Αγαπημένα Sitcoms (ναι, αυτά με το γέλιο - κονσέρβα)

ε μη βαράς, εγώ κατάλαβα πως πιάνονται και αυτές που συνεχίζουν ένα τρεντ που δεν επιβιώνει με τον ίδιο τρόπο, χαχαχα

Για την τελευταία παράγραφο, έχεις τα δίκια σου και σιγουρα έχουν εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον αν δεν διασκεδάζεις καθ’ αυτό βλέποντας τες - αλλά όοοποτε πια αποφασίζω προσωπικά να δω σειρά είναι το μοναδικό πράγμα που θέλω να με κάνει να περνάω καλά και τέλος, καταναλώνω πολλή μουσική/σινεμά/βιβλία ΚΑΙ για εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον (ναι έχω δει πέντε φορές κλεισμένες το adventure time που το καταλάβατε).

1 Like

Εξαιρετικό θρεντ και μάλλον από τα μεγαλύτερα ποστ του φόρουμ. Έδωσε πόνο ο @Lupin

Ως μεγάλος S(h)ithead εκτιμώ πολύ ένα καλό sitcom.

Είναι, ρε παιδί μου, μια ζεστή αγκαλιά … μια κουβερτούλα που σε περιμένει στο σπίτι μετά από μια μεγάλη μέρα για να λιώσεις απανωτά επεισόδια.

Το φόρματ; Τέλειο. Το 20λεπτο μ’ αρέσει πολύ, είναι τόσο-όσο για όταν δεν εχεις χρονο, αλλα μπορεις κ μέσα σε μια ώρα να ξεπετάξεις 3 επεισόδια.

Δεν υπάρχει καλύτερο από το να ανακαλύψω μια τέτοια σειρά με πολλούς κύκλους… οπότε όταν παλιά είχα αρχίσει τα Office και δεν ήθελαν να τελειώσουν από τις πρώτες κιόλας σεζόν…

Η αλήθεια είναι ότι millennials και Xennials πιστεύω ότι είναι πιο κοντά σ’ αυτό το είδος τηλεόρασης.

Είναι το Star που μας μεγάλωσε; Είναι η χρυσή εποχή της τηλεόρασης;

Το γεγονός ότι τα καλύτερα sitcoms ήταν 90s; Δεν ξέρω… αλλά χαίρομαι να βλέπω νέες γενιές να ανακαλύπτουν και να εκτιμούν τέτοια διαμαντάκια.

Αν και πολλές φορές καποια αστεία είναι πλέον meta, μιας και όπως ανέφερε ο OP είναι pop culture της εποχής.

Εκτιμω πολύ τη βρετανική τηλεόραση οποτε έχω κάνει 2 λίστες με αγαπημένες σειρές.

Βρετανία

IT Crowd

Από τις πιο αστείες σειρές που έχω δει ποτέ. Ακόμα και μετά από 10+ φορές που τα έχω ξαναδεί, γελάω το ίδιο. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα στην Αγγλία όταν μετακόμισα το 2010 — πριν ακόμη κι από το sausage roll του Greg’s.

Προσωπικό highlight: τα τελευταία 4 χρόνια στο Λονδίνο έμενα δίπλα στο θέατρο από το επεισόδιο με το gay musical.

The Mighty Boosh

Από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές ψυχεδελίες, που μετά τον 2ο κύκλο απογειώνεται ακόμα περισσότερο. Noel Fielding και Julian Barratt, ξεκινούν ως δύο αποτυχημένοι μουσικοί σε έναν ζωολογικό κήπο μαζί με ένα τζίνι και έναν γορίλλα.

Black Books

Τι άλλο να πούμε… σκοτεινό, έξυπνο, και απόλυτα χαοτικό. Bill Bailey αδυναμία και Dylan Moran είδωλο.

Green Wing

Ένα σουρεάλ hospital comedy με ακραίους χαρακτήρες, περίεργα cuts και ρυθμό που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Λατρεία.

Peep Show

Από τις πιο έξυπνες και περίεργες βρετανικές κωμωδίες. Δύο τύποι, εντελώς διαφορετικοί και εξίσου προβληματικοί, προσπαθούν να επιβιώσουν στην καθημερινότητα. Ωμή, ειλικρινής, awkward… απολαυστική.

Extras

The Inbetweeners

Fresh Meat

People Just Do Nothing

The Book Group

'Allo 'Allo!

Και μετα παμε στην αφροκρεμα…

US of A

Friends

Νομίζω τα πρώτα τρία χρόνια στο πανεπιστήμιο, μόλις είχα βάλει ADSL, και το πρώτο σοβαρό torrent που είχα κατεβάσει ήταν όλες οι σεζόν. Έβλεπα Friends κάθε μέρα με το φαγητό. Σ1Ε1 μέχρι τέλους και πάλι από την αρχή. Διαμόρφωσαν γενιές και γενιές.

