Smashing Pumpkins

Αυτή η φωνή του Billy Corgan όμως… τον πρώτο καιρό που τους άκουγα υπήρξαν φορές που είχα σκεφτεί πως αν είχαν άλλον τραγουδιστή στα φωνητικά θα γούσταρα περισσότερο τα τραγούδια τους! Τελικά συνήθισα, γούσταρα κιόλας μπορώ να πω. Είναι κάτι σα τη φωνή του Ozzy. Εξάλλου ο φαλάκρας είναι η μορφή των Pumpkins, και εδώ που τα λέμε τα “νιαουρίσματα” ξεκινάνε κυρίως απο το Mellon Collie και μετά, στα δύο πρώτα άλμπουμ τραγουδάει αρκετά καλά θα έλεγα… :-k

@Non_Serviam, έτσι είχα ακούσει απλά για την προπώληση…

Τώρα ξανακούω το zeitgeist και παρατηρώ πως η φωνή του Billy είναι μάλλον στην πιο όριμη φάση της από ποτέ. Παρόλα αυτά η εποχή με τα νιαουρίσματα είχε τόσο συναίσθημα και επιτυχημένα κομμάτια (αχ αυτό το mellon collie και το siamese dream) που δε συγκρίνεται εύκολα με την τώρα, μουσικά και στιχουργικά τουλάχιστον…

Ακριβώς όπως τα λες είναι. Εκείνη την εποχή οι Pumkins έγιναν αυτοί που έγιναν, κάνοντας όλους αυτούς τους ύμνους. Έχω αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν στη θέση του Μπίλυ τραγουδούσε κάποιος άλλος, αλλά και πάλι, δε μου κάθεται. Τι να γίνει, Pumpkins=Billy Corgan.

Ή μήπως όχι? Τελικά τι νομίζετε, η φυγή των παλιών μελών (D’Arcy, Iha) επηρέασε το συγκρότημα?

Δεδομένου ότι το Zeigeist μ’άρεσε δε μ’απασχολεί και τόσο η αλλαγή μελών… Νομίζω πως Corgan=Pumpkins κ τελείωσε η ιστορία. :wink:

προσωπικά πιστεύω πως ναί.
Το γκρουπ δεν είναι το ίδιο.
Μη ξεχνάμε πως μαζί με τον corgan ο iha είχε βοηθήσει στην σύνθεση πολλών κομματιών.Συν του οτι πολλά των pumpkins ήταν του Iha (take me down για παράδειγμα), και γενικότερα το παίξιμό του ήταν χαρακτηριστικό και έδεινε κάτι στη μουσική (δεν είναι τυχαία η τεράστια μελωδική διαφορά ανάμεσα σε mellon collie και zeigeist)

τώρα για την d’arcy, νομίζω πως ταίριαξε πολύ καλήτερα με τους pumpkins η melissa, αλλά όπως λένε “το αρχικό line-up δε ξεπερνιέται”…

Προσωπικά θεωρώ το Zeitgeist τρελλή δισκάρα, οπότε νομίζω πως δεν τρέχει τίποτα με τη φυγή αυτών των μελών…

Προσωπικά θεωρώ το Zeitgeist ένα από τα πιο υποτιμημένα άλμπουμ του 2007. Σίγουρα δεν πήρε ότι του αναλογούσε, και δεν ξέρω πως αυτό μπορεί να επηρεάσει το μελλον των Pumpkins. Πάντως προκειται για πολύ δυντό άλμπουμ που έγω προσωπικά θα το ακούω για καιρό. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γινόταν αν συμμετείχαν και τα αλλα παλιά μέλη, είμαι όμως σίγουρα ευχαριστημένος απο τον Κοργκαν…

Γιατί υποτιμημένο??Σίγουρα ειχε αρκετα δυνατα κομμάτια και σίγουρα δεν είναι απο τις κλασσικες μετριοτητες που βγάζουν τα γκρουπς μετα τα reunions…αλλα σίγουρα τα επίπεδα του melon collie δεν τα φτανει και για μενα δε θα εμπαινε στα καλύτερα του 007 …Του αποδόθηκε ακριβώς η αξία που έχει…Ενα καλό αλμπουμ των Pumpkins,με ωραιες στιγμες…:wink:

Έχετε ακούσει το Number of the Beast απο τους Zwan? Για όσους δεν ξέρουν, οι Zwan ήταν το group του Billy Corgan μετά τη διάλυση των Pumpkins, μαζί με μέλη απο Slint, Chavez και Perfect Circle.

Έγραψαν τη μουσική για το φιλμ “Spun”. Βασικά είναι και γαμώ τις διασκευές, τσεκάρετε τη! :wink:

Παιδιά είχα ακούσει ότι ο Corgan έχει ελληνική ρίζα και μετά την διάλυση των pumpkins ήρθε στην Ελλάδα και άλλαξε το όνομα του σε Πέτρος Θεοτοκάτος.

