Sonisphere: Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax κ.ά. @ Terra Vibe, 24/06/10

Κοπέλα είμαι… Έχω μπει και εγώ τυχαία σε πιτ χωρίς να το θέλω, μου έχει σκάσει άτομο από croud surfing στο κεφάλι και με πήγαιναν στα ιατρεία, έχω φάει και κλοτσιές και αγκωνιές…Καταλάβετέ το…ΔΩΣΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ! Και δεν ξενερώνω για κανένα λόγο γιατί πάω να δω τις μπαντάρες! Slayer ρεεεεεεεεεε!!! Έλα και διαλύονται μετά…τελευταία περιοδεία…

Rocking.gr Editor

Πρέπει να είμαστε το μοναδικό κοινό που κατάφερε να κάνει mosh στο La Grange!!!:?

Πολυ συζητηση εχει πεσει για δυο πραγματα τελευταια. Την γκρηνια κ το ξυλο.

Στα περι γκρηνιας υπαρχει μια απλη λογικη. Δεν σε αναγκαζει κανενας να πας! Εχεις επιλογη… Επειδη ομως εγω και αρκετοι αλλοι θα παμε δεν μπορουμε να διαβαζουμε ενα σορο παπαριες επειδη εσυ εχεις ορεξη να κραξεις. Αφου δεν θα πας τι σε νοιαζει; Για να μου ανοιξεις τα ματια και να μου πεις ποσο πιο καλα θα περναγα στην βουλγαρια ή ακομα καλυτερα αν ετρωγα τα 85, τα 45, τα 30? σε μπυρες με φιλους; Δεν θελω σωτηρες φιλε μου. Θα παω γιατι γουσταρω… Με νοιαζει πιο πολυ να μην με ξενερωσουν οι μπαντες που παιζουν παρα ολα τα αλλα. Σημασια πρωτα εχει ο ηχος κ η μουσικη! Ή οπως ειπε και καποιος πιο πριν, εσυ που κραζεις αλλα πηρες εισητηριο. Αν σε χαλαει πουλα το. Εχω φιλους που δεν εχουν παει να παρουν ακομα και θα χαρω να βοηθησω. Και μπαινω στην λογικη σου τωρα και γκρηνιαζω για την γκρηνια σου αλλα θα τα πω εδω και δεν θα ξαναμιλησω για αυτο.
Καποτε γκρηνιαζαμε που βλεπαμε ολο τα ιδια γκρουπ και που εκεινα που ηταν στο peak δεν τα εφερναν. Τωρα πρωτη φορα εχουμε ενα ευρωπαικο φεστιβαλ την ιδια ωρα με την μιση ευρωπη. Δεν μας αρεσει… Εχει ακριβο εισητηριο. Ναι οκ 85 σε τετοιους καιρους ειναι πολλα. Μην βγεις 3 σαββατα κ τα μαζεψες. Στο εξωτερικο το εχουν πιο φθηνα. Ναι συμφωνω αλλα στην βουλγαρια εχουν κ μικροτερους μισθους και στην αγγλια θα μαζεψει 100 χιλιαδες κοσμο. Rammstein σε ολη την ευρωπη εκανε 70? κι εδω 55 οποτε δεν ειμαστε παντα ακριβοι(μονο ισπανια ειχε 45?). Αν εβλεπες καθε μπαντα μονη της ποσα θα εδινες;
Η μαλακασα ειναι μακρυα. Ειναι αν μενεις στην κρητη, στην ροδο, στην καβαλα, τα γιαννενα. Για την αθηνα ειναι σαν να πηγαινεις νεα μακρη για μπανιο. Με τεσσερα ατομα στο αμαξι ουτε 1?στο ατομο δεν θα βγει. Περα απο αυτο εσπαγα το κεφαλι μου να σκεφτω χωρο πιο κοντα σου και δεν μπορω. Το ΟΑΚΑ ηχητικα ειναι μαυρο χαλι. Το καραισκακης μικρο. Το ξιφασκιας κλειστο.
Το line up ειναι χαλια. Το εισητηριο γραφει show starts 12:00. Αυτο σημαινει οτι απο εκεινη την ωρα βγαζει μπαντες. Ευρωπη δεν ηθελες; Αν ησουν στο dynamo ή στο rock em ring θα γκρηνιαζες στο site τους γιατι οι death παιξανε στην μια το μεσημερι ή γιατι οι pantera στην 1η σκηνη αρχιζαν στα μισα των blind guardian στην 2η σκηνη, και οι saxon μιση ωρα πριν το τελος των pantera στην τριτη; Τα λεφτα μας πισω; Στην τσεχια φετος που την εχεις παραδειγμα ετσι γινεται. Η μια μπαντα πεφτει με την αλλη. Περα απο αυτο. Ποσοι απο εσας ακουγατε τοσο φανατικα anthrax και σας την εσπασε τοσο; Αν παιζαν μονοι τους ουτε 400 ατομα δεν θα μαζευαν. (χωρις να θελω να θιξω τους αγαπημενους μου anthrax) γιατι λοιπον stone sour και bullet που εχουν πιο πολυ κοσμο στις μικρες(και οχι μονο) ηλικιες να μην ειναι πιο μετα; Ετσι κι αλλιως το προγραμμα βγαινει απο το sonisphere οχι απο την didi.
Οι σκηνες θα ειναι η μια απεναντι στην αλλη. Το ηξερε κανενας αυτο; Μεταβολη και βλεπεις.
Ο ηχος του p.a. του terravibe μιε χαρα ειναι. Μετα παιζει ρολο ο ηχοληπτης. Τρανο παραδειγμα στο mmd sodom, annihilator χαλια και στους nevermore τελεια…