Curb Your Enthusiasm

Είναι ο Larry David ο πιο αστείος άνθρωπος στον κόσμο; Για μένα είναι.

Θέλω απλά να τον βλέπω να γκρινιάζει και να παπαρολογεί 24/7; Ναι, θέλω.

Το απολαμβάνω περισσότερο από το Seinfeld; ΕΝΑΙΤΙ

Seinfeld

Larry David + Jerry Seinfeld έθεσαν τις βάσεις του comedy sitcom με μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία. Το πόσα έχουν αντιγράψει στο Friends είναι απλά αστείο :stuck_out_tongue:

Τα ξαναβλέπω αυτή την περίοδο και είναι ακόμη relevant.

The Office (US)

Ειναι πιθανως η καλυτερη σειρα εβερ?

How I Met Your Mother

Parks and Rec

Big Bang Theory

Frasier

Silicon Valley

Community

10 Likes

Peep Show | GIFGlobe | THE BEASTIE BOYS FOUGHT AND POSSIBLY DIED FOR MY RIGHT TO PARTY, SO...

2 Likes

Κι έλεγα, δε θα το πει? Τα μισά που ποστάρονται δεν έχουν την κονσέρβα.

Έχω δει πάρα πολλά από όσα αναφέρθηκαν (sitcom και μη), κάποια που δεν, ευτυχώς θα τα έχω μαζεμένα εδώ.

Πρέπει να βρω τον χρόνο για να τσεκάρω τα κιτάπια μου αλλά κάποια που νομίζω δεν αναφέρθηκαν και αξίζουν full (αν και δεν μπορώ να αναλύσω καλά) είναι:

The New Statesman
image
Alan B’Stard, όνομα και πράμα. Πολιτική σάτιρα, άβολες καταστάσεις, ακραίο γέλιο.

image
Επίσης ακραίο γέλιο, ο ορισμός των σουρεαλιστικών χαρακτήρων, 4 φοιτητές/ συγκάτοικοι στην Θατσερική Αγγλία, τόσο διαφορετικοί, φασαριόζοι, βρωμύλοι, μπαχαλάκηδες, κλάμα. Τόσες ατάκες που είναι ό,τι πρέπει και για πολλές επαναλήψεις.

θα ήθελα να αναφερθώ και στον Alan Partridge (ο ορισμός του καλού κριντζ) αλλά αυτό θέλει έρευνα για το τι έχω δει από τις πολλές σειρές που εμφανίζεται.

image

2 Likes

Λίγο κουραστικός με την ΑΕΛ και τους Wasp, αλλά λείπει

1 Like

Φοβερός Rik Mayall στο Young Ones και είναι κρίμα να τον θυμόμαστε μόνο για τον παρακάτω ρόλο - όπου κλέβει την παράσταση από το υπόλοιπο καστ του Blackadder

17641893088727412033586897193970

3 Likes

Το ανακάλυψα φέτος και όταν είδα το τελευταίο επεισόδιο, με έπιασε μία θλίψη που δεν θα έχει άλλο… από τα αγαπημένα!

Ακόμα δύο αγαπημένες σειρές… με Prince of Bel Air μεγαλώσαμε στα εφηβικά χρόνια και πιο μετά… πολύ καλό!
ALF πρωτότυπο και ιδιαίτερο… (δεν θυμάμαι αν πρόλαβε να φάει καμία γάτα τελικά)

.
.

edit: δεν πρόσεξα αν προαναφέρθηκε, αλλά από τις πιο καμένες/κάφρικες και αγαπημένες σειρές είναι Married with children και Two and a half men (το δεύτερο ειδικά ό,τι πιο κάφρικο έχω δει, εννοείται από τα καλύτερα)

truth be told δεν θυμάμαι ποια έχουν κονσερβα γέλιο και πια όχι. Είναι που την έχω συνηθίσει στα περισσότερα που βλέπω και σχεδόν δεν την δίνω σημασία. Νομίζω Scubs δεν πρέπει να έχει. Σαν να θυμάμαι μάλιστα ένα επεισόδιο που έβαλαν γέλιο-κονσερβα έτσι για την φάση, αν και δεν είμαι 100% αν ήταν όντως στο Scubs που έγινε κάτι τέτοιο η άλλου. Ούτε το Black Books δεν είχε φυσικά. Από τα παλιά υποθέτω είχαν όλα.

Πάντως στο youtube υπάρχει ολόκληρο το Dick Van Dyke Show και που και που βάζω κανένα επεισόδιο. Θα ήθελα να έβρισκα κάπου και το Bewitched.

4 Likes

Αυτο

4 Likes