Sonisphere: Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax κ.ά. @ Terra Vibe, 24/06/10

Επειδή κάποιος είπε για mp3, είδα πάνω από 20 HD κάμερες.
Άρα περιμένουμε πολλά links!

(ταχείας διαμοίρασης λέω 'γώ τώρα…)

Με λίγα λόγια τι παίχτηκε και από την μεριά μου [όχι ότι θα ακούσετε τίποτα καινούργιο βέβαια].

Μπάντες:

Suicidal Angels: Δεν πρόλαβα αν και άκουσα ότι γάμησαν τα παλικάρια.

Bullet For my Valentine: Μου άρεσαν. Ποτέ δεν υπήρξε αγαπημένη μου μπάντα, αλλά έχω ξεχωρίσει 2-3 κομματάκια τους. Η απόδοση της μπάντας ήταν αρκετά καλή και μου άφησε καλές εντυπώσεις η φωνή του Tuck που δεν την περίμενα να είναι τόσο σταράτη στο live.

Stone Sour: Να πω την αμαρτία μου όταν κάθισα μπροστά από το μεγάλο stage το μόνο που ήξερα ήταν ότι όπου να’ναι θα βγει η μπάντα του Corey. Δεν περίμενα κάτι το απίστευτο και το συνταρακτικό. Μετά το live η άποψη μου δεν άλλαξε. Δεν είδα κάτι “απίστευτο και συνταρακτικό”. Είδα όμως μια μπάντα με πολύ χαβαλέ , καλούς παίχτες και όμορφα συναυλιακά κομματάκια! Corey θέουλας σε αυτά που έκανε και αυτά που έλεγε [χωρίς να σχολιάζω τις τραγουδιστικές του ικανότητες]! Πολύ Slipknot βέβαια στις κινήσεις του και ο τρόπος του…αλλά δεν παύει να με ενθουσίασε με τον τρόπο του.

Anthrax: Ίσως η μπάντα που είχε συνδυάσει την ποιότητα την ποσότητα και την τεχνική καλύτερα απ’όλες τις μπάντες που είδαμε εκείνη την ημέρα! Το live τους είχε απ’όλα. Μια μπάντα που ακόμα και μετά από τόσα χρόνια βγαίνει στο stage, και παίζει άψογα και με καύλα μερικά από τα πιο κλασσικά riffs που γράφτηκαν ποτέ. Belladonna μορφή! Αν και δεν μου αρέσουν στο 100% λόγω των πολλών punk επιρροών στα κομμάτια τους, θα πω μόνο ένα “καλή φάση” και θα είμαι κομπλέ.

Slayer: Η ώρα που περίμενα είχε έρθει και μια από τις μπάντες που περίμενα να δω live εδώ και μερικά χρόνια σε λίγη ώρα θα έβγαινε μπροστά μου. Η καρδούλα μου σκίρτησε στο intro του World Painted Blood. :cry: Βγαίνουν…και ξεσπάει πόλεμος! Το setlist αν αναμενόμενο και στερημένο ήταν και πάλι απολαυστικό. Η μπάντα με την φάτσα που έχει ο οικοδόμος στην σκαλωσιά στις 6 το πρωί αλλά δεν πειράζει…το δουλεύανε καλά το μυστρί! 8) Η μοναδική στενοχώρια μου ήταν η κακιά φόρμα του Lombardo. Εκτός του ότι τρόμαξα να τον αναγνωρίσω, το έχανε σε αρκετά τραγούδια και κάθε φορά που τελείωνε το κομμάτι και τον έδειχνε η κάμερα φαινόταν και ο ίδιος απογοητευμένος…αλλά και πάλι ο πούστης δεν παλεύεται! Καταραμένα γεράματα!