Για το mosh το bongo κ το ξυλο γενικοτερα. Το διαβαζα και στους lamb of god. Υπαρχουν λυσεις για αυτον που δεν θελει να ειναι στον κυκλο. Ουτε εγω θα σου πω πως θα δεις την συναυλια αλλα ουτε κι εσυ θα μου πεις. Δεν θες να χτυπηθεις μεινε απ’εξω. Θες να χτυπηθεις, χτυπα αυτον που γουσταρει. Να πω οτι οσοι κανουν πανικο στο πιτ ειναι δεκα μαλακες. Δεν ειναι. Ειναι πολυ κοσμος που του αρεσει αυτο. Κι εμενα μου αρεσει αρκετες φορες. Εχει μια ενεργεια… Δεν θα το εκανα στους ZZ ή τους anathema αλλα δεν μπορει να μην το κανω στους down και τους lamb of god. Δεν ειναι οπως το παρομοιαζουν καπιοι με το ποδοσφαιρο. Ειναι η πορωση. Και αλλη φορα μου βγαινει τραγουδοντας, αλλη με headbanging, αλλη με toxic waltz. Το croud serf το φοβαμαι. Δεν ειμαι πιο μεταλας απο εσενα ουτε εσυ πιο μουσικοφιλος απο εμενα. Το ιδιο ειμαστε απλα εκφραζομαστε διαφορετικα.

Madman όλα καλά, αλλά στο πρόγραμμα κάνεις λάθος σύγκριση.

Άλλο είναι ένα φεστιβάλ να έχει 20-30-50 μπάντες όπως αυτά που αναφέρεις. Που είναι πραγματικό φεστιβάλ δηλαδή, από αυτά που πας από νωρίς και βλέπεις 2-3 κομμάτια απ’ τους περισσότερους. Εδώ βασικά μιλάμε για big-4 και 3 παρατρεχάμενες μπάντες (χωρίς να θέλω να τις θίξω, απλά το 90% του κόσμου πάει στο big-4). Ε το να τον τραβάνε από τη 1 ενώ το φεστιβάλ μπορούσε κάλιστα να ξεκινά στις 5-5.30 ας πούμε, είναι καθαρά για να πάρουν τα φράγκα από τον κόσμο που θα είναι εκεί μια ολόκληρη μέρα. Και αυτό είναι ΑΣΧΗΜΟ, πώς να το κάνουμε.

