Slough Feg-Wrathblade-T.B.A. Athens 2/9 @ Kyttaro Club - 10 ? είσοδος

χειρότερο κοινό που έχω δει σε συναυλία μάλλον, η πρώτη φορά που έγινε ένας μικρός χαμός ήταν 2 τραγούδια πριν το τέλος, στο… diamonds and rust!

προφανώς και ο ίδιος ξενέρωσε στην αρχή, για να αποκαλέσει το traveller “the cheesiest album ever” και προσωπικά μετά από ένα “φακ γιου”-“φακ γιου του” διάλογο με έναν από το κοινό περίμενα ότι σε κάνα 40λεπτο θα την κάνει, ευτυχώς με διέψευσε.

Αλήθεια το κοινό ήταν πολύ fail. Εμείς που πήγαμε για Lizzy σίγουρα ήμασταν πιο δυνατοί μουαχαχαχαχα

αυτό με το fuck you έγινε όντως;;; δε το θυμάμαι :slight_smile:

Οτι το πε για να πικαρει το κοινο ασουμε;Τι εννοας;

ναι, αφού είδε ότι όλοι κοιμόμασταν μετά από 6-7 κομμάτια λέει “προφανώς θέλετε τραγούδια απ’το traveller, ε;” και μετά είπε για το cheesiest album, σαν να ξενέρωσε που ο κόσμος ήξερε/ήθελε μόνο αυτό, δεν ξέρω.

σε κάποια φάση από τις πολλές που “λέω αστείο-δεν το καταλαβαίνει-κανείς-πάω να αλλάξω ρούχα” ένας που καθόταν δίπλα στην κονσόλα του φώναξε fuck you και φυσικά ακούστηκε αφού επικρατούσε απίστευτη σιγή, και αυτός ανταπάντησε “well fuck you too” και μετά κούνησε το κεφάλι απογοητευμένος. =/

Εδώ ήταν ψιλοεντάξει το κοινό πάντως. Όχι ότι καταλαβαίνανε τις ατάκες του Mike αλλά τουλάχιστον χτυπιόντουσαν αξιοπρεπώς στα περισσότερα κομμάτια. Γενικά πιστεύω ότι ο κόσμος δεν πολυπιάνει τους Slough Feg, και ίσως και λίγο λογικό αυτό γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη μπάντα που δεν μπαίνει σε καλούπια ούτε από άποψη μουσικής ούτε από τίποτα άλλο. Εγώ πάντως γούσταρα κάργα τον τρελάρα Scalzi, είναι ευχάριστη αλλαγή να σου ρχεται καμιά φορά κι ένας που δε διστάζει να δουλεύει τους πάντες στη μούρη τους (και χωρίς να γίνεται αγενής) μετά από όλους αυτούς που απλά μας γλείφουν τα παπάρια. Και φυσικά, είδα Slough Feg. Επιτέλους. Ευτυχία. :smiley:

Χίλια μπράβο και στους Wrathblade οι οποίοι γάμησαν όπως κάνουν πάντα άλλωστε επί σκηνής (θα ήθελα όμως και να μου πει κανείς αν ξέρει τί σκατά ήταν αυτό που έπαιξαν σε κάποια φάση και ο Βαρσάμης junior είπε ότι είναι λέει Ozzy, γιατί εγώ ούτε που το γνώρισα), καθώς και στους Demolition Train οι οποίοι από τους λίγο που τους πρόλαβα ήταν και πάλι σαρωτικοί. Τα παλικάρια που ανοίξανε δυστυχώς μαλακίστηκα και τα έχασα, αλλά φαντάζομαι ότι όλο και κάπου θα τους πετύχω στο προσεχές μάλλον, τί διάολο μια παρέα είμαστε σ’ αυτή τη φάση ουσιαστικά.

