Sonisphere: Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax κ.ά. @ Terra Vibe, 24/06/10

iron_aris στείλε μας ένα μέηλ στο info@rocking.gr να σου την στείλουμε

σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια

Αυτοί σίγουρα ήταν αλλού έτσι? Ότι να 'ναι…

μπορει με big 4 να εννοουσε hetfield/ulrich/hammet/trujillo ρε…κακοπροαιρετοι

Αυτό εννοούσε…γιατί συνήθως παίζουν ένας-ένας,όχι όλοι μαζί!!

ε ναι…σαν την σολαρα που κανε ο χαμετ χθες… :stuck_out_tongue:

κατι που ξεχασα να αναφερω… ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ…καναμε 1.30 ωρα να βρεθουμε μεταξυ μας και τον πατερα μου που περιμενε απτις 11.30 .

Eγω εφτασα δυστηχως αργα και εχασα τουλαχιστον τους anthrax τους οποιους ηθελα οπωσδηποτε να δω…μπαινοντας λοιπον, οι ΘΕΟΙ SLAYER (SSSLLAAAAAYYYEEEERRRRR) ειχαν ηδη ξεκινησει…
Οι τυποι απλα δεν υπαρχουν…Διαβαζοντας μερικα σχολια,απλα θα πω οτι οι slayer δεν φημιζονται για την επικοινωνια με το κοινο…Οι ανθρωποι ειναι μηχανες…Bαζουν κεφαλι κατω και απλα σε περνει ο διαολος…Δεος,πορωση,παρανοια?Απλα FUCKING SLAYER!!O πουστης ο King, ο λογος που αγορασα ηλεκτρικη, απλα εχει ξεφυγει…Τεραστια μορφη…
ΘΡΥΛΟΙ και μακαρι να αξιωθω να τους ξαναδω…Απο κει και περα, μην ξεχναμε και την ωρα που εμφανιστηκαν…Εαν εβγαιναν βραδυ, τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα.

Megadeth,ακουσα και ειδα απο μακρια μιας και ειμουν ψιλο-αυπνος και κουρασμενος,οποτε ειχα αναγκη απο κιτρινο ζουμι και αραλικι…Το setlist παντος μου ακουστηκε πολυ καλο…Αν και δεν ειμουν ποτε ιδιαιτερα fan και γυρω μου τους εκραζαν ανελεητα, γουσταρα και τελικα το μετανιωσα που δεν πλησιασα…#-o

Πηρα ομως θεση για metallica…Πραγματικα πολυ καλη εμφανιση, καποιες εκτελεσεις σε πιο γρηγορο Tempo, ορεξη και υποσχεση να τους ξαναδουμε σιγουρα…Επισης,προς ευχαριστη εκπληξη, ο James απεφυγε τα πολλα-ξενερωτα-γιεγιε της μετα-λοαντ περιοδου και μιας και το σετλιστ το τραβουσε,ο τιτλος (big4) κολαγε περισσοτερο…O Lars ομως ειναι μεγαλο κουλαδι τελικα…:lol::lol::lol::lol:

Η βροχη…Γαμω την βροχη…

την πενα που εδιξε ο James θα ενοουσε ο τραγικος…ε συγνωμη ο ‘‘διμοσιογραφος’’

τι μπορείς να πεις σε κάποιον που δεν ήταν εκεί για την χθεσινή ημέρα? μάλλον ότι έκανε μεγάλη μαλ***α που δεν πήγε…
μοναδική ευκαιρία, μεγάλη εμπειρία!!!
δεν θα μιλήσω για τους πρώτους 3, τα είπαν οι υπόλοιποι και εξάλλου δεν είμαι και τόσο φανατικός μεταλάς…
θα μιλήσω όμως για τους μετάλλικα… πολλοί μου έλεγαν αν δεν τους δεις Live δεν ξέρεις τίποτα από μετάλλικα και άλλα τέτοια… ε ναι λοιπόν είχαν δίκιο… τους είδα και εγώ χθες για πρώτη μου φορά και έχω ακόμα και τώρα ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά… απίστευτη εμφάνιση, απίστευτο πάθος, πολύ καλός ήχος και η φωνή του Hetfield σε πολύ καλή κατάσταση… ήταν και η βροχή που το έκανε μια ιδιαίτερη εμπειρία ( άσχετα με το αν προήλθε από τα βουντού του Mustaine :stuck_out_tongue: )… η αίσθηση της βροχής και η μυρωδιά της, ανάμικτη με αυτή των καπνογόνων, σε συνδιασμό με το να βλέπεις αυτό το “τρελό” κοινό από τη μία και αυτή την “τρελή” μπάντα από την άλλη μου δημιούργησε ένα συναίσθημα που θα το θυμάμαι για χρόνια…

Απλά τέλεια βραδιά και ο θεός της μέταλ έβαλε το χέρι του και αντί τώρα που γράφω να πίνω τσαγάκι τρώω παγωτό και είμαι απόλυτα υγιής…

υ.γ ένα τεράστιο respect στο ελληνικό μέταλ κοινό για το πάθος του και το δυναμισμό του!!!