Megadeth: Θα ήθελα να ήμουν πιο κοντά στην μικρή σκηνή εκείνη την ώρα, αλλά το τόσο ξύλο που έδωσα και έφαγα στους Slayer δεν μου άφησαν και πολύ κουράγιο. Προτιμούσα να μείνω λίγο κάπου στην απ’έξω και να ξεκουραστώ. Έτσι κάθισα πλάγια μπροστά από τα 2 ταμεία με τις μάρκες και τους είδα για το μισό περίπου live. Με το που ξεκινάνε αποθεώνω την μπάντα! Οι κιθάρες, το μπάσο και τα τύμπανα ήταν άριστα! Με του που άνοιγε το στόμα του όμως ο Mustein άστα να πάνε στο διάολο! Η Απογοήτευση! Μετά όταν πήγα πιο κοντά σαν να άλλαξαν τα πράγματα αλλά και πάλι δεν. Από setlist είμαι ικανοποιημένος, αν και δεν έπαιξαν πολλά από τα κομμάτια που θα έπρεπε να είχε το best-of setlist τους. Γενικά μου άφησαν μια πικρία…θα ήθελα σίγουρα να τους ξαναδώ νύχτα και σε καλύτερη φόρμα.

Metallica: Μια εντελώς διαφορετική μπάντα από αυτή που είδαμε το 2007! Ήξεραν που πατάνε και που βρίσκονται, ήξεραν που ήρθαν και τι έπρεπε να κάνουν και χωρίς πολλά λόγια το έκαναν. Δεν θα υπερβάλω αν πω πως πολλές φορές μου έδωσαν την εντύπωση πως όταν παίζουν μουσική γίνονται πάλι 18. Λοιπόν η συνταγή για να γίνει ένα πετυχημένο live είναι η εξής: 1) Διάθεση. 2) Ένα γαμάτο setlist. 3)Δυνατός και καθαρός ήχος. 4) Ένα όμορφο show. 5) Μπύρες. 6) Βροχή. Όλα τα είχαμε και το γλυκό έδεσε. Όταν έσκασε το Creeping Death κατά ένα μαγικό τρόπο κατάλαβες ότι οι Metallica είναι οι headliners [Δεν ειρωνεύομαι]. Όπως είπε και ένας φορουμίτης πιο πριν, όταν βγήκαν όλα ήταν μεγαλύτερα, καλύτερα και πιο εντυπωσιακά [Δεν θα μπορούσα εγώ να το πω καλύτερα].Η μπάντα σε καλή φόρμα, το κοινό να είναι ζεστό και ορεξάτο και τραγούδια όπως Ride the Lightning, Harvester of Sorrow, Motorbreath, Creeping Death, Blackened, For whom the bell tolls σε έκαναν να χύνεις το βρακάκι σου! Κλασική αμερικανιά στον λόγο του Hetfield και στο show όπως είπατε και δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο!

Μου άρεσε/αρέσει :

• Ο τάπητας μπροστά από την μεγάλη σκηνή! Σωτήρια κίνηση!
  • Ο δροσερός καιρός καθ’όλη την διάρκεια του φεστιβάλ!
  • Που αλλάξανε θέση στη δεύτερη σκηνή!
  • Ο ήχος στη μεγάλη σκηνή!
  • Οι ωραίες γυναίκες! :naughty:
  • Ο φόρος τιμής των Anthrax στο Dio!
  • Η ακρίβεια στην ώρα!
  • Ο νέος κόσμος που ήρθε στο φεστιβάλ!
  • H διαφορετική διοργάνωση.
  • Το κυριλέ πήγαινε-έλα με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ χωρίς να ταλαιπωρηθούμε καθόλου.
  • Που πονάω 3 μέρες σε όλο μου το σώμα από τα pit!
  • Η μελανιά που έχω στο δεξί μπράτσο.
  • Που ο λαιμός μου δεν μπορεί να στρίψει από το πιάσιμο.

Δεν μου άρεσε/αρέσει:

• Ο ήχος στη μικρή σκηνή!
    -Το μισό Big 4 στο μικρό stage! [Αδικία…έπρεπε να τιμηθούν όλοι όπως τους έπρεπε]
  • Οι μάρκες και η ταλαιπωρία τους! [40 λεπτά έκανα να βγάλω μάρκες για να πάρω ένα μπουκάλι νερό.Και καλά δεν θέλουν να έχουμε κέρματα κατά την διάρκεια του φεστιβάλ…αλλά μπακάληδες δεν είπαμε θέλουμε;]
  • 3 ευρώ η μπύρα και 1 ευρώ το μπουκαλάκι το νερό! [Πάλι καλά που δεν μου έψαξαν τις τσάντες…]
  • Ο ΑΣΧΕΤΟΣ νέος κόσμος που είδα στο φεστιβάλ [γκομενάκι με το μαλλί κομμωτηρίου και το βαμμένο νύχι στους Stone Sour… ΩΡΑΙΟ!]
    -Ο ήλιος στου Slayer! [Βάρβαρο!]
    -Metallica: H ώρα που ότι τζαμπατζής δεν είχε καταφέρει να περάσει, πέρασε μέσα!
  • Που πονάω 3 μέρες σε όλο μου το σώμα από τα pit!
  • Η μελανιά που έχω στο δεξί μπράτσο.
  • Που ο λαιμός μου δεν μπορεί να στρίψει από το πιάσιμο. :stuck_out_tongue:

Σύνοψη:
Sonisphere = Άλλη μια μεγάλη συναυλιακή εμπειρία! Μπορεί ως επί το πλείστον στον Έλληνα να έπεσε λίγο μπόλικο, αλλά ωραίο ήταν να το ξανακάνουμε! :stuck_out_tongue: Και τα 85 γιούργια ήταν ΜΙΑ ΧΑΡΑ για όλο αυτό!

Αυτά! :slight_smile:

ρε παιδες να κανω εγω μια χαζη ερωτηση?επεσε στα χερια μου ενα ticket toυ sonisphere festival που εγραφε τιμη 30 ευρω,αυτα που διαολο τα εδιναν και εγω σαν μ***ας μαζι με πολουσς αλλους δωσαμε 85 ΚΑΙ 95 ευρω?ελεος δλδ …ελεος!!!

η το κοριτσι της Sirina που δεσποζε στη μεγαλη σκηνη μπροστα απο τον πυργο :lol:

Ο Λώρης δίνει στη κοινότητα της Μαλακάσας μερικά εισιτήρια σε πολύ χαμηλή τιμή(μέχρι πριν 2 χρόνια στη μισή, πλέον δίνει πιο λίγα αλλά με 25 ευρώ, σπάνια 30). Πρέπει να είσαι κάτοικος μαλακάσας ή να έχεις μόνιμη κατοικία εκεί ή να έχεις γνωστούς:roll:

το ειπα επιδει εχω γνωστο και ποτε δεν ακουσε τπτ…οποιος ξερει περισοτερα,ασ πει κατι και σε μας!!!

υ.γ.: ΜΠΡΑΒΟ στα παιδια του σιτε για το περιπτερι τους!

περιμενω πως και πως bootlegs απ’ολα τα band’s του φεστιβαλ σε εικονα/ηχου!!!αλλα τοσο κολλημενοι που ειμαστε,κλασσικα…ΜΟΝΟ metallica θα βγαλουν…πφφφφ
:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Το ποστ το έκανε ο Gene Hoglan με google translator, δεν εξηγείται αλλιώς.

Κατά τ’ άλλα, στην αρχή έδιναν τα 30άρια προφανώς όχι σε Μαλακασιώτες, και μετά με 30 έμπαιναν τρεις, δηλαδή 10 το άτομο.

δεν καταλαβα τι θες να πεις…!!!

Δεν είναι ανάγκη να με λες με το καλλιτεχνικό μου…

έντιτ

λωλ

δεν υπηρχαν μονο εισιτηρια με 30 e αλλα και με 5 !!! e 8O 8O τα οποια απο οτι έμαθα τα προοριζαν για απορους… παντως ξερω ατομα τα οποια μπηκαν με 5 e εισιτηριο …

εγω ημουν με ατομο που μπηκε με 5,αλλα αυτα τα δινουν σε ατομα που δουλευουν στους σπονσορες του καθε evenτ!τα 30ρια που να τα δινουν αν ειναι να μπαινω κα8ε φορα με 30 αφου εχω και γνωστο!!!