:lol: :lol:

Πλάκα πλάκα οι φωνές μοιάζουν :wink:

Παιδιά μην τρελαθούμε!! Το Zeitgeist θα ήταν ένας καλός δίσκος αν το έβγαζε ένα πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ. Τότε θα λέγαμε: “Χμ, καλό ντεμπούτο. Συμπαθητικό συγκρότημα, ας το έχουμε υπόψιν”. Aλλά το βγάλανε oι Smashing Pumpkins. Το συγκρότημα που έχει βγάλει Siamese dream, Mellon Collie και Adore. Από ένα τέτοιο όνομα, με ένα τέτοιο παρελθόν έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις από το Ζeitgeist.

τα mellon colie και siamese dream ειναι δισκαρες.κριμα που δεν τους ειδαμε αλλα μπροστα σε αυτα που εγιναν τι να πει κανεις?μια ερωτηση ακουσα οτι ο billy corgan εχει διασκευασει το isolation των joy division αλλα με καποιο αλλο project.ξερει κανεις αν ισχυει?

εχει αρκετα χρονια που εχει γινει αυτη η διασκευη και δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο
επισης εχει κανει ο iha Οταν ηταν ακομα στο γκρουπ το “A night like this” των Cure που ειναι μαπα
και η καλυτερη ειναι το “Never Let Me Down” των Depeche mode σε ακουστικη διασκευη που ειναι πολυ καλο

μουσικα δεν νομιζω οτι προσφερε και τιποτα ο James iha(Η μοναδικη του ειναι η εισαγωγη της κομματαρας “Mayonaise”)
τωρα κατι αλλα χαζοτραγουδα κοιμισμενα που βαλαν στο διπλο Mellon collie για να γεμισουν τον δισκο δεν αξιζουν σχολιασμο:p

αλλα pumpkins χωρις d’arcy και iha δεν ειναι pumpkins!

Δε νομίζεις πως είναι λίγο αντιφατικό αυτό που γράφεις? Θέλω να πω, τι νόημα έχει να υπάρχει ο άλλος στο συγκρότημα αν δεν προσφέρει σ’ αυτό?

Ανασύρω απο τα αζήτητα το τόπικ αυτό μπας και δωσει κανείς σημασία.
Ο Μπίλι Κοργκαν λοιπόν έχει διαλύσει για άλλη μια φορά τη μπάντα και με νέα πρόσωπα έχει ξεκινήσεί ένα προτζεκτ που θυμίζει σήριαλ. Ένα κομμάτι τη φορά με δωρεαν download και μια σειρά από ep’s, ένα σύνολο 44 τραγουδιών θα αποτελέσουν τη νέα αυτή προσπάθεια. Το Song for a son, το πρώτο απο αυτά μου άρεσε πάρα πολύ και αφήνει αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του “άλμπουμ”. έχει κυκλοφορήσει και ένα ακόμα, αλλα δεν το έχω ακούσει. Λενε ότι έχει κάνει πάντως το 2 στα 2.
Έσεις έχετε κάποια άποψη?

Eμένα το Song for a son μου φάνηκε παντελώς ανέμπνευστο. Οι Smashing Pumpkins έπαψαν να υπάρχουν μετά το Machina/The machines of god. Τέλος. Οι μετριότητες του Corgan μετά από αυτό το άλμπουμ αλλά και το reunion χωρίς D’ Arcy και Iha (ο θεός να τους κάνει Smahing Pumpkins χωρίς αυτούς τους δυο) που απέφεραν ένα επίσης μέτριο δισκο δείχνουν πως τελικά η τελειότητα των Smashing Pumpkins των 90s ήταν προϊόν μιας απίστευτης χημείας που από την στιγμή που έφυγε δεν γυρίζει πίσω.

δεν πα να λετε οτι θελετε…
Μπίλι Κοργκαν!!! απιστευτη χροια…και οι Zwan ωαραιοι αλλα smashing pumkins τα σπανε!

Αν και δε συμφωνώ με πολλές επιλογές του Corgan οι Pumpkins είναι ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα των 90’s με τρελές δισκάρες & κορυφαίο κατά την προσωπική μου άποψη πάντα το Siamese Dream αν και το Melloncollie and the infinite sadness ήταν σαφώς πιο πλούσιο μουσικά,ίσως και λόγω των πειραματισμών και εναλλαγών στο ύφος των κομματιών.

Τους έχω απωθημένο να τους δω ρε γμτ. Αν και τα έχει κάνει ψιλοσκατά ο Corgan, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν ως μπάντα τώρα σε σχέση με λίγα χρόνια πριν… Ατυχία που δε τους είχαμε δει δυομισι χρόνια πριν, με τις φωτιές… όπως και να χε, θα ήταν ωραίο λαιβάκι.

Καλά το κατά πόσο ισχύει κ αυτό με τις φωτιές συζητήσιμο είναι αλλά τέλοσπαντων… Πότε φωτιές, πότε βροχες… :stuck_out_tongue: