Sonisphere: Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax κ.ά. @ Terra Vibe, 24/06/10

Ρε, μα την Παναγία, δεν ήθελα να το τραβήξω αυτό το θέμα, αλλά δεν κρατιέμαι γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω για την “απλά επαγγελματική εμφάνιση” των Slayer “που ίσα που μιλήσανε στον κόσμο”.

Μια ερώτηση προς όσους τη χαρακτήρισαν ή θα την χαρακτηρίσουν έτσι:

Εσείς δηλαδή θεωρείτε όλα αυτά τα “λόγια αγάπης” των Hetfield, Belladona, Ian, Taylor, ως στάση πέραν των ορίων του επαγγελματισμού ή κάτι τέτοιο; Σοβαρά όμως;

Αν ναι, πόσο κουτόχορτο τρώτε;

αν και δεν σχολίασες αυτό που είπα για Μετάλλικα,από ότι κατάλαβα ενθουσιάστηκες από την παρουσία τους.Και με το δίκιο σου,κι εγώ εντυπωσιάστηκα,τους έβλεπα και πρώτη φορά.Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή όλη η σκηνή,αλλά στην καλύτερη και πιο παθιασμένη (για μένα) συναυλία που έχω πάει,που όλη η αρένα ήταν ένα mosh pit καθ’όλη την διάρκειά της,η μπάντα δεν χρειάστηκε να πει ούτε ένα καλό λόγο για το κοινό.Μάλιστα σε κάποια στιγμή διακριτικά ‘έκραξε’ αυτούς που κάθονταν ήσυχα στις κερκίδες χωρίς να κάνουν τπτ.Το κοινό ξέρει ότι όταν τα σπάει όλα είναι υπέροχο,δεν χρειάζεται να τους το πει 5269456 φορές κανείς!
Το πόιντ μου είναι,ότι για να γίνει καλό και ενθουσιώδες λάιβ,αυτό που παίζει (και θα πρέπει να παίζει) ρόλο δεν είναι το τι λέει ο εκάστοτε frontman,αλλά τι κάνει πάνω στην σκηνή.Και από αυτή την άποψη ο hetfield ήταν αρκετά καλός χθες…

edit:Sorry Vildanden,νόμιζα πως λέγαμε το ακριβώς αντίθετο :stuck_out_tongue: Πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση,παρά το ‘κράξιμο’ :p!

Ίσως πιο ειλικρινής όλων να ήταν ο Mustaine που πέταξε ένα “God bless you all”. :stuck_out_tongue:

Από τους Anthrax, περίμενα τέτοιες εκδηλώσεις. Θέλεις γιατί είναι το “μικρότερο” από τα τέσσερα ονόματα, θες λόγω γενικότερου προφίλ, δεν μπορώ να πω ότι χαλάστηκα. Στο κάτω κάτω, σε μια ωριαία συναυλία, πόση ώρα να μιλάς με το κοινό για το κοινό (sic);

Η συμπεριφορά των Slayer ήταν η ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναμενόμενη. Αν με χάλασε κάτι στην εμφάνισή τους ήταν η επιλογή των κομματιών, όχι το επικοινωνιακό προφίλ του Araya.

Για τους Metallica, θα επαναλάβω ότι είπα πριν: η απόδοσή τους επί σκηνής με ενθουσίασε. Αλλά δεν περίμενα από τον Hetfield να αρχίσει τα μεταλαδερφοτικά κι από αυτή την άποψη χαλάστηκα λίγο. Λίγο όμως. Η αναφορά εδώ έγινε περισσότερο στο πλαίσιο του κουβέντα να γίνεται και όχι επειδή αμαυρώθηκε η εικόνα μου για αυτούς.

Παρ 'όλα αυτά, τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να πατάσσονται νωρίς. :stuck_out_tongue:

Εννοείται ότι δεν θα κριθεί όλη η μπάντα με την ιστορία της μαζί από ένα γλυφιματάκι :stuck_out_tongue:

κουβέντα να γίνεται!

Τα φάτσα του Hetfield την είδε κανείς όταν έπαιζε;Ειδικά όταν μπήκαν μπορεί κανείς να καταλάβει.
Χαίρω πολύ ότι στο τέλος έκαναν ένα μικρό-show και καλά ότι θα μας χαρίσουν ένα ακόμα κομμάτι,το οποίο ούτως ή άλλως το παίζουν πάντα,αλλά εντάξει δεν ήταν και ψεύτικοι.Ήρεμα μάγκες

Gracchus φορούσες μπλούζακι Ride The Lightning;

Ναι αριστερά από τον πύργο. Κοντά ήμασταν. Κρίμα που δεν επιανε κινητο για συντονισμο.

Μωρε δε διαφωνω …απλα επειδη μονιμα ακουμε “ο James, ο James”, καλο ειναι μερικα πραγματα να μπαινουν στη θεση τους, παροτι ειναι αυτονοητα.

Και το λεω εγω που ειμαι Μεταλλιφαν κι η αληθεια ειναι οτι με Σλεϋερ δεν εχω και καμια ιδιαιτερη σχεση.

Απο zougla gr που έβαλε πρίν καποιος,λέει:

“ενώ η έκπληξη συνεχίστηκε όταν οι “BIG 4” έπαιξαν στο τέλος όλοι μαζί.”

:-s:-s:-s

Ο καλύτερος μουσικός;;;;
Μπα,δεν νομίζω.Για εμένα τουλάχιστον.
Και πολύ καλά λένε ο James και ο James.Άσε που υπάρχει και ο Χάμετ.Που για μένα αυτός είναι ο κορυφαίος.:slight_smile:

Δεν θελω να πω πολλα. Νταξ, εμπειρια ζωης, τους γουσταρω ολους και τους ειδα πρωτη φορα μαζεμενους.

Anthrax: Οκ, ολεθρος. Απο τα πιο γαματα πιτς που εχω μπει, προσκυνημα στους υμνους οπως επρεπε, ενας Belladona μεσα στην μουρλα και οι υπολοιποι σε πολυ καλη μερα. Λυσσα κακια με επιασε σε Be All End All/Indians/Madhouse που τα υπεραγαπω. Α και ακρως γαματο και συναυλιακο κομματι το Antisocial!

Slayer: Χμμμ…Πρεπει να ειναι το γκρουπ που να εχω ακουσει λιγοτερο απο τα 4, αν και τους καραγουσταρω. Μου αρεσε οπως παιξανε, το ευχαριστηθηκα, τραγουδησα, χτυπηθηκα και με το παραπανω, απεδωσα τα σεβη μου σε Mandatory Suicide, South Of Heaven, Angel Of Death, αλλα στο τελος της συναυλιας ενιωθα σαν να ελειπε κατι απο αυτους. Αυτο ωστοσο δεν χαλαει την καλη εικονα που εχω για αυτους και ειμαι σιγουρος πως σε λαηβ με φουλ σετλιστ θα θεριζουν κανονικα και με τον νομο.

Μegadeth: Tεραστια αγαπη, δυσκολο να ειμαι αντικειμενικος. Ειναι το γκρουπ που ειχα την μεγαλυτερη αποσταση απο την σκηνη (καλα οχι παααρα πολυ μην φανταστειτε, τους εβλεπα στην σκηνη δηλαδη). Προσωπικα, με τον ηχο δεν ειχα κανενα προβλημα και την ενιωσα στο πετσι μου την εμφανιση τους. Οκ, ειχα αραξει σε μια γωνια σε 1-2 κομματια λογω κουρασης, αλλα οτι ειδα με αφησε υπερ-ικανοποιημενο, ειδικα η τριπλετα Sweating Bullets/Symphony Of Destruction/Peace Sells στο τελος!

