μονο ενα μειον ειχαν για μενα…τον καινουριο τραγουδιστη(ιδιος ο kiske στην instant clarity περιοδο) ο οποιος ειχε την λιγοτερη ορεξη κ δν απεδωσε καλα τα κομματια…κοινως φαλτσαρε σε αρκετα σημεια κ πιο πολυ φανηκε στο σημειο οπου ο ιδιος επαιζε πιανο κ τραγουδουσε…τετοια μπαντα σιγουρα επρεπε να ειχε κορυφαιο τραγουδιστη…εναν russel allen για παραδειγμα…
αξιζανε κ το τελευταιο ευρω…να μας ξαναρθουνε τα παλουκαρια
__Ωραία τα λες, απλά διαφωνώ όπως ίσως θα διάβασες και λίγο πιο πάνω.
__Ακόμα και στα βιντεάκια που τα πράγματα φαίνονται πιο “ψυχρά” και καθαρά, ακόμα και αυτά βλέποντας πιστεύω ότι μια χαρά απέδωσε. Πόσο όταν είσαι μέσα. Πάντως, είχα γράψει ότι φαινόταν ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά απλά δε συμφωνώ με το θέμα όρεξη και απόδωση [U]στον βαθμό[/U] που το θέτεις εσύ.
__Πρέπει να ήταν άρρωστος, ας μη τα ξαναγράφω και κουράζω. Αλλά, χαχα, έλα ρε, ο Ράσελ δεν ταιριάζει. Και αν παίρναν κανα Λάντε, μπορεί να τους έκανε ότι έκανε στους ΑRK, φτου-φτου (χοχοχο -ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ίσως οι καλύτεροι στο είδος στις μέρες μας, ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ). Και πιο πολύ Tate θυμίζει ο καινούργιος των Gallery, παρά Kiske (ΑΛΛΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ).
__Σωστός! Συμφωνώ σε όλα, και θενκς για το βίντεο, περιμένουμε και άλλα!
__Στο 0:17-0:20 από το βιντεάκι του mindcrime φαίνεται και αυτό που σας έλεγα:
__Και προφανώς ο φίλος έχει κόψει το χειροκρότημα χάρην συντομίας -ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ όντως. 8)
εμενα μου φανηκε οτι δν αντεχε αλλο…ειχε κουραστει…κ σε καποιες φασεις πηγαινε πισω στα πληκτρα κ απλα καθοταν κ φαινοταν προβληματισμενος…τον εβλεπα καλα γτ ημουν εξωστη…αλλα οχι δν επιανε καλα τις νοτες αυτο ειναι σιγουρο κ το κουβεντιαζαμε με πολλους εκει πανω…αλλα νταξει σαφως κ δν με χαλασε αυτο,σιγουρα θα ηταν αρρωστος,το πιστευω…
οσο για τις φωναρες που αναφεραμε ισως εχουν πολυ γρεζι για τους gallery,ναι
αλλα δν παει να πει οτι θα τανε αταιριαστοι.
στον kiske εμοιαζε πολυ εμφανησιακα τοτε με τον πρωτο του προσωπικο δισκο που ηταν καστανος κ στον tate φωνητικα οπως το πες!
Πηγα και εγω χτες στο live!Η αποφαση ηταν της τελευταιας στιγμης!Ε.Ευτυχως που πηγα!Μοναδικη συνευλια!Οι Γκαλερυ θεοι,το σετλιστ υπερτατο και μια εμφανιση αξια συγχαρητηριων!Γαμαει ο νεος τραγουδιστης για τον οποιο απο οτι φανηκε ειχα τζαμπα ενδοιασμους!
Πολλους χαιρετισμους σε Angel_death,Dude!
JUST CUT THE DEAL AND THE WORLD IS OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON!8)
[SPOILER]Θα επανελθω[/SPOILER]
ρωτάω τον angel_death σε μια φάση αν ξέρει μήπως είναι κάνας άλλος από το φόρουμ στο λάηβ και μου λέει “ναι, είναι κάπου προς το μπαρ οι μικροί - billrocki & martian”.
παπάρια μικροί, μισό με ένα κεφάλι ο καθένας μου ρίχνουνε :lol:
τι σκατά πίνουν τα παιδιά στις μέρες μας…
Xαχαχα!:lol:…Εγω φετος ψηλωσα!