Από κει και πέρα, μερικά πράγματα που έχουν κουράσει όταν συζητάμε για τέτοια live.

1. Η γκρίνια για τιμές, όταν δεν λαμβάνουμε υπόψη μας όλους τους παράγοντες που τις διαμορφώνουν. Πχ, πόσο είναι τα αεροπορικά για εδώ, πόσα παίρνουν οι μπάντες, πόσος κόσμος αναμένεται κτλ κτλ. Άλλο πράγμα είναι να λες οτι “το Χ εισιτήριο είναι ακριβό για την τσέπη μου” και άλλο να λες “μας κλέβουν”.

2. Ο ελιτισμός τύπου, “εσύ που τα σκας στην Didi είσαι πρόβατο/χαζός κτλ”. Παίζει να το χω κάνει κι εγώ, κακώς από πλευράς μου. Κυρίως γιατί τα έχω σκάσει στην Didi άπειρες φορές. Όποιος πάει, απλά επέλεξε να δώσει τα λεφτά του εκεί, γούστο του και καπέλο του. Δικά του λεφτά είναι κι άμα θέλει τα καίει κιόλας. Δεν είναι πιο χαζός από σένα που πληρώνεις 4 ευρώ ένα φραπέ που κοστίζει 0,3 ή ένα CD που απ’ τα 10τόσα ευρώ ούτε το ένα δεν πηγαίνει στον καλλιτέχνη.

3. Απ’ την άλλη όταν κάποιος θέλει να κάνει κριτική για τα κακώς κείμενα της διοργάνωσης ενός live, το να λες “κόφτε τη γκρίνια γιατί μας χαλάτε τη διάθεση” είναι κομματάκι γελοίο. Όπως εσύ τα δίνεις και πας, εγώ δεν τα δίνω και εξηγώ και τους λόγους που το κάνω. Αυτό είναι το μέσο μου να πείσω, δεν υποχρέωσα κάποιον να μην πάει. Απλά γράφω “Didi, δε μας τα λες καλά για το και το και το”. Αν δεν τα γράψουμε στα φόρα πού θα τα γράψουμε? Ήδη ο μουσικός τύπος κάνει γαργάρα σχεδόν τα πάντα περί διοργάνωσης, δε θυμάμαι να έχω διαβάσει πουθενά κάποιο σχόλιο/άποψη που να κριτικάρει τις ελληνικές διοργανώσεις (rocking.gr συμπεριλαμβανομένου). Ακόμα θυμάμαι το κείμενο του Hammer που αποθέωνε το live των Tool στο Ελληνικό και όποιος δεν είχε πάει θα νόμιζε ότι έχασε once in a lifetime εμπειρία.

καλα όσα λες crisP αλλα υπερβαλεις λιγο αναφεροντας τον αριθμο 50 για τις μπάντες.
και επίσης εγω δν είπα(όπως και ο madman) να μην παραπονιούνται (όχι γκρινιάζουν)όσοι δεν θέλουν να έρθουν γιατι έχουν αδιαμβισβητητα το κεθε δικαίωμα.όμως να μην γκρινιάζουν όσοι έρχονται.είναι κοροιδεία για όσους προσπάθησαν και θυσίασαν πράγματα για να παρουν εισητήριο και για όσους δεν μπόρεσαν να πάρουν.ας τα πουλησουν σε καποιους που ψάχνουν και δεν βρίσκουν.

κάτσε κάτσε, πως τα πετάς αυτά έτσι?? εξηγήσου τώρα :D…
δεν θα είναι δηλαδή το κλασικό μικρό stage που στήνεται στα rockwave?
αν είναι όπως τα λες αλλάζει εντελώς η φάση…
πόσο σίγουρος είσαι γι αυτό?

Madman για τους Rammstein κανεις λαθος.Επειδη το εψαξα καλα το θεμα γιατι πηγα σε συναυλιες τους εξω, σε αρκετες χωρες το εισιτηριο ηταν φθηνοτερο απο εδω.

