Social media

To πρόβλημα είναι το πρόβλημα, όχι η λύση του :stuck_out_tongue: . Αν έχεις μια πόλη που επιτρέπονται μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα, τότε σίγουρα θα έχεις καλύτερη διαχείριση όλων των resources και πρακτικά κανένα ατύχημα. Αλλά αυτό είναι πολύ απλό πρόβλημα, το ποιος θα δώσει το οκ το να μην επιτρέπεις σε έναν πολίτη να οδηγεί είναι πολύ πιο δύσκολο, όπως και τα υπόλοιπα προβλήματα που θέτουμε ως το τι μπορούν να κάνουν οι big tech.

Χαίρομαι που κάποιος άλλος πέρα από εμένα στο thread λέει κάτι τέτοιο. Τα social media βοηθάνε στον πυρήνα του τι ορίζουμε ως δημοκρατική διαδικασία, αφού το να υπάρχει η δυνατότητα όλοι να ακούνε όλους ( ή έστω να υπάρχει ενδεχόμενο ) δεν υπήρχε πριν από αυτά.

Σωστό αυτό που λες, αλλά δεν ακολουθήσαμε “έναν αλγόριθμο” για να ξέρουμε ότι αυτή ήταν η διαδικασία, οι άνθρωποι αυθαίρετα κάνανε σωστές κινήσεις :stuck_out_tongue: Χρησιμοποιούμε ( πολύ ) trial and error και συνολικό intuition, αλλά δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε ούτε που θα καταλήξουμε.

3 Likes

1oν αυτό δεν είναι σεντόνι, είσαι άσΚετος, έχω σεντόνια στο μπαούλο που δεν θα φαντάζεσαι ότι υπάρχουν
2ον τρομερό κείμενο, πολύ κατατοπιστικό για medium users σαν εμένα
3ον ποια είναι η επιβράβευση των σόσιαλ σε εμένα (τον χρήστη εννοώ);
και
4ον έχεις κάποιο πιο αναλυτικό κείμενο, ελληνικό ή ξένο, για το παράδειγμα με τo καζίνο; Μόνο από τέτοια καταλαβαίνω :stuck_out_tongue:

2 Likes

Eγώ στο πρότεινα, πες μου εντυπώσεις όταν το τελειώσεις.

Αν αυτό είναι λογοπαίγνιο, συγχαρητήρια

5 Likes

Μεσα στη νυχτα μού ερχονται κατι τετοιες βλακειες :smiley: Ωστοσο, ενα #diplis χρειαζοταν, το σκεφτηκα πολυ αργοτερα, σαν προταση δεν ηταν σωστη :rofl:

1 Like

όντως, το λογοπαίγνιο με το medium (social medium για AI θέματα για όποιον δεν ξέρει) ήταν Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο!! :sweat_smile:

Αναλυτικό κείμενο για το multi-armed bandit δε βρήκα στα ελληνικά. Δε βρήκα καν την ελληνική μετάφραση του μαθηματικού προβλήματος. Kαλή σύντομη περιγραφή δίνουν o κύριος εδώ στο medium. Αν θες να δεις το μαθηματικό πρόβλημα το ίδιο, πήγαινε στο κεφάλαιο 2 από το textbook με το οποίοι πολλοί ξεκινήσαμε

Επιβράβευση των σόσιαλ σε εμάς; Έλα ντε. Ο μακροχρόνιος στόχος μας που θα μας επιβραβεύσει, φαντάζομαι ποικίλει ανάμεσα μας. Ένας ψυχολόγος όμως πιθανότατα θα έλεγε πως όλα είναι ντοπαμίνη για τις άμεσες επιλογές μας (π.χ. εδώ ). Πρακτικά, η ντοπαμίνη εκτός από ωραίο τραγούδι του Iommi με τον Glenn Hughes, είναι η ουσία που εκλύει ο εγκέφαλος για τις απολαύσεις της στιγμής και μας κάνει να ξεχνάμε άλλους πιο μακροπρόθεσμους στόχους. Για μένα π.χ. μακροπρόθεσμος στόχος μπορεί να είναι το να χάσω κιλά ή να μάθω τα νέα φίλων μου στο Facebook. Αν όμως παράγει πολύ ντοπαμίνη στον εγκέφαλο η ιδέα του να φάω μία σοκολάτα ή να δω άλλο ένα βιντεάκι στο facebook μετά το σάπιο βιντεάκι που είδα, θα με κάνει να βάλω σε δεύτερη μοίρα τον στόχο μου.

1 Like

:tophat: hats off

2 Likes

:heart: αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής: είμαι πολύ πολύ πολύ περιστασιακός χρήστης του Μedium :stuck_out_tongue:

Ωραία, γιατί νόμιζα ότι έχω εξαντλήσει όλους τους τρόπους και δεν είχα με τι να κάψω τον εγκέφαλό μου το ΣΚ. Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν με πειράζουν τα αγγλικά, άλλωστε δεν θα κάνω διατριβή, απλώς θέλω να πάρω μία τζούρα.