Metallica: Και ερχομαστε στους κυριους Metallica…Πολυ εξαντληση και κουραση, σε καποιες στιγμες δεν την παλευα μια. Τεσπα, αν και Μεταλικα ακουσα σοβαρα μια βδομαδα πριν το λαηβ ημουν ηδη μπριζωμενος και ανυπομονουσα να βγουν στην σκηνη. Οκ, τα λογια περιττα. Οπως ειπαν διαφορα παιδια πιο πισω, η ανατριχιλα που σου προκαλουσε η βροχη σε συνδυασμο με For Whom The Bell Tolls ειναι εμπειρια ζωης. Γαματη αποδοση απο ολους τους, καλη επικοινωνια και φυσικα πολυ καλη ανταποκριση απο το κοινο. Ε σε κατι Blackened, Master Of Puppets, Motorbreath το ξυλο της αρκουδας, Sanitarium πορωση και αντε γεια, ενω Fade To Black + One σχεδον βουρκωμα.

Αυτα τα ολιγα λοιπον απο εμενα. Εννοειται πως δεν μετανοιωσα ουτε ενα ευρω απο οσα εσκασα και ως απληστος ανθρωπος, θελω και αλλο! Αντε τωρα ξεχωριστα ο καθενας, με φουλ σετλιστ για κανονικο προσκυνημα!

γνώμη μου :stuck_out_tongue:
δεν έχασε ούτε ένα σημείο από ότι θυμάμαι,και οι χρόνοι του σωστοί μου φάνηκαν.
α,και έπαιξε παπάδες :lol:

ελα ρε,οχι και ο χαμμετ ο καλυτερος μουσικος απο ολους τους.στους 2 πρωτους δισκους των μεταλλικα,επαιζε οτι ειχε βρει ηδη ετοιμο απο τον μαστεην(διοτι ημεθα πραγματικοι dave-fans):stuck_out_tongue:
σοβαρα τωρα συμφωνω με τους υπολοιπους,οσο και να μην πολυγουσταρω σλευερ,ο λομπαρντο ειναι κορυφη στα ντραμς και σιγουρα ο καλυτερος μουσικος απο ολους τους.

απλά μια απο τις κορυφαίες συναυλιακές εμπειρίες που έχω αξιωθώ να ζήσω!

bullet προσωπικά πορώθηκα με εξέπληξε θετικά ότι είχαν αρκετούς φανς που ξέραν μέχρι και το φιβερ και δεν τραγουδούσα μόνος :stuck_out_tongue: Γενικά καλά βουλώσαν μερικά στοματάκια. Απίστευτος ήχος στα θετικά. Χειρότεροι απο σαουντσεκ i lolled hard:)

stone sour δεν θα είμαι αντικειμενικός δεν μπορώ να πω πολλά, ήμουν ο γραφικός που πάτησε και έριξε αγκωνίες σε όλους τους γύρω του, είμαι αυτός που κοιτάγατε παράξενα καθώς χοροπήδαγα σαν το κατσίκι και φώναζα (σε περίπτωση που η περιγραφή σας λέει κάτι ήμουν μπροστά κοντά στο αριστερό κάγκελο με μπλούζα rise against)

anthrax δεν είδα παρά ένα τραγούδι γιατί μετά απο μπούλετ και σαουρ δεν είχα την παραμικρή δύναμη αλλά αυτό το τραγούδι το χάρηκα και με το παραπάνω και με τα όσα άκουγα αν και ο μπελαντονα δεν πολυτράβαγε πρέπει να ήταν μια ιδιαίτερα τίμια προσπάθεια! (δόξα και τιμή στον σαμαν ο οποίος μέσα σε δυο λεπτά κατάφερε να γίνει σαν παντζάρι απο το κοπάνημα!)

slayer δεν ήμουν ποτέ φαν, απο τους τέσσερις ήταν αυτοι που με ενδιέφεραν λιγότερο οπότε δεν θα είμαι αντικειμενικός απλώς πολύ βαβούρα αν και ο λομπάρντο έδωσε ρέστα. Αν οι φανς περάσαν καλά η γνώμη μου περισσεύει.

