Souls Series

Mohg…Ο απόλυτος, ο υπέρτατος εφιάλτης…έλεος ρε Miyazaki.

Αλλά τον έκανα.

1 Like

Συμφωνώ σε όλα. Σχετικά με τα bosses όχι, μόνο Sif πολέμησα. Δεν βρήκα Artorias και Manus, δεν πολυέψαξα γιατί εστίασα λόγω πόρωσης κυρίως στο main στορυ. Πχ δεν επέστρεψα ποτέ στο Asylum, τώρα στο 2ο playthrough πήγα και βρήκα και την κούκλα. Ήδη πάω για Qelaag και 2η καμπάνα αφού καθαρίσω το βάλτο, λέω να τα ξαναβγάλω όλα μια στα γρήγορα και μετά προς το τέλος να δω για μυστικά κλπ, εγώ μόνος μου είχα βρει 2-3 αόρατα περάσματα αλλά κάτι μου λέει πως έχει περισσότερα :stuck_out_tongue:

Btw, έχει τσεκάρει κανείς το demake του Bloodborne? Όσο έψαξα λένε πολύ καλά πράγματα, λέω να δοκιμάσω γιατί μου αρέσουν τα ps1 γραφικά, και οκ δεν μπορώ να παίξω προς το παρόν το κανονικό :sweat_smile:

1 Like

Ήρθα τελευταίος στο πάρτυ και σπαμάρω, συμπαθάτε με, αλλά τι bossαρα ο Agheel ρε! Ίσως η καλύτερη δρακομάχη που έχω δει σε videogame. Το setting, ο δράκος, όλα τέλεια! Ο πρώτος greater enemy που συνάντησα και σκότωσα. Νομίζω έχω αρχίσει να το συνηθίζω και πάει καλύτερα το πράγμα, κάτι που σημαίνει πως όπου να’ναι θα φάω τα μούτρα μου :stuck_out_tongue:

1 Like

Malenia…ότι και να πω είναι λίγο.
Boss έπος και ειλικρινά πιστεύω μέσα στους 3 πιο δύσκολους που έχω αντιμετωπίσει σε soulsborne.

Έπρεπε να χρησιμοποιήσω μια συγκεκριμένη κατάνα αλλιώς δεν γινόταν με τίποτα,
Ακόμα και έτσι όμως η Goddess of Rot ήταν απόλυτη μαγεία.

Πάω για τα τέλος τώρα στην Ashen Capital.

3 Likes

Εγώ παιδιά χθες τελείωσα με Stormveil Castle και σήμερα άρχισα να εξερευνώ Liurnia.

Είχα αρχίσει γύρω lvl 35 το Stormveil, κάπου στα ramparts το άφησα, εξερεύνησα και το East Limgrave (Mistwood και τριγύρω), και επέστρεψα στο Κάστρο κάπου Level 46 και το ξεψάχνισα απ’άκρη σε άκρη.

Μεγάλη βοήθεια (και σε μεγάλη αγάπη εξελίσσεται) σε όλο αυτό, ήταν το Moonveil που βρήκα αφού νίκησα το Magma Wyrd. Σπαθάρα με φοβερό special ability. Το παιχνίδι είναι γιγάντιο και δεν το χορταίνω. Το Stormveil Castle είναι μία από τις καλύτερες περιοχές που έχω δει σε παιχνίδι, πραγματικά συγκλονιστικό game design, ενώ και αισθητικά είναι άψογο. Από την στιγμή που πλησιάζεις και είσαι κάτω από τα τείχη, μέχρι που μπαίνεις μέσα, νιώθεις μόνιμα δέος για αυτά που βλέπεις μπροστά στα μάτια σου. Σαν design δε, είναι ονειρικό, έχει bosses, secrets, ένα κάρο διαφορετικά μονοπάτια και σημεία να εξερευνήσεις, ωραίο loot, τα πάντα. Νομίζω δεν μου έμεινε τίποτα, το έκανα φύλλο και φτερό.

