Να διακόψω τη συζήτηση για Elden Ring και να πω και γω τα δικά μου για DS1 συνοπτικά. Τελικά άφησα την thief που είχα φτιάξει αρχικά και έκανα warrior. Γενικά το παιχνίδι είναι φανταστικό, μου θυμίζει λίγο το αγαπημένο Dying Earth του Jack Vance, αλλά με minimal και αινιγματική αφήγηση, που δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική ατμόσφαιρα απαισιοδοξίας, τρόμου και δέους.
Τελικά δεν πήρα χειριστήριο. Extra challenge φάση Αυτή τη στιγμή είμαι 102 level έχοντας κλείσει 90 ώρες. Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα longsword +10 αλλά δεν με ικανοποιούσε το damage. Άλλαξα σε black knight halbert +5 (μπορώ να το ανεβάσω περισσότερο?) και βρήκα την υγειά μου, επιτέλους υψηλό damage με καλό reach! Άλλο να κάνεις damage 200 στο πρώτο χιτ και 400 στο δεύτερο, και άλλο να κάνεις 500+ και 900+ ή και 1000+, ανάλογα με τον εχθρό… με Havel’s Ring για να μη νιώθω βάρος, και την Havel πανοπλία, σε συνδυασμό κυρίως με Cloranthy Ring για γρήγορη αναπλήρωση stamina, επιτέλους νιώθω δυνατός. Τους Four Kings τους έφαγα με την 1η χωρίς πολλά πολλά, απλά στεκόμουν μπροστά τους και έδινα πόνο. Παίζει να μου φάνηκε το πιο εύκολο boss, ούτε dodge ούτε τίποτα. Δυσκολότερα bosses μέχρι στιγμής τα 2 gargoyles, οι Ornstern & Smough, και ο Capra Demon (λόγω κωλόσκυλων, από τους πιο σπαστικούς εχθρούς του παιχνιδιού). Γενικά όταν έχεις να κάνεις με 2 bosses ταυτόχρονα τα πράγματα περιπλέκονται και εύκολα γίνονται ψιλοχαοτικά, ειδικά στην περίπτωση των Ornstern & Smough. Την 1η φορά απλά προσπάθησα να παρατηρήσω moveset και γενικά patterns κινήσεων. Τη 2η έφτασα απίστευτα κοντά στη νίκη, έχοντας τους αφήσει και τους 2 με 3 χιτς ξέρω γω, ξενέρωσα αλλά είπα οκ, την επόμενη. Αλλά τελικά τους έφαγα με τη 12+(?) προσπάθεια νομίζω Θεωρώ πως παίζει και η τύχη κάποιο ρόλο σε τέτοια bosses, πως θα σου κάτσουν κάθε φορά, όχι μόνο το skill και η μεθοδολογία. Εκνευριστικό αλλά και επικό fight ταυτόχρονα, τα περισσότερα rolls και το περισσότερο τρέξιμο που έχω κάνει μέχρι στιγμής.
Πάντως χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου τρελό gamer, νομίζω πως το ζήτημα της δυσκολίας το έχουν κάνει λίγο overhype η γενικά το τραγικοποιούν κάπως ορισμένοι. Ναι, έχει βαθμό δυσκολίας και θέλει προσοχή σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως από κάποιους από εσάς, το βασικότερο είναι να μπεις στο κλίμα και να κατανοήσεις τα mechanics σε ένα βασικό βαθμό. Η μεγαλύτερη δυσκολία και οι μεγαλύτεροι εχθροί είναι η κάμερα και ο χειρισμός, ξεκάθαρα
Τώρα έχω ψιλοκολλήσει και περιπλανιέμαι, καθώς δεν χρησιμοποιώ guide. Έχω βάλει νομίζω 3 ψυχές στο Lordvessel, η πιο πρόσφατη ήταν του Bed of Chaos (φάση είχε). Δεν βρίσκω την 3η κίτρινη πύλη που είχε δείξει το cutscene προς το παρόν…
Τυχαία έφαγα σποιλερ για μια περιοχή, την οποία έτσι και αλλιώς δεν νομίζω πως θα ανακάλυπτα. Ash Lake, επιβλητικότατη περιοχή, αλλά σπαστικότατη η κατάβαση με τα κλαδιά
Προς το παρόν αυτά πάνω κάτω, απολαυστική εμπειρία, με το Salt and Sanctuary και με το DS1 έχω γίνει επίσημα οπαδός αυτής της τάσης gaming. Μάλλον σε κάποια φάση θα αναγκαστώ να πάρω ps5 για να παίξω Bloodborne επειδή οι άτιμοι δεν το έχουν για pc. Και από όσα έχω δει και γνωρίζω, θα το λατρέψω.