Χαιρομαι που διαβαζω οτι στην Αθηνα τα πραματα ηταν κομπλε,γιατι σαλονικη οπως ειπε και ο bastard πιο πανω,ηταν αστα να πανε.Πρωτη φορα συνανταω τετοια κατασταση σε λαιβ.Καθε φορα που τελειωνε ενα κομματι φοβερη αμηχανια λογω της απιστευτης ησυχιας που επικρατουσε.Δεν ακουγοταν τιποτα ρε!Αφου και ο τραγουδιστης στην αρχη απορησε,ελεγε-σε χεβι μεταλ λαιβ λεει ηρθατε γιατι ειστε τοσο ηρεμοι? κ ετσι.
Την ολη κατασταση την αποδιδω λιγο στο οτι ηταν και οι ιδιοι χλιαροι στα κενα μεταξυ των κομματιων,που πιστευω δεν κολλουσαν καθολου σε τετοιο λαιβ.Δηλαδη καθεσαι και λες αστειακια στο χαλαρο σαν να πηγες σε συναυλια του μαλαμα η κατι τετοιο ξερω γω.Παραξενος τυπος.Επισης,λιγο στο οτι αυτες οι βολτες μεσα στο κοινο και ενα ροπαλο-παιχνιδι που εβγαλε και το δωσε στο κοινο τελος παντων,δεν κολλουσαν και πολυ με το ολο κονσεπτ της μπαντας.Ισως τελικα ο κοσμος να μην ηξερε και τα κομματια περα του τραβελερ.
Ετσι τα ειδα τα πραγματα εγω παντως.Καλα επαιξαν,αλλα μεχρι εκει.Αυτα.8)

Λοιποοοοοοοοοον…απ την αρχη τα πραγματα…
[B]
Ruthless Steel:[/B] πρωτοεμφανιζομενη μπαντα, κινουμενη στον κλασικο heavy-power χωρο, με μια πολυ καλη τραγουδιστρια, η οποια πρεπει να δουλεψει ομως αρκετα τις αναπνοες της. Περαν απο τα δικα τους κομματια, αναμεσα στα οποια και μια παρα πολυ τσαχπινικη μπαλαντα, επαιξαν το [B]“See You In Hell”[/B] απο [B]Grim Reaper[/B] και το [B]“The Beast”[/B] απο τους θεους [B]Randy[/B]. Κομπλε γκρουπακι για ζεσταμα πριν το ολοκαυτωμα.

[B]Demolition Train:[/B] Speed/thrash metal, αμερικανο-καναδεζικων καταβολων, θα μπορουσε κανεις να πει, πιο γλεντζεδικοι Convixion. Εκαναν αυτο που ξερουν, επαιξαν χωρις ανασα δικα τους κομματια και νομιζω μια η δυο διασκευες τις οποιες δεν θυμαμαι ενω στην 2η κιθαρα (η οποια ειχε και ενα τεχνικο προβλημα) ηταν ο Νικος απο Strikelight & Convixion.

[B]WRATHBLADE:[/B] Μια μπαντα over the top. Ισως η μοναδικη μπαντα στον κοσμο που παιζει το epic (γενικα) metal με τοσο προσωπικο ηχο, και με εναν τοσο [B]ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ[/B] performer οπως ο Νικος (ο οποιος παρεμπιπτοντως Μανο-Γρακχο ειναι Βαρσαμης senior γιατι ειναι 3 χρονια μεγαλυτερος απο τον Greg), με μια φωνη βυζαντινη θα ελεγε κανεις, επαιξαν ολο σχεδον τον δισκο τους καθως και μια διασκευη σε Slough Feg, το [B]“Fergus MacRoich”[/B] απο το [B]“Down Among The Deadmen”[/B] (Μανο αυτο ελεγες οτι δεν γνωρισες?). Ολα τα λεφτα, ο λογος του προαναφερθεντος στους Demolition Train, Νικου απο Strikelight & Convixion, ο οποιος οντας λιαρδα, ειπε 2 λογια πριν το “Dolorous Shock”, κανοντας 3 λεπτα για να πει 7-8 λεξεις. Καταπληκτικοι. Τελος.