υ.γ2 πολύ θα ήθελα να ακούσω από κάποιον που γνωρίζει από αυτά αν ο λόγος που η λειτουργία των κινητών μετά από καποιο σημείο ήταν αδύνατη είναι γιατί μια συγκεκριμένη κεραία ( έστω 3 μια για κάθε εταιρία ) μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό γραμμών… ή τελος πάντως τι φταίει…

υ.γ3 σας έχω στήλει και εγ’ω ένα μαιλ για να μου στήλετε τις φωτό από το meet and great των megadeath…

Δύο λόγια κι από μένα, γιατί λες και διαβάζω γράμματα στο χάμερ των 80s.

Αnthrax: κακός ήχος στη σκηνή αυτή, δεν τους άφησε να παίξουν τη μπαλάρα που συνήθως παίζουν με τους ΥΜΝΟΥΣ που αράδιασαν. Φάνηκε πως οι αλλαγές στη θέση του τραγουδιστή και τα τερτίπια του Ιαν τους έχουν αποσυντονίσει λίγο. Μπελαντόνα καλός, αλλά εγώ περίμενα περισσότερα. Αν και έχασα caught in a mosh, Got the time (ειδικά αυτό ρε γμτ), μπήκα στο Antisocial και μέχρι να τελειώσουν ο σβέρκος μου δεν έμεινε στη θέση του. Μάρτυς μου ο Βέγκα που περνώντας μου συνέστησε να ηρεμήσω. Indians ρε κι ένα απωθημένο έφυγε, αφού τους έβλεπα πρώτη φορά!

Slayer: asafdasdasdad με αυτά που γράφτηκαν και θα γραφτούν. Τι λέτε ρε? Βαρετοί, αδιάφοροι, δε μου αρέσουν και ένα κάρο μπούρδες??? Οι Slayer είναι οι βασιλιάδες του είδους, παίζουν επίπεδα πάνω από τους υπόλοιπους και οποιανού δεν του αρέσουν δεν έχει ΙΔΕΑ από thrash. Ο Αράγια και πολύ μίλησε στον κόσμο σε σχέση με τα στάνταρ του, νταξ φωνητικά ζοριζόταν λίγο, αλλά δεν έκανε διαφορά. Λομπάρντο τα διέλυσε όλα, ούτε ένας σας δεν άκουσε τα blast beat στο τέλος του raining blood??? Δυστυχώς δεν είχε καλά μικρόφωνα στα πιατίνια και ακουγόταν μόνο μποτα-ταμπούρο, αλλά σιγά σιγά έφτιαξε κι αυτό. Χάνεμαν-κινγκ κι όλοι μαζί πιο δεμένοι από ποτέ, βαρούσαν και ήταν ΕΚΕΙ. Μόνο ύμνοι, ενώ και τα καινούρια άψογα ζωντανά. Πιουρ φάκιν Σλέυερ!

Μegadeth: κι αυτοί χάλια ήχο στην αρχή, θυσίασαν τα 2 πρώτα του Rust. Μετά όμως έστρωσε και μας χάρισαν απίστευτες στιγμές. Μοιρασμένο σετ, με αποκορύφωμα τα 2 του καλύτερού τους άλμπουμ (για μένα). Ηοοk in mouth και In my darkest hour ρε! Ειδικά στο 2ο, γύρισα και κοίταξα γύρω μου για να επιβεβαιώσω αυτό που λέει ο άξμαν πιο πριν, κάτι τύποι με κοίταγαν σαν εξωγήινο επειδή τραγουδούσα όλα τα λόγια και βρισκόμουν σε κατάσταση παροξυσμού. Τεσπα, έδειραν άσχημα, σε όρους απόδοσης ίσως και να ταν ήταν καλύτεροι από το RW του 2001, αλλά δεν είχαν ήχο και κόσμο με το μέρος τους. Επίσης, Τrust κομματάρα.

