Sonisphere: Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax κ.ά. @ Terra Vibe, 24/06/10

Τι τρελο πεσιμο ειναι αυτο στον/στη labrina; Εχετε καθε λογο να αμφισβητειτε την καθε διοργανωση, αλλα οχι και να αμφισβητειτε πραγματα που πιθανως δεν εχετε ζησει ποτε. Ποσο μαλλον να ειρωνευεστε κιολας επειδη εχει διαφορετικη αποψη.

[SPOILER]Και δε μας λειπει τπτ την τελευταια δεκαετια επειδη καποιοι αλλοι τις προηγουμενες δεκαετιες γεμιζαν απο τη διψα τους για μουσικη σταδια-κλειστα-ανοικτα-κινηματογραφους και απεδειξαν οτι μπορει το ελληνικο κοινο να φερει κερδοφορια στις συναυλιες.

Ισως πρεπει οι “επομενοι” απο τη συναυλιακη γενια του 90 να κοιταχτει στον καθρεπτη διοτι του ελεγαν καποιοι πονηροι "ερχονται οι “Sahlamara Band”, το μελλον της μουσικης και πληρωνε ο κοσμακης αβερτα χρηματα για κατι “τιποτες”. Το μαρκετινγκ και η εμπορευματοποιηση δεν εχει πληξει μονο π.χ. το λιανεμποριο, αλλα και τη μουσικη μας.[/SPOILER]

Κανένας δεν αμφισβητεί το χαμό που γινόταν για τις συναυλίες περασμένων δεκαετιών. Αυτό όμως δεν είναι επιχείρημα για να μη κριτικάρουμε. Σόρι, άλλα αν εμένα δεν με ικανοποιούν οι υπηρεσίες που λαμβάνω θα κρίνω με δεδομένα 2010 και όχι 1988.

Σε καμια περιπτωση δεν εννοω αυτο. Η κριτικη ειναι απαραιτητη! Για το πεσιμο μιλησα. Μια αποψη ειπε ο/η labrina και πεσατε στην ειρωνεια.

κάτσε να ποστάρει και φωτό και τότε θα δεις τι παει να πει ΠΕΣΙΜΟ!

Ακριβοί οι Metallica(=το ακριβότερο εισιτήριο για Metal συναυλία) με 5000 τότε που έπαιζε μια συναυλία το χρόνο?

Αν ησουν 17-18-19 χρονων τοτε, θα καταλαβαινες τι σημαινε το πεντοχιλιαρο. Παρεπιμπτόντως, εκεινη τη συναυλια την ειδα με εισιτηριο συμμαθητη που δεν μπορουσε να παει και το πληρωσα σε… τρεις δοσεις των 1500 δρχ. Μου εκανε δωρο ενα 500αρικο!

Νομιζεις (αν εισαι μικροτερος) οτι επειδη σημερα 15 γιουρα ειναι ενα ποτο σε ακριβο μαγαζι, ηταν το ιδιο και τοτε; Την ιδια περιπου εποχη επινα μπυρα με 500 δρχ., πεϊνιρλι με 200 και οι υπολοιπες 300 δρχ πηγαιναν στο ταξι (μισο-μισο) για να γυρισουμε απο την Crazy στο Χαλανδρι. Ενα πεντοχιλιαρο ηταν με λιγα λογια πεντε Σαββατιατικες εξοδοι (ενος 18χρονου ε; Μην αρχισουμε τις συγκρισεις).

:lol::lol:

14 ήμουν τότε και έκοβα τα σουβλάκια για να αγοράζω CD ταχυδρομικά και μπορώ να σου πω ότι μια χαρά ήταν οι τιμές τότε. Όταν το 99 ή το 2000(δε θυμάμαι και πολύ καλά) είδα εισιτήριο Crimson Glory στα 7000 σε αντίθεση με τα 5500 που έπαιζαν συνήθως μέχρι τότε για συγκροτήματα τέτοιου βεληνεκούς, μου είχε φανεί αστρονομική αλλάγή και μετά από 3-4 χρόνια κατάντησε σταντέ ταρίφα το 30άρι. Σκέψου και πόσα Live γίνονται και Do The Math. Σιγά μη λέμε και ευχαριστώ για την 90άρα

ερώτηση εισητήρια για το κτελ μπορώ να βγάλω επιτόπου η μόνο πριν απο τικετχαους? ρωτάω γιατί φτάνω 4 ώρα το πρωι την προηγούμενη αθήνα οπότε δεν μπορώ να βγάλω πιο πριν.