[B]Slough Feg:[/B] Περνωντας τωρα, στο κυριως πιατο της βραδιας, οι αποψεις μου δεν διαφερουν πολυ απο αυτες του Γρακχου, αλλα μια και σε ολο το λαϊβ πλην του encore, ημουν μπροστα τρωγοντας τον Scalzi στη μαπα, εχω να πω οτι ο τυπος ειναι μεγιστος τρελαρας. Και οτι σε μια φαση που κατεβηκε απο τη σκηνη και σολαρε με την κιθαρα, ετσι οπως κοπανιομασταν διπλα διπλα, παραλιγο ο παπαρας να με δολοφονησει δια του headstock της κιθαρας!!! Α, και ψιλοαστειο το σκηνικο με την αλλαγη απο πουκαμισο σε δερματινο γιλεκο ανα 3-4 κομματια. Γενικοτερα, πολυ καλο λαϊβ, η μπαντα επιασε πολυ καλη αποδοση, ενω ειπαν και μια διασκευη, το “Diamonds And Rust” απο Priest (εννοω την ενορχηστρωση απο Priest, το αυθεντικο κομματι ειναι της Joan Baez)

Τιγκα μεταλ συναυλια, απο τον πιο τιμιο διοργανωτη ολων, μακαρι να συνεχιστει αυτη η φαση. All hail Greg Varsamis and Eat Metal Records…

γαμησε το λαιβ, μπηκα κατα τις 9.20 και προλαβα demolition train για 2-3 κομματια οποτε δεν εχω γνωμη… ειχε αρκετο κοσμο παντως απο εκεινη την ωρα,wrathblade δεν ειχα ξαναδει και πιαστηκα αδιαβαστος σε μια μεγαλη εμφανιση παρολο που δεν ειναι ακριβως στα γουστα μου,η μουσικη τους με πηρε και με σηκωσε και το ασταματητο headbanging ηταν φυσικη συνεχεια.πολυ καλοι και οι slough feg με πολυ ορεξη,παιξαν και τα κομματια που ηθελα να ακουσω και εφυγα ευχαριστημενος… μπραβο γκρεγκ, σε αναλογα λαιβ θα ειμαι εκει

καλή underground βραδιά με τζάμπα εισιτήριο και φθηνές μπύρες. Ελπίζω να μην μπήκε μέσα ο Γρηγόρης και να βλέπουμε πιο συχνά τέτοιες μπάντες.
Δεν πρόλαβα [B]RUTHLESS STEEL[/B] ενώ οι [B]DEMOLITION TRAIN[/B] ήταν πωρωτικοί στα χνάρια των πρώιμων speed/thrash ηρώων τους.
Οι [B]WRATHBLADE [/B]είναι σταθερή αξία πια και τα κομάτια του album είναι εξίσου καλά και στο σανίδι (αυτό το dolorious shock ειδικά…) αλλά περίεργη η επιλογή της διασκευής (όχι?)
Για τους [B]SLOUGH FEG[/B] μόνο μπράβο, αρκετή δόση μούρλας πάνω στα στριφνά μα τόσο μεταλλικά ριφ τους. Αρκετοί έμοιαζαν να μην γνωρίζουν το υλικό τους πάντως.

Και μερικά βιντεάκια:
DEMOLITION TRAIN [B][U]?metal mayhem[/U][/B]

WRATHBLADE [B][U]?for you[/U][/B]

WRATHBLADE [B][U]?Fergus MacRoich (Slough Feg cover)[/U][/B]

SLOUGH FEG [B][U]?the 95 thesis[/U][/B]

http://www.setlist.fm/setlist/slough-feg/2012/tauberfrankenhalle-lauda-konigshofen-lauda-konigshofen-germany-43de475b.html

Περα απο αυτα που λογικα θα τα παιξαν ολα,μπορει να μου πει κανεις τι αλλο παιξαν;

Ε καλα και οι αλλοι τι περιμενουν το Τραβελερ,λες και παιζει τιποτα επληξεις απο κει,τα 2 στανταρακια παιζει παντα.Βαρα εκει κανα Addendum για πρωτο κομματι κι αστους μετα να ψαχνονται.