ναι αλλα υπηρχαν ενα τσουρμο ατομα που μπηκαν με 5 e τα οποια ηταν ακυροι με την οργανωση . γενικοτερα τα μοιραζαν ετσι …

δεν τα μοιραζαν,απλα τα πηραν απο τα ατομα που δεν 8α πανε και τα εδωσαν σε γνωστους τους,πολυ απλο,ειχα 3 ατομα στην παρεα μοθ οπου οι 3 μπηκαν με 5 και δουλευε ΜΟΝΟ ο ενας :stuck_out_tongue_winking_eye:

Έχω σχεδόν επανερθει στην πεζή πραγματικότητα. Είδα 2 από τις πιο αγαπημενες μου μπάντες μέσα σε μια μέρα και μάλιστα από πρώτο τραπέζι κάγκελο.Και μόνο αυτό μου αρκούσε για να είμαι ευχαριστημένη, πόσο μάλλον όταν υπήρχαν και κάποια μπόνους θετικά.
Πήγα από νωρίς στα κακοτράχαλα βουνά των τερραβαημπς αλλα παρόλο που ήμουν τόσες ώρες εκεί κουραση ένιωσα μόνο όταν γύρισα σπίτι.
Γενικές εντυπώσεις,
-Οι Suicidal Angels δε με ενθουσιάσαν, για να είμαι ειλικρινής περιμένα να βγουν οι Μπουλετ, αρα είχα το μυαλό μου εκεί. Ο τραγουδιστης τους είχε λίγο ψαρωτικό ύφος και ο κόσμος φαινόταν κεφάτος από την αρχή.

• Πάμε στους Bullet For My Valentine. Περιμενα να έρθουν τέσσερα χρονάκια, αλλά χαλάλι, γιατί με αποζημιωσαν αφού έσκισαν, έστω κι αν σ’εμας στην πρώτη σειρα (διπλα στο ηχείο) θαβονταν τα φωνητικά κάτω από τη μουσική σε ορισμένα σημεία. Προσωπικά δε με ενοιαζε τίποτα, έπλεα σε πελάγη ευτυχίας λογω φανμποισμου, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε. Με εξέπληξε (θετικά) το γεγονός ότι ο κόσμος ούτε γιουχαρε ούτε πέταξε μπουκαλια αλλά αντίθετα τους επιφύλαξαν -σχετικά- ωραία υποδοχή. Χάρηκα που ξέρανε αρκετοί τους στίχους όχι μόνο των παλιοτερων τραγουδιών αλλά κι αυτών του Fever. Μη τραγουδάμε 5-6 ατομα ξερωγω :stuck_out_tongue:
    H φωνή του Ματτακ, έχει στρώσει ξανά, είναι ο leader, με τον Τζεη να του παρέχει την πολύτιμη βοηθεια του στα πιο μπρουταλ φωνητικά (γενικά ο συγκεκριμένος είναι συμπαθέστατος τονε πέτυχα αρκετά πιο αργά κει που καθομανε στην πλαγιά) . Ο Παντζ γαμάτος όπως πάντα.
    Απαιτώ να ξαναρθουν (μόνοι τους), γιατί μια φορά = καμμία.
  • Μετά κατευθυνθηκα προς τη μεγάλη σκηνή για τους Stone Sour. Όταν είχαν ανακοινωθεί άρχισα να ψάχνω δισκογραφία και κόλλησα και με το πρώτο άλμπουμ και με το Come What(ever) May. Προωθηθηκα πανεύκολα στην 3η-4η σειρα μιας και ήταν χαλλλλαρά στα πλάγια και απόλαυσα τον θεούλη Κορεη και την παρέα του. Εξαιρετικοί!! Οι πολυλογίες του Τεηλορ καθόλου δε με πείραξαν, ζούσα στη νιρβανα μου εγω, και λόγο να έβγαζε δε θα με ενοχλούσε (και μάλλον θα ήμουν η μόνη. =| ). Θα ήθελα κι ένα sillyworld, αλλά δεν έχω μελετήσει σετλιστ και δε ξέρω καν αν το λένε γενικά.
  • Τους Anthrax τους είδα από μακριά, δεν έχω πολυασχοληθεί, αλλά νταξ, πέρασε ευχάριστα η ώρα.
  • Στους Σλεηα φρόντισα να βρίσκομαι σε ασφαλές σημείο ωστε να παρακολουθήσω ‘ησυχα’ (τρόπος του λέγειν) τον κυρ-Αράγια και τα άλλα τα παιδιά χωρίς να ανησυχώ αν ο διπλανος/μπροστινός θα αρχίσει ξαφνικά να σέρνει τον χορό στο πιτ. Kαι καλά κάνουν οι άνθρωποι, απλά εγω φροντιζω να απομακρύνομαι διακριτικά γιατί δεν είμαι για τέτοια. :stuck_out_tongue: Πολύ καλή εμφάνιση (όσο είδα), Χαηλάητ τα Chemical Warfare, Raining Blood, South Of Heaven φορ μι.
  • Megadeth περισσοτερο άκουσα παρά είδα. Δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα, πάμε παρακάτω .
  • Και ήρθε η ώρα για τους Μεταλλικατς ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Τρια χρόνια φάνηκαν σαν αιώνας, αλλά η αναμονή μόλις είχε τελειώσει. Ποια βροχή και ποια ηλεκτρικη καταιγίδα, και χαλάζι να έπεφτε θα έβαζα κράνος αλλά από το κάγκελο δε θα έκανα βήμα. Τι να λέμε τώρα, μεγάλη η χάρη τους! Σετλιστ όνειρο, (αν και κάθε σετλιστ των μεταλλικα ονειρο μου φαίνεται),ενας μεγαλος και τρανος Χετφηλντ, και από κάτω να ξελαρυγγιαζομαστε με τους Υμνους. (σε αυτό το σημείο να ζητήσω συγνωμη από τους διπλανούς για την όποια βλάβη προξένησα στο ακουστικο τους συστημα.) Συγκινηθηκα ολιγον τι =$