Μεταλλικα: έχοντας 2 άλλες δύο φορές το πρώτερα αγαπημένο μου συγκρότημα μπόρεσα να δω με πιο ψύχραιμο μάτι. @@! Η βροχή και το μπάσιμο με Creeping, For whom και Ride κόντεψαν να μας στείλουν στα τάρταρα. Αυτό ηταν σκηνικό, και κόντεψα να τσακωθώ για τις ομπρέλες σε ροκ συναυλία! Συνέχισαν πολύ καλά, αν και στα Εnd of the line, broken beat & scarred ΓΕΛΑΓΕ ο ΚΟΣΜΟΣ. Το λάιβ είναι αδιάψευστος κριτής και φάνηκε πόσο αδύναμα είναι τα κομμάτια αυτά (αυτό ισχύει και για το άλλο του δίσκου, μόνο που μου άρεσε παραπάνω και είναι και καλύτερο κομμάτι). Μεγαλοπρεπέστατος Χέτφιλντ, ούλριχ έχει μάθει κάτι καλά κολπάκια (από μπραν ντέηλορ?) και σε σημεία ρέφαρε την απαλεψιά του. Χάμετ απαράδεκτος, μια ρυθμική δεν ακούστηκε σωστά κι όλες μπέρδευαν, χάλια μαύρα λέμε. Τρουχίλο άψογος, εύκολα μες στους 4 καλύτερους μπασίστες του είδους (ο ένας λείπει από το 86). Γενικώς όμως δεν ήταν οι μετάλλικα του 99 και του 07, ίσως να φταίει κι η μεγάλη τουρνέ, είναι και πιο μεγάλοι τώρα. Σετλιστ κατα βάση καλό, αλλά τα κλισέ τους έχουν αρχίσει και κουράζουν άσχημα. Παίχτε ρε Λέπερ μεσάια -που δεν το παίξατε το 07- αντί για nothing else matters , παίχτε κι ένα FFWF να τελειώνουμε. Βέβαια πήραμε Βlackened και Βreadfan, αυτό κι αν ήταν τουρμπο. Και κλείσαμε με τα σωστά κομμάτια του Kill em all. Καλή εμφάνιση αλλά σε στιγμές uber βαρετή, αν έπαιζαν πάνω στην ίδια σκηνή και οι άλλοι με περισσότερο χρόνο, θα είχαν πρόβλημα.

Θα ήθελα να πω κάτι πάνω σε αυτά που είπα ο RedRum για Slayer…όλους τους είδα live για πρώτη φορά,αλλά θα ήθελα να πω την γνώμη μου πάνω στο θέμα:

Κατ’αρχήν,ο Lombardo ήταν πραγματικά ο καλύτερος από όλους ατομικά χθες!!!Άφησε τα χέρια του (και τα πόδια του φυσικά) πάνω στα ντραμς,και αυτό δεν φάνηκε να εκτιμάται!Και γενικότερα χθες ο κόσμος ήταν αρκετά ξενέρωτος με τους Slayer (ειδικά στο Raining Blood που ξέρουν όλοι αλλά και σε κανά Disciple ή Angel of death πχ περίμενα όλη την αρένα=mosh pit και εννοείται σε όλα τα κομμάτια head bang μέχρι αηδίας)!!!
και σίγουρα ο araya δεν ήταν τόσο θερμός όσο θα περίμεναν κάποιοι,αλλά 1)είχε πρόβλημα υγείας πρόσφατα 2)δεν τον βοηθήσαμε καθόλου,και 3)δεν χρειάζεται τέτοιου είδους επικοινωνία όταν μιλάμε για τέτοιο ‘χώνω’ συγκρότημα!Στην τελική προσωπικά προτιμάω την ‘αδιαφορία’ των Slayer από το ψεύτικο γλύψιμο που έριξε ο Hetfield και τις βλακειούλες που έλεγε πριν και μετά από κάθε κομμάτι :slight_smile:

Αυτή είναι η υποκειμενική γνώμη μου

Πραγματικά, αυτό ήθελα να σχολιάσω κι εγώ τώρα. Καταπληκτική η εμφάνιση των Metallica (για μένα τουλάχιστον που δεν τους είχα ξαναδεί), αλλά μου φαίνεται ότι όσο γερνάει ο μεταλλάς, μοιάζει και περισσότερο στους Manowar.

ναι ρε γαμωτο…ουτε λιγο fuck δεν ειπε…ουτε ρεψιμο.ουτε φτυσιμο ουτε τιποτα…αλλα ρε γαμωτο στο harvester of sorrow Νομιζα θα μεινω στον τοπο

γνωμη σου θα μου πεις

αλλα το broken beat and scarred γαμαει!!!

Ρε παιδιά πόσο κόσμο είχε?

Κάποιος ρεύτηκε στο τέλος.