[SPOILER]Φανταστικο Live?[/SPOILER]
Γαλατακι βολιωτικο φιλε! Απαιχτο, μπορω να πιω ενα μπουκαλακι στο χαλαρο
Και ρε συ, σε θυμαμαι καπως ψηλο, κοντα στο υψος μου. Ισως να θυμαμαι λαθος βεβαια:p
Βεβαια, για να δουμε Angel_Death εγιναν κωμικα σκηνικα. Στελναμε σμς και ηταν πισω μας ακριβως, αλλα ντρεπομουν να παω στα ισια και να του “Εισαι ο Εηντζελ_Ντεθ?”. Και ηταν ο Billrocki και παρατηρουσε αν κοιταζε το κινητο του οταν του εστελνα μνμ, αν εγραφε μετα αυτος ε και στο τελος φωναζει ο Μπιλλ ενα “Παλικαριιι!” και ολα οκ :lol::lol: Ενιωθα σαν να ειχα κανονισει κανα blind date ξερω γω
Υ.Σ. Το Questions At Hand μονο εγω κωλοχαρηκα που το επαιξαν?!?!? Ισως επειδη ειναι αυτο και το Mystified τα πρωτα κομματια των Gallery που σκαλωσα ασχημα, αλλα ειναι επος οπως και να το κανουμε!
Eισαι χαζος;Χτυπιομουν ολη την ωρα με το που ακουσα!
τι???
οχι ρε. δεν στο συγχωρω. οχι ρε μαν!!!:( κριμα ρε φιλε ευχομαι να ξαναερθουν. θα σε παρω απο το χερι να σε παω…εαν και μαλλον θα παρω το παιδι μου!!
παμε να βαλω μια σειρα και εγω.
καταρχην ο χωρος. ρε ειχα να παω εκει σχεδον 20 χρονια. ουτε θυμαμαι πως ηταν. δεν ηταν κακος. ζεστος χωρος εβλεπες τελεια απο παντου με τον εξωστη να ειναι respect!! ηχος σε ολες τις μπαντες πολυ καλος. για μικρα live ειναι μια χαρα. ρε εσεις η μικρη ουρα μεχρι να ανοιξουν δεν σας θυμησε παλια στο ροδον?
oi silent rage που ανοιξαν δεν με χαλασαν και το roll the fire ηταν ωραιο δωρο!! ομως μαλλον ειναι σε λαθος δεκαετια. αυτο το παιζουμε power αλλα μας αρεσουν πιο πολυ οι maiden το βαριεμαι. ο κιθαριστας τους παντως ωραιος παικτης. οχι ο…οβελιξ ο αλλος:p
maplerum: δεν ειχα πραγματικα καμια ιδεα τι θα ακουσω. και οταν ειδα τον τραγουδιαρη με μπλουζα Down σκεφτηκα οτι εκαναν λαθος και ηρθαν σε λαθος μαγαζι. τελικα με αφησαν χαζο. απεναντι σε ενα prog κοινο που εχει απαιτησεις αρπαξαν την ευκαιρια και εμας απο τον γιακα με ενα εβρυδιο απο smashing pumpkins & pantera που εμενα τουλαχιστον μου αρεσε. μαλλον ζουν σε λαθος χωρα. εχουν τρελο ταλεντο και ειναι αρκετα δεμενοι. λιγο να στρωσει ο τραγουδιαρης και θα γινουν…ορφεα βοηθατους οσο μπορεις!!
τι να πρωτο γραψω τωρα για δαυτους. το 1996 ενα φιλαρακος στον στρατο μου εδωσε το πρωτο τους ομωνυμο διαμαντι. ειχα παθει τρελη πλακα τοτε. μιλαγα σε ολους για μια μπαντα φαντασμα κυριολεκτικα. το carved τους εβαλε για τα καλα στην σκηνη του prog. παντα ημουν στην διαθεση αντε θα περιοδευσουν φετος. με τα το tyranny λεω τωρα το εχουμε…και τιποτα. περασαν τοσα χρονια και οταν ανακοινωσαν ελλαδα εμεινα… δεν πιστευα οτι το ονειρο θα γινονταν πραγματικοτητα. δεν σκεφτηκα ουτε μια φορα οτι θα ελειπε ο baker. δεν μπορουσα να στενοχωρηθω ρε εσεις. δεν γινονταν. για εμας τους 35 και κατι χθες ηταν γιορτη! νομιζω οτι πλεον δεν εχω αντικειμενικη κριση. δεν μπορω να κρινω εαν ηταν καλα ή οχι. ξερω ομως οτι ειχα απο εκεινο το βραδυ στον λυκαβυτο το 1998 να συγκινηθω και ενθουσιαστω τοσο με αυτο που εβλεπα! φυσικα και περιμενα οτι θα επαιζαν τελεια τα κομματια, φυσικα περιμενα συναισθημα, φυσικα ηταν ολα.Shadow Gallery εβλεπα ρε γαμωτο. by far η πιο συναισθηματικη συναυλια που εχω παει. θα τους περιμενω να ξαναερθουν ειτε με τον outshined ειτε με το παιδι μου θα ξαναπαω. αυτοι δεν χανονται για κανεναν λογο!!!