Μέχρι στιγμής θεωρώ πιο δύσκολα boss fights τον Crucible Knight (έμαθα να κάνω parry και τον πέρασα), τον Margit, ίσως και τον Godrick (μαγική μουσική υπόκρουση). Τα αγαπημένα μου boss fights είναι αυτά τα τρία + Agheel + Night’s Cavalry που ήταν φοβερά επιβλητικός και cool.

Η Liurnia ενδιαφέρουσα περιοχή, αυτός ο βάλτος/λίμνη με τα ερείπια και την ομίχλη ενώ βλέπεις τα κάστρα και τα κτίρια μακριά στον ορίζοντα είναι όλα τα λεφτά. Δεν έχω δει πολλά ακόμα πάντως, είμαι στην αρχή ακόμα.

1 Like

Τελειώνω χαλαρά και το NG+ στο Dark Souls 1, μόνο ο Gwyn έμεινε, σε αντίθεση με το πρώτο playthrough τώρα με ψιλοζορίζει στις λίγες φορές που δοκίμασα, σκάει καλό damage και είναι γρήγορος όπως ο Artorias, δεν με αφήνει να πιώ Estus με την ησυχία μου. Έφαγα και όσα bosses δεν είχα φάει την 1η φορά, όλα πολύ ωραία με εντυπωσιακές περιοχές (painted world, oolacile πχ). Τελικά είχα βρει όλες τις αόρατες πόρτες έκτος αυτή στο δέντρο για Ash Lake, yay.

Δεν ξέρω πως θα μου φαινόντουσαν από άποψη δυσκολίας στο 1ο playthrough, πάντως στο NG+ μου φάνηκαν πάνω κάτω στο επίπεδο Ornstein & Smough. Ο Artorias συνολικά το δυσκολότερο boss, Manus επίσης δύσκολος αλλά μπορείς να διαβάσεις και να κατανοήσεις ευκολότερα τις κινήσεις του. Ο Artorias από την άλλη ό,τι του καπνίσει, απρόβλεπτος και καταστροφικός, ειδικά άμα σπαμάρει την Berserker Armor κωλοτούμπα :sweat_smile:. Πολύ ωραία και ζόρικα fights, προσωπικά προτιμώ του Manus γιατί μου φάνηκε περισσότερο διασκεδαστικό και λιγότερο εκνευριστικό από του Artorias.

Εθιστική παιχνιδάρα, λογικά θα δοκιμάσω χαλαρά και άλλο NG+ από περιέργεια.

3 Likes

Εlden έχει μείνει πλέον η τελική μάχη + η Malenia

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ Η ΜΑLENIA ΟΜΩΣ ΛΕΜΕ :stuck_out_tongue: !!!

Μου έχει διαλύσει το νευρικό σύστημα, στο τσακ είμαι να την σκιπάρω αλλά έχω την ντροπή του Orphan of Kos ακόμα πάνω μου, δεν θέλω να κουβαλάω και την δική της
(πέρα του ότι την μισώ την καριόλα :stuck_out_tongue: λόγω Radahn)

Η τύπισσα είναι μαλλον broken…OP as fuck.

Και το κυριότερο πρόβλημα με αυτήν είναι το health regeneration, οχι μονο οταν σε χτυπάει αλλα ακομα και με shield ή οταν χτυπάει το summon σου!..

Δοκίμασε μια συγκεκριμένη κατανα, rivers of blood και πήγαινε φουλ πάνω της να της κάνεις stun όσο περισσότερο μπορείς αν παίζεις melee.

1 Like

την έχασα ρε γαμώτο την συγκεκριμένη κατάνα, αν σκοτώσεις τον fire giant πριν την πάρεις, τότε τέλος, δεν εμφανίζεται ποτέ ξανά το summon που την κρατούσε… το άφησα για να προχωρήσω το game, γύρισα μετά, πουθενά το summon ε και το googe-αρα και όντως έτσι είναιl

Έχω κάνει ένα καλό built με Bleed + Bloodhound’s Fang/ Uchigatana, freeze grease εννοείται πάντα -που κάνει καλή ζημιά-, αλλά δεν την αντέχω ειλικρινά, παίζει να έχω χάσει 30 φορές ξέρωγω και στην 2η φάση της να πήγα 5-6 από αυτές…
Έφαγα τον Placidusax και πίστεψα ότι δεν θα υπήρχε κάτι χειρότερο -που νταξ δεν ήταν τόσο δύσκολος, απλά ήθελε καλά reflexes σε κάποιες επιθέσεις, still πολύ δύσκολο boss αντικειμενικά- αλλά η καριόλα είναι ξεκάθαρα OP, δημιουργημένη έτσι για να τερματίσουν την υπομονή των hardcore-άδων… όπως και όλο το κωλοκάστρο της (still το πιο εντυπωσιακό level design του παιχνιδιού για εμένα)

Θέλει υπομονή τώρα μάλλον, να την αφήσω λίγο ένα διάστημα και μετά πάλι, γιατί με έχει τιλτάρει τώρα εδώ και μέρες και δεν νομίζω ότι μπορώ να το διαχειριστώ :stuck_out_tongue:… στη χειρότερη θα κάνω ένα rebirth και θα μπουστάρω μαγεία μπας και την φάω έτσι…(αλλά δεν θέλω την μαλακισμένη :stuck_out_tongue: έτσι, θέλω στα ίσα!)

1 Like

Εγω ακομα Leyndell. Βασικα πριν λιγο εβγαλα με την πρωτη τον Morgott, αλλα ως συνηθως μαλλον το χω παει σχολαστικα και overlevelled παντου. Ημουν 112 level εκει. Δεν εχω τλειωσει το Volcano Manor. Θελω να το παω με τις δολοφονιες.
Ο μονος που με χει δυσκολεψει, και τον περασα χρησιμοποιωντας πρωτη φορα το Dragon Rot, ηταν ο Δρακος της Fia.

Εγώ έριξα μια ματιά στα Caelid Wilds, τελικά αποφάσισα να συνεχίσω με Liurnia μετά από Stormveil. Εξερεύνησα και Weeping Peninsula που πήγα τίγκα overleveled από ότι κατάλαβα γιατί έκανα πλάκα στους πάντες :stuck_out_tongue: Level 56, Moonveil Katana (ότι καλύτερο), κανά χαλαρό sorcery spell όπου χρειαστεί και προχωράμε. Έχω παραπονάκια από το game αλλά περνάω πάρα πολύ όμορφα.

Ας βαλω το top5 των πιο δύσκολων bosses για εμένα, όπως τους σκέφτομαι τώρα τουλάχιστον.

1. Malenia. Τα λόγια είναι περιττά, όλη η κοινοτητα μιλάει για αυτην, υπέροχη, μαγευτική σαν boss και ατμόσφαιρα, OP όμως ξεκάθαρα και unfair για αρκετό κόσμο.

2. Mohg, Lord of Blood.
    Τρομερά δύσκολο boss, μου έβγαλε την πίστη. Attacks που σου παίρνουν πολλή υγεία, απρόβλεπτος, γρήγορος για το μέγεθος του, χτυπηματα με μεγαλο ευρος, μικρή η αρένα για τέτοια μάχη.
    Και βεβαια…
    Raining blooood
    From a lacerated sky
    Bleeding its horror…3 flasks τα δίνεις αν θες να παραμείνεις στη μάχη.

3. Radagon/ Elden Beast.
    Έχοντας φτάσει εκεί για να τελειώσω το παιχνιδι και κάνοντας περίπατο με τα άλλα δύο bosses στην Ashen Capital περιμενα ότι θα ήταν εύκολα τα πράγματα με βάση και τα stats μου. Ε αφού είχα βγάλει και την Malenia…
    Αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι.
    Πρώτα απ"ολα είναι δύο φάσεις με δύο τελείως διαφορετικές λογικές όσον αφορά το πως θα τον αντιμετωπίσεις.
    Ο Radagon είναι δυνατός και με τις holy attacks του είναι μεγαλο πρόβλημα. Γενικά πάντως μου άρεσε πάρα πολύ σαν boss, μου θύμισε Nameless King…
    Κάτι που δεν μπορώ να πω για τον Elden Beast, σπάσιμο νεύρων απλά…δεν θα είχα σοβαρό πρόβλημα γενικά με δαυτον και τις attacks του αλλά υπάρχουν δυο θεματα…Πρώτον μετακινείται όλη την ώρα σε ολη την αρένα ( ο εφιάλτης με τον Midir…) και δεύτερον η κάμερα…όπως πάντα ο μεγαλύτερος αντίπαλος με τέτοια μεγάλα σε μέγεθος bosses. Όχι τόσο χάλια όσο σε άλλες περιπτώσεις αλλά και εδώ έχασα κάποιες φορές χωρίς να μπορώ να δω από που μου ήρθαν οι holy attacks του.

