Sigur Ros - Valtari

Φτάνει στις 28 Μαϊου.

Εδώ το πρώτο κομμάτι με τίτλο ekki múkk.

:smiley:

Ομορφιές! :slight_smile:

ετσι πρεπει :smiley:

ειναι εκει εξω

ααααααααααααα
εφυγα 8O

Tην Κυριακή , θα 'χει στον κινηματογραφικό τομέα του ΕΚΠΑ, προβολή τα βιντέακια μικρού μήκους που φτίαχτηκαν για τα τραγούδια του Valtari από διάφορους σκηνοθέτες… Μερικά φαίνονται ομορφιές , δεν τα είχα δει …


Το ακουσα μετα απο καιρο και ειναι παρα πολυ καλο ρε

σιγουρα καλυτερο απο μεντ ι βειν σπιρουμ ενταλουστ (η καπως ετσι)
αν και εχει πολλες διακυμανσεις δηλαδη σε καποια κομματια τρελαινομαι και σε αλλα λεω οτι ειναι απλα καλα:-k

Ολοκληρώθηκε το Valtari Film Experiment με την προβολή των 17 ταινιών μικρού μήκους στην Ίριδα, στις 9/12, τις οποίες ντύνουν μουσικά τα κομμάτια από το Valtari. Ως γνωστόν, μετά την κυκλοφορία του Valtari, οι Sigur Ros έδωσαν ένα συγκεκριμένο budget σε σκηνοθέτες ανά τον κόσμο για να γυρίσουν την δική τους μικρή μήκους ταινία την οποία θα εμπνέονταν από κομμάτι / κομμάτια του Valtari.

Εδώ λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μία μουσική κυκλοφορία αλλά με μία εμπειρία ζωής. Με ένα οπτικο-ακουστικό πόνημα το οποίο αγγίζει την ομορφιά με κάθε τρόπο μπορεί αυτή να εκφραστεί. Με ήχους, εικόνες, χρώματα, κινήσεις, όνειρα, λέξεις, σιωπή. Η ροή του album είναι μοναδική, τα ηχοτοπία διαδρομή που σε οδηγεί στα βάθη του εσύ. Και έχοντας φτάσει εκεί, φωτίζει ότι υπάρχει μέσα σου και σε ξεγυμνώνει, σε φέρνει αντιμέτωπο με αυτό που είσαι, αυτό που πάντα κουβαλλάς, που δεν μπορείς να αποφύγεις, που σε ορίζει. Και σε κάθε οπτικό ντύσιμο των ήχων, στις 17 αυτές υπέροχες δημιουργίες, αυτό συμβαίνει ακόμα πιο έντονα.

Παρακολουθώντας την προβολή κατάλαβα γιατί οι Sigur Ros είναι τόσο διαφορετική μπάντα, γιατί η μουσική τους είναι τόσο ξεχωριστός ήχος. Είναι γιατί με κάποιο μαγικό τρόπο, η μουσική τους αποτελεί την μετάφραση της γλώσσας των συναισθημάτων. Γιατί χωρίς να πιάνουμε λέξη από τους φθόγγους που βγαίνουν από το στόμα του Jonsi, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε την “ξεκάρφωτη” εκείνη μελωδία στο ξυλόφωνο, η μοναδική αυτή στιγμή της ακρόασης γίνεται ταξίδι σε χιλιάδες προορισμούς. Σε έννοιες οικουμενικές. Σε πρόσωπα, όνειρα, παρελθόν, συναισθήματα, φόβους. Όπως ένιωσα όταν πρώτη φορά είδα το Heima. Όπως νιώθω κάθε φορά στο ξέσπασμα του Glosoli. Όπως ένιωσα όταν βίωσα την μοναδική εμπειρία του να βλέπω ζωντανά το Popplagið.

Μερικά από τα video που ξεχώρισα στο Valtari Film Experiment:

http://vimeo.com/53394874 - Valtari medley - This is how you dance love.
http://vimeo.com/45184389 - Varuð
http://vimeo.com/48128037 - Dauðalogn
http://vimeo.com/45775119 - Eg anda
http://vimeo.com/51423928 - Fjögur Píanó