μετάλλικα όσο σκέφτομαι τι βίωσα χθες ναι ήταν στημένο κλπ κλπ αλλά διάολε άμα όλο αυτό το στημένο σκηνίκο είναι ικανό να σου προκαλέσει τόσα συναισθήματα μην σώσω να δω απροβάριστο σκηνικά λαιβ στην ζωή μου! για το fade to black τα πάνε και οι άλλοι ότι και να λέμε πάντως αυτό που ένιωσα δεν περιγράφεται σε κανένα ριβιού και σχόλιο. Απίστευτο σετλιστ με αρκετές εκπλήξεις. Αν και το 07 τους είχα δει κάγκελο ενώ τώρα απο απόσταση δεν μπορώ να ξεχωρίσω πια προτιμώ από την μια η βρόχα κλπ μου λένε ότι αυτό ήταν ότι καλύτερο απο την άλλη το κοινό το 07 μου φάνηκε πιο παθιασμένο και το ίδιο και εγώ που η καύλα να τους δω για πρώτη φορά ήταν τεράστια. Ότι και να λέμε πάντως hail στην μεγαλύτερη (λαιβ) μεταλ μπάντα του πλανήτη.

για μεγκαντεθ τέλεια αλλά πρέπει να φύγω γιατι περιμένουν οι φίλοι από κάτω οπότε άλλη φορά :stuck_out_tongue:

Εμπειρια ζωης απλα…

Bullet: εχασα την αρχη τους γιατι μπηκαμε λιγο πριν. Η ευχαριστη εκπληξη. Ηξερα ενα κομματι με το ζορι αλλα ο ηχος κ η δυναμικη που ειχαν ηταν αυτο που με εκανε να συνειδητοποιησω που βρισκομουν. Γουσταρα πολυ το live τους.

Stone sour: αρκετα καλοι και με εναν corey σε τρομερα κεφια αλλα μουσικα δεν μου ειπαν πολλα. Καποια κοματια απο τον πρωτο τους δισκο μου εκαναν κλικ αλλα ως εκει. Γενικα ειχαν πολυ καλη αποδοση και respect που δεν παιξαν μπαλαντο-εμπορικουρες αλλα καθαρο heavy.

Anthrax: λυπαμαι γιατι οι anthrax δεν εχουν στην ελλαδα μεγαλυτερη αναγνωριση. Metal thrashing mad εμφανιση με 80’s playlist, χαβαλε και αφθονη μπυρα. Απεδωσαν φορο τιμης στον Dio οπως ειχαν κανει και για τον Dimebag την προηγουμενη φορα. Το καλυτερο δυνατο setlist για μενα, κεφι, metal… Ο Belladona φαινεται οτι ακομα προσαρμοζεται το μονο αρνητικο. Καλυτερες στιγμες Caught in a mosh, Be all, end all και got the time. Α και ο ερωτας που λεγεται Medusa… Κριμα που καποιοι τους προσεξαν μονο επειδη ηταν στο big4…

Slayer: Οι Slayer οπως τους ξερουμε και αγαπαμε. Παραβλεπω τα poserισματα. Δυναμιτης με εναν εξωγηινο πισω απο τα drums, τεραστιο ηχο και δυναμη και γενικα οτι θα περιμενα απο τους Slayer. (Ο Araya οντως μιλησε περισοτερο απο καθε αλλη φορα που τον εχω δει…) με χαλασε το μισο μισο playlist με παλια και καινουρια. Τι να προλαβεις σε μια ωρα…
Καλυτερες στιγμες Raining blood, South of heaven, War ensamble. Βαρεθηκα με το Jihad…

Megadeth: το καλυτερο τους live και setlist μετα το 97. Αρκετα προσγειωμενος ο Dave εδειξε οσα μας εκαναν να αγαπησουμε τους Megadeth. Την φωνη του οπως παντα την βρηκα. Ακουσα και τους υμνους επιτελους In my darkest hour και Hook in mouth. Δυνατη εισαγωγη με τα holly wars και hangar 18. Το playlist ηταν γαμω και σιγουρα μπορουσαν να παιξουν αλλα τοσα και να μην ξενερωσω καθολου. Ελπιζω να ξαναερθουν μονοι τους.
Δεν ξεχωριζω καλυτερες στιγμες… Γαμησαν!!!