η αλήθεια είναι πως αρκετοί από εμάς κόβαμε βόλτες, καφέδες, φαι για μια καλή συναυλία… Προσωπικά ακόμα και τώρα προσπαθώ να πηγαίνω όπου μπορώ και με “παίρνει” οικονομικά. Έχω όμως ένσταση για τα παιδιά εκτός αθηνών, τα οποία πληρώνουν τα μαλιοκέφαλά τους για μια συναυλία…

Το θέμα δεν είναι να γκρινιάζουμε μεταξύ μας για τις τιμές των συναυλιών το θέμα είναι να μποικοτάρουμε τις συναυλίες για να πέσουν οι τιμές.
Όταν ο διοργανωτής βλέπει ότι παλιά συγκροτήματα (παλιά όχι άσχημα) όπως οι σκορπιοί πουλάνε μόνο στην ελλάδα και για το big 4 που ποιά τα έχουν τα χρονάκια τους γίνεται τέτοιο τζερτζελο τότε θα ανεβάσει και τις τιμές καί θα μας φέρνουν τα ίδια ραμολιμέντα με τον καθετήρα στην σκηνή (scorpions,ozzy,big4,aerosmith)

ραμολιμέντα οι Big4 (!!) και οι Scorpions στα 62 τους με 2ωρη διάρκεια συναυλίας…??? Οκ, πάσο…

Δεν εχεις αδικο, ομως παρατηρειται το εξης αστειο φαινομενο. Σε καθε συναυλια που κανει ο συγκεκριμενος διοργανωτης κυριως μπαινουν ατομα που δεν θα πηγαιναν ετσι και αλλιως γιατι δεν γουσταρουν και το παιζουν και καλα επαναστατες, απο την αλλη οταν η συναυλια τους ενδιαφερει παιρνουν μια χαρα το εισητηριακι τους και ολα κομπλε, ειναι εξοργιστικο το φαινομενο και φανταζομαι το εχεις παρατηρησει και εσυ.

Επειδή το ήξερα ότι θα υπάρχει αντίδραση είπα ΔΕΝ είναι άσχημα συγκροτήματα για όνομα :frowning: απλά είναι άλλης δεκαετίας.Συγκροτήματα πρώτα στα charts δεν έρχονται γιατί τότε έπρεπε να τα σκάσει ο διοργάνωτής.

Άσε άσε πικρα αδερφέ…

Εγω λέω να μποϋκοτάρουμε και κάτι άτομα σαν τον Tojara που δεν καταλαβαίνει τι γράφει.μου φαίνεται έχει μάθει τυφλό σύστημα και πατάει στο πληκτρολόγιο του ότι να ναι:papas::thumbdown:

E σε ποια ακριβώς charts??? Συν ότι οι Metallica είναι η μόνη μπάντα που μαζί με τους U2 έχουν 5 σερί δίσκους στο νούμερο 1 του Billboard και είναι και το Death Magnetic σε αυτά :wink:

Εννοεί στα πρόσφατα charts νομίζω.

οχι.οχι παιδια φερτε τουs Luna Mortis η τους Ζygloth η τους three day grace που είναι πρωτοι στα chart.Γιουπιιιιιιιι.Φερτε τους!Ποιοι metallica? ποιοι Aerosmith? ποιοι Scorpions? ποιοι ειναι ολοι αυτοι?ζουν ακόμη?φερτε τους νέους να γεμίσουμε τα στάδια, τα γήπεδα, τα χωράφια, τα κοτέτσια και τις αυλές .Να μαζευτούμε να πάτε.

7500δρχ είχε, αλλά ήταν power metal gig με CRIMSON GLORY, KAMELOT, EVERGREY και για κάποιο περίεργο λόγο την ύπαρξη πάνω από 2 ξένων γκρουπ την πληρώνουμε σα φεστιβάλ!.. Tην ίδια χρονιά δώσαμε 7500δρχ και στους CRADLE OF FILTH ενώ για το Rockwave έφτασε στα 12500δρχ (αν και ακύρωσαν οι Maiden στο τέλος και κάποιοι τα γύρισαν πίσω)

Την πρώτη φορά που είδαμε METALLICA (υπήρχαν και tickets των 7000δρχ, κερκίδα? δε μπορώ να θυμηθώ), το 1993 δηλαδή, είχαμε δει και SEPULTURA στο RODON με 3500δρχ ενώ λίγους μήνες πριν MANOWAR με 4000δρχ.

Δε θέλω να σας το χαλάσω αλλά και τότε έπεφτε γκρίνια για τις τιμές πάντως αφού και οι μισθοί ήταν πολύ χαμηλοί (όχι ότι ανέβηκαν στα ύψη τώρα)…

Δεν ισχύει αυτό που λες φίλε μου,ούτε στο εξωτερικό,η θέση στα charts ή οι πωλήσεις δεν είναι ανάλογη με το κοινό των συναυλιών ή με το budget που θέλει κάθε μπάντα.
Και είναι πιο ακριβό να φέρεις ένα συγκρότημα κλασσικό με σταθερό fan-base,παρά ένα συγκρότημα ανερχόμενο.
Και στην Αμερική γεμίζουν τα στάδια σε συναυλίες των poison,journey,styx,ένω τα νέα τους album πάνε άπατα,και κάτι συγκροτήματα που είναι ψηλά στα charts,p.x. shadows fall,as i lay dying,bfmv παίζουν σε club 2-3 χιλιάδων ατόμων

.