Sisters of Mercy

Άντε, καιρός το επιδραστικότερο ίσως gothic rock συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής να αποκτήσει δικό του, ολόδικο του θρεντ!..

Δε θα πω πολλά. Εσείς που θα δείτε αυτό το θρεντ τα ξέρετε εξάλλου.

Andrew Eldritch, ο άνθρωπος τη φωνή και το στυλ του οποίου τόσοι και τόσοι προσπάθησαν να υιοθετήσουν μετά, με λιγότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία.

Alice, το τραγούδι-ορόσημο (για μένα) του gothic rock των '80ς. Ένα συγκρότημα που είχε ήδη δημιουργήσει fan-base και είχε γίνει γνωστό στους gothic κύκλους πριν ακόμα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ.

First and Last and Always, ο πρώτος τους δίσκος και για πολύ κόσμο ένα απο τα σημαντικότερα άλμπουμ του είδους που έχουν γίνει ποτέ. Το ροκ και το goth των αρχών των '80ς ποτέ δεν είχαν συνταιριαστεί μεταξύ τους τόσο πολύ όσο τότε. Σκοτεινό και συναισθηματικό όσο λίγα. Η παρουσία του Wayne Hussey ξεχωρίζει, τότε που ήταν μέλος του γκρουπ…

Floodland, ο αγαπημένος μου δίσκος τους, το άλμπουμ που έμπασε το goth στα σκοτεινά κλαμπ, τότε, τώρα και για πάντα. Τραγούδια που άφησαν εποχή.

Vision Thing, και οι Sisters έχουν αφιέρωμα στο ελληνικό Metal Hammer. Κάτι το οποίο φυσικά δεν άρεσε σε πολλούς μεταλλάδες της εποχής. Ο πιο χύμα και hard rock δίσκος τους. Και ενώ οι Sisters άλλαζαν τον ήχο τους, κάποιοι άλλοι κύριοι στον χώρο του death/doom metal έλιωναν τα παλιά τους άλμπουμ και κυκλοφορούσαν ένα άλμπουμ ονόματι “Gothic”…

Απο τότε υπάρχουν μόνο ως live μπάντα - και για τα οποία live δεν έχω ακούσει τα καλύτερα.

Αυτά! Και μερικά βιντεάκια-αφιέρωμα… 8)


A Rock And A Hard Place
http://uk.youtube.com/watch?v=ZgkbzJoewP4

Lucretia, My Reflection
http://uk.youtube.com/watch?v=IuezNswtRfo

Alice http://uk.youtube.com/watch?v=1hsWZO8e2Po

Vision Thing http://uk.youtube.com/watch?v=jtD5nuaI0Go

goth s not dead αυτο είναι οι sisters of mercy…:stuck_out_tongue:
Bρείτε την επετειακη περιοδεία που ειχαν κανει το 2006 σε dvd και κατεβάστε την …ΕΠΟΣ…
Δυστυχως το πλησιεστερο που εχω δει λαιβ απο αυτους ειναι οι the mission που μου αρεσαν αλλα sisters δεν ήταν

Τεράστιο thread!! Well Done ellanor!!

Τεράστια ιστορία, τεράστια επιρροή, τεράστια εποχή… Αγαπημένο το “Vision Thing”, μόνο κ μόνο για το επικό “More” κ την κραυγή του Eldritch στο τέλος του…
Το μόνο σίγουρο είναι πως όσα χρόνια κ αν περάσουν, οι “Αδελφές του Ελέους” θα μένουν πάντα στις μνήμες κ τις καρδιές μας.

Floodland…Λατρεία…

Vision Thing και για μένα.

Μακάρι να μπορούσαν να μας δώσουν κάτι καλό, εστω για μια μονο φορά ακόμη αλλα πολύ φοβάμαι πως δεν…

ε τα έχουμε ξαναπει… το Floodland μπορεί να είναι το μνημειώδες και αριστουργηματικό και ένα από τα μουσικά διαμάντια όλων των εποχών, το σοκ όμως το έπαθα όταν άκουσα το First and Last and Always.

Τους είχε δει κανεις το 2006,ειχα ακουσει οτι ήταν μετριότατοι και οτι ο Eldritch ήταν επιεικώς απαράδεκτος ως φροντμαν…Παρολαυτα εγω το λαιβ που ειδα απο το Vegas μου άρεσε αρκετα…
Το First and Last and Always τί φάση είναι?

Ανοιξες θεικό τόπικ!:thumbup:
Αγαπημένος δίσκος των θεών, για μενα είναι το Floodland:respect:

O oρισμός του gothic rock. Αυτό.

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, προτείνετε τίποτα.

ψ: Είμαι φανατισμένος οπαδός των Fields, μήπως έχουμε έχθρα? :stuck_out_tongue:

Δεν ξεχωρίζω κάποιον δίσκο αλλά κάνανε μεγάλο “κακό” στη μουσική :Ρ
Κι άλλοι γέννησαν είδη μουσικής αλλά όταν ακούσεις κάτι gothic (rock) κατά 90% οι επιρροές από sisters of mercy κάνουν μπαμ.
Και από τότε που το gothic έγινε (σύγχρονο) μετσαλ χάθηκε όλη η μαγεία, ε [-X

Δεν είναι και πολλά τα άλμπουμ τους, αυτά που βλέπεις στο poll είναι βασικά (το τελευταίο περιέχει τα ακυκλοφόρητα τους). Κατά διαβολική σύμπτωση βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους Fields όσο αφορά την ποσότητα των επίσημων κυκλοφοριών τους - και την εποχή που βγήκαν.