/Troll mode on/
Επιτέλους κατάλαβα γιατί δεν πετυχαίνω κανέναν στόχο! Και βρήκα πώς θα κάψω εγκέφαλ τα ΣΚ των επόμενων δύο μηνών.
/Troll mode off/

/Serious mode on/

Δύο λέξεις και ένα εμότζι (από άλλον χρήστη) για να περιγράψει την έκρηξη που έγινε αυτή τη στιγμή στο κεφάλι μου. Που είναι ο διακόπτης για να σταματήσει η ροή αυτής της ντοπατέτοιας;
/Serious mode off/

1 Like

3 Likes

ο αυτοδιδακτος ο ντιουντ

Έπεσα πάνω σε αυτό και δεν το έψαξα παραπάνω ακόμη, αλλά απ’ότι καταλαβαίνω, οργανώθηκαν σ’ένα subreddit ( mob :stuck_out_tongue: ) και κάνανε μόνοι τους stock manipulation για να χάζουν λεφτά οι short sellers? :stuck_out_tongue:

1 Like

Ακολουθήστε την ιστορία παραπάνω, διάβασα πως ένα hedge fund πήρε 3δις bailout για να καλύψει τη θέση του, προσπαθούν να βγάλουν ιστορίες στην Wall street για να πουλήσουν, βγήκε δημοσίευμα στη NYT πως η SEC παρακολουθεί το subreddit και υπάρχουν πιέσεις στις πλατφόρμες να κάνουν restrict τις συναλλαγές σε high volume hours. Κι όλα αυτά ενώ στο reddit λένε “Fuck wall street” “WE LIKE THE STOCK” FUCK HEDGE FUNDS" “Οταν τόσο καιρό η Wall Street κάνει manuipulate και σορταρισματα είναι καλα, τώρα υπάρχει θέμα” και γενικά υπάρχει μια Δαυίδ-Γολιάθ κατάσταση.

Ωραία πραγματάκια

2 Likes

Καλα ολα αυτα, αλλα τι σχεση εχουν με social media?

Επισης, το reddit δεν θα επρεπε να θεωρειται social medium.

Ή εστω οχι με τον ιδιο τροπο που θεωρουνται τα υπολοιπα της κουβεντας.

Σε λιγο θα βγαλουμε και το IMDB social medium, ή γιατι οχι καθε ιστοσελιδα στον κοσμο.

Για ποιο λόγο δεν είναι social το reddit?

Δε μιλάγαμε για θέματα δημοκρατικότητας, το πως επηρεάζουν τη ζωή κλπ κλπ? Κάποιοι τύποι σαν κι εμένα και εσένα, συνεννοηθήκαν μέσω του reddit για να βλάψουν αυτούς που στοιχηματίζουν ενάντια σε μια μετοχή, και κάναν ίδιο πράγμα που κάνουν οι χρηματιστές και επηρεάζουν την οικονομία. Ε δε το βλέπεις και κάθε μέρα αυτό

Δε διαφωνω με το οτι ειναι ενδιαφερον, απλα δεν ειναι κατι που συνεβη λογω των social media. Μπορει να συμβει σε οποιαδηποτε ονλαην πλατφορμα κατι τετοιο, ποσο μαλλον στο dark web που μαλλον συμβαινει σε καθημερινη βαση.

Just for clarity, το συγκεκριμένο subreddit έχει 3.5m users, αυτό έγινε δυνατόν λόγω μαζικότητας. Δε νομίζω ότι έχεις καταλάβει τι έχει γίνει :stuck_out_tongue:

Οκ.

Δεν ξερω γιατι λες οτι δεν εχω καταλαβει τι εχει γινει, διαβασα τα ποστς σου και δε νομιζω οτι ηταν τοσο δυσκολο να το καταλαβω :stuck_out_tongue:

Απλα μαλλον θα ταιριαζε καπου στο Τεχνολογια και Επιστημη ξερω γω το ποστ , αλλα τελος παντων.

Τωρα οκ επι του θεματος, δεν ξερω κατα ποσο στηριζω την καθε arbitrary επιλογη των διαφορων subreddit, αλλα αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι στηριζω χαος και καταρρευση της ελευθερης οικονομιας, οποτε καλο ειναι να γινονται αυτα τα πραγματακια.

1 Like

Bring the nachos, cause I bought the dip! :rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket::rocket:

Πέρα από την πλάκα, παρακολουθήστε την ιστορία αυτή, γιατί σε ένα-δύο χρόνια θα γίνονται ταινίες και ντοκιμαντέρ για αυτό που συμβαίνει.

Το παρακολουθούσα από νωρίς και πρόλαβα να μπω στον χορό με 10 μετοχές όταν ακόμα δεν κόστιζαν τίποτα. Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος αυτήν την στιγμή.

Θα επανέλθω με πλήρη ανάλυση!

6 Likes

δεν εριχνες ενα σφυριγμα;

3 Likes

Που να’ ξερα ότι θα γίνει όντως;;; Επειδή το λέγανε στο reddit; Ούτε καν τα ξέρω αυτά τα πράγματα καλά. Αν ήμουν σίγουρος θα έριχνα κι εγώ πολλά λεφτά χαχαχ

Όλα ξεκίνησαν από εδώ: 100%+ short interest in GameStock stock (GME) – fundamental & technical deep value analysis - YouTube

Αυτός είναι ο αυτοκράτορας μας αυτήν την δεκαετία. Ο τύπος έβαλε 50 χιλιάρικα και αν πουλήσει τώρα πρέπει να βγάζει περίπου 65 εκατομμύρια. Και ανεβαίνει.