Η φραση [SIZE=“4”]ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ[/SIZE], νομιζω αντικατοπτριζει πληρως τα οσα ζησαμε χτες… Ο,τι και να πω ειναι λιγο… Απλα [SIZE=“4”]ΠΩΡΩΣΗ[/SIZE]

Εφτασα στο Terra Vibe κατα τις 3.45 και αφου εκανα βολτα για μαρκες, μπυρες, μπλουζακια κτλ στηθηκα για Anthrax και ακουγα Stone Sour απο μακρια… Δεν γνωριζω παρα 2-3 κομματια τους και δεν πολυπροσεχα οποτε δεν εχω αποψη… Και παμε…

ANTHRAX πολυ καλυτεροι απο οτι τους περιμενα μιας και ηθελα Bush και ειχα αμφιβολιες για το πως θα ηταν η φωνη του Belladonna… Τελικα ο τυπος ειχε φωναρα και γενικα το συγκροτημα τρελη ορεξη, ολοι κινητικοι με κορυφαιο τον αγαπημενο μου Bello… Ειναι [SIZE=“4”]ΤΡΟΜΕΡΟΣ[/SIZE], δεν υπαρχει ο ανθρωπος, τρελη σκηνικη παρουσια που σε πωρωνει… Ημουν κοντα, αριστερα οπως κοιτας την σκηνη και τους ειδα πολυ καλα και περασα φοβερα…Πολυ ανεβαστικοι και διασκεδαστικοι, παιξανε κομματαρες και σε εκαναν να χτυπιεσαι αλυπητα… Καλυτερες στιγμες το Indians που στην μεση εχωσε και Heaven And Hell και συγκινηθηκαμε και μετα οταν ειπε ο Ian το ‘‘Wardance’’ χωθηκα με τον κολλητο μου στο πιτ και γουσταρα τρελα… Επισης εμεινα κατευχαριστημενος γιατι ακουσα τα 3 κομματια που δεν ηταν στανταρ και ηθελα να ακουσω τρελα, το Be All, End All, το Metal Thrashing Mad και φυσικα το Medusa που ειναι ισως το αγαπημενο μου κομματι απο Anthrax… Αλλα γενικα ολα τα κομματια ηταν ενα και ενα και ανεβηκαν ακομα πιο πολυ στην υποληψη μου με την ορεξη που ειχαν… Μπραβο τους γιατι απεδειξαν πως δικαια συγκαταλεγονται στους Big 4 και αποστομωσαν οσους το αμφισβητουσαν αυτο…:respect:

SLAYER Δεν ακουω και ημουν μακρια, ηπια μπυρα και πηγα πιο κοντα στο Angel Of Death που μου αρεσει για να τους δω και απο πιο κοντα… Ενταξει εκτελεστικα καλοι ηταν, μετριος ο ηχος, αλλα δεν μου φανηκαν καθολου ορεξατοι και κινητικοι… Ειδικα ο Hanneman μου φανηκε σαν να βαριοταν πιο πολυ απο ολους… Δεν μπορω να εχω πληρη αποψη επειδη ημουν μακρια, αλλα ουτε μιλησαν στο κοινο, ουτε τιποτα. Απλα επαγγελματικη εμφανιση θα ελεγα…

MEGADETH ημουν πιο κοντα απο ολα τα συγκροτηματα, δεξια οπως κοιτας την σκηνη και επεσε αρκετο ξυλο… Μου αρεσε παρα πολυ το setlsit, μονο το Tornado Of Souls μου ελειψε… Τρομερη αποδοση σε ολα τα κομματια, απεδωσαν τελεια ολα τα δυσκολα κιθαριστικα μερη και γουσταρα τρελα που ειδα Ellefson… Ο Mustaine ευχαριστησε και το κοινο και ειδικα στα Holy Wars, Hangar 18, A Tout Le Monde, Symphony Of Destruction, Peace Sells ημουν πραγματικα ‘‘αλλου’’… [SIZE=“4”]ΤΡΕΛΑ[/SIZE]… :vibrate:Στο τελος πηγα πλαγια πισω απο την σκηνη για κανα αυτογραφο ή φωτο, αλλα μπηκαν κατευθειαν στο αμαξι και εφυγαν παροτι φωναζαμε και απλα μας χαιρετησαν… Εβρεχε βεβαια κιολας, αλλα ξενερωσα γιατι ηθελα να βγαλω εστω μια φωτο… Γενικα εμεινα πολυ ευχαριστημενος, αν και θα μπορουσαν και καλυτερα κατα την γνωμη μου, λιγη ορεξη πιο πολυ, λιγη περισσοτερη ωρα, μου φανηκε πολυ λιγη η 1 ωρα…