ΥΓ απο τον εξωστη παρατηρησα κατι που, μην γελασετε, ηταν πολυ συγκινητικο. οι καραφλοι ηταν πιο πολυ απο τους μαλλιαδες!!! χαχαχαχα δειγμα οτι οι τυποι εχουν κοινο οπως εγω …αιωνες τωρα!!
Λοιπον, τωρα μου δινεται κι εμενα η ευκαιρια να πω δυο λογια γι αυτο το φανταστικο live ου απολαυσαμε παρεα με τον φιλο μου τον Milaber 22στη Λαρισα.
Ξεκιναω απο τα μειονεκτηματα του live για τα οποια δεν ευθυνεται η μπαντα.
1)Ρε συ κυριε ηχοληπτα,πας καλα ρε?Ποσο ερασιτεχνης εισαι?Ξεκιναει να παιχζει η μπαντα ,ακουγεται μια βαβουρα μπαινει κι ο vocalas κι απλα βλεπω ενα ν ανθρωπο να κουναει τα χειλια του και να μην ακουγεται καθολου?Και μεχρι τα μεσα της συναυλιας εστι πηγαινε στο περιπου.Το ανωτερο επιπεδο που καταφερε να πιασει ο ηχος ηταν το μετριο.
Παμε και στα καλα τωρα:
1)Οι Shadow Gallery με τους οποιους εχω συνδεσει κατα μεγαλο βαθμο τα φοιτητικα μου χρονια ηταν μεγαλο απωθημενο απο το ενδοξο 1999 και πραγματικα με αφησαν αφωνο και με εκαναν σε σημεια να κατουρηθω απο χαρα.Τι παιχταραδες,τι συμπαθεστατος τραγουδιστης,τι συναισθημα εβγαζαν,ποσο δεμενοι ηταν,ποσο επαγγελματιες αλλα και λατρεις της μουσικης συναμα!!!
Επαιξαν κοντα ενα δυωρο και πραγματικα ηθελα κι αλλο!!!Μπορω να σκεφτω ανετα 5-6 ακομα τραγουδακια που θα ηθελα να ακουσω,αλλα χαλαλι.
Και θα κλεισω το post μου με αυτο που δεν θα βαρεθω ποτε να λεω καθε φορα που γυρναω απο live στη Λαρισα.
Μπραβο Λαρισα.Ευτυχως που υπαρχεις και βλεπουμε live μεγατονων.Και το καλο ειναι οτι θα συνεχισουμε να βλεπουμε εκει live…
Α,ξεχασα να πω και δυο λογια για τα παιδια που ανοιξαν ,τους Maplerun.Ηταν η δευτερη φορα που τους εβλεπα(η πρωτη ηταν παλι στη Λαρισα,ως support στην Annike των Gathering)και αυτη τη φορα μου αρεσαν ακομη πιο πολυ.Μπραβο στα παιδια,συνεχιστε ετσι κι ακομη καλυτερα.Δυστυχως ομως το κοινο,περα απο κατι φιλαρακια τος φανταζομαι, δεν το ειδα να ενθουσιαζεται.Τες πα εμενα μου αρεσαν αρκετα και θα ηθελα να τους ξαναδω!!
“Athens
has definately been the loudest and craziest croud yet. Apparently, it
is possible to stage dive, croud surf and mosh to our music, because we
were cracking up watching it happen. The fans there were insane and so
loud…600 people singing the chorus to Crystaline Dream with us My
favorite show so far I think. We need to move to Greece.” -Brendt Allman