Είναι μεγαθήρια του ήχου και τα δύο συγκροτήματα, απο κει και πέρα οι διαφορές είναι πολλές. Τσέκαρε τα βίντεο στο πρώτο ποστ να πάρεις μια ιδέα απο Sisters.

Απο κει και πέρα έχουμε και poll “αντιπαλότητας” ανάμεσα σε αυτούς, τους Fields και τους Mission, στα δημοψηφίσματα! :stuck_out_tongue:

Οκεικ, κατεβαίνει η δισκογραφία.
Θα περάσω από τα δημοψηφίσματα μόλις ακούσω Σίσταζ.

Αυτό. Το ξαναποστάρω. Αυτό άκου.

Δεν υπάρχει για μένα τραγούδι που ορίζει περισσότερο τον “goth rock” ήχο των '80ς απο αυτό.

sorry για το οφτοπικ αλλά ας (ξανά) πω ότι το gothic metal δεν είναι γκόθικ, όυτε σύγχρονο γκοθικ, ούτε τίποτε από αυτό. Απλώς είναι μέταλ με στοιχεία από γκόθικ, και όχι το αντίστορφο. Το σύγχρονο γκόθικ, δλδ το γκόθικ με στοιχεία από άλλες μουσικές θα το βρεις αλλού. όχι στο μέταλ. βέβαια αν εννοείς γκρουπς όπως οι Love Like Blood (του enlsaved and condemned), Dreadful Shadows, Τhe Awakening (τα τελευταία άλμπουμς) κλπ που κατά βάση έπαιζαν γκόθικ με μεταλλικά στοιχεία πάω πάσο, αλλά (δυστυχώς) δεν είναι αυτές οι χαρακτηριστικές περιπτώσεσεις αυτού που ονομάζουμε γκόθικ μέταλ.

Ει, καουμπόικο καπέλο. Fields. Ποιός αντέγραψε ποιόν? :stuck_out_tongue:

Φοβερό κομμάτι,θα χωθώ μου φαίνεται :-k

Για κάτι lacuna coil και τα λοιπά λέω βασικά που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι gothic.

Έχει δίκιο ο Παναγιώτης. Το gothic σαν μουσικό είδος στα '80ς δεν έχει παρά πολύ μικρή σχέση με το υβρίδιο που ονομάστηκε gothic metal στα ‘90ς, και επηρεάστηκε απ’ αυτό.

Η goth στις αρχές των '80ς ξεπήδησε απο το post-punk (το οποίο με τη σειρά του ξεπήδησε απο το punk) και βρισκόταν απο πολλές απόψεις κοντά τόσο στον post-punk ήχο όσο και στον ποπ ήχο. Με ένα πολύ πιο εσωστρεφές και σκοτεινό περίβλημα όμως. Βασικά είχε γεννηθεί ένα νέο μουσικό κίνημα, με πρωτεργάτες μπάντες όπως οι Bauhaus ή οι Cure.

Οι Sisters - για να μένουμε και στο θέμα - ήταν μάλλον το πρώτο συγκρότημα που προσάρμοσε σε τόσο μεγάλο βαθμό εκείνο τον goth ήχο των αρχών των '80ς στη ροκ μουσική. Και με δίσκους όπως οι πρώτοι δύο στιγμάτισαν όλο τον χώρο του gothic rock.

Τα '90ς ήταν υβριδική δεκαετία απο πολλές απόψεις. Έτσι και στο μέταλ, διάφορες μπάντες πήραν στοιχεία απο το gothic rock των Sisters ή των Fields και των άλλων συγκροτημάτων και τα έμπασαν στον ήχο τους, δημιουργώντας ένα νέο είδος στην ουσία, αυτό που ονομάστηκε gothic metal. Συγκροτήματα όπως οι Theatre of Tragedy (με τα γυναικεία φωνητικά κλπ) έχουν μεν κάποια κοινά με τον goth ήχο των '80ς (θεματολογία, ενδυμασία, ατμόσφαιρα, συν κάποιες μουσικές αναφορές), αλλά και πάρα πολλές διαφορές.

Όποιος ακούσει Sisters μπορεί να καταλάβει εύκολα. 8)

Οι Sisters είναι το καθ’ ύλην goth συγκρότημα ever. Τα κομμάτια τους είναι σχεδόν εμβατηριακά. Προτιμώ FALAA και για την συμμετοχή του κυρίου Hussey.

Γαμώτο δεν είχα δει ότι κανείς δεν ψήφισε το Some Girls… αυτό θα ψήφιζα, φοβερές κομματάρες! Τελικά ψήφισα τον για μένα καλύτερο gothic rock δίσκο που έχω ακούσει, το First and last and always.