Metallica: τριτη φορα που τους βλεπω, τριτη φορα που λεω θα τους βλεπω οσες φορες κι αν ερθουν. Οτι και να επαιζαν τους εχω εμπιστοσυνη! Χαιρομαι που οσα playlist κι αν διαβασεις δεν εχεις ιδεα τι σε περιμενει. Η βροχη ηρθε και εδεσε και η εμπειρια ηταν ακομα μεγαλυτερη! Ride the lightning, Motorbreath, Blackened και τι να λεμε τωρα… Fade to black με βροχη, Take a look at the sky και κεραυνοι απο πισω, sanitarium… Θαλω να μαθω τι παιρνουν και οσο γερνανε εχουν τοση ενεργεια! Λατρεψα καραγκιοζηλικια του lars γιατι με αυτα μεγαλωσα, Hetfield θεος απλα, ο Kirk να δειχνει οτι το γουσταρει οσα χρονια και αν περασουν το σανιδι και ο Rob να δινει το δικο του χρωμα. Ηλπιζα αναμεσα σε breadfan και helpless και τελικα επεσα μεσα. Θα ηθελα αφου θα εβαζαν μια μπαλαντα αυτη να ηταν το unforgiven που δεν εχει παιχτει live στην χωρα μας. Τα death magnetic κοματια γαμανε και μακαρι να παιζαν τπτ απο st. Anger. Δεν εχω λογια… Εμπειρια! Καθε φορα τα ιδια! Αν παιζαν και σημερα παλι εκει θα ημουν και παλι τα ιδια θα ενιωθα… Ελπιζω να ακουσω το Ecstasy of gold να ανοιγει την συναυλια πολυ συντομα…

Ζησαμε απιστευτα πραγματα… Μακαρι να εχουμε το Sonisphere εδω και του χρονου…
Παντα τετοια…

(Παμε για Rammstein τωρα να ψηθει λιγο το μουτρο μας απο τις φλογες…)

Δεν μιλάω μόνο στους Μετάλικα.Μιλάω γενικά.Σαν μουσικός γενικότερα.
Άσε που ο Hammett έχει και το μπλουζίστικο μέσα του:D:D:D
Μην φτάσω στο σημείο να πω ότι αδικείται στους Metallica.Τον θέλω σόλο να παίζει τα 12μετρά8)8)8)

και τι εννοεις με αυτο γιατι δεν καταλαβα;;

+1 αν και δεν θα κραξω ποτε James. Lars που τα ματια του κανουν $$ σαν του σκρουτζ μακ ντακ ναι…

Μιας και ακούω τις 4 μπάντες εδώ και 20 χρόνια ας γράψω και γω δυο λόγια. Τους είχα δει όλους αρκετές φορές πριν (εδώ αλλά και έξω) οπότε πήγα με χαλαρή διάθεση (αλλά καταλαβαίνω τη φάση “θα δούμε τους … ρε!” που έχει κάποιος για την αγαπημένη μπάντα που βλέπει πρώτη φορά). Είχε πολύ κόσμο (λογικό εξαιτίας των Metallica και όχι λόγω Big 4 ας το παραδεχτούμε), ο χώρος οκ, η μπύρα στα 3euro (στους Aerosmith 5!), το ποτό στα 8(να’ναι οι ώρες σας). Αν δεν ήθελες να πιάσεις κάγκελο μπορούσες να τους δεις όλους άνετα αφού χωρίς δυσκολία πήγαινες από τη μία στην άλλη σκηνή. Το σύστημα των 2 σκηνών λειτούργησε θετικά ως προς τις ώρες εμφάνισεις (όλοι στην ώρα τους εκτός των ΜETALLICA που αργήσανε 10’) αλλά μας τα χάλασε στον ήχο αφού η μικρή σκηνή (ANTHRAX-MEGADETH) ήταν για τα πανηγύρια αν δεν ήσουν στο pit (οπότε και σιγά μην έδινες σημασία).