ρε σεις ποιο κομματι ηταν το πρωτο των wrathblade? ισως το κομματι της βραδιας…

Πω, σε κεινο το 10λεπτο κομματι των Slough Feg χαζεψα.

Το God-Defying Typhoeus…μεγιστο επος by the way…

Εχω ακουσει μονο το πρωτο Slough Feg και απο αυτο παιχτηκαν τα Highway Corsair και Red Branch (αλλα οχι ολοκληρο γαμωτο).

Highlander, High Season II, Highway Corsair, Tiger Tiger, Red Branch (αν και χωρίς το τελευταίο μέρος του τραγουδιού, όπως είπε και κάποιος πριν), Sky Chariots (με το οποίο και έκλεισαν). Το Free Market Barbarian νομίζω ότι δεν το έπαιξαν.

Πού έβοσκες ρε Γράκχε;

Ruthless Steel ωραια διασκευη σε Warlock. Demolition Train πιο Kill Em All πεθαινεις, εχουν σωστες βασεις, το μονο που (εμενα προσωπικα) δεν μου αρεσε ηταν τα κυρια φωνητικα. Ενω το παλικαρι εχει καλη φωνη, δεν μου κολλα γι’ αυτο που θελουν να παιξουν. Μετα δυστυχως εφυγα γιατι επρεπε να συνεχισω με σκοτεινο ντεθ μεταλ.

thanks pano… ποσο γαμησε η ατακα “οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο να λεει νομιζω, νομιζω οτι ακουω heavy metal”… respect…

Η ατακα ηταν: “οποιος δεν καταλαβαινει αυτο το πραγμα…οποιος δεν μπορει να το καταλαβει αυτο το πραγμα…οποιος δεν καταλαβαινει αυτο το πραγμα…οποιος δεν καταλαβαινει αυτο το πραγμα…ειναι ντροπη…οποιος δεν καταλαβαινει αυτο το πραγμα…ειναι ντροπη να νομιζει…να ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ακουει heavy metal…τι? τελευταιο κομματι ειναι? πφφφφφφφφφφφφφφφ” ΓΚΝΤΟΥΠ ΓΚΝΤΟΥΠ ΓΚΝΤΟΥΠ :μικροφωνο σε κεφαλα Νικου:

ΥΓ οι τρεις τελειες δηλωνουν διαστημα αρκετων δευτερολεπτων σιγης και φωνωνε απο κατου…:stuck_out_tongue:

καλα ντε, εγω εγραψα τη λαιτ εκδοση… ηταν τρομερη η σκηνη ομως και ολο το κυτταρο ξεσπασε σε χειροκροτηματα…

Μεταξύ μας πάντως, όχι άλλο Παπακώστα. :razz:

Vildanden, εγώ πού έβοσκα ή εσύ. Εμείς ήμασταν παρεό οι γνωστοί άγνωστοι. Joey DeMaio, Μαρίνος, Κωστάκης martian, η καινούρια προσθήκη ο Πανούλης ο Stargazer… εσύ έλειπες. Αφού να σκεφτείς σε κάποια φάση ένας από το παρεάκι, ο Elric νομίζω, χαιρετάει έναν άγνωστο επειδή νόμιζε ότι ήσουν εσύ. :smiley: Και μετά που συμφωνήσαμε ότι όντως δεν ήταν εσύ, λέγαμε “πλάκα πλάκα πού στον πούτσο είναι αυτή η ψυχή”.