METALLICA Και παμε στους μεγαλους της βραδιας… Τι μεγαλους δηλαδη, [SIZE=“5”]ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ[/SIZE]… Πραγματικα αυτο που ενιωσα απλα δεν περιγραφεται, δεν υπαρχει… Αρχικα απεδειξαν σε ολους γιατι ειναι οι Headliners αυτης της περιοδειας και πραγματικα [SIZE=“4”]ΕΣΠΕΙΡΑΝ[/SIZE]… :bow2:Απο την πρωτη στιγμη που βγηκαν μεχρι την τελευταια νοτα, ηταν απλα εξαιρετικοι και απεδωσαν ολα τα τραγουδια τελεια, με τρελη ορεξη και ειχαν ολοι τρομερη σκηνικη παρουσια… Σε απογειωναν με καθε κομματι ακομα πιο πολυ και ο,τι και να πεις για αυτο το συγκροτημα ειναι λιγο… Αρχικα λες και ακουσαν τις ευχες μου, επαιξαν ακριβως τα 5 κομματια που ηθελα απο τα 7 που αλλαζουν σε καθε συναυλια… Ride The Lightning που ειναι τρελη αγαπη, Harvester Of Sorrow που ειναι το πιο αγαπημενο απο τα πιθανα για την θεση του, Broken, Beat And Scarred το αγαπημενο μου απο το Death Magnetic, Blackened που το προτιμουσα απο Fight Fire With Fire και Battery που θα επαιζαν 1 απο τα 3 και το αποκορυφωμα το Motorbreath που παρακαλαγα να το παιξουνε και οταν ακουσα τις πρωτες νοτες γονατισα απο την πωρωση… Τα End Of The Line και Breadfan τα γουσταρα εξισου με αλλα πιθανα… Οποτε το setlist με αφησε πληρως ικανοποιημενο. Ημουν αριστερα οπως εβλεπες την σκηνη, οχι οσο κοντα θα ηθελα, πραγμα δυσκολο με τοσο κοσμο και τοσο μεγαλη παρεα που ημασταν… Αλλα εβλεπα τελεια και χτυπιομουν, ενω στο Master Of Puppets εκστασιαστηκα τοσο πολυ που δεν εβλεπα γυρω μου… Στο Seek And Destroy καναμε και ενα δικο μας circle pit με την παρεα και ουρλιαζαμε σαν τρελοι… Ο James ειναι απλα [SIZE=“5”]ΘΕΟΣ[/SIZE]… :bow2:Ο [SIZE=“5”]ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ[/SIZE] frontman που γεννηθηκε ποτε, τι να λεμε τωρα… Η δε φωνη του σε εξαιρετικα επιπεδα στην καλυτερη της φαση τα τελευταια δεν ξερω και εγω ποσα χρονια…Και γουσταρα την επικοινωνια με το κοινο, γιατι οι οπαδοι κανουν ενα συγκροτημα τεραστιο και οι Metallica το αναγνωριζουν αυτο και ξερουν να ευχαριστουν τους οπαδους τους… Εδω να προσθεσω πως ο James φαινοταν οτι γουσταρε και ο ιδιος πολυ και στο τελος μου φανηκε καπως συγκινημενος, δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου, αλλα ετσι μου φανηκε… Ενταξει οτι και να λεμε ειναι περιττο, απλα η καλυτερη live μπαντα μαζι με τους Iron Maiden… [SIZE=“5”]ΑΡΡΩΣΤΙΑ[/SIZE]:metal::vibrate::bounce::metal:

20 και κάτι παραπάνω…

Σωστός ο μικρός. Και βασικά αυτό το πράγμα θα αμφισβητούνταν μόνο σε περίπτωση που α) ζούσε ο Κλιφ και έπαιζε ακόμα στους Μετάλλικα ή β) δεν είχε φύγει από τους Μέγκαντεθ ο Μάρτι!

Μαλάκα παίζει να ήμασταν πολύ πιο κοντά απ’ ότι φανταζόμασταν. :expressionless: Είδα κι εγώ με τα μάτια μου ένα σκηνικό με έναν τύπο και τη γκόμενά του να τους κράζει ο κόσμος για την ομπρέλα τους, απλά απ’ το σημείο που ήμουν δεν τους έβλεπα όλους που κράζανε. :expressionless:

Στο ύψος της κονσόλας και αριστερά της;

+1 :):):slight_smile:

Δεν μου φανηκαν βλακειουλες, εγω προτιμω εναν frontman που επικοινωνει με το κοινο που εχει πληρωσει να τον δει παρα εναν που μιλαει 2-3 φορες…