Τις πρώτες μπάντες τις έχασα αφού πρέπει να δουλέψουμε, αλλά 5’ πριν βγουν οι ANTHRAX είχαμε πάρει θέση. Η εμφάνιση τους ήταν στα επίπεδο του 2005 στο Rockwave, τρελό κέφι πάνω και κάτω από τη σκηνή (respect στο σωσίβιο), ιδανικό setlist μιας ώρας και το εμβόλιμο (στο Indians) Heaven And Hell ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα. Πάντως στο τέλος σκεφτόμουν ότι όλο για νέο δίσκο ακούμε και δίσκο δε βλέπουμε…

Σε ένα φεστιβάλ thrash βάζεις τους SLAYER ψηλά! Βγαίνουν, τα σπάνε και φεύγουν! Δεν έχει φρου φρου και αρώματα, σίγουρα η στατικότητα τους επί σκηνής μοιάζει αλλιώς το βράδυ (θυμάσαι Περιστέρι? Rockwave έστω? στο Rock Of Gods έλειπε ο Dave) αλλά δε φταίνε αυτοί αν πλέον όλοι πιάνουμε θέση στο λοφάκι περιμένοντας να γίνει χαμός (από τους άλλους) για να τραβήξουμε εμείς με την κάμερα. Για μένα οκ το setlist, και μαγκιά που χώνουν και νέα τραγούδια που κολάνε μια χαρά.

Οι MEGADETH προσπάθησαν αλλά έχασαν, sorry αλλά ήταν πολύ κάτω από κάθε άλλη εμφάνιση τους εδώ, έπαιξαν (αλίνονο) φοβερά αλλά… αν είχαν παίξει στη μεγάλη σκηνή, αν είχαν καλό ήχο, αν έπαιζαν όλο το RUST… αν αν, ναι οκ, γέρασα και γκρινιάζω… Αγαπημένη στιγμή το In My Darkest Hour, ήθελα και ένα Wake Up Dead όμως…

Οι METALLICA τα είχαν όλα με το μέρος τους! Σχεδόν ιδανικό setlist (το μπάσιμο των πέντε πρώτων ήταν να δακρύζεις), καλύτερο ήχο από όλους, σούπερ ντούπερ οθονάρα να γουστάρει και η γκόμενα σου κάτω από την ομπρέλα που προσπαθεί να καταλάβει τι παίζει με τους 20000 τρελούς που στη βρόχα του For Whom The Bell Tolls σεληνιάζονται. Έφυγα χαρούμενος απλά δεν ενθουσιάστηκα όπως τότε. 17 χρόνια μετά δεν έχει σημασία να κάνουμε συγκρίσεις αλλά στη Νέα Σμύρνη ήταν αλλιώς παίδες, η αρένα έβραζε κανονικά, η μπάντα ήταν σε σούπερ φόρμα, στην είσοδο μας ψάχναν για στιλέτα, το σετλιστ είχε Disposable Heroes, Orion (ok τώρα είχαμε Motorbreath όμως) και η διασκευή ήταν Green Hell (τώρα Breadfan, μια χαρά). Α ναι, τότε απλά λέγαμε ότι ο Lars είναι κακός ντράμερ, τώρα κάνει και λάθη…

Τέλος, ένα καλό live δεν κρίνεται μόνο από το pit, γιατί αν είναι έτσι όσοι ήταν το προηγούμενο βράδυ στο Gagarin ξέρουν ότι η συναυλία της χρονιάς είχε γίνει εκεί :wink:

Οπως στους Sabbath δλδ?:-k

Κριμα που δεν μπορεσα τελικα να δω και τους Metallica, ελπιζω να ξαναερθουν συντομα.
Ας μου πει καποιος που ηταν εκει, κατα τις 18.30-19.00 ποσο κοσμο ειχε στην κεντρικη σκηνη?