4. Commander Niall στο Castle Sol.
    Όχι μόνο είναι από μόνος του μεγαλο ζόρι με την ταχύτητα και τη ζημιά που προκαλούν οι κινήσεις του αλλά έχει μαζί του και δύο τύπους που μόνο από αυτούς μπορείς να χάσεις εύκολα…το summon εδώ είναι απολύτως απαραίτητο.

5. The Crucible Knight(s).
    Όλοι τους. Τους απεχθάνομαι όσο τίποτα, όπου και αν εμφανίζονταν μου έκαναν τη ζωή δύσκολη.
    Και μέσα σε όλα υπάρχουν και δύο boss fights με δύο από αυτούς μαζι σε μια catacomb και με τον Misbegotten Warrior μετά τον Radahn στο Redmane Castle.
    Fuck them :smile:

Να βάλω επίσης και τους Godskin Duo, τα δύο Gargoyles και τους δυο Astel, Stars of Darkness και Naturalborn of the Void με τους οποίους είχα πολλά ζόρια.

2 Likes

Αρκετά ανησυχητικό το post του @pao1979, δεδομένου πως δεν έχω αντιμετωπίσει κανέναν από αυτούς (εκτός 1-2 Crucible Knights) :stuck_out_tongue: Προβλέπεται ανείπωτο ξύλο, λοιπόν.

@Death.Eternal Ακριβώς ανάποδα για εμένα. Είχα πιάσει τις κινήσεις του Artorias απλά με δυσκόλεψε να τον μάθω. Τον Manus δεν μπορούσα καν να τον διαβάσω. Μου πήρε ένα Σ/Κ να τον περάσω, με είχε γονατίσει ο άτιμος. Ειρήσθω εν παρόδω, Ornstein & Smough (από τις top μάχες) τους έβγαλα μετά από 2-3 προσπάθειες μόνο, αλλά είναι η μόνη μάχη που χαρακτηρίζω σαν “σκάκι” από όσες έχω παίξει. Η νικηφόρα προσπάθειά μου πρέπει να πήρε τουλάχιστον 20 λεπτά και χρειάστηκε να δείξω τρελή υπομονή, αυτοσυγκράτηση και να βάλω πολλή στρατηγική στο παιχνίδι μου. Έπος!

4 Likes

Crystal Darts στους δυο τυπάδες και επιτίθονται στον Niall, μένει με μισή μπάρα και φιλάκια μετά, ένα dragon rot και προσεκτικά μερικά χτυπήματα -> ψοφάει στο 2λεπτο :stuck_out_tongue:

Γενικά εκμεταλλεύτηκα μέχρι αηδίας σχεδόν ότι αντικείμενο βρήκα ή spell κτλ σήκωνε το built μου, καμία σχέση με τα υπόλοιπα fromsoft που σχεδόν τα μισά+ δεν τα χρησιμοποιώ ούτε για να δω μια φορά τι κάνουν…

Εγώ αντιθέτως να πω τα 5 αγαπημένα μου bosses so far (και όχι τα πιο δύσκολα απαραίτητα), αφήνοντας εκτός Malenia και τον τελευταίο που δεν τους έχω φάει ακόμα:

1. Radahn: στο πάνθεον των FromSoft bosses.-
  2. Margott The Omen King: με το mimic + την συνδρομή της Melina η μάχη ήταν επική με έξτρα plus ότι ο Margott ήταν ένας σκληρός καριόλης overall στο lore του παιχνιδιού
  3. Dragonlord Placidusax: Godfrey και @@ First Elden Lord, γύρνα πίσω στο God of War που ανήκεις :stuck_out_tongue: , ο πρώτος Elden Lord είναι ο πιο γαμηστερός δράκος που έβγαλε αυτή η εταιρεία ποτέ
  4. Rykard Lord of Blasphemy: Μου άρεσε πολύ ο Yhorm the Giant από το DS3 και το «τρικ» τότε για να τον πολεμήσεις, η μάχη όμως ήταν αρκετά απλή… όχι όμως και εδώ, ακραία διασκεδαστική μάχη, τρομερό setting και φανταστικός σχεδιασμός του χτικιού που είναι ο Rykard
  5. Godskin duo: έβρισα, φώναξα, αγανάκτησα, εκνευρίστηκα, δύσκολα θα τους έπαιζα ξανά αν μπορούσα αλλά fair is fair, η παράδοση των Ornstein and Smough συνεχίζεται επάξια

Bonus ο Malekith γιατί μου αρέσουν τα bosses που αλλάζουν skin και γενικότερο gameplay στις β´ φάσεις τους

2 Likes

Aυτοι οι Crucible Knights…εβγαλα με την πρωτη Godfrey k Morgott κ με σκοτωσε 4-5 φορες ο Crucible Knight με ενα halberd που ταν λιγο πριν απο αυτους. Καταραμενοι

Eγω ειμαι απο τους τυχερούς που day one μου δωσαν το αγαπημενο μου οπλο να ξεκινήσω (uchi) βρηκα bloody slash και ειπα να παιξω σαν να εχω το chaos blade,dexterity με arcane. Και οπως φανηκε ηταν απο τα οποιο op build του παιχνιδιου παρα το nerf που εφαγε στο πρωτο patch. Καλα και στο endgame αφου βρηκα rivers εγινα ακομα πιο op αφου ειχα arcane στον θεο…

ΠΧ η μαλακο η Malenia που ειναι απο αυτα τα boss που τα λες και στα ορια του αδικου(μαζι με ορφαν, και Midir), ως προς τα ποσα attack εχει που σε βγαζουν oneshot το καλο ειναι οτι σε αφηνει να αναπνευσεις (αν δεν χρησιμοποιεις spells και δεν εισαι πολυ aggressive δεν ειναι ουτε αυτη.) + εχει χαμηλο poise. Aπλα επρεπε να μαθεις ολες τις κινήσεις της(οπως τα κλασικα souls :stuck_out_tongue: ).

Εκει που ζοριστηκα πολυ με Mohg και Malekith…

Top 5 για μενα χωρις σειρα

Malenia , Godrick, Commander Niall, Radahn, Mohg(αλλα να παει να γα@#θει αυτος)

1 Like

Ο Artorias δε με άφηνε ήσυχο ρε συ, δεν ξέρω στο 1ο playthrough τι damage έσκαγε, αλλά στο NG+ με 3 χτυπήματα ήμουν νεκρός, απαιτούσε την απόλυτη προσοχή μου. Είναι το boss που με έκανε να προσέχω στο φουλ τις κινήσεις μου. Ο Manus τουλάχιστον άφηνε πολλές ευκαιρίες για estus.

Εγώ δεν μπορώ τα μεγάλα fights, γενικά στο παιχνίδι είμαι αρκετά χύμα και βάρβαρος και ρισκάρω και αρκετά (αλλά με λίγη προσοχή, οκ)

Λέω να φτιάξω και έναν pyromancer, να δω αν όντως το παιχνίδι είναι ευκολότερο όπως διαβάζω και βλέπω συχνά.

Τα βιντεο σας την κανουν να φαινεται ευκολη :joy:. Ξερω οτι θα διαψευστω πανηγυρικα

:rofl: ισα ισα αυτο ειναι μετα απο καμποσο ξυλο για να μαθω πως κινείται + rivers ετσι… :stuck_out_tongue:

*Mohg γαμ#@σαι!!

Δεύτερη σερί φορά που φτάνω την Ρεναλα στο ένα χτύπημα. Ψοφα μωρη επιτέλους!

ΥΓ. Μποσσαρα.

Εδιτ: Τρίτη φορά γαμω την βιασύνη μου

3 Likes