ας αλλαξουμ λιγο θεμα και ας μιλησουμε καθαρα μουσικα λιγο.οσα και αν ειναι τα προβληματα στο προγραμμα,εχω να πω οτι ανυπομονω καργα για μαστεην που θα πρεπε να αλλαξει θεσεις με τους μεταλικα στο προγραμμα(:p),φυσικα και για τα αλλα υπερσυγκροτηματα,αλλα μου κανει εντυπωση που κανεις δεν εχει μιλησει για stone sour που προσωπικα τους βρισκω γαματους.μεχρι και για μπουλετ εχω ακουσει οτι καποιοι περιμενουν να δουνε,αλλα για τον κορευ κανεις.[-X:p

το κλασικό μικρό stage είναι,μην σπέρνετε λάθος ειδήσεις,το οποίο προσπαθούν να το κάνουν αμφιθεατρικό,oi Megadeth θα παίξουν εκεί,οπότε ο κόσμος θα φτάνει έξω από το festival…
Έχουμε να ρίξουμε πολύ γέλιο εκείνη την ημέρα…

Ακριβως οπως τα λεει ο Madman. Η μια σκηνη θα ειναι απεναντι απο την αλλη. Πώς ακριβως, δεν το γνωριζω ακομα. Οχι με λεπτομερειες. Ετσι λενε κι οι δικες μου πληροφοριες.

Ρε Παιδιά τι είναι αυτά που λέτε!!
Την δεκαετία του 80 και αρχέs του 90 ούτε στο όνειρο μαs δεν θα τα βλέπαμε αυτά
τα συγκροτήματα. Ερχόντουσαν οι Annihilator kai oi Sepultura στο Ρόδον και κάναμε σαν Τρελοί!!!
Και τώρα έρχονται οι Big 4 και μαs φταίνε όλα.
Η αχαριστία μαs δεν έχει όρια!!!

Ντροπή μας!

Και όταν επιτέλους μετά από 10 χρόνια θα δούνε ένα 3ήμερο φεστιβάλ με 20 μπάντες την ημέρα, το εισητήριο θα 'ναι στα 4κατοστάρικα το 3ήμερο θα λέμε ότι είμαστε αχάριστοι γιατί πριν από 10 χρόνια βλέπαμε φεστιβάλ με 4 μπάντες την ημέρα.

Σε τι απόσταση?Δεν θα δημιουργηθεί θέμα με τον ήχο?

ρε συ αφου θα παιζουν εναλαξ…

Αγαπητέ freedomofrock !!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα για τιs απόψειs σου λόγο τηs ηλικίαs σου!!
Εμείs οι 35 και άνω ξέρουμε τι πείνα yπήρχε τότε!
Και μην νομίζειs ότι τα εισιτήρια ήταν φτηνά αλλά η δίψα μαs ήταν τέτοια
που δεν το σκεφτόμασταν καθόλου.
Οι παλιοι καταλαβαίνουν τι εννοώ!!!

ok sabrina, άσε εμάς τους αυθάδεις νέους να γκρινιάζουμε επειδή μια συναυλία με ΚΑΚΗ διοργάνωση έχει 100 ευρώ, δε ξέρουμε τι φτώχεια υπήρχε τα παλιά τα χρόνια!
λες και τώρα ΤΟ ΦΥΣΑΜΕ και θα έπρεπε να τα περνάμε όλα στο ντούκου.
100 ευρώ είναι 3 μεροκάματα ε.

Κατοχικό σύνδρομο, τόχει και η γιαγιά μου με το φαγητό.
Αλλά δόξα τοις θεοίς, την τελευταία δεκαετία νομίζω ότι δεν μας λείπει κάτι σε συναυλιακό επίπεδο.

:dunno::dunno::dunno:

Ισχυει ο,τι ακριβως εγραψα πιο πανω:

Πώς ακριβως, δεν το γνωριζω ακομα. Οχι με λεπτομερειες. Ετσι λενε κι οι δικες μου πληροφοριες.

Τι περισσοτερο να σου πω απο αυτα; :? Δεν εχω απαντηση να σου δωσω.