Υ.Γ.Πέρα από τα παιδιά που είδα και μίλησα, εντοπισα ΧΟΚΑΜ την ώρα των Ανθραξ με το βιονικό μου μάτι. Γειασουχοκαμ.

Διαβάζω εδώ και εκεί σε κάποια replies εδώ στο forum ότι oi Metallica είναι η μεγαλύτερη μπάντα του κόσμου και εδώ έρχομαι να διαφωνήσω.Οι Metallica HTAN η πιο μεγάλη metal μπάντα μάλλον (επί εποχής Cliff ή Black album) αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που πιθανότατα ισχύει είναι ότι ο James είναι ο μεγαλύτερος metal frontman (μαζί με τον Bruce).
Ο κύριος Ulrich έχει γράψει έπη αλλά πλέον “δεν το έχει” εμφανέστατα.
Ο Ηammet στις μέρες μας είναι φτωχός σε “φράσεις” και σε έμπνευση,Απλά η κλασική φιγούρα δίπλα από τον μεγιστοτεράστιο.(Μεταξύ μας, εξ αρχής τον θεωρούσα μετριο παίχτη.)
Ο Trujillo είναι κατ εμέ για μπάντες όπως οι Korn.Δεν κολλάει στην εικόνα της μπάντας όσο καλός “παίχτης” και αν είναι.Άλλο style άλλη φάση ο τύπος.Πιο “nu” μορφή.
Καλοστημένο και εντυπωσιακό show αλλά οι Metallica του σήμερα είναι κατά 99% ο ΘΕΟΣ Ηetfield.Δεν μου αρέσει να είμαι απόλυτος αλλά εμένα προσωπικά αυτή την εικόνα μου έδωσαν.Όλα τα ? είναι ο άτιμος…

Πέρα από όλα αυτά όμως τους απόλαυσα πραγματικά και “ξεβίδωσα” το κεφάλι μου ειδικά με τα προ-Black album κομμάτια τους.(Motorbreeeeeeeath!!)

Ουτε ο Cliff κολλαγε στην “εικονα” τους, τι εχει να λεει αυτο?

O Cliff ήταν η μισή μπάντα όμως δεν ήταν απλά “ρολίστας” όπως ο Trujillo.Ακόμα και με τις μπυτζάμες του να επαιζε ήταν η χημεια τέτοια μεταξύ τους που έκανε τη διαφορά.Aκόμα και αν “μουσικά” είχε διαφορά με τους υπόλοιπους.Αλλά τι να λέμε τώρα, θα συγκρίνουμε τη βούρτσα με την…οδοντόβουρτσα…?

ρε παιδιά όποιος έχει τίποτα καλές φωτος ας τις ανεβάσει είτε εδώ είτε ας δώσει κανένα λινκ…

ας κάνω εγώ την αρχή με μια που βρήκα…

Uploaded with ImageShack.us

πολλη μπυρα.
τελεια αν και βαρεθηκα λιγο stone sour(μη με χτυπησετε, περιμενα τους υπολοιπους8))

Αλλη μια κριτικη

http://www.men24.gr/html/ent/